Kysy mitä vain -vastaukset, osa 3

Tänään on luvassa kolmannet ja tältä erää viimeiset vastaukset kysy mitä vaan -kysymyksiin, ellette jätä kommenttiboksiin lisää kysymyksiä. Ensimmäisen ja toisen osan vastaukset voi lukea aikaisemmista postauksista.

Neutraalinväriset välikausi- ja talvivaatteet taaperolle, olisiko vinkkejä?

Olen yllättävän hyvin löytänyt neutraalivärisiä välikausi- ja talvivaatteita. Suosin etenkin unisex-värejä harmaata ja tummansinistä koska ne ovat kurassa käytännöllisiä ja menevät sekä tytölle että pojalle. Olen etenkin arvokkaammat ulkovaatteet halunnut ostaa sillä ajatuksella, että ne voi joka tapauksessa kierrättää, tulee perheeseen sitten pikkusisko tai -veli. Suurin osa ulkovaatteistamme on Reimalta, mutta myös esimerkiksi Ticket to Heaven kannattaa katsoa. Kaupunkitakkeja vaaleanpunaisina ja vaaleina olen löytänyt monelta merkiltä, kuten Benetton ja Zara. Myös ulkokenkiä ja kumisaappaita olen löytänyt hyvin mustina, harmaina, hopeina ja tummansinisinä.

Onko seuraava reissukohde tiedossa?

On, lähdemme tammikuussa viikoksi Madeiralle viikon talvilomalle. Matka on viimeinen tällä kokoonpanolla ja tekee varmasti hyvää työntäyteisen syksyn jälkeen ennen viimeistä kolmannesta. Hellettä Portugaliin kuuluvalla saarella ei välttämättä ole, mutta lämpöä, auringonvaloa, kaunista luontoa ja vanhoja kaupunkeja kyllä.

Miten ja milloin löysit oman tyyliisi? Miten pääsit eroon ei-tyyliin sopivista tavaroista?

Minulla on tavallaan ollut aina sama maku, mutta vaihteleva tyyli, missä ei oikein ole mitään logiikkaa. Muistan jo nuorena keränneeni sellaisia sisustuskuvia ja nauttineeni sellaisista sisustuskirjoista, joista pidän yhä tänä päivänä. Silti jostain syystä olen, aivan kuten muutkin, tehnyt kaikenlaisia tyylikokeiluja – ehkä se vain kuuluu asiaan. Aloin pikkuhiljaa löytää omaa tyyliäni ehkä seitsemän vuotta sitten, kun muutimme ensimmäiseen omaan kotiin, mutta lopullisesti tyylillisesti kotiin olen alkanut tulla vasta nyt kolmekymppisenä. Oman tyylin löytäminen on vaatinut paljon tietoista asian äärelle pysähtymistä. Tärkein apuväline minulle on Pinterest. Kolmenkymmenenkahdentuhannen (kyllä) pinnauksen jälkeen on tyyli alkanut väkisinkin selkiytyä. Ei-tyyliini sopivat tavarat olen myynyt ja antanut eteenpäin pikkuhiljaa. Vaatekaappi ja sisustus ei luonnollisesti ole mennyt kerralla uusiksi vaan asteittain.

Voitko esitellä blogissa vaatehuoneen ja eteisen kaappien sisällön?

Tätä on toivottu todella paljon, joten ilman muuta voin! Palaan asiaan ensi vuoden puolella.

Miten bloggaajanurasi sai alkunsa?

Olin jo pitkään lukenut blogeja, kun aloin kypsytellä ajatusta omasta blogista. Lopulta kypsyttelyyn meni monta monta vuotta. Lopullisen sysäyksen sain, kun osallistuin sisustussuunnittelukurssille. Taisin tarvita jonkun muka järkiperusteen blogin aloittamiselle ja sellaisen tarjosi sisustuskurssin muistiinpanojen kirjoittaminen. Blogin aloittamisesta alkoi bloggaamisharrastus, mutta varsinaisen bloggaajanuran sanoisin alkaneen silloin, kun liityin Asennemediaan.

Mikä on ollut äityidessä yllättävintä, entä mikä vaikeinta?

Yllättävintä on varmasti ollut luontevuus positiivisessa mielessä. Vaikka en ole se perinteinen pullantuoksuinen äitityyppi, ja vaikka en ainoana lapsena ole koskaan hoivannut sisaria ja vaikka googlaan usein yhtä sun toista, koen äitiyden ihmeen luontevaksi. Yllättävää positiivisessa mielessä on sekin, miten elämä todella voi jatkua vanhemmuuden jälkeen samanhenkisenä, ja miten vanhemmuuden ei automaattisesti tarvitse tarkoittaa hirveää painetta ja uhriutumista. Jos kokisin vanhempana jatkuvaa miellyttämisen tarvetta enkä osaisi sanoa ei, olisi vanhemmuus itselleni varmasti paljon raskaampaa. Osaan olla aika armollinen itselleni ja koen, että niin kauan kuin kasvatan lastani rakastavassa, turvallisessa, kuuntelevassa ja tunteita sallivassa ilmapiirissä, se riittää. Vaikeinta vanhemmuudessa taitaa olla pelko. Koskaan ikinä mikään ei ole pelottanut niin paljoa kuin nyt se, että lapsille tapahtuisi jotain pahaa.

Helsingin ihanimmat ravintolat?

Apua, niitä on niin paljon. Kaikkiruokaisena minun on mahdoton sanoa yhtä lempiravintolaa. Vaikka rakastan klassikoita, kaikista mieluiten testaan aina uteliaana jotain uutta. Jos vastaan kysymykseen kertomalla, mitkä ravintolat ovat tällä hetkellä to eat -listallani. Ylläpidän listaa Trellossa ja se on suorastaan masentavan pitkä, koska Helsinkiin tulee koko ajan niin hyviä ravintoloita, eikä tässä ole edes kaikki: Bas Bas, Grön, Inari, Natura, Jura, Maannos, Nude, Ora, Penelope, Ultima, Ventuno, Werner, Wino ja niin edelleen ja niin edelleen.

Comments

 1. Minulla olisi kysymys. Tarvitseeko mielestäsi kauniisti sisustaminen tai kaunis tyyli rahaa paljon? Kun välillä tuntuu että blogit kannustavat ihmisiä vaan ostamaan tai hankkimaan uusia tavaroita kalliilla. Voisiko tästä tehdä blogi postauksen. Kuinka saada kaunis koti vähemmällä rahalla, sinun vinkeistäsi? Kiitos muuten hyvästä blogista! Täältä saa aina hyviä vinkkejä. Ruoka postauksia voisi olla enemmän.

  • Moi Kati! Tämä on erinomainen aihe, kiitos kysymyksestäsi. Olen aina ollut aidosti sitä mieltä, että kaunis sisustus tai tyylikäs pukeutuminen ei ole rahasta kiinni – ja toisaalta, ettei rahalla voi ostaa hyvää makua. Tekopyhältä en halua kuulostaa, koska meilläkin on arvokkaampaa designia, mutta näin silti aidosti ajattelen, että kaunis koti syntyy myös ilman jatkuvaa ostamista ja ilman kalliita panostuksia. Palaan tähän aiheeseen omana postauksena oikein mielelläni ensi vuoden alussa. Ihana kuulla, että saat täältä vinkkejä ja laitan myös toiveesi ruokapostauksista korvan taakse. Kaikki ideat ensi vuoteen ovat tervetulleita. Kunhan tämä joulu tästä on taputeltu, niin on kivakin siirtyä muihin aiheisiin. :) Lämmintä joulunaikaa sinulle!

 2. Ollaan itse juuri varaamassa reissua tammikuun lopulle ja Madeira on yksi vaihtoehdoistamme.

  Varasitteko pakettimatkan vai lennot ja majoituksen erikseen? Onko vinkata hotellia, löytyikö “Homevialaura” tyylistä hotellia tästä kohteesta. ;D Moni ystäväni on käynyt Madeiralla ja kaikki kehuivat kohdetta, luonto on kuulemma todella upea. Käytiin useita vuosia sitten Azoreilla ja se reissu jäi mieleen joten Madeita lienee vähän samantyyppinen kohde. :)

  • Onpa kiva kuulla, että teillä on sama suunnitteilla! Madeiraa en tosiaan vielä osaa oman kokemuksen perusteella suositella, sillä tämä on ensimmäinen reissumme saarelle, mutta olen kuullut kohteesta valtavasti hyvää, niin kuin sinäkin (myös Azorit kuulostaa hyvältä!). Jos tähän vuodenaikaan haluaa aurinkoon lähteä, mutta ei kuitenkaan lentää kuutta tuntia enempää, ei vaihtoehtoina oikein ole kuin Kanariansaaret, Madeira ja Arabiemiraatit, joista viimeinen ei oikein tunnu ainakaan tällä hetkellä omanhenkiseltä. Viime vuonna olimme Gran Canarialla ja se oli oikein ihana reissu, kun valitsimme tarkasti, minne menemme. Nimittäin täytyy sanoa, että kyllä Kanarialla sitä kliseistä kanariamaista meininkiäkin oli: laminoituja tylsiä ruokalistoja ja neonkylttejä. Mutta joka kohteesta löytää myös hyvät kolkat. :)

   Me lähdimme suunnittelemaan Madeiran matkaa sillä ajatuksella, että emme halunneet ensisijaisesti isoon hotelliin pääkaupunkiin, vaan pieneen hotelliin kalastajakylätyyppisessä kolkassa. Matkan varasimme Tjäreborgin kautta. Kaupunkikohteisiin varaamme aina erikseen lennot ja hotellin, mutta Kanarian ja Madeiran tapauksissa on pakettimatka tuntunut helpolta ja kustannustehokkaalta vaihtoehdolta.

   Valintamme homevialauratyyppiseksi kohteeksi on suloiselta vaikuttavan Ponta do Sol -kylän Hotel da Vila. ;) Hotelli on ihan perus kolmen tähden, mutta kauniin moderni (https://www.tjareborg.fi/portugali/ponta-do-sol/hotel-da-vila). Juttu tässä on se, että kyseisen hotellin asukkaat pääsevät nauttimaan ilmaiseksi Estalagem da Ponta do Sol -sisarhotellin palveluista (https://www.tjareborg.fi/portugali/ponta-do-sol/estalagem-da-ponta-do-sol). Varatessamme jälkimmäinen oli jo loppuunmyyty, mutta ehkä se oli onni onnettomuudessa, koska minusta se kuulosti todella hyvältä diililtä, että maksamme nyt kolmen tähden hotellista, mutta saamme käyttöömme neljän tähden hotellin ihanat infinity-altaat ja tyylikkäät terassit. Se on kivaakin vaihtelua käppäillä hotellista toiseen, kun ne vierekkäin ovat ja molemmat kivassa rauhaisassa kylässä meren rannalla. Tarkemman raportin lupaan toki matkan jälkeen, mutta tässä jo nyt inspiraatioksi, jos tämä kokonaisuus sopisi teillekin. :)

   • Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos näistä vinkeistä. :) Mietimme Funchalin kaupunkia mutta tämä Ponta do Sol vaikuttaa symppikseltä paikalta. Hotellikin näyttää aika hyvältä diililtä.

    Teneriffan saarikin kiinnostaisi, kun aikoinaan kuin Rimma & Laura blogista reissukuulumisia. Täytyy vielä vertailla näitä kohteita keskenään. Tosin veikkaan, että kumpaan tahansa päädymme on lomareissu onnistunut ja saavuttaa tavoitteensa: totaalinen rentoutuminen. ;)

    Oikein leppoisaa joulunaikaa ja innostavaa reissusuunnittelua!

    P.S. Lämpimät onnittelut vielä odotuksesi johdosta <3

    • Ei kestä, oli ilo auttaa! Olen ihan varma, että myös Teneriffa on hyvä valinta. Me tulemme varmasti koluamaan enemmin tai myöhemmin kaikki vähänkään tuolla olevat saaret juuri siitä syystä, että ne ovat ainoa vaihtoehto nauttia auringosta kohtuullisen lentomatkan päässä, jos ei Dubai houkuttele. :) Koska viimeksi olimme Espanjan Gran Kanarialla, päädyimme nyt vaihtelun vuoksi Portugalin Madeiraan, mutta voisin kuvitella, että seuraava on sitten taas Espanjan Teneriffa. Samoin sinulle inspiroivaa reissusuunnittelua ja rentouttavaa joulua! Lämmin kiitos myös onnitteluista. <3

 3. Hei Laura, hyvän lomakohteen valitsitte. Niin kaunista paikkaa en ole juurikaan nähnyt, ne kukat ja kasvit ja se vihreys, minkä mikroilmasto mahdollistaa. Madeiralle on hyvä valita pakettimatka, koska reittilentoja ei Suomesta sinne tehdä. Itse olen tosin lentänyt Lissabonin kautta kerran. Hotellit ovat hyviä, siistejä ja tasokkaita, joten pakettimatka on hyvä ratkaisu. Se ei suinkaan tarkoita, että valitsemassanne hotellissa olisi esim. ainuttakaan suomalaista, koska kaikki ovat yleensä valinneet mieleisensä hotellin.
  Kierrelkää jos mahdollista hieman, levadavaellukset tosin lapsen kanssa taitavat jäädä.
  Funchalissa kannattaa myös käydä, ei se ole mitenkään suuri kaupunki, mutta todella kaunis, varsinkin iltavalossa. Jos ei halua vuokrata autoa, voi ottaa taksin vaikkapa puoleksi päiväksi, joka vie teitä haluamiinne paikkoihin. Meille osui kerran suomalaisen äidin ja portugalilaisen isän poika taksinkuljettajaksi, joka puhui suomea toisena äidinkielenään. Taksipoika kuljetti meitä paikasta toiseen ja tuli ruokailemaankin kanssamme välillä. Ihanat muistot kauniista Madeirasta.

  • Kiitos Merja, ihana kuulla! Näin ajattelin varatessakin ja tämä vain vahvisti käsitystäni. Ensin hieman epäröimme, riittääkö saarella tammikuussa lämpötila, mutta ei se helle lopulta ole mikään itseisarvo, vaan lämpö ja auringonvalo. Voi olla kivakin lapsen kanssa, ettei ole sitä vaikka Thaimaan kosteaa +30 astetta. No ilmankos tuntui luontevammalta varata pakettimatka. Viimeksi Kanarian-matkallamme samaan hotelliin tuli meidän lennolta yksi ainoa suomalaisperhe, eli tosiaan miltään kotimaan simulaattorilta ainakaan se matka ei tuntunut. ;) Olin haaveillut vaeltamisesta, mutta kaksivuotiaan ja vauvamahan kanssa se taitaa jäädä. Ajatus kuitenkin on yrittää nauttia luonnosta edes jotenkin. Jos vain saamme hyvän diilin, ajattelimme ottaa auton koko viikoksi, niin sillä on sitten helppo tehdä pieni päiväretki vaikka joka päivä. Taksilla en mielelläni kulje tyttären takia, kun niissä ei ole turvaistuimia, joten siksi olemme suosineet vuokra-autoa. Toki muuten taksikin on varmasti mainio, kun välimatkat eivät ole niin pitkiä. Funchaliin ajattelimme mennä ilman muuta! Ja ehkä uimista rakastavan tyttären iloksi johonkin vesipuistoon, jos sopiva sellainen löytyy. Todella kivoja muistoja sinulla on Madeirasta! Kiitos vielä, kun autoit tunnelmoimaan. Kohtahan tässä matkakuume nousee, pyhien jälkeen viimeistään. :) Ihanaa joulunodotusta!

   • Madeiralla oltiin vuosi sitten vajaan vuoden ikäisen pojan kanssa. Voin suositella hei levadaa Ribeiro Frio. Todella helppokulkuinen tasaisessa maastossa, ja lyhyt. Madeira oli sympaattinen ja kaunis. Muistutti paikotellen Etelä-Amerikkaa luonnon puolesta, eli ei ihan perus eurooppalainen kohde. Ja lapsirakas sekin :) Meillä oli myös vuokra-auto, mutta tiet kyllä hirvitti minua paikotellen. Onneksi miestä ei :) Ihanaa lomaa!

    • Kiitos upeasta suosituksesta, Ella! Helppokulkuinen ja lyhyt kuulostaa juuri sopivalta meidän tilanteeseemme. :) Itse en ole Etelä-Amerikassa ollutkaan, joten onpa sitten erityisen hienoa päästä nauttimaan eurooppalaisittain ainutlaatuisesta luonnosta. Sama juttu, olen itsekin aika pelkuri mitä liikenteeseen tulee, mutta onneksi mies on kokenut ja rauhallisesti ajava kuski. :) Kiitos paljon ja tunnelmallista joulunaikaa sinulle!

 4. Nämä kaikki kolme ovat olleet todella kivoja postauksia. Näistä
  on oppinut kaikkea uutta sinusta. Luen postausta parhaillaam sisustushepuleiden jälkimainingeissa. Kipeä 3-vuotias on monta kertaa ihmetellyt ja kysellyt, mitä äiti tekee. Tällä kertaa hepulit olivat melko pienet. 😂

  • Kiitos, onpa kiva kuulla! Minustakin näitä postauksia on ollut tosi kiva tehdä, sillä olette jättäneet niin hyviä kysymyksiä. Täytyy ehkä ottaa jossain vaiheessa uudestaan. :) Vai on siellä sisustushepulit! Voisinpa sanoa, että ei kuulosta tutulta, mutta kuulostaa. Minulla on ollut orastava hepuli koko joulukuun, mutta olen yrittänyt taputella joulun ensin. Pyhien jälkeen on kuitenkin mielessä pari pientä projektia, jotka yllättäen liittyvät säilytykseen ja järjestämiseen. :D

 5. Madeira on ihana paikka! Suosittelen Monten kasvitieteellista puutarhaa Funchalin pohjoispuolella, joka on varmasti sopii perheille myos. Tykkasin aikoinaan myos A casa de vizinho ja Casa velha ravintoloista, jos olette Funchalin suunnalla jonain paivana.

  • Tosi kiva kuulla! Uskonkin, että on. :) Ihana, kun annoit täsmävinkkejä, sillä en ole vielä ehtinyt suunnitella päiväreissukohteita. Googlasin Monten kasvitieteellisen puutarhan ja se vaikuttaa tosi kivalta. Laitan sen ilman muuta muistiin. Koska patikoiti ei välttämättä kaksivuotiaan ja vauvamahan kanssa ole se juttu, juuri tuontyyppisillä muilla tavoilla toivomme nauttivamme Madeiran upeasta luonnosta. Kiitos myös ravintolavinkeistä, Funchaliin menemme varmasti. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue