Parasta tammikuussa: siivottu kylpyhuone ja home spa -hemmottelu

Kaupallinen brand ambassador -yhteistyö, Balmuir

Homevialaura, Balmuir, Portofino, kylpytakki, home spa, tuoksukynttilä

Tajusin vasta näin lämmöstä pariinkymmeneen pakkasasteeseen palatessani, että viimeisestä saunomiskerrasta on vierähtänyt aivan liian pitkä aika. Ei siksi, ettenkö olisi ehtinyt tai halunnut löylyjen lämpöön, vaan siksi, että saunamme oli turhan pitkään siinä käytössä, kun kai isolla osalla suomalaisista on – varastona.

Homevialaura, Balmuir, Portofino, kylpytakki, home spa, tuoksukynttilä

Vaikka en joulun ja tammikuun välillä päivittänyt blogia, laakereillani en sentään koko aikaa lepäillyt. Rästiin oli nimittäin syksyn jäljiltä jäänyt kaikkea yrittäjyyteen liittyvää ja yhtä sun toista muuta, eikä vähäisimpänä taas pieni tavarasavotta, kuten olohuoneenkin uusi kaappi kertoo.

Homevialaura, Balmuir, Portofino, kylpytakki, home spa, tuoksukynttilä

Kylpyhuoneen siivosin purnukoista. Käytin purnukanjämiä loppuun ja karsin sekalaisen seurakunnan ties mitä hotellikosmetiikkaa. Nyt tila näyttää taas siltä, miltä sen tammikuussa kuuluukin: siistiltä ja hallitulta. Tasoilla ei enää ajelehdi näytettä toisensa perään, vaan kylpyhuoneessa on harmonista peseytyä ja saunoa.

Homevialaura, Balmuir, Portofino, kylpytakki, home spa, tuoksukynttilä

Minulla se menee niin, että mitä siistimpi kylpyhuone on, sitä enemmän saunon ja jaksan hoitaa itseäni naamioin ja kuorinnoin. Jos siis kylpyhuone repsahtaa, niin repsahdan minäkin.

Homevialaura, Balmuir, huonetuoksu

Home spa voi kuulostaa naiivilta kodissa, jonka suhteellisen ahtaassa ja arkisessa kylpyhuoneessa myös kuivatetaan pyykit, vaihdetaan vaipat ja luetaan Muumi-kirjaa potalla. En kuitenkaan sanoisi, että se siitä glamourista, vaan oikeasti niinä päivinä, kun kylpyhuone on siisti ja järjestyksessä, pääsen tilassa tunnelmavaloin ja kynttilöin todella rauhaisaan tunnelmaan. Saunoessa otan usein mukaan kylmän juoman, taas iltapesulle höyryävän iltateen, ja hoitoja jatkan olohuoneen puolella sarjaa iltasaduksi katsoen. (Tästä puheen ollen, teen ehtiessäni taas mielenkiintoisista sarjoista postauksen.)

Homevialaura, Balmuir, Portofino, kylpytakki, home spa, tuoksukynttilä

Balmuir Portofino -kylpytakissa olen viihtynyt jo vuosia. Se muutti käsitykseni kylpytakeista, joita ennen pidin epäistuvina telttoina, joiden ylipitkät hihat kaatavat kaiken tieltään dominon lailla. Oma kokoni kylpytakista on S, juuri sopivan istuva mutta mahankin kanssa mahtuva ja rento. Miehelläni on sama Portofino harmaana, mutta myös mustaa, tummansinistä ja vaaleanpunaista kylpytakista saa. Tyttäreni yli-ihana 4–6-vuotiaille tarkoitettu lastenversio on vielä hieman liian iso, mutta hyvää kannattaa odottaa. Osaan vuosien kokemuksella sanoa, että hotellimainen ja pesusta toiseen skarppina pysynyt Portofino on yksiä ihanimpia hankintoja ja lahjoja, sillä kylpytakin saa myös omalla nimellä nimikoituna.

Homevialaura, Balmuir, Lugano, personoitu pyyhe, home spa, luonnonkosmetiikka

Nimikoidut Balmuir-pyyhkeet ovat todella muhkeaa, maailman hinnoimmasta puuvillalaadusta, supimasta, valmistettua Lugano-sarjaa. Hiuksissa minulla on Corsica, jota ohuena pyyhkeenä on kätevä kuljettaa viikonloppureissuilla ja urheilukassissa. Kaikki Balmuir-kosmetiikka on sertifikoitua, pohjoisen kasvien ja marjojen tehoaineita hyödyntävää luonnonkosmetiikkaa. Ihanan tuoksuisista tuotteista löytyy myös käteviä matkakokoja. Kodin tuoksut huonetuoksujen ja tuoksukynttilöiden muodossa ovat nekin pitkäaikaisia suosikkejani.

Homevialaura, Balmuir, Portofino, kylpytakki, home spa, luonnonkosmetiikka

Vaikka kylpyhuone oli purnukoista hujan hajan, ei niitä sentään lauteilla asti ollut. Saunomisen esti säilytyskassit, joissa taas tuli ja meni elämänmuutoksen myötä tavaraa. Teimme jo nyt sen, että toimme varastossa säilössä olleet vauvanvaatteet sisään ja veimme tyttären pieneksi käyneitä vaatteita tilalle varastoon. Samalla pyörittelin omaa vaatekaappia, joka olikin sekava vyyhti: yhdistelmä Suomessa tarvittavaa talvivaatetta, Madeiran-matkalla tarvittavaa kesävaatetta ja kasvavaan mahaa varten tarvittavaa odotusvaatetta.

Homevialaura, Balmuir, home spa, luonnonkosmetiikka

Vauvan keväiseen syntymään on vielä pitkä aika, mutta jos jotain olen elämässäni oppinut niin sen, että asiat kannattaa aina tehdä silloin, kun niihin on aikaa ja inspiraatiota. Siitä kiittää itseään myöhemmin joka kerta.

Homevialaura

Nyt kun vauvanvaatteet ovat varaston sijaan käsillä kaapissa, pystyn helpommin ja ajoissa inventoimaan, missä koossa frilloja ja rusetteja vielä tarvitaan. Viimeksi käytössämme oli jonkin verran lainavaatetta ja siksi kaikki koot tarvitsevat täydennystä, vaikka esikoiselta hyvä vaatteiden pohjavarasto jäikin.

Homevialaura, Balmuir, home spa, luonnonkosmetiikka, huonetuoksu, tuoksukynttilä

Kylpyhuoneen ja olohuoneen lisäksi siivosin, jälleen kerran, Monica-kaappia. Jos jokin asia on varma niin se, että vähintään kyseinen sekatavarakaappi tasaisin väliajoin räjähtää. Toisaalta juuri sitä varten se on olemassa: ottaakseen sellaisen kaaoksen piiloonsa, jota ei heti arjessa ehdi läpi käydä.

Homevialaura, Balmuir, Portofino, kylpytakki, home spa, luonnonkosmetiikka, tuoksukynttilä, huonetuoksu

Pakko minun oli myös muiden mukana katsoa vuodenalussa alkanutta Marie Kondo -Netflix-sarjaa. Sarja ei mielestäni tuo metodiin mitään uutta ja on itse asiassa aika kliseinen, pintapuolinen ja ennalta-arvattava, samanlainen kuin suurin osa television amerikkalaisista muuttumisleikeistä. Jokaisessa jaksossa Marie menee eri perheen luon ja perheellä tietenkin on aivan liikaa tavaraa lastenhuoneesta autotalliin. Seuraavaksi Marie neuvoo tavaroiden käsittelyjärjestyksen ja pystyviikkaukset, perheenjäsenet huokailevat valaistuneina, sitten kipuillaan luopumisen kanssa, viikataan ja lopussa ihastellaan.

Silti inspiroivaa muiden tavarakaaoksen siivoamiseen kurkistaminen kieltämättä näin vuodenalussa on, varsinkin, kun tapaukset poikkevat aika paljon omasta elämästäni. Moni ei ole karsinut mitään vuosiin – tai vuosikymmeniin! – joten ilmankos järjestelygurun visiitti on elämänmullistava.

Homevialaura, Balmuir, Portofino, kylpytakki, home spa, luonnonkosmetiikka

Yhtä kaikki ainakin minulla elämänhallinta liittyy vahvasti elämästä nauttimiseen: mitä siistimpi koti on, sitä paremmin on virtaa tehdä töitä ja sen jälkeen rentoutua hoidoin ja saunoen. Välillä koko paletti levähtää, sitten taas jossain vaiheessa saan itseäni niskasta kiinni. Yksi viime vuoden teemoistani oli hyvinvointi, eikä sitä sovi unohtaa tänäkään vuonna. Tämän vuoden teema, empatia, sopii aiheeseen oikeastaan yhtä hyvin. Omassa elämässäni molemmat puolet, räjähtäneet pyykkivuoret ja harmoniset spa-hetket, ovat päivästä riippuen yhtä totta, ja se jos mikä on tärkeää hyväksyä.

Inspiroivaa loppuviikkoa!

Comments

 1. Ihana spa-tunnelma! Ja houkuttelevat kylpytakit. Mutta mistä olikaan kylppärin valkoinen kaappi? Niin tyylikäs ja hyvät mittasuhteet.

  • Kiitos Sari! Vaikka emme itse rempanneet ja valinneet kylpyhuonetta, tuntuu se kuitenkin aika omaltaja viihtyisältä – varsinkin siistinä. ;) Ja juuri kuvia ottaessa taas mietin, miten hyvä löytö kaapit aikoinaan olivat. Kaapit ovat siis ainoat, jotka me itse lisäsimme kylpyhuoneeseen arjen toiminnallisuuden takia, eikä mittasuhteiltaan oikeita tosiaan ollut helppo löytää. Tilassa oli entisestään yksi pyykkikori, mutta tässä saatiin kaksi lisää. Kyseessä on seinään kiinnitettävä Cersanit Nano -pyykkikaappi. Valitettavasti näyttää siltä, että Byggmaxista tuote on loppu, mutta tässä linkki, josta kuitenkin pääset näkemään tuotteen tarkemmin, jos se jostain muualta löytyisi: http://www.kylpyhuonekauppa.fi/tuote/nano-seinaan-kiinnitettava-pyykkikaappi/. Me jätimme vetimet laittamatta ja siksi kaapit näyttävät hieman erilaisilta. :)

 2. Sattuipa sopivasti tämä postaus, telepatiaa mitä lie. Istun tässä juuri naamiot naamalla postaustasi lukemassa. Ja allekirjoitan kaiken, mitä sanot. Rentouttavia hetkiä spassa!

  • Eikä, hauska sattuma ja telepatia! Se on kyllä parasta, kun ottaa itselleen sen pienen ajan naamioiden ja muiden kanssa, ja sarjan katsomisen lisäksi hetkeen voi tosiaankin yhdistää blogin tai kirjan lukemista. :) Kiva kun samaistut ja ja kiitos sitä samaa, rentouttavia hoitoja Eve!

  • Eikö se vähän niin mene, että kun yhden tilan saa kuntoon, siirtyy seuraavaan, ja kohta alkaakin kierros alusta. :D Ei vaan, tämä oli siitä kiva muutos, että mikään ei itse asiassa muuttunut. Yksin siivous tekee välillä ihmeitä – siis helpointa ja halvinta “sisustamista”. Mikä siinä onkin, että pommin minäkin tarvitsen, että saan aikaiseksi tarttua toimeen. Ehkä sinäkin saat puuskan olohuoneen jälkeen. Siistiin tilaan on myös paljon kivempi sommitella asetelmia ja nauttia yksityiskohdista. :)

 3. Minulla saunominen menee kausittain. En periaatteessa ole saunaihminen mutta ilmankaan en osaa olla :) Nyt olen viime viikkoina kehittänyt itselleni rutiinin maanantain saunasta, ja voi että pidän siitä! Minulle se on todella pehmeä ja ennen kaikkea lempeä alku tulevaan viikkoon. Saan maanantain mahdollisen “järkytyksen” heitettyä kiukaalle ja nukun hyvin seuraavan yön.

  Ja sama juttu täällä, välillä pakka levähtää ihan tosissaan mutta sitten kun sen saa taas aisoihin niin moni asia sujuu paremmin.

  Tuo Balmuirin kylpytakki on kyllä luksus ihanuus, ehkä siihen vielä satsaan joskus! Nykyinen kylpytakki kun on kunnossa muuten niin ei viitsi turhaan vielä vaihtaa :)

  Ja oikeassa olet tuosta Marie Kondo -sarjasta, kyllähän se hyvin kliseinen on mutta koukuttaa kuitenkin. Ja inspiroi ennen kaikkea käymään niiden omien nurkkien kimppuun ;)

  Ihanaa loppu viikkoa!

  • Moi Jenni! Vähän sama juttu, saunominen menee kausittain ja vuodenajoittain. Minäkään en ole sellainen saunaihminen kuin intohimoisimmat suomalaiset ovat, mutta nyt kun oma sauna on, niin tosi ihana siitä on tietynlaisissa hetkissä nauttia. Aikaisemmin saunoimme kerrostalon taloyhtiön saunassa ja kieltämättä oman kodin rauhassa on vielä mukavampaa rentoutua löylyissä.

   Hei ihana rutiini! Todella kiva idea. Tuohon kun vielä yhdistäisi jonkun reippailun, lenkin tai kotijumpan, niin ai että lähtisi viikko hyvin käyntiin. :) Itse katselin Marie Kondon jaksot puolella silmällä samalla kun tein jotain kuvankäsittelytyyppistä ei-ajattelua vaativaa työtä, ja siihen se oli oikein hyvää viihdettä. Pääasia, että inspiksen saa jostain, jos sitä kaipaa, niin kuin moni meistä taitaa tammikuussa kaivata. ;) Ihana, kun nyt on ollut valoisaakin. Jo sillä saa energisen kevätfiiliksen, vaikka lämpömittari näyttäisi -20. Samoin kiitos, leppoisaa viikonloppua ja pirteää nurkkien siivousta!

 4. Samaistun! Meilläkin sauna ollut pitkään vauvanvaatteiden varastona, kun kävin läpi isosisarusten vanhoja vaatteita vauvaa varten. Ne jäi sinne vielä lojuu ja nyt saiskin mennä penkoo sinne 62 senttisiä kun bebe kasvanut <3
  Liputan myös sen puolesta että vauvan vaatteet ym kannattaa laitella ajoissa. Se pienien vaatteiden hypistely on ihan parasta, mut sit myös siksi kun ei sitä koskaan tiedä jos vauva saapuukin etuajassa. Mulla kolme ekaa mennyt yliajalle, mutta tää uusin bebe yllätti ja saapui etuajassa. Onneksi olin saanut pienet vaatteet kaappiin. (Uusi turvakaukalo saapui postiin vasta kun vauva oli jo maailmassa, onneksi kuitenkin ennen sairaalasta kotiutumista 😂)
  Ihanaa, ainutlaatuista odotusaikaa sinne <3

  • Kiitos kohtalontoverille kokemusten jakamisesta! Huojentavaa kuulla, että en ole ainoa. Minäkin vain ajattelin laskevani säilytyskassit lauteille tyyliin imuroinnin ajaksi ja kuinka ollakaan, siihen ne sitten jäivät, kunnes välipäivinä sain itseäni niskasta kiinni. Ihan samat ajatukset! Ensinnäkin vaatteiden laittaminen ja muu valmistautuminen on ihanaa, ja koskaan ei tiedä, mitä käy. Vauva voi syntyä ajoissa tai sitten oma vointi voi huonontua loppua kohden. Itse itseni tuntien ainakin minulla on todella paljon levollisempi olo valmistautuneena, vaikka vauva ei luonnollisesti sitä katsokaan, onko jokainen body paikoillaan. ;) Naurattaa sinun turvakaukalotarina! Sillä se oli meilläkin viimeinen hankinta. Ei mitään logiikkaa hankkia kaappi täyteen röyhelöä mutta viivästellä turvakaukalon kanssa. :D Nyt kun muistelen syy oli siinä, että se oli ehdottomasti vaikein hankinta. Helppoko se on napata suloisia vaatteita ohikulkumatkalla, mutta turvakaukaloihin kiinnityssysteemeineen pitää perehtymällä perehtyä. Sama meillä oli seuraavassa turvaistuimessa, googlasimme vaihtoehtoja viikkotolkulla erilaisia ominaisuuksia ihmetellen. Onneksi teilläkin istuin ehti. :) Kiitos paljon Satu kommentista ja terveisiä teidän kasvavalle pienelle! <3

 5. Viihtyisän näköinen kylpyhuone. Ja oikeassa olet, kuka haluaa mennä epäsiistiin tilaan puhdistautumaan. Meillä mieheni saunoo useita kertoja viikossa, minä puolestani saunon vain talvella. Kesällä en pysty kunnolla jäähdyttelemään. Talvella on ihana mennä saunan jälkeen höyryävänä terassille viilentymään. Juhannussauna on tietenkin kesällä poikkeus, mutta juhannuksena onkin lähes aina koleaa..
  Spa-tyyppinen saunominen kuorintoineen, jalkahoitoineen ja hemmotteluineen on kiireetön viikonlopun iltapäivä. Kylmä saunajuoma, kynttilät ja musiikki (ei, meillä ei ole hifi-laitteita saunassa, ihan vaan keltainen kylpyankkaradio hyllyssä. Miksi ankkaradion täytyy olla keltainen?). Päivällinen valmistumassa uunissa tai padassa, jotta hemmottelupäivän jatkot voidaan viettää ruokapöydässä.
  Voilá, siinäpä huomisen agenda. Hyvää viikonloppua!

  • Kiitos, kiva kuulla! Olin vähän itsekin unohtanut, miten lopulta viihtyisä kylpyhuone on, kun se oli niin pitkään kaaoksen vallassa. Itse olisin remontoinut tilan hieman eri tavalla, mutta toki perus harmaan ja valkoisen yhdistelmä miellyttää sekin, ja siisteys yhdistettynä kauniisiin yksityiskohtiin tekee ihmeitä. :) Kokemus kaltaiselleni, tiloja aika herkästikin aistivalle ihmiselle, on kyllä kuin yö- ja päivä, että puikkelehtiiko suihkuun pyykkitelineiden ja purnukoista täysien tasojen läpi vai siistissä rauhallisessa tilassa.

   Ihan sama juttu! Niin kuin taisin joskus kirjoittaa, romantisoin sitä, että uudessa rivitalokodissa sitten saunomme juhannuksena ja vilvoittelemme pihalla. Noh, kertaakaan emme ole näin tehneet, eli talvisaunojia enimmäkseen olemme mekin. Keltainen kylpyankkaradio, paras. :D Minäkin yhdistän usein rentoutumisiltoihin musiikin, en kylläkään kylppärissä, mutta olohuoneessa. Erityisesti lounge-musiikilla pääsen ihan erityisen rentoutuneeseen tunnelmaan. Agenda kuulostaa täydelliseltä, tuota mahdollisimman usein kalenteriin. Kiitos samoin, rentouttavaa perjantaita ja viikonloppua!

 6. Aivan ihana kylpyhuone. Meillä on kylpyhuone ja kodinhoitohuone samassa.
  Spa tunnelmaa on todella vaikea toteuttaa kun yhdellä tasolla on oltava kissanlaatikko. Ja milloin on miehen työvaatteet, kirves, moottorisaha yms..kuivumassa kun on lattialämmitys ja siellä ne kuivuvat nopeasti.
  Ainakin voisin kokeilla laittaa kylpytakit henkariin, se näyttää tosi kivalta :).

  • Kiitos paljon, Marine! Heh, uskon. Meidänkin kylppäri on pyykkipäivisin muisto home spasta vain ja kieltämättä hymyilyttää nuo työvaatteet, kirves ja moottorisaha. ;) Mihin niitä muualle laittaisikaan kuin kodinhoitohuoneeseen. Itsekin haaveilen kodinhoitohuoneesta. Aika näyttää, löytyykö sellainen seuraavasta kodista tai olisiko kylpyhuone hyvällä tuurilla vähän isompi. Kylpytakit henkarissa on kyllä kiva ja myös kätevä kylppärisomistus, sitä suosittelen kokoilemaan. :) Kiitos kommentista ja mukavia talvipäiviä!

 7. Olen samaa mieltä Marie Kondo -sarjan kliseisyydestä, mutta siitä tykkäsin, ettei väitetty järjestelyn tapahtuneen yhdessä viikonlopussa. Yleensähän se on tällaisissa sarjoissa tapana. Nyt luki ronskisti “päivä 36” jne 😅.

  • Moikka Saara ja niin totta! En edes ajatellut asiaa, mutta olen tismalleen samaa mieltä. Olisi todella epärealistista väittää, että iso, amerikkalaisittain autotallia myöden täynnä oleva omakotitalo siivottaisiin parissa päivässä. Onneksi todellisuus on kerrottu katsojille.

   Sarja antaa myös hyvää suhteellisuudentajua. Jos sitä joskus erehtyy ajattelemaan, että oma Monica-kaappi on kaaos, niin voi vain miettiä, mikä tilanne on sellaisissa talouksissa, jotka eivät ole vuosikymmeniin karsineet ja siivonneet mitään. Hikoiluttaa pelkkä ajatuskin. :D Ja samoin ahdistaa ne kymmenet (!) jätesäkilliset tavaraa, jotka noissa talouksissa ulos kannetaan. Mutta hattua nostan kaikille, jotka nollasta aloittavat ja tekevät systemaattisesti noin ison urakan! Uskon tai ainakin haluan uskoa, että trendi muuttaa edes vähän amerikkalaistenkin kulutustottumuksia. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue