Jouluinen smoothie piparikoristein

Kaupallinen yhteistyö, Electrolux ja Asennemedia

Homevialaura, Electrolux Explore 7, tehosekoitin, blender, joulusmoothie

Yritän erityisesti raskaana ollessani juoda päivittäin smoothien, sillä yhteen juomaan on niin helppo ujuttaa iso satsi vitamiineja ja muuta hyvää. Vaikka päivän muut ateriat olisivat mitä olisivat, varsinkin alussa erikoisten mielitekojen aikaan (well hello nakkikastike!), niin jo yhdellä juomalla pystyy varmistamaan monen ravinteen saannin. Itse en juurikaan tee smoothia aamuisin, vaan useimmiten välipalaksi lounaan ja päivällisen välissä.

Homevialaura, Electrolux Explore 7, tehosekoitin, blender, joulusmoothie

Eniten suosin marjoja pakkasesta, kaupan kotimaisia mustikoita ja herukoita sekä oman pihan kirsikkaa ja karviaista. Jos kollegani ovat lanseeranneet käsitteen satokausityydytys, niin omalla kohdallani puhutaan omavaraisuustyydytyksestä. Leijun aina puoli metriä maanpinnan yläpuolella, jos heitän tehosekoittimeen omalta pihalta itse kerättyjä kirsikoita ja karviaisia. Pensasmustikkaa ja mustaherukkaakin meillä kasvaa, mutta toistaiseksi niin vähänlaisesti, että ne muutamat tuli syötyä suoraan pensaasta kesällä.

Homevialaura, Electrolux Explore 7, tehosekoitin, blender, joulusmoothie

Karviaiset pakastin sellaisenaan ja se on toiminut oikein hyvin. Kirsikoiden kohtaloa mietin pitkään, mutta päädyin lopulta perkamaan kirsikoista kivet pois, soseuttamaan kirsikat ja pakastamaan soseen jääpalakuutioina. Ratkaisu on toiminut yllättävän hyvin, sillä jääpalankokoisia kirsikkasosekuutioita on helppo heittää paitsi smoothieen myös lapsen iltapuuroon.

Homevialaura, Electrolux Explore 7, tehosekoitin, blender, joulusmoothie

Muistan kuitenkin jo sosesavotan aikaan miettineeni, miten ihana kirsikoita olisi hyödyntää mehuun. Nimittäin kun sataprosenttista sosettakin maistaa, tuntuu, että vitamiinit menevät suorastaan suoraan suoneen – niin ravinteikkaalta kaikki tuorepuristettu maistuu.

Homevialaura, Electrolux Explore 7, tehosekoitin, blender, joulusmoothie

Toivotankin keittiöömme todella tervetulleeksi Electrolux Explore 7 -tehosekoittimen, jonka eri osien ja reseptien avulla pystyy tekemään vaikka mitä: kannussa smoothiet, sosekeitot, salsat – jopa jäätelöä! – ja mehusuodattimella mehut. Monitoimisilppurilla saa pieneksi niin yrtit kuin pähkinät. Lisäosiin kuuluu myös kätevä matkapullo.

Homevialaura, Electrolux Explore 7, tehosekoitin, blender, joulusmoothie

Keskeisintä Explore 7 -tehosekoittimessa on PowerTilt-toiminto, optimaalinen vähän vino sekoituskulma, ja erilaiset pulssitoiminnot, jotka varmistavat juuri oikean koostumuksen kyseessä olevalle reseptille. Ammattilaiskeittiöistä inspiraationsa saanut tehosekoitin käyttää tavallista matalampaa sekoitusnopeutta ja alhaisempaa lämpötilaa, minkä ansiosta raaka-aineiden ravintoaineet säilyvät tavallista paremmin. Suosittelen siis lämpimästi tätä omanlaisestaan monitoimikoneesta käyvää tehosekoitinta, jos on tehosekoitinta vailla. Saman allekirjoittaa kollegani, kuten ravinteikkaan kokkaamisen kuningatar Tuulia Talvio, joka valmisteli tehosekoittimessa terveellisen muffinitaikinan.

Homevialaura, Electrolux Explore 7, tehosekoitin, blender, joulusmoothie

Tästä tehosekoittimesta ei voi myöskään puhua puhumatta kauniista muotoilusta: ihana nähdä kodinkoneissa harvinainen (kuinka ollakaan neuleeseeni sopiva) hiekan sävy. Haluan ehdottomasti, että niin tehosekoitin kuin kahvinkeitinkin ovat keittiön sisustukseen sopivia kodissa, jossa laitteet ovat koko ajan esillä. Minusta hiekan sävy käy hyvin yhteen jo olemassa olevien kromisten ja valkoisten kanssa.

Homevialaura, Electrolux Explore 7, tehosekoitin, blender, joulusmoothie

Tähän smoothieen en kuitenkaan sekoittanut karviaisia enkä kirsikoita, vaan vaniljaisesta ja kanelisesta omenasmoothiesta tein tarkoituksella joulun makean ja jälkiruokakelpoisen. Valmistin joulusmoothien vaniljajugurtista, pakastetuista banaaninpaloista, taatelista, omenasoseesta ja omenamehusta. Joukkoon ja päälle koristeeksi lisäsin kanelia. Pinterestissä on ihania kuvia minipiparkakkutaloista juomien koristeina, mutta aivan hyvä versio syntyy ilman kolmiuloitteisuuttakin. Köyhän naisen Martha Stewart leikkasi vain pipareihin lasin reunan levyisen loven ennen paistamista ja koristelua.

Comments

 1. En keksinyt tähän parempaa ilmaisua, kuin teininä käytetty; OMG! Jestas miten kaunis tehosekoitin! Aika harvoin tulee kesken blogipostauksen rynnättyä hintavertailusivustolle, mutta nyt en malttanut odottaa. Meillä on nimittäin kunnollisen ja toimivan tehosekoittimen mentävä lovi keittiössä. Vanha joutaisi Kansallismuseoon. En olisi uskonut, että tehosekoitin voi olla noin kaunis.
  Minä olen talven tultua taas unohtanut smoothiet, mutta varmasti tammikuun myötä elimistö alkaa huutaa smoothieita.
  Nyt olen yrittänyt googlata hyviä ja helppoja tuorepuuroreseptejä. Olisi tosi näppärää napata töihin mukaan aamupalaksi hyvä ja terveellinen tuorepuuro.

  • Eikö olekin! Olen ihan mielettömän iloinen siitä, miten iso osa valmistajista on alkanut nähdä tuotteet kokonaisuutena. Kun tehosekoitin täytyy kuitenkin muotoilla ja kosmetiikka pakata, miksi ei sitä samalla tekisi kauniisti. Silloin teknisistä ominaisuuksistakin nauttii paljon enemmän. Erityisesti tämä hiekanväri on minusta ihanaa vaihtelua kodinkoneeseen.

   Vai joutaisi Kansallismuseoon. :D Toivottavasti teille tulee tästä sitten sopivassa välissä uusi arjen apuri. Ja hei, sanos muuta: voin ennustaa yhden jos toisenkin kääntyvän smoothieiden puoleen tammikuussa. Vaikka ei mitään laihduttaisikaan, tekee joulun pyhien jälkeen aina mieli kaikkea raikasta, tuoretta ja kevyttä. Tuorepuuro on mainio keksintö! Mieheni teki sitä myös yhteen aikaan joka ilta seuraavaksi aamuksi valmiiksi.

 2. Huikean kaunis tehosekoitin lisävarusteineen!
  Ostin meille muutama vuosi sitten uuden sekoittimen, silloin kun smoothiet tulivat kaikkien tietoisuuteen. Todetakseni, että en ole smoothie-ihminen. Joka minun olisi pitänyt toki tietää, koska en ole myöskään sosekeitto-ihminen. Ruoassani pitää olla tekstuuria ja pureskeltavaa. Maut ja rakenteet täytyy olla erillään toisistaan lautasella.
  Sen verran olen kohteliaisuuttani syönyt ‘taivaallisen-hyvää-ja-samettisen-pehmeää’ maa-artisokkakeittoa (lue: harmaata vompatin oksennusta) ja muita minulle tarjottuja sosekeittoja, että tiedän, että ei ole mun juttu.
  Kaikki sekaisin soseutettu on mielestäni hampaattomien vauvojen ja hampaattomien vanhusten ruokaa.
  Tiedän, että en ole lainkaan trendikäs mielipiteeni kanssa, mutta syön mieluummin jugurttini kulhosta lusikalla ja pureskelen päällä olevat hedelmät/marjat/pähkinät, kuin että imaisisin pillillä saman satsin blenderissä käyneenä omituisen värisenä soseena :)

  Voi että näitä makuasioita!

  • Niin on kaunis ja näppärä! Vai ei maistu maa-artisokkakeitto. Minusta se on yksiä maailman parhaita ruokia. :D Tosin sitä en tee tehosekoittimella, sillä maa-artisokkien kuoriminen on niin vaivalloista, vaan ostan valmiin pötkön maa-artisokkasoketta. Niin pitääkin olla omat mieltymykset: jos ei smoothie maistu, niin sitten ei maistu! Sinänsä ymmärrän sinua, että myös minä lusikoin aina kotona aamiaisella jugurtin kulhosta ja marjoilla. Silloin haluan nimenomaan syötävää, en juotavaa, mutta taas välipalana smoothie on minusta aika lyömätön. Mutta mitään sellaista, josta ei aidosti nauti, ei kannata tai tarvitse tässä maailmassa syödä, kun vaihtoehtoja on niin paljon. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue