Edullinen sisustaminen – miten tavoittaa kaunis koti budjetilla

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Sain lukijalta todella hyvän toivepostauksen aiheesta edullinen sisustaminen. Saatteeksi lukijani kirjoitti: Tarvitseeko mielestäsi kauniisti sisustaminen tai kaunis tyyli rahaa paljon? Kun välillä tuntuu, että blogit kannustavat ihmisiä vaan ostamaan tai hankkimaan uusia tavaroita kalliilla. Voisitko tehdä blogipostauksen siitä, kuinka saada kaunis koti vähemmällä rahalla sinun vinkeilläsi.

Kiitos todella hyvästä ja omastakin mielestäni tärkeästä aiheesta!

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Olen aina aidosti ajatellut, että kaunis koti tai tyylikäs pukeutuminen ei ole rahasta kiinni. Kääntäen: minusta rahalla ei myöskään voi ostaa hyvää makua (mitä se nyt sitten itse kullekin tarkoittaa).

Tekopyhältä en halua kuulostaa, sillä meillä on myös arvokkaampaa designia. Totta kai rahasta on paljonkin apua kodin laittamisessa ja sisustusunelmien toteuttamisessa, mutta pienemmälläkin budjetilla voi saada kauniin lopputuloksen. Minulle on erittäin tuttua pohtia, mihin sisustuksessa panostaa ja missä pihistää. Sisustussuunnittelun ammattilaisena en kysymykseen vastaa, koska en sellainen ole, vaan nimenomaan henkilökohtaisten kokemusten perusteella modernin klassisen tyylin edustajana.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Juuri siitä syystä, että sosiaalisen median tahti ja sisustuslehtien jatkuva inspiraatiotulva saattavat sekoittaa pään, aloittaisin ihan ensimmäiseksi kaatamalla ison saavillisen jäitä hattuun, huolellisella suunnittelulla ja oman tyylin kartoittamisella. Ennen astumista yhteenkään kauppaan on tärkeää kysyä, mikä kodissa itselle on kaikista tärkeintä. Mikä on isossa kuvassa se tyyli, jota lähteä tavoittelemaan ja mitkä ovat tyylin tärkeimmät yksittäiset elementit, jotka saavat kodin tuntumaan itsestä omalta ja ihanalta, on somessa muodissa mitä hyvänsä. Mikäli suunnitelmassa korostuu jokin katseenvangitsija, kuten vanha huonekalu tai näyttävä valaisin, aloittaisin kodin sisustuksen rakentamisen sen ympärille. Loput kalusteet kun voivat sitten hyvinkin olla tavanomaisempia.

Köyhän ei kannata ostaa halpaa, sanotaan, ja se on ihan totta. Mikäli ostos täytyy lyhyellä aikavälillä uusia, kuluu rahaa enemmän kuin silloin, jos heti kättelyssä satsaa hankintaan vähän enemmän. Niin se ei kuitenkaan mene, että edullinen on aina huonoa ja kallis laadukasta. Olen monta kertaa todennut panostamisen rahanmenon arvoiseksi, mutta myös kääntänyt kolmen sadan euron neuleesta 100 % akryylia -pesulapun ja käyttänyt vuosia laadukkaasti ommeltua luonnonkuituista ketjuvaatetta, jos nyt pukeutumisen puolelta esimerkkiä käytetään.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Enemmän kuin hintaan minusta huomiota kannattaa kiinnittää hinta-laatusuhteeseen, jossa voi olla räikeitä tuotekohtaisia eroja yrityksen valikoiman sisällä. Tästä syystä suosittelen aina tarkistamaan materiaalit ja tunnustelemaan huonekalua kaupassa. Eihän se huoju tai näytä helposti kolhuuntuvalta?

Itse olen jo pitkään vannonut peruskalusteissa Ikean nimeen. Minun on paljon helpompi luottaa Ikeaan kuin yhtä sun toista myyvään huonekaluketjuun, jossa kaappi on vain nimetön kaappi ilman tarkempaa tietoa siitä, miten tuote on valmistettu, kauanko sitä on tehty ja miten tuote on testattu – ellei kyse sitten ole siitä tunnetusta ja luotettavasta designista. Ikea valtavilla volyymeillaan ja vuosikymmenten tuotesuunnittelu- ja testauskokemuksella on pystynyt hiomaan hinta-laatusuhteen huippuunsa ja kantaa itse valmistamistaan tuotteista erilailla vastuun.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Siksi yksi vinkeistäni kuuluukin: hyödynnä Ikeaa esimerkiksi säilytyskalusteissa, joiden ei olekaan tarkoitus välttämättä ”huutaa” erikoisina. Omia lempisarjojani ovat muun muassa Vittsjö, Billy, Bestå ja Pax. Sisustuspuolelta Ikeasta löytyy kauniita maljakoita, laatikoita ja kehyksiä, joista saa koottua edullisesti näyttävän tauluseinän. Myös isolla peilillä voi parhaimmillaan saada todella paljon ilmettä tilaan edullisesti.

Sen sijaan esimerkiksi lakanoita ja pyyhkeitä ostaisin Ikeasta varauksella, enkä muutenkaan valitsisi esimerkiksi valaisinosastolta kaikista halvinta mallia. Ne kun usein ovat rimpuloita, hitusen kalliimmat jo ryhdikkäitä. (Ja kaikella rakkaudella, kaikkien tunnistaman ja sisustuksen edullisuutta oikein alleviivaavan Lack-sarjan unohtaisin kokonaan simppeleitä seinähyllyjä ehkä lukuun ottamatta.)

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Mikäli itsellä on DIY-taitoja, kannattaa Ikean tuunaamistakin harkita esimerkiksi vetimin tai päällyslevyin. Netistä löytyy loputtomasti ideoita ”Ikea hack” -hauilla. Tässä olisin kuitenkin varovainen. Minusta henkilökohtaisesti esimerkiksi metallivärinen spray-maali saa Vittsjö-sarjan osat näyttämään halvemmilta kuin alkuperäisessä mustassa tai valkoisessa asussa, jos nyt käytän yhtä paljon näkemääni hack-esimerkkiä.

Varoisin muutenkin kaikkia halvalta näyttäviä jäljitelmiä: ne nimittäin saavat kalliinkin sisustuksen näyttämään, no, halvalta. Henkilökohtaisesti unohtaisin kaikki kimaltavat bling bling -pienesineet ja keskittyisin mieluummin maanläheisempään lopputulokseen. Muutenkaan en lähtisi sisustamaan kotia täyteen. Muutama harkittu pienesine muodostaa tyylikkäämmän asetelman kuin tavaratulva.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Jäljittelystä jatkaakseni henkilökohtaisesti kannustan välttämään sisustamisessa suoria design-kopiota, eettisistä syistä mutta myös esteettisesti. Kopiotuotteet kääntyvät helposti itseään vastaan eli luovat halvemman vaikutelman kuin muotoilultaan tuntemattomat tuolit, koska ne epäonnistuvat olemaan sitä, mitä yrittävät olla. Vaikutteita kalusteessa voi toki olla, sillä kaikki ideat kiertävät valmistajalta toiselle, mutta suorat kopiot jättäisin ostamatta.

Minusta budjettisisustajan kannattaa siis aloittaa siitä, että miettii huolella tyylin, kartoittaa tarpeet ja tekee ostoslistan – näin rahaa ei ainakaan pitäisi kulua virheostoksiin tai väliaikaisiin turhuuksiin. Kun ostoslista on valmis, miettisin, mitkä hankinnoista ovat kiireisimpiä ja mistä mitäkin voisi löytää. Vaikka esimerkiksi black friday -kampanjointia parjataan, on se loistava ajankohta tehdä kotiin perusteltuja ja huolella suunniteltuja hankintoja. Keskittäisinkin hankinnat kampanjoihin, joita nykyään on käynnissä ympäri vuoden messuista alennusmyynteihin, sillä oikealla ostoajankohdalla voi säästää kymmeniä prosentteja.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Toiseksi tietysti mahdollisimman moni asia kannattaa yrittää löytää hyväkuntoisena second handina. Juuri nykyisen somen nopeuttaman sisustussyklin vuoksi käytettyjen tuotteiden markkinoilla on tarjolla paljon kunnoltaan jopa uutta vastaavaa kalustetta edullisesti. Tästä syystä hyödyntäisin ehdottomasti Tori.fi ja Huuto.net -sivustot sekä alueelliset Facebook-kirppikset.

Netissä tarjonnan selaaminen on nopeaa ja tehokasta, mutta jos on mahdollisuus autoiluun, tai etenkin jos toiveena on perinteisempi vanhaa hyödyntävä sisustus, kävisin myös Kierrätyskeskuksessa sekä fyysisillä kirppiksillä – todellisten löytöjen näkökulmasta mitä syrjemmässä, sitä parempi. Myös sellaisten ystävien ja bloggaajien, joiden tyylistä pitää, muutoksia kannattaa pitää silmällä ja tarjoutua ostamaan kalusteita esimerkiksi muuton tieltä.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Jos vielä puhun omista kokemuksistani, niin haastavimmiksi tuoteryhmiksi taidan kokea istuimet. Tuoleissa tuntuu toisinaan puuttuvan hyvä kultainen keskitie aitojen design-tuolien ja design-kopioiden välillä. Omassa kodissa olen halunnut ja pystynyt panostaa nimenomaan tuoleissa designiin, mutta jos kalustaisin vaikka sijoitusmielessä vuokra-asuntoa, joutuisin miettimään tarkasti hyvää kompromissia – todennäköisesti päätyen metsästämään laadukasta käytettyä.

Kaikista stressaavin hankinta minusta budjetin puolesta on sohva. Sohva on aina todella arvokas ja tärkeä hankinta, jota ei kannata ostaa huonona, mutta jossa – pelottavaa kyllä – hinta ei takaa välttämättä laatua. Edellinen sohvamme, Bo Conceptin Indivi 2, oli juuri tällainen surullinen esimerkki: arvokas, mutta nopeasti tyynyistään muodottomaksi menevä. Itse olenkin pelokkaimmillani sohvakaupoilla, koska mikään ei harmita niin paljoa kuin hukkaan heitetyt tonnit.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Taas kuten sanottu, minusta säilytyskalusteita, sohvapöytiä, seinälle sisustettavaa, pienesineitä ja tekstiilejä on helppo löytää edullisesti ja hyvällä hinta-laatusuhteella. Second hand -kanavien ja Ikean lisäksi mainitsen seuraavat kaupat, joista olen tehnyt tai koen, että voi tehdä hyviä edullisia löytöjä, mutta kuitenkin yksittäiset aina tuotteet kriittisesti syynäten: H&M Home, Zara Home, Ellos, Jotex, Desenio, Hemtex ja Anno.

Yksi muistisääntö on myös se, että mitään ei kannata ostaa vain, koska halvalla saa – kuluuhan se raha silloinkin ja on aina jostain oikeasti mieluisasta tai tarpeellisesta pois. Esimerkiksi lakanoiden ja pyyhkeiden määrän kyseenalaistaisin. Jos ei kodissa majoitu säännöllisiä yövieraita, minun mielestäni jo kaksilla lakanoilla ja pyyhkeillä pärjää. Mitä vähemmän tavaraa määrällisesti ostaa, sitä enemmän hankintoihin pystyy panostamaan, ja sitä vähemmän tavara myös vaatii ostettavia säilytysratkaisuja. Lakanoissa kärkkyisin alennusmyyntejä ja hankkisin parit yksiväriset pellavaiset. Halvat printtikuvioiset puuvillalakanat voivat nopeasti alkaa näyttää haalistuneen kuluneilta, kun taas pellava vain paranee vanhetessaan, ja on siten kaikin puolin kannattava ostos.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Yksi yleisimmistä edullisen sisustamisen vinkeistä taitaa olla: sisusta viherkasveilla. Mutta jos ei pidä viherkasveista niin kuin minä. Oma pitkään kestävä suosikkini on valkoinen orkidea, joita saa ainakin Ikeasta ja Plantagenista edullisesti. Näyttävä köyhän naisen hotelliaula -ratkaisu on laittaa kolme orkideaa yhteen laakeampaan ruukkuun.

Viimeiseksi muistutan vielä maalaamisen taiasta. Maalaaminen on suhteellisen edullinen tapa muuttaa kodin tunnelma täysin. Vaikka valkoinen on aina varma ja raikas valinta, klassista sisustusta edullisesti tavoitellessa harkitsisin seiniin esimerkiksi neutraalia vaaleaa harmaata. Uudella seinävärillä koti kokonaisuutena näyttää helposti paljon viimeistellymmältä ja arvokkaammalta, eikä välttämättä vaadi niin paljon tilan täyttämistä muulla sisustamisella.

Homevialaura, edullinen sisustaminen, kaunis koti budjetilla

Lopuksi haluan todeta sen, että sisustamisessa, niin edullisessa kuin kalliissa, on minusta aina vähintään yhtä paljon kyse siitä, mitä tilasta poistetaan kuin siitä, mitä sinne lisätään. Parhaiten tämän huomaa ajatusleikeistä, joita myytäviin asuntokohteisiin teen. Ensimmäiseksi poistan asunnosta ajatuksissani kaiken turhan ja tunkkaisen, vasta sitten mietin kauniita vaihtoehtoja tilalle. Edullisen sisustajan kikkoja nämä siivoaminen, karsiminen, raikastaminen ja selkeyttäminen vasta ovatkin – ne kun eivät maksa euroakaan.

Kysymys siitä, mikä on kallista tai vastaavasti halpaa, on tietysti aina hyvin suhteellista, mutta toivon, että postauksesta oli kysyjälle ja teille muillekin iloa ja apua. Kuten aina, lisäkysymyksiä ja omia hyväksi havaittuja vinkkejä saa mieluusti jättää kommenttiboksiin.

Comments

 1. Kiitos vinkeistä! Itse olen jo pitkään sekä sisustuksessa että vaatteissa harrastanut samaa, eli edullisiakin liikkeitä mutta tarkalla ”laadunvarmistuksella”. Vaatekaapista löytyy edelleen käytössä olevia h&m vaatteita noin 10 vuoden takaa. :)
  Oman vinkkini edulliseen sisustamiseen opin, kun yritin sisustaa eron jälkeen nopeasti tyhjää olohuonetta opiskelijabudjetilla: aina kannattaa avata suu. Mainitsin ystävälle tuolloin etsiväni sohvaa ja sattumalta heillä olikin perhepiirissä ylimääräiseksi jäänyt yksilö, jonka sai noutaa ilmaiseksi tilaa viemästä. :)

  • Moi Ansku ja kiitos itsellesi, että jaoit kokemuksia! Eikö olekin “laadinvarmistus” a ja o. :) Aina kannattaa olla sopivan skeptinen ja vilkaista ompeleet materiaali ja pesuohjeet, on käsissä sitten kympin tai satasen toppi. En yhtään ihmettele ja olen kuullut muilta samaa. Vaikka H&M saa krittiikkiä, ja toki pitkälti aiheellisesti, niin he ovat myös ikeamaisesti onnistuneet saamaan jossain tuotteissa loistavan hinta-laatusuhteen, eikä 10 vuotta silloin ole aika eikä mikään. :)

   Kyllä! Niin totta, ja pätee muuten kaikkeen elämään, kuten esimerkiksi työnhakuun: aina kannattaa avata suu. Koskaan ei tosiaan tiedä, kuka tuntee jonkun, joka tuntee jonkun. Onpa kiva, että sait ystävältä sohvan, vieläpä juuri sen kalleimman hankinnan. Monelle taas huonekalun antaminen tai myyminen edullisesti hyvään kotiin on suuri helpotus, kun ei tarvitse alkaa kirjoittaa ja kuvata tuhatta myyntitekstiä toreihin ja facebookeihin. Siis todellinen win-win. :)

   Kivaa viikonloppua!

 2. Hyvä postaus Laura! Ja samaa mieltä olen. Etenkin liputan tuota Ikeaa ja löytyyhän heiltäkin keittiöitä ja normaalilla takuulla, sekin kertoo jostain.

  Pelokkaana sietääkin olla sohvien kanssa. Minullakin on surullinen esimerkki. Ajattelin naivisti kun tämä meidän sohva on kodin kallein huonekalu niin se on varmasti sellainen joka oikeasti kestää sen 10 vuotta. Valitettavasti jo reippaan kahden vuoden kuluttua se alkoi narista. Harmittaa ihan hirveästi. Onneksi saatiin pitkän väännön jälkeen siihen liikkeen kautta “huolto” ja jatkossa tiedetään että voidaan omatoimisesti liitoskohtia kiristää jos tarve. Sitten kun joskus uusi sohva hankitaan niin yritettävä löytää sellainen missä on vaikka jonkinlainen runkotakuu.

  Mukavaa viikonvaihdetta sinne <3

  • Kiitos Meiju, kiva kuulla! No sanopa se, takuu kertoo jo paljon. Olen itse asiassa kuullut Ikea-keittiöistä pelkästään hyvää, jopa ammattilaisilta. Voisin hyvin itsekin valita seuraavassa remontissa sen, jos vaan mallistosta löytyisi sitä, mitä juuri sillä hetkellä on suunnitelmissa.

   Äh, voi miten kurjaa! Kaksi vuotta on tosiaan sohvalla hyvin lyhyt elinkaari. Onneksi sentään saitte huollon, oikeuksistaan kannattaa kyllä yrittää pitää kynsin ja hampain kiinni. Me emme tainneet koskaan reklamoida BoConceptista, mikä näin jälkikäteen tuntuu tyhmältä. Tosin valitettavasti luulen, että tyynynjen kunto oltaisiin nähty vain normaalina kulutuksena, kun mikään ei kuitenkaan ollut “rikki”. Mutta erittäin epäryhdikkääksi ja littanaan erityisesti selkätyynyt nopeasti menivät enkä missään nimessä ostaisi saman valmistajan sohvaa toisten. Monia asioita on ihan ok oppia kantapään kautta, mutta näin kalliissa hankinnoissa se tuntuu tosi harmilliselta.

   Rentouttavaa perjantaita sinne!

 3. Kiitos kiinnostavasta ja käytännöllisestä näkökulmasta sisustukseen! Miten matot? Minusta ne ovat jopa sohvaakin vaikeampia hankintoja. Tekokuituviritykset ovat ikävän tuntuisia mutta laadukkaimmilla matoilla on huima hintalappu. Varsinkin jos tarvitsee yhtään isompaa mattoa.

  • Kiitos tosi ilahduttavasta palautteesta! Minua alkoi heti naurattaa, kun mainitsit matot. Mikäköhän defenssimekanismi oli kyseessä, kun jätin niistä kirjoittamatta – kyseessä on nimittäin minulle todellinen sisustustrauma. :D

   Olen kanssasi ihan samaa mieltä mattojen hankaluudesta. Itse tosin olen tainnut rämpiä eniten mattojen ulkonäön suhteen. Edellisen kodin olohuoneessa meillä oli kokeilussa vaikka kuinka monta mattoa, mutta en koskaan ollut tyytyväinen yhteenkään – siitä siis mattokriisitrauma. Se tosin oli minulle tyylillisen hapuilun aikaa muutenkin, tuli kokeiltua niin ruskeaa itämaista mattoa, raidallista graafista mattoa kuin jo liiankin pliisua vaaleaa. Siksi olen ihan valtavan onnellinen, että tässä kodissa mattohankinnat menivät heti putkeen ja samaa mattoa onkin sitten joka huoneessa. VM-Carpetin Hattara on tekokuituinen, mutta ei mielestäni tekokuituisen tuntuinen, jos osaan oikein selittää. Tuntu on ihanan pehmeä ja ylellinen, kun taas esimerkiksi bukleemattoa en itse ostaisi. Ikeasta kun paljon puhuin, niin olen samaa mieltä kanssasi: siellä minustakaan mattojen valikoima ei ole hyvä, vaan satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta tarjonta on aika halvan näköistä ja juuri ikävän tuntuista.

   Se on minusta kiva, mitä etenkin Anno on mattomarkkinoille tehnyt. He kun valmistavat kivoja, samanaikaisesti laadukkaita sekä järkevänhintaisia mattoja. Siinä mielessä minusta matoilla sisustaminen voi tänä päivänä olla tosi helppoa, mutta jos ei niistä valikoimista löydy mieleistä, saattaa tosiaan sopivan eteen joutua näkemään paljon aikaa ja vaivaa, kukkaron raottamisesta puhumattakaan. Nimittäin toden totta isommat laatumatot ovat todella arvokkaita. Se ainakin kannattaa muistaa, että mattoa tai mallipalaa testaa kotona, etenkin isompaa mittatilausmattoa tilatessa. Esimerkiksi meidän mattojen harmaan sävy näytti aivan erilaiselta liikkeessä ja kotona. Liikkeen valossa en olisi ikinä mattoa valinnut, mutta kotona sävy on ollut täydellinen. Haastavia hankintoja kieltämättä, yhdyn väitteeseesi täysin!

 4. Todella hyviä vinkkejä! Minä olen miettinyt näitä juttuja jatkuvasti, roikkuessani yhä kiinni alhaisessa palkkaluokassa, mikä tarkoittaa oman sisustubudjettini olevan rajallinen. Mutta ilokseni olen tehnyt paljon löytöjä ja olen oppinut olemaan kaikin puolin tarkempi valinnoissani. Oman tyylin hahmottaminen ja tunnistaminen on ollut ehdottomasti kaiken a ja o. Ei tule niitä virheostoksia.

  • Kiitos Jenni, kiva jos vinkeistä oli hyötyä! Ymmärrän tosi hyvin tilanteesi. Upeasti olet kuitenkin saanut loihdittua teille kauniin kodin. Mutta kyllä siinä mielikuvitusta, kärsivällisyyttä ja viitseliäisyyttä tarvitaan, niin kuin sinulla on ollutkin. Juuri näin, kaikki lähtee tyylin kartoittamisesta ja sen myötä suunnitelmallisuudesta ja virhehankintojen välttämisestä.

 5. Sänky, ruokapöytä ja sohva. Kunhan ne ovat hyvät, mieleiset ja laadukkaat, niin näillä pärjää jo pitkälle. Veljeni erotessa hänelle ei jäänyt heidän yhteisestä kodistaan oikeastaan mitään. Taloustavarat hankittiin Ikeasta, sänky-ja liinavaatteet Jyskistä ja aloitettiin juurikin ostamalla nuo kolme huonekalua. Pieni asunto, joten hankittiin hieman sirommat kalusteet. Voin sanoa, että lopputulos on tosi kaunis, ei mitään liikaa, mutta kaikki tarpeellinen. Verhoja ei asunto eikä tyyli kaivannut, mutta sopiva matto löytyi täydentämään persoonallista pikku kotia.

  • Kiitos hyvästä esimerkistä! Toden totta: sänky, ruokailuryhmä ja sohvahan ne jo pienen kodin täyttävät. Kun ne ovat kunnossa, on tärkein pohja luotu. Pienillä yksityiskohdilla voi sitten sisustusta täydentää – tai yhtä hyvin olla täydentämättä. Mekin asuimme pitkään (vapaaehtoisesti) ilman verhoja edellisessä kodissa, joten ymmärrän kovasti veljesi ratkaisun. Välillä vähemmän on todella enemmän. :)

 6. Kiitos postauksesta! Lempi teemani.

  Meidän perheelle pari muuttoa on ollut tehokas ylimääräisen tavaran siivous ja freesaus keino. Edellisesdä muutossa tavaraa karsittiin reippaasti pois, myytiin tori.fissä ja lahjoitettiin pois.

  Mitään uutta suurempaa ei aluksi ostettu, vain välttämättömimmät pidettiin. Nykyiseen kotiin ostettiin teetettiin laadukkaat pimennysverhot ja ostettiin matot kaikua vähentämään. VM carpetin Hattara matto olohuoneeseen (kiitos idean blogistasi) ja lastenhuoneisiin harmoniset puuvillamatot Ellokselta (musta pojalle, hempeän roosa tytölle). Muutama suuri viherkasvi tuo mielestäni kivasti kodikkuutta niukasti sisustettuun kotiin. Kasvit ja ruukut ostettiin Ikeasta (tyylikkäät ja edulliset).

  Takaiskujakin on ollut. Ruokapöydän tuolit ovat muutaman vuoden takaiset ”natisevat” HAY pinnatuolit. Ne näyttivät mustassa värissä todella kivoilta, mutta ne vaihdetaan aivan varmasti. Laatu oli parin vuoden käytön jälkeen pettymys. Samoin oli aikanaan Bo conceptin sohvatkin (kangas sekä muoto). Kotimainen Adea sohva on palvellut viimeiset 5 vuotta ja on edelleen ryhdikäs. Pohditaan nykyisin tarkoin ennen kuin mihinkään uuteen satsataan.

  Niitä kalliimpiakin haaveita on. Nyt on ajatukset ja haaveet on tanskalaisessa designissa ja Carl Hanson & Son nojatuolissa. Sitä odotellessa sohvan vierus on tyhjä.
  Ehkäpä seuraavan vuoden vielä. Mieluummin katselen tyhjyyttä kuin väliaikaisia ratkaisuja. Ehkäpä odotellaan seuraavaa Black Fridayta.

  Lempi teemani tämä kestävien sisustusratkaisujen pohtiminen.

  • Kiitos itsellesi Eeva aiheen täydentämisestä!

   Muutto toden totta on luontevin vaihe käydä kaikki läpi. Vaikka karsimisessa ja myymisessä on iso vaiva, ei uuteen kotiin kannata viedä mitään sellaista, joka ei sieltä paikkaansa löydä. Todella kivankuuloisia löytöjä olette tehneet!

   Kun suunnitelmallisuudesta puhuin, niin sekin on hyvä muistisääntö, ettei kaikkea rientäisi ostamaan heti muuton jälkeen, vaan silmittyisi tilaan ja toiminnallisuuksiin rauhassa. Meillä näin kävi TV-tason kanssa. Jouduimme ostamaan heti TV-tason, jotta saimme television tyttären, joka silloin oli pahimmassa puolentoista vuoden tiputan kaiken mihin kosken -iässä, ulottumattomiin. Niinhän siinä kävi, etten koskaan pitänyt tasosta, ja nyt kahden vuoden jälkeen se sitten vaihdettiin keveämpään ja tilavampaan. Onneksi tässä kohtaa taloudellinen menetys ei ollut käytännössä mitään. Joskus tietysti voi käydä niinkin, että intuitiolla menee nopeastikin nappiin.

   Äh, kurjaa, jos Hayn tuolit olivat pettymys. Niiltä olisin itsekin odottanut laatua. Ja teilläkin on siis huono sohvakokemus BoConceptilta! Miten voikaan heidän sohvien laatu olla niin huono, kun mielikuva kuitenkin on tanskalaisen muotoilun ja upeasta tuotettujen kuvien myötä korkea. Onneksi meidän Lugo-sohvapöytä samasta liikkeesä on palvellut hyvin. Kiva kuulla hyvää Adeasta!

   Näinhän se meillä monella sisustajalla menee, että aarrekartalla on myös niitä arvokkaampia yksittäisiä haaveita, ja siksi toisissa hankinnoissa on pakkokin pihistää. Se on todella fiksua mieluummin elää sen aikaa ilman, kunnes voi ostaa sen oikean, kuin ostaa jotain väliaikaista. Jos kuitenkin siis säästämällä jossain vaiheessa mahdollisuus alkuperäiseen haaveeseen on. Se odotus kyllä sitten palkitaan!

   Samaa mieltä, tämä on loistava keskustelun aihe. :) Kiitos vielä, kun jaoit omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue