Missä tyylissä matkustan

*Kuvissa näkyvät Balmuir-tuotteet saatu brand ambassadorina

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Minusta on kiva bongailla Pinterestistä matkailuasukuvia ja toki nähdä yhtä lailla livenä lentokentällä, minkätyylisissä vaatteissa ihmiset matkustavat. Niinpä ajattelin jakaa myös oman matkatyylini.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Lennän tyypillisemmin legginssittyyppisissä housuissa sekä neuleessa tai rennossa pellavapaidassa. Ohuista puuvillalegginsseistä en kuitenkaan puhu, vaan ryhdikkäistä, paksuista ja napakoista alaosista, joita löytyy todennäköisemmin urheiluosastolta tai sitten ihan housujen kaltaisina. Jos lento osuu iltaan, yöhön tai kylmään maahan, otan koneeseen myös leveimmän Balmuir Helsinki -huivin lämmikkeeksi.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Vaatteiden lisäksi kengissä mukavuus on tärkein kriteerini, ja siksi suosin mieluusti juoksukenkätyyppisiä tennareita, kuten näitä vaaleita Adidaksia. Nämä asukuvat ovat ensimmäiseltä Madeira-matkan päivältä, kun olimme juuri saapuneet saarelle, mutta odotimme vielä mahdollista siirtymistä toiseen kohteeseen. Emme oikein osanneet kotiutua ja asettua aloilleen, vaan kuuntelimme Atlantin kuohuja uinuvan pikkukylän rannassa.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Käsimatkatavarana minulla on useimmiten Balmuir Estelle Shopper, joka tilavana vetää sisäänsä vesipullot, lukemiset, lapsen tavarat ja muut. Erillinen Balmuir Edith -olkalaukku osoittautui tällä matkalla ihan mielettömän käteväksi, kun kaksivuotias säntäili kentällä sinne sun tänne. Olan yli menevän laukun ansiosta sain kädet vapaaksi ja pystyin luottamaan siihen, että ainakin tärkeimmät, passi, rahat, liput ja puhelin, pysyivät koko ajan säntäilyssä mukana.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Muuten pakkaaminen tälle matkalle tuntui tavallista kinkkisemmältä: säästä ei ollut oikein varmuutta, eivätkä monet tavalliset lomavaatteeni mahtuneet enää päälle. Lopulta sain koottua riittävän laajan lomapuvuston erilaisista äitiys- ja normaalivaatteista. Olen muuten se ihmistyyppi, joka aina ylipakkaa. Lisäilen laukkuun kaikkea ”varmuuden vuoksi” niin kauan ennen kuin vetoketjut huutavat armoa.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Kokeilin myös uutta hiuslakkaa matkakoossa. Hiusteni luonnontaipuisuuden takia olen ajatellut, että tarvitsen vahvimman mahdollisen pidon, mutta nyt aloin ajatella asiaa toisin. Löwengrip Pixie Dust Hairspray on kevyenä suihkeena hiustyypilleni paljon parempi. Ei Monica Geller Barbadoksella -tukkaa voi kiinni päänahkaan liimata, tärkeintä on saada pahimmat haituvat luonnollisesti kuriin. Blondinbella-blogia en koskaan lukenut (koska mitä ruotsinkielistä nyt tällä ruotsintaidolla lukisin), mutta Instagramissa tykkään nykyään ruotsalaisen naismenestyjän yrittäjyyttä mielenkiinnosta seurata.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Kaiken kaikkiaan matkatyylini noudattaa samaa kaavaa kuin pukeutumiseni kotimaassa. En aurinkorannoillakaan osaa heittäytyä eksoottisen värisiin mekkoihin, vaan turvaudun valkoiseen, mustaan, hiekkaan, harmaaseen ja vaaleansiniseen.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Matkatyylini kulmakiviä ovat vähän kohteesta ja säästä riippuen juurikin personoidut nahka-asusteet, valkoinen pellava, korikassit, huivit, Havaianasit, espadrillesit, mustat uimapuvut, helle- ja fedora-hatut, isot aurinkolasit – niin ja näemmä glitterkengät.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Hei olen Laura, 35 vuotta, ja tulin niin kateelliseksi 2-vuotiaan tyttäreni hopeista glitterkengistä, että jouduin ostamaan matkalle omat. ”Äiti, laitetaan kiltterikengät”, ehdotti hän joka päivä ja niin me sitten laitettiin. Näemmä myös korikassi ja hellehattu -tyyli on perinnöllinen.

Homevialaura, matkatyyli, Balmuir

Nyt glitterkengät ovat muisto vain, Icebug-terveisiä vaan suburbiasta!

Comments

 1. Hei, ihailimme pikkusiskoni kanssa noita glitterikenkiä jo sinun instakuvassa ja mietimme että oletko ne Madeiralta hankkinut mutta jos olet hankkinut ne Suomesta niin mistä. Ovat niin ihanat!! Terkuin; isosisko 49 vee ja pikkusisko 39vee ;)
  Ps… ja hyvä postaus vaikka emme olekaan raskaana niin hyvät vinkit ja osa on jo käytössä ❤️

  • Moi Erja! Ihanat te! Arvostan suuresti 49-vuotiaan isosiskon ja 39-vuotiaan pikkusiskon mieltymystä glitterkenkiin. Tarkistin luotettavista virallisista lähteistä ja ei, kengissä ei ole ikärajaa. ;) Tilasin kengät ennen matkaa YOOX-verkkokaupasta. Kenkiä oli jäljellä yhdet minut koossa hyvään alehintaan – ihan selvää kohtaloa, eikö! Eli valitettavasti sieltä kenkiä ei enää saa, mutta merkki on Ana Lublin, jos sillä haluaa etsiä. Muillakin merkeillä ja kenkäkaupoilla olen kyllä nähnyt vastaavia. Nyt helmikuussa saatavuus on varmasti huono, mutta uskon, että kevään tullen erilaisia espadrilles-vaihtoehtoja alkaa löytyä. Kiitos ihanasta palautteesta! <3

 2. Olen haaveillut tuosta Balmuirin Estellestä nudena. Niin kaunis ja ihanan pelkistetty. Sitä vaan pohdin, että miten hyvin nuo olkaimet kestävät niitä ‘vesipullojen raahaamista’.

  Kauniita kuvia ja loma-asusteita.

  • Moikka ja kiitos kysymyksestä! Pahoittelut, että vastaan hieman viiveellä sairastelun takia. Hyvin ymmärrettävä pohdinta, sillä hihnathan ovat ohuet. Laukku on kuitenkin valmistettu niin laadukkaasta materiaalista ja ompeleista, ettei kestämistä tarvitse huolehtia. Itsekin rahaan Estellessä nimenomaan useimmiten läppäriä, painavaa järkkäriä, vesipulloa, meikkipussia ja mitä vielä, eivätkä ompeleet ole moksiskaan. Balmuir valmistuttaa laukkunsa huipputehtaissa, niin laatu ja kestävyys on viimeisen päälle huomiotu. Ainakin joihinkin Balmuir-laukkuihin nahka tulee samasta paikasta kuin Chanelille, eli mikä tahansa ei tosiaan kelpaa. ;) Lämpimästi voin siis suositella Estelleä muillekin “raahailijoille”. Haaveilemasi nude on erittäin kaunis sävy ja sopii yhteen oikeastaan minkä kanssa tahansa, eli peukku täältä sävyllekin. :) Kiitos kivoista sanoista ja aurinkoista päivää!

 3. Hei, kiva postaus. Matkalle mukaan otettava vaatetus on aina ison mietinnän aihe. Vaikka tyylini on yksinkertaisen simppeli, en tietenkään matkallakaan halua näyttää tylsältä. Lisäksi pyrin aina matkustamaan vain käsimatkatavaroiden turvin. Joten asusteet näyttelevät suurta roolia sekä tietysti vuodenaika ja kohde. Kaupunki ja rantaloma kun vaativat hieman eri varustelun. Kohteen ilmasto herättää joskus ison kysymyksen vaatetuksen suhteen. Vuosi vuodelta homma on hioutunut aika simppeliksi, juurikaan ei ylimääräisiä tai tarpeettomia vaatteita ole enään mukaan tullut otettua. Ostoksetkin matkoilta ovat jääneet nyttemmin minimiin. Silti on aina mukava alkaa suunnittelemaan kohteen varmistuttua matkapuvustoa.

  • Moi Merja! Ihana, jos tykkäsit postauksesta. :) No eikö olekin iso mietinnän aihe. Kadehdin ihmisiä, jotka voivat vain heittää vaatteet huolettomasti laukkuun vartti ennen lähtöä, kun itse tarvitsen kunnon pakkausmuistilistan ja silti pää on ihan pyörällä. Entä jos on luvattua kylmempi tai kuumempi, pitääkö varautua liikunallisemmilla vaatteilla, tuleeko siistimpää pukeutumista vaativia menoja ja niin edelleen… Jokainen matka on minustakin omansa riippuen kohteesta, matkan luonteesta, säästä ja suunnitelmista. Sentään onneksi ainakin itseäni helpottaa se, että vaatekaapin kaikki palaset sopivat toisiinsa. Kun melkein kaikki on yksiväristä valkoista, mustaa, harmaata ja hiekkaa, niin “kapselivaatekaappimaisesti” muutamasta vaatteesta pystyy rakentamaan monta erilaista asua. Minäkään en tykkää jättää ainakaan mitään pakollista shoppailtavaa matkalle. En lainkaan pidä siitä ajatuksesta, että ensi töikseen on mentävä ostamaan jotain väkisin, koska kodista lähti liian pienin varustuksin. Sitten jos jotain kivaa ja tarpeellista eteen sattuu, se olkoon plussaa, mutta uusien ostosten varaan en minäkään halua mitään jättää. Lukuun ottamatta pientä stressiä siitä, että muistaako sitä nyt pakata kaikki (itselle, mutta etenkin lapselle), niin toden totta pakkaaminen on myös mukavaa orientoitumista tulevaan reissuun. :) Kiitos, kun jaoit omia ajatuksiasi!

 4. Ihan paras tuo ‘kiltterikengät’ sekä peritty hellehattu ja korikassi -lomatyyli. Naurattaa jo valmiiksi teidän perheen naiset maailmalla muutaman vuoden kuluttua. Kas näin heiluu kassi ja kassi heiluu näin..

  • Ihana, kun myötäelät tätä kanssamme! :D Eikä tarvitse odottaa edes muutamaa vuotta. Jo viime vuonna Toscanassa tytär ohjeisti aika topakasti, nimenomaan korikassi olalla vaihdikkaasti heiluen, että “sitten mennään äiti”. Siinä todella mentiin eikä meinattu kohti päivän seikkailuja. Nyt olemme ottaneet iltaisin tavaksi, että tytär kertoo pikkusiskolle eli mahalleni päivän kuulumiset. Joka ilta hän toteaa (vaikka en tiedä, miten se pikkusiskoon liittyy), että haluaa mennä hotelliin. Siltä siis kovasti näyttää, että hänen kanssa maailmanmatkaillaan jatkossakin. ;)

 5. Hei! Ensinnäkin kiitos inspiroivasta blogistasi! Ihailen aina tyyliäsi ja myöskin tämän postauksen yksinkertaisen (mutta ei missään nimessä tylsän) classy matkaoutfit kolahti omaan makuuni :)

  Postauksen kirjoitukseen liittyen minulla olisikin myös kysymys, nimittäin olisiko sinulla vinkata tuollaisia hyväksi todettuja, ryhdikkäitä leggins-tyyppisiä housuja jostain, juuri sellaisia joista kirjoituksessa puhuit? Itsellä kova tarve sellaisille, mutta etsinnästä huolimatta ei ole vielä tullut vastaan!

  Henna

  • Moi Henna! Niin ihana palaute, lämmin kiitos! Tulin sanoistasi todella iloiseksi. :) Tämä onkin hyvä kysymys, Instagramissa puitiin jo vähän samaa! Kuvan leggarit ovat äitini 35-vuotiaalle tyttärelleen Lidlistä nappaamat Esmarat. Naurattaa, mutta kyllä äiti taas tiesi hyvän heräteostoksen, sillä nämä ovat olleet todella paljon käytössä, sopivan joustavat jopa odottajalle.

   Muuten minulla itselläni on enemmän kokemusta urheilupuolelta. Sieltä yleensä löytää hyviä ja napakoita, mutta toki jos ei etsi sporttilookia, pitää katsoa, ettei mukana ole kaiken maailman logoa ja vauhtiraitaa. Seuraajani Instagramissa suositteli Espritiä, eli sen voisit ainakin kurkata. Niin ajattelin tehdä itsekin. Toivottavasti hyvät löytyy ja lupaan raportoida, jos saan lisää vinkkejä tähän aiheeseen!

 6. Toinen ylipakkaaja taalla! Mulla on aina ylimaaraisia vaatteita mukana, ettei varmasti palella (vilukissa kun olen). Lentokoneissa mulla on aina iso huivi, vaikka olisin lahdossa etelan kohteeseen. Tama sen takia kun koneissa on aina tosi kylma.

  Olisipa loma tulossa. Ei kylla ole mitaan viela varauksessa.

  • Moi Elina! Kiva kuulla, että en ole ainoa. Mitä ihme varmistelua se onkin, että aina pitää ottaa varoiksi yhtä sun toista. Etenkin ihmettelen itseäni kaupunkilomilla: jos jokin todella loppuisi, saisihan kaupasta lisää. Tosin ainakaan vaatteita ei ole kiva ostaa väkisin, jonkun aurinkorasvan nyt nappaa mistä hyvänsä. Iso huivi lentokoneessa on tosi ihana! Ainahan se taitaa olla mielessä, loma. :) Toivotaan, että pääset pian toteuttamaan jonkun reissuhaaveen. Minäkään en tiedä, koska me seuraavan kerran pääsemme reissuun, kun pitää ensin odottaa vauvan syntymä ja katsoa, miten arki hänen kanssa käynnistyy. Mukavaa viikonloppua!

  • Moi Tanja ja totta kai saat kysyä! Itse asiassa kyseessä ei ole erillinen alustoppi, vaan pitsireuna on kiinni tuossa valkoisessa äitiysneuleessa. Pitsitoppeja on kyllä markkinoilla paljon tarjolla, mutta useimmiten pitsi on jotenkin kaula-aukossa, eikä helmassa. Minäkin tykkään kovasti, että neuleen alta näkyy pitsiä. Ehkä ainakin Rosemunde kannattaa katsastaa. He valmistavat kauniita pitsisiä toppeja, löytyisikö sieltä? :)

 7. Miten saat hatun kulkemaan reissussa ehjänä ja hyvännäköisenä? Oma Balmuirini menee täysin ruttuun laukussa ja omaa laukkua en sille viitsi mukaan ottaa – tai laittaa matkan ajaksi päähän.

  • Hyväksi havaittu konsti on laittaa hattu ensimmäisenä ylösalaisin keskelle laukkua. Muut vaatteet rulliksi tukemaan hattua ja hatun sisälle esim. pikkarit ja mahdolliset sukat, ja avot, näin heiluu hattu, vahingoittumana. Tällä systeemillä hattu ei edes vie ylimääräistä tilaa laukusta. Olen joskus laittanut kaksi päällekkäin, eikä mitään vahinkoa ole tapahtunut.

   • Moi Marianne ja Merjalle kiitos avusta! Toimin vähän samaan tapaan kuin Merja: täytän hatun jollain, esimerkiksi sukilla, ja laitan sen matkalaukun keskelle hatun lieri kiinni matkalaukun pohjaan. Ympärille sitten pakkaan vaatteita, niin siten hattu jää kivasti niiden keskelle suojaan. Jos hattuja on useampi, laitan ne sisäkkäin. Toki myös jokin laatikko voisi toimia, jos tilaa on. :)

 8. Blogisi on kaunis ja sitä on ihana seurata! Balmuirista kuitenkin sen verran, että eettiseksi ei merkkiä voi kyllä kutsua… Tekevät tuotteet halpatyövoimalla Intialaisissa tehtaissa. Ohessa linkki 😳https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a20c18af-da39-4cab-997e-52ea375e2f7f

  • Moi Kaija ja kiitos kommentistasi! Harmillinen uutinen julkaistiin tämän jutun kirjoittamisen jälkeen. Sitä kuitenkin arvostan, että Balmuir otti löydön todella vakavasti ja alkoi välittömästi korjaaviin toimenpiteisiin.

   Kiitos kannustavista sanoista! Ihana, kun tykkäät lukea blogiani. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue