Vuoden ensimmäinen sisustusmuutos

Homevialaura, Ikea Billy, tv-taso, olohuoneen sisustus

Näitä ei meillä viime vuonna liian usein raportoitavana ollut, mutta nyt on: uutta sisustusrintamalla!

Vihdoin välipäivinä otin härkää sarvista ja paneuduin järjestelyyn. Niin vaan taas meillä tuntui olevan liikaa tavaraa. Yleensä lähden siitä, että on ratkaisu on karsia tavaraa eikä lisätä kaappeja, mutta tällä kertaa se ei ollut vaihtoehto. Tavara oli sellaista, jota en halunnut karsia: kirjoja ja lehtiä. Tiedostan myös, että säilytystilan tarve ei uuden perheenjäsenen myötä tule ainakaan vähentymään.

Homevialaura, Ikea Billy, tv-taso, olohuoneen sisustus

Niinpä meillä on nyt television olla samaa valkoista Ikean Billyä kuin eteisessäkin. Edellisen mustan kaapin annoimme paikallisessa Facebook-ryhmässä seuraavalle. Nykyinen kaappi on edellistä Ikean Bestå-kaappia hieman vähemmän syvä, mutta itse asiassa syvyys oli edellisessä kalusteessa vain haitta. Tuntui, että tumma ja pimeä syvä kaappi imaisi tavarat kuin musta aukko, kun taas vähemmän syvällä ja vaalean valoisalla kaapilla on helppo asioida.

Homevialaura, Ikea Billy, tv-taso, olohuoneen sisustus

Korkeudessa kaapin vaihto kolminkertaisti säilytystilan, mikä todella tuli tarpeeseen. Nyt kaappiin mahtuu kirjat ja lehdet sekä läppärityyppinen ja kamera -tyyppinen tekniikka. Sen myötä eteisen Billystä vapautui tilaa vaipoille ja taas olohuoneen Billystä keittiönkaappeja turhaan täyttäneille maljakoille. Parhaimmillaan säilytystilan fiksu lisääminen saakin aikaan positiivisen kierteen arjen toiminnallisuuden näkökulmasta.

Homevialaura, Ikea Billy, tv-taso, olohuoneen sisustus

Televisio on nyt aika korkealla, mutta meidän mielestämme ei liian korkealla. Niin sanotusta oikeasta television sijoittelukorkeudesta en amatöörinä tiedä, mutta uskon tämänkin olevan pitkälti makuasia. Televisiomme on seinässä kiinni ja sitä voi telineen avulla käännellä oikeaan suuntaan.

Homevialaura, Ikea Billy, tv-taso, olohuoneen sisustus

Paitsi että kaappi antoi lisää säilytystilaa, se muutti ihmeellisen paljon olohuoneen tuntua. Kuvista se ei välttämättä välity, mutta vähemmän syvän vaalean kalusteen ansiosta olohuone tuntuu paljon aikaisempaa ilmavammalta. Se, jos mikä, on tammikuussa tervetullutta. Leppoisaa sunnuntaita!

Comments

 1. Hitsi. Mä olisin niin voinut ostaa sen teidän vanhan tason. :D meillä on nyt vähän vastaava ratkaisu, mutta olen semisti katkera siitä, että Ikealla ei ole enää tarjolla peiliovia kyseisiin tasoihin. Se olisi tehnyt ratkaisusta vähän klassisemman. Mutta mikäli Ikea päättää korjata tämän erehdyksen, voisin vaihtaa tasoon tulevaisuudessa vain ovet. Tai sitten konsultoin lähipiirimme Kätevää emäntää ja isäntää ja kysäisen, olisiko tuunaaminen mahdollista.

  Teille tuollainen valkoinen ratkaisu sopii kuitenkin todella hyvin, vaikka minä tykkäsinkin vähän enemmän aiemmasta.

  • Ikeaan on tullut HANVIKEN nimisiä ovia, jotka mielestäni ovat aika samanlaiset kuin aikaisemmin myynnissä olleet peiliovet. Kannattaa käydä kurkkaamassa Ikean nettisivuilta josko olisivat sellaiset mitä haet (:

  • Moi Jenni! Se on kyllä kurjaa, vaikka luonnollista, että osa sarjoista loppuu – yleensä tietenkin vielä arvaamatta ja odottamatta, jolloin on liian myöhäistä toimia. Tori.fistä voi tietenkin yrittää metsästää. Harmi, että meidän tasomme ehti mennä. Halusimme sen vain äkkiä pois tieltä ja niinpä kätevin ratkaisu oli saada joku alueelta hakemaan se jo samana päivänä. Ikeaa kyllä todella monet tuunaavatkin, mutta hieman kätisyyttä siinä tarvitaan. Meiltä ei toistaiseksi ole onnistunut kuin levyn lisääminen tason päälle. :D

   Tiipulle iso kiitos vinkistä, Jennin puolesta, mutta hyvä minunkin tietää. Nimittäin arvaa mitä. Meidän vanhat kaapiston ovet olivat nimenomaan Hanviken-sarjaa ja vielä vuoden lopussa tarkistin, että sitä ovea ei yksinkertaisesti enää Bestå-sarjaan saa. Ja nyt sitten taas vuodenalusta “uutuutena” saakin. Positiivinen ja hauska yllätys! Niin Billy kuin Beståkin on yksi luottosarjojani ja pidän tällä hetkellä kaikista eniten mattavalkoisista peiliovista, joten toivotaan, että molemissa sarjoissa nämä ovivaihtoehdot pysyvät tarjolla pitkään. :)

 2. Onpa kivannäköinen uusi ratkaisu ja varmasti tuli lisää säilytystilaa.
  Kiitos edellisen postauksen pitkästä vastauksesta kommentiini, sain tarvittavan hyvän vastauksen :).
  Minulla itsellä alkaa kevään aikana kaappien järjestely postaustesi innoittamana. Tavaroita olen hyvin saanut karsittua jo mutta haluaisin yhtenäisen linjan esim.vaatehuoneeseen.
  Ikean reissua odotellessa on hyvä suunnitella. Lisää pukupusseja, yhtenäisiä laatikoita yms..
  Tästä on hyvä lähteä kevättä kohti.
  Ihanaa kevättä teidän perheelle!

  • Kiitos paljon Marine! Kiva kuulla, että näyttää kuvissakin hyvältä, sillä paikan päällä ja arjessa tämä toimii mielestäni paljon paremmin. Ilo oli puolellani, ihana jos sait aikaisemmasta vastauksesta apua. :) Kokonaisvaltainen karsimis- ja järjestelyprojekti on kieltämättä pitkä ja monivaiheinen. Ensin tulee varmasti karsittua sellaiset helpot ja itsestäänselvät tavarat, ja seuraavaksi on luontevaa miettiä, miten jäljellä jäävät tavarat saa toimivasti ja kauniisti esille. Kannustan sinua suunnitelmissasi, sillä meillä esimerkiksi yhtenäisten henkarien hankkiminen rauhoitti vaatekaapin ilmettä todella paljon. Samoin pukupussiin saa siististi harvemmin käytettyjä vaatteita ja pienjuttuja laatikoihin piiloon. Tuosta suunnitelmasta on tosiaan hyvä lähteä kevättä kohti, tässä mielessä vuodenalku on niin inspiroivaa aikaa. :) Kiitos samoin, aurinkoisia talvipäiviä!

  • Onpa kiva kuulla hyvää palautetta! Itse kun tulee välillä sokeaksi omalle kodilleen, niin ihana kuulla, että tämä toimii teidänkin mielestänne. :) Meillä ei ole mitään kaukosäätimellä ohjattavaa elektroniikkaa kaapiin sisällä, vaan kaikki on ulkopuolella. Sellaisessa käsityksessä elän, kun edellisiäkin tv-tasojamme muistelen, että kaukosäädin ei tuollaisen paksun oven läpi toimi. Se muuten totta kai täytyykin huomioida tv-tasoa valitessa, että kuinka paljon erilaista pleikkaa ja muuta taloudessa on. Rentouttavaa sunnuntaita!

   • Mun täytyy tähän väliin sanoa vaikka en tekniikasta mitään ymmärräkään mutta meillä mieheni on ostanut eräänlaisen pienen laitteen tuohon tv-tason päälle jolloin kaukosäädin toimii vaikka dvd-soittimet, Playstationit yms ovat bestån suojissa katseilta piilossa :)
    Valitettavasti en vaan osaa tästä laitteesta tämän enempää kertoa ehkä joku muu on viisaampi? Halusin vain vinkata tällaisestakin mahdollisuudesta!

    • Mahtava vinkki, kiitos Heculina! Meillä myös on yksi “pikkupömpeli” tason päällä kaiuttimen kanssa, mikä se sitten lieneekään, mutta ei enää erillistä Pleikkaa ja DVD-soitinta kaapin sisällä. Jos sellaisia joskus tulee, niin mahtava tietää tästä mahdollisuudesta ja kiitos vinkistä myös muiden lukijoiden puolesta. :)

 3. Miks näissä kaikissa uutta kaappia esittelevissä kuvissa pitää olla makkarin ovet auki? Pelkkien kuvien perusteella en olisi kyllä huomannut mikä muutos sisustuksessa on tapahtunut, vaikka blogia pidempään olenkin seurannut. Pidätkö makkarin ovet aina noin auki?

  • Moikka! En ajatellutkaan asiaa, sillä kyllä meillä on ihan aina pariovet auki. Paitsi öisin tai jos minä tai mieheni vetäydymme rauhaan tekemään töitä, vain silloin suljemme ovet. :) Minusta muutosten ei aina tarvitsekaan olla suuria. Oma tyylini on hyvin neutraali ja klassinen, enkä koskaan tee mitään tyylillisesti radikaalia, vaan korkeintaan tällaisia pieniä muutoksia. Se on siis ihan hyväkin juttu, jos ei muutos pistä silmään. Tavoite ei ollut räväyttää, vaan lisätä säilytystilan kautta toiminnallisuutta. Mielelläni kuitenkin kerron teille lukijoille näistä pienistäkin muutoksista, vaikka ne eivät tämän kummallisempia ole, jos joku saa niistä omaa kotiinsa ideaa. :) Mielelläni otan joskus vaihteluksi kuvia myös ovet kiinni, hyvä idea! Kiitos, kun olet ollut lukijana vuosien ajan ja mukavaa viikonloppua!

 4. Teidän olohuone on kyllä tämän uuden hyllyn myötä upea! Entinenkin hylly oli OK, mutta jotenkin se raskas ja tumma, ilmassa “leijuva” hylly tuntui “katkaisevan flow’n”. Nyt kokonaisuus on todella valoisa ja harmoninen. Kiitos kuvista ja hyvää sydäntalvea!

  • Kiitos tosi ihanasta kommentista! Olen kanssasi ihan samaa mieltä. Tai siis en tiedä, osaanko ajatella tuiki tavallisen pikkurivarimme olohuonetta niinkään upeana, mutta minustakin tumma raskas kaluste keskellä seinää katkaisi flown. :) Vaikka tämä kalusteen vaihto sai alkunsa säilytystilan puuttesta, olen käytännöllisyyden parantumisen lisäksi itsekin todella tyytyväinen ulkonäköön juuri mainitsemastasi syystä. En oikein koskaan tullut täysin sinuiksi edellisen tumman kalusteen kanssa: jotenkin se tuntui seinällä raskaalta ja liian syvältä. Muistan, miten tein päätöksen edellisestä kalusteesta varmaan minuutin varoitusajalla, kun televisio ja tavarat oli vain pakko saada nopeasti muuton jälkeen seinälle silloin 1,5 vuotiaan taaperon ulottumattomiin. Nyt yli kahden vuoden jälkeen oli sopiva hetki suunnitella nurkkaa uudestaan ajan kanssa. Siitä tulee aina kiva fiilis, että saa samalla sekä arjen paremmin toimivaksi että tilan miellyttävämmän näköiseksi, eikä investointikaan ollut suuri. :) Kiitos vielä itsellesi Ella ja samoin, nautitaan toivottavasti pitkään aurinkoisena jatkuvasta tammikuusta!

 5. Tämä muutos toimii ja näyttää hyvältä! :) Nyt kun tämän uuden tason kuvissa näkee huomaa, että edellinen oli ehkä hieman raskas vaihtoehto. Ei huono, mutta näinkin pienellä jutulla olohuoneen ilme muuttui todella paljon kivaan suuntaan! :)

  Mikähän siinä muuten on, että aina näin alkuvuodesta tulee suoranainen järjestelyvimma? Se yhdistettynä Netflixin Marie Kondo -sarjaan olenkin ollut kotona kuin pieni väkkärä asian suhteen :D Tosin voin perustella tätä myös sillä että olemme ostohousut jalassa uuden kodin suhteen joten mahdollinen muutto on vallan oiva hetki käydä tavaroitaan läpi. Kivaa että olet jälleen “linjoilla” ja saan sen myötä rentouttavaa lukemista ja ajateltavaa itselleni.

  Suloista sunnuntaita! <3

  • Kiitos paljon Jenni! No eikö. Eron huomaa varsinkin, kun vertaa entiseen. Uskon, että ilme on erilainen kuvissa, mutta tilassa paikan päällä se vasta onkin. Suorastaan hämmentävää, miten erilaiselta tila nyt tuntuu: koko fiilis on kevyempi ja ilmavampi. Ilahduttavaa kuulla, että näet myös muutoksen noin positiivisena, vaikka se ei tuon kummallisempi ollut. :)

   Jep, tautia taitaa olla tammikuussa liikkeellä! ;) Olen itsekin katsonut Marie Kondo -sarjaa. Vaikka pidän sitä aika itsestäänselvänä ja kliseisenä, niin kuin nuo telkkarin “muuttumisleikit” usein ovat, niin kyllä se vain sopii vuodenalun mielialaan. Muutto todellakin on paras aika käydä tavarat läpi! Eikä tarvitse olla edes kotia vielä tiedossa. Jo muuttoajatusten nostaessa päätään kannattaa minusta alkaa sorteerata tavaraa. Siinä vaiheessa siihen on aikaa ja energiaa, kun ei muu remppa-, muutto- ja -paperistressi paina ihan vielä päälle. Tsemppiä siis projektiin, niin karsimiseen ja järjestelyyn kuin uuteen asuntoon! Kerrothan sitten, jos uusi ihana koti löytyy. Ostohousut jalassa kulkeminen ja surffaaminen on kyllä innostavaa ja hauskaa. Itse taas olen yrittänyt ottaa kyseisiä housuja kiireesti pois. :D Asuntokuume on nimittäin herännyt, mutta järjellä ajateltuna aika ei ole oikea. Täytyykin pian kirjoittaa meidän asuntoajatuksista. Muutenkin ihana, että olet odottanut postauksia, kiitos. <3 Pirteää pakkasviikkoa, koitetaan tarjeta!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue