Jännitys on ohi: tyttö vai poika

Homevialaura, raskaus, odotus

Tällä viikolla saimme parhaan mahdollisen joululahjan, kun kuulimme rakenneultrassa hyviä uutisia: vauvalla on kaikki rakenteissa ja kasvussa kunnossa. Olosuhteisiin nähden ihmettelen, kuinka vähän rakenneultraa jännitin. Ehkä käytin defenssimekanismeja ja uskottelin itselleni, että totta kai kaikki on hyvin, mitä nyt sukupuoli tarkistetaan.

Homevialaura, Pop & Co Helsinki

Niin sukupuoli, se minua ihan totta jännitti tärkeimmän rakenneuutisen lisäksi. Ei siksi, että sillä olisi mitään merkitystä, vaan siksi, että minulle se on vaihe, jonka jälkeen uusi perheenjäsen konkretisoituu. Kun yhden vuorokauden aikana saa selville sukupuolen ja meidän tapauksessamme sen jälkeen nimenkin (niin esikoisen kuin tulevankin lapsen nimet ovat olleet meille ihmeen itsestäänselviä, vaikka oikeus muutokseen pidätetään totta kai papin aameneen asti), niin vatsassa ei silloin ole enää vain vauva, vaan tietty persoona.

Homevialaura, Pop & Co Helsinki

Ultran mukaan meille on tulossa perijä tylleille ja ruseteille, siis toinen pieni tyttö. Sitä suuremmalla syyllä oli selvästi tarkoitettu, että täydensin juuri isosiskon vaatekaappia ystävänmyyntilöydöin. Haluankin samalla vinkata tästä vastuullisesta kotimaisesta Pop & Co Helsinki -vaatemerkistä, jonka Öko-Tex-sertifioidut ja GOTS-luomupuuvillasta valmistetut tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan lähellä Latviassa. Vastuulliset lastenvaatteet ovat tyypillisesti keskittyneet väreihin ja kuvioihin, joten oli ihana löytää omannäköinen mallisto, jonka yksivärisiä ja klassisia vaatteita piristää jokin twisti: frillat, glitterit ja pliseeraukset.

Sekään ei voinut olla sattumaa, että törmäsin juuri ihan toisessa yhteydessä ihanaan sitaattiin. Tällä ajatuksella kohti loppuodotusta: Sisters are like different flowers from the same garden.

Comments

 1. Ihania uutisia! Meilläkin kaksi rusettipäätä kotona, vaikka sillä sukupuolella ei todellakaan ole merkitystä. ❤️

 2. Ihana sitaatti ja näin kahden tytön äitinä voin allekirjoittaa tuon. Niin erilaisia ja niin samanlaisia. Onnea toisesta tytöstä.

  Myös minulle vauvassa konkretisoitui moni asia, kun saimme sukupuolen selville kummassakin tapauksessa. Ja mulla on lähtenyt siskosten pukeminen aivan käsistä. Meiltä löytyy useampikin tiimissä ja tiimitakit ofcourse. 🙈 On heillä myös erilaisia vaatteita, mutta ovathan nuo maailman suloisimpia vaaleissa, yhtälaisissa takeissaan. 😍 Odotan myös pienellä mielenkiinnolla, milloin he rupeavat pukeutumaan ristiin toistensa vaatteisiin. Toistaiseksi kokoero on liian iso siihen puuhaan.

  • Kiitos Jenni! On kyllä hurjan kiinnostavaa nähdä, millainen pikkusiskosta tulee yksilönä ja suhteessa isosiskoon. Se on muutenkin todella kiehtovaa oppia tuntemaan lasten luonteet. Vauvoissakin toki jo temperamenttieroja huomaa, mutta mitä vanhemmaksi lapsi tulee ja mitä enemmän hän alkaa puhua, sitä hauskempaa hänen persoonaansa on tutustua. Yhteensopivat takit kuulostavat ihanilta! Vaikka en itse tule siskoksia päästä varpaisiin samanlailla pukemaan, eikä se olisi perintövaatteita hyödyntämällä mahdollistakaan, niin tyyli on molemmilla sama ja varmasti päädyin myös hankkimaan muutamia tarpeita ihan samanlaisina. :)

 3. Laura, ihanaa kuulla että kaikki on hyvin! ❤️ Taidamme olla odotuksessa itseasiassa aikalailla samoilla viikoilla. Meilläkin oli rakenneultra nimittäin tällä viikolla! Kaikki hyvin täälläkin ja pieni tyttö tulossa 😊

  Ja tuo on kyllä niin totta, mitä sanoit tuosta sukupuoliasiasta! Itse pohdin jossain vaiheessa, että mitä jos emme selvittäisikään sukupuolta etukäteen. Toisaalta kuitenkin tieto siitä auttaa jollain tavalla konkretisoimaan asiaa ja tekee vatsassa kasvavasta tyypistä persoonan, meilläkin ehkä jopa nimeä myöten.

  Ihanaa joulun odotusta teidän koko perheelle! ❤️

  Postaustoiveena odotan kovasti vauva-aiheisia juttuja, niin sisustukseen kuin vaatteisiin yms. liittyen.

  • Kiitos paljon myötäelämisestä ja yhtä lämpöiset onnittelut myös sinne! Ihanaa, että teilläkin on kaikki hyvin ja pieni tyttö tulossa. Ei tämän tärkeämpiä uutisia voi saadakaan. <3

   Muutamat ystäväni ovat jättäneet sukupuolen selvittämättä ja minusta se on ihan tosi hauska ajatus, että yllätys selviää vasta synnärillä. Itse olen kuitenkin liian uteliasta moiseen ja tarvitsen juuri sitä konkretiaa odotukseen. Ensimmäisen lapsen kohdalla sukupuoli liittyi varmasti myös valmisteluun. Olen luonteeltani sellainen, että halusin saada kaiken ajoissa valmiiksi, ja tarvikkeita ja vaatteita oli helpompi hankkia, kun sukupuoli oli tiedossa. Toki neutraaleita meilläkin suurin osa on, mutta silti. :)

   Kiitos postaustoiveista! On tosi kiva kuulla, että teissä lukijoissa on samassa elämäntilanteessa olevia ja että vauva-aiheiset postaukset ovat odotettuja. Niitä varmasti tulee niin vaatteisiin kuin lastenhuoneeseen liittyen. :) Rauhaisaa ja lämminhenkistä joulunaikaa myös teidän perheellenne!

 4. Onnea 😘
  Tuo lainaus on niin totta! Meillä on siskon kanssa kolmen vuoden ikäero ja me ollaan kyllä melkein joka asiassa erilaisia. Niin luonteen kuin ruumiinrakenteenkin osalta. Minä olen ihan kuin isä, hän kuin meidän äiti. Aikuisbaletissa meidät aina sotketaan nimen osalta toisiimme mutta kaikki olivat hämmästyneitä kun olivat luulleet meidän olevan vain ystäviä. Ainut missä ollaan ihan samanlaisia, on nollasta sataan kiihtyminen. Molempien miehet ovat tästä yksimielisiä 🙈

  • Kiitos Hanna! <3 Onpa hauska kuulla. Itse olen ainokainen, mutta huomannut kyllä ystävistä, kuinka erilaisia sisarukset voivat olla. Minusta siinä on jotain tosi kiehtovaa, että samoista vanhemmista voi tulla jotain niin omanlaistaan. Paras! Hyvä, että joku yhteinen tekijä sentään löytyy. Myöskin nollasta sataan -kiihtyjänä arvostan. :D

 5. Voi, taas onnentippa silmässä luin postaustasi. Onnea, ihanaa! <3 Näin kolme kuukautta kahden prinsessan touhuja seuranneena voin vain toistella itselleni, miten onnekkaita me olemmekaan. Ihania vaaleanpunaisia odotushetkiä! <4

  • Kiitos paljon myötäelämisestä! <3 Nämä ovat kyllä aina yhtä herkkiä juttuja, maailman tärkeimpiä uutisia. Ihanaa, kun teillä on suloinen prinsessakaksikko. Lapsista saa kyllä päivittäin olla valtavan kiitollinen ja onnellinen. Kiitos vielä ja ihanaa joulua!

 6. Ihanaa! Meillä on myös kaksi tyttöä ja olen heistä niin onnellinen ja kiitollinen! Meille ihan paras mahdollinen combo! Ihanaa loppuodotusta!

  • Ihanasti sanottu, uskon! Luulen, että mikä vaan lapsi tai siaarusparvi perheeseen tulee, se tuntuu vanhemmilleen juuri oikealta. <3 Kiitos paljon ja leppoisaa joulunodotusta!

  • Kyllä saa subjektiivisestikin kommentoida. ;) Ihana kuulla lämpimiä kokemuksia siskoksista. Itse en oikein osaa eläytyä mihinkään skenaarioon, kun olen ainoa lapsi, mutta kovasti toivon, että siskoksista tulee toisilleen koko elämän mittainen tuki ja turva – ja vaatelainaamopalvelu. ;) Kiitos paljon Hanna ja lämmintä joulun aikaan teidän perheelle! <3

 7. Ihana kuulla, että ultrakuulumisissa kaikki oli hyvin. Ja miten kätevää, kun esikoisen vaatteet sopivat myös tulokkaalle! Itse en halunnut ennalta tietää tämän kevättalvella saapuvaksi odotetun kuopuksen sukupuolta. En jostain syystä nimenomaan halua luoda vielä mielikuvia sukupuoleen tai nimeen liittyen. Kaikki selviää kuitenkin sitten, kun hänet viimein näemme :)

  • Se oli kyllä tärkein uutinen se. Kiitos Tiia ja onnea myös sinun odotukseesi! Ja vaatteiden periminen kyllä on kätevää. Vaikka meillä on paljon myös neutraalinvärisiä vauvanvaatteita ja tavaroita, ja etenkin arvokkaammat ulkovaatteet olen tarkoituksella ostanut tummansinisen ja harmaan unisex-väreissä, niin samalla sukupuolelle menee ihan kaikki, ne pinkit hörhelötkin. :) Minusta on tosi hauskaa, miten osa jättää sukupuolen yllätykseksi. Ihailen sitä, kun olen itse niin utelias ja malttamaton luonne. Teillä on edessä sitten tuplasti jännittävä hetki, kun pieni tulee maailmaan. <3

 8. Voi sitä suloisuuden määrää, kun nämä pienet tyttöset puetaan noihin ihanuuksiin.
  Kaikkea hyvää ja Joulun odotusta sinne.

  • Ihanasti sanottu, totta! Siskoksista tulee varmasti suloinen pari. :) Lämmin kiitos Merja ja tunnelmallista joulun odotusta myös sinne!

 9. Onnen odotusta Laura! Seuraan tyyliäsi mielenkiinnolla sekä sisustustasi, joka on mieleiseni. Hyvää Joulunaikaa koko perheelle.

  • Kiitos paljon Sirkku! Ihana kuulla palautetta, että tyyli ja sisustus on mieleesi. Olen otettu, että luet blogiani ja samoin, oikein lämmintä joulunaikaa sinne!

  • Kiitos kaunis Noora! Oli kyllä huojentavaa ja tärkeää kuulla, että kaikki on edennyt hyvin ja normaalisti. Nyt pitäisi sitten vielä malttaa nelisen kuukautta uuden perheenjäsenen tapaamista. Hauskaa, että olet tietämättäsi ostanut samaa. Merkki on kyllä kaikin puolin ihana löytö. :)

 10. Onnea toisesta tytöstä ja ihana kuulla että kaikki on hyvin!
  Olen huomannut että ulkopuolisilla, ja jopa täysin vierailla ihmisillä on yllättävän paljon sanottavaa paitsi perheen lapsimäärään, myös sisarusten sukupuolen suhteen. Meillä on kaksi erittäin toivottua poikaa hieman alle kolmen vuoden ikäerolla. Olen käynyt pienoisen identiteettikriisin läpi nyt myöhemmin tajutessani olevani harvinaisuus, naisen ei kai kuuluisi toivoa poikia tai ainakaan vain ja ainoastaan poikia (tietenkin olen ollut ylipäätään kiitollinen että olen saanut lapsia, ja tyttö olisi ollut aivan yhtä rakas, mutta tarkoitan tässä nyt niitä mieltymyksiä joita useimmilla vanhemmilla on sukupuolen suhteen). Olen ollut yllättynyt niistä kommenteista joita kuulen tasaisin väliajoin ventovierailta bussipysäkeillä ja Prisman kassalla että eikös nyt olisi kiva kun joku perisi äidin silmät ja tuleekos teille vielä se tyttö? Onneksi aihe ei ole minulle arka, voin vain kuvitella miltä nuo kommentit tuntuisivat jos toiveissa olisi ollut se tyttö. Syvässä tuntuu istuvan jonkinnäköinen ihanne perheestä jossa on sekä tyttö että poika, niin syvässä että kommentoinissa ylitetään jo hyvien tapojen ja hienovaraisuuden raja.

  • Kiitos paljon onnitteluista! Onpa uskomatonta, että sukupuoltakin noin kommentoidaan – asiaa, johon ei mitenkään voi vaikuttaa. En voisi olla enempää samaa mieltä: taas ylitetään hienovaraisuuden rajat ja lujaa. En voi ymmärtää, miten ihmiset kokevat asiakseen kommentoida – yleensä vielä puolitutun tai tuntemattoman! – lasten määrää tai puutetta tai sukupuolta. Mietin juuri tässä vähän aikaa sitten, että onneksi tiede on pystynyt moneen asiaan, mutta ei siihen, että me ihmiset voisimme päättää syntyvän lapsen sukupuolen. Mieti, millainen maailmasta tulisi.

   Juttelimme sukupuolesta ultran tehneen kätilön (vai lääkärin?) kanssa ja hän sanoi, että on tyypillistä ja todennäköisempää, että sisarukset ovat samaa sukupuolta. Toki on etuoikeus saada kokea molemmat sukupuolet, mutta yhtälainen etuoikeus on ylipäätään saada terveet samaa sukupuolta olevat sisarukset. Uskon, että jos nyt ei mietitä mitään Kiinan kulttuurin poikia suosivaa historiallista taakkaa, niin keskimäärin jokainen tämän päivän vanhempi kokee luontevaksi juuri sen sukupuolen, joka omalla lapselle tulee. Jännä kuulla ajatuksiasi siitä, ettei äidin olisi sallittua toivoa poikaa, kun itse taas ajattelen, että välillä korostetaan enemmänkin sitä, miten erityinen suhde äidillä ja pojalla on (tulee heti mieleen Italia), ja taas vastaavasti isillä ja tyttärillä (ainakin meillä ja usein muutenkin). Siitäkin tulee sellainen olo, että jaahas, mikäs perheen statisti minä sitten kahden tytön äitinä olen. Siksi olisi tosiaan parempi, ettei kenellekään töksäytettäisi mitään tuollaisia bussipysäkillä, kun koskaan ei voi tietää, mitä herkkyyttä taustalla on. Todella kurjaa, että olet tuollaisia kommentteja saanut.

   En oikein muutenkaan pidä siitä, että vanhempia jaotellaan tyttöjen ja poikien äideiksi. Siitä tulee välittömästi sellainen fiilis, että tuolla on nuo futaajien kasvattajat ja tuolla nuo prinsessaleikkien järjestäjät. Toki sukupuolissa eroja on, mutta niin on pelkästään luonteissakin, niin itse ainakin ajattelen vanhempia ihan vain vanhempina. Ihanaa joulua sinulle ja veljeksille! <3

 11. Oi, pikkusisko <3 Onnea loppuodotukseen, onneksi kaikki on hyvin.

  Tavaroiden kierrättäminen on saman sukupuolen kesken helpompaa. Mulla on sisareni kanssa puolen vuoden ikäerolla tyttöesikoiset ja se oli aikanaan todella helppoa. Sitten sain kaksi poikaa, kuten siskokin, ja kas kummaa, ihan vauvavaiheen jälkeen MITÄÄN ei jää kierrätettäväksi. :)

  • Iso kiitos Anna, onneksi on! <3 Tuo pitää ihan täysin paikkansa, kierrättäminen on paljon helpompaa. Vauvavaiheen tavarat ja bodyt meillä on pitkälti neutraaleja ja arvokkaammat ulkovaatteet olen tarkoituksella ostanut unisex-harmaina ja -tummansinisinä, mutta paljon tästä taloudesta löytyy myös tylliä, pitsiä ja hörhelöä. ;) On kiva ajatus, että kaiken vanhan pystyy nyt hyödyntämään, eikä täydennyksiä tarvitse niin paljon tehdä. Kiva, että pystyitte siskon kanssa kierrättämään vaatteet serkusten kesken, ainakin tosiaan sen ensimmäisen tyttörundin. :)

 12. ‘ja tytöt on niin pieniä, on niillä päässä lettejä, ne leikkii kotileikkejä ja käyttää äidin meikkejä, ja kertoo salaisuuksia, on tytöt kauniita ja hirmu viisaita…’
  -Hector-
  Ja kohta tuota ihanuutta kaksin verroin. Paljon onnea.

 13. Ihania uutisia, onnea kovasti odotukseen!

  Minulla on itselläni sisko ja oma esikoiseni on poika ja kaksi pienempää tyttäriä. Edesmennyt äitini on säästänyt vanhoja ompelijalla teetettyjä vaatteita (uskomattoman laadukkaita kankaita, sillä ovat aivan uudenveroisia) ja olen joitakin kertoja pukenut äitini vanhan hellemekon (tumman sinisellä pohjalla pieniä valkoisia pilkkuja) ja tyttäreni aivan samanlaiset mekot. Saamme aina ihastuneita kommentteja ja ihmiset ovat todella hämmästyneitä, kun kuulevat mekkojen alkuperän.

  • Lämmin kiitos, Maria! Ihana porukka siellä. Mietin usein, että vaikuttaako sisaren odottamiseen se, jos vanhemmalla itsellään on veli tai sisko. Itse olen ainoa lapsi, mutta voisin kuvitella, että jos minulla olisi vaikka sisko, pystyisin vielä paremmin eläytymään siihen, millainen suhde kahden tytön välille on mahdollista muodostua. Onpa ihana asia, että edesmennyt äitisi on säästänyt vaatteita. Voin vain kuvitella laadun ja tunnearvon. Vaikka tänäkin päivänä valmistetaan myös laadukkaita vaatteita, ei mikään taida verrata vertoja entisaikojen ompelutaidolle ja kankaille. Silloin kaikki tehtiin kestämään sisaruksilta ja sukupolvilta toisille. Lämpöistä joulun odotusta!

 14. Paljon onnea raskaudesta! Kävin pitkästä aikaa blogissasi ja kyynel vierähti tätä lukiessa :’) Meilläkin on 6kk vanha tytön tyllerö, syntyi viime kesäkuussa. Ja meillä oli ihan sama mitä tulee nimeen. Se oli jo ennen odotusta, tytön nimi vielä vahvempi kuin pojan. Kun sukupuoli rakenneultrassa vahvistui, siitä todellakin alkoi se persoonaan tutustuminen. Keksittiin jo lauluja tytöstä, ja tutustuttiin millainen hän on, ja ne todellakin sopivat tämän pikkuhassuttelijan luonteeseen nykyään, kuten myös millainen oli jo vatsassa. Ihanaa uutta vuotta!

  • Lämmin kiitos Johanna, ihana kun ehdit piipahtaa blogissani. <3 Oi miten ihanaa, onnea pienestä tylleröstä! Hauska kuulla samankaltaisia kokemuksia. Tässä asiassa kun on niin monenlaista käytäntöä. Osa esimerkiksi ymmärrettävästi haluaa nähdä vauvan ennen nimen päättämistä. Se on kyllä aina yhtä ihmeellistä ja jännittävää nähdä, millainen uusi persoona perheeseen tulee. Ja todella, joskus juuri sellainen, kun oli etukäteen kuvitellutkin. :) Kaikkea hyvää teille ja onnellista alkanutta vuotta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue