Eteisen uudet Hay Lup Wall -lampetit

Homevialaura, Hay Lup Wall, lampetti

Vielä on esittelemättä tämän freesauskierroksen yksi pieni sisustusmuutos, eteisen uudet lampetit. Näissäkään ei ole mitään maata mullistavaa, mutta ajattelin, että ehkä teitä voisi kiinnostaa nähdä lopputulos.

Homevialaura, Hay Lup Wall, lampetti

Lampetit, ja juuri nimenomaan nämä lampetit, ovat siitä hauskat, että pohdin näitä jo ehkä vuosi tai jopa puolitoista sitten, kun viimeksi tuskailin eteisen haastavan sisustuksen kanssa. Silloin en kuitenkaan saanut aikaiseksi lampetteja laittaa, vaan tasolla on enimmäkseen nojaillut tauluja. Nekin ovat todella kivoja, mutta mustavalkoisia taulujahan meillä riittää. Sen takia koin tarvetta saada tilalle jotain muuta, ja muutenkin raikastaa tason nyt kevääksi kaikesta turhasta.

Homevialaura, Hay Lup Wall, lampetti

Lampetit ovat Hay Lup Wall -mallia, toinen isompi ja toinen vähän pienempi. Idean lampetteihin sain siitä, että haaveilin eteisen lipaston päälle seinävalaisimesta, mutta pistoke oli jo pois käytöstä otettu ja kaapin taakse piilotettu. Niinpä seuraavaksi mieleen tuli kynttilälampetit, jotka tuntuvat olevan katoava luonnonvara – vai kenties sittenkin uudestaan elpyvä. Näiden Hay-mallien lisäksi toinen nykyaikainen skandibrändi, Menu, tekee vähän vastaavia seinäkynttilätelineitä ja -maljakoita Pov-nimellä.

Homevialaura, Hay Lup Wall, lampetti

Minusta lampetit ovat siron kauniit, samalla aidon tulen myötä perinteiset, mutta ohuina yksinkertaisina modernit. Entisestään lampettiajatusta ruokki se, kun luin Sara Karlssonin Asioita jotka tekevät kodin -kirjasta ihanasta tavasta, joka heillä on: että perheenjäsentä odotetaan kotiin kynttilöin. Puhumattakaan siitä, miten kiva kynttilät on sytyttää vieraita vastaanottamaan.

Homevialaura, Hay Lup Wall, lampetti

Jatkuvasti nämä lampetit eivät tietenkään meillä pala, mutta ovat ovat erityisinä hetkinä todella ihanat. Nythän varsinainen kynttiläsesonki alkaa olla ohi, mutta kyllä meillä edelleen joka ilta tuikut palavat ja itse asiassa palavat kyllä sateisina kesäiltoinakin.

Comments

 1. Todella kauniit! Antavat lämpöisen ja kotoisan tunnelman. Tosi onnistunut valinta. Minkäkokoinen kynttilä noihin menee? En osannut kuvasta oikein arvioida kokoa.

  • Kiitos paljon, Marjukka! Ihana kuulla, jos tunnelma välittyy kuvista samoin. :) Se olikin muuten vaikeaa arvioida kaupassakin, kun olin kynttiläostoksilla ilman lampetteja. Ostin Havin kaksia eri kynttilöitä toivoen, että toinen koko tärppää ja tärppäsi. Kynttilöiden halkaisija on 5 cm. Eli minusta tämä “iso lyhtykynttilä”: http://www.havi.fi/blog/tuote/havi-iso-lyhtykynttila/

  • Kiitos Jenni! Minustakin nämä ovat tosi kauniit. Onneksi niitä vielä oli myynnissä, kun pelkäsin, että en enää löydä samoja, joita jo yli vuosi tai jopa puolitoista sitten katselin. Eteisessä toimii mikä tahansa kynttilä, vaikka lattialyhty – no, paitsi tosin taaperoperheessä. Siitäkin nämä ovat hyvät, ettei yksikään pikkukäsi niihin yletä. ;)

 2. Näistä kuvista tuli ihanasti mieleen oman lapsuudenkotini valolampetit! Ja täytyy sanoa, että luulin niiden jääneen 1990-luvulle, mutta tämä moderni tyyli tuoda ne takaisin on loistava. Uskallankin siis ennustaa, että blogisi tuo lampettivillityken some-koteihin. :)

  • Hauska kuulla! Olisiko lampetit sitten uusi marmori, 90-luvun trauma, joka alkaa tauon jälkeen ja uudelleen tulkittuna näyttää hyvältä. :D Se voi hyvin olla, että moni innostuu ihan siksi, että ei ole tätä vaihtoehtoa tullut ajatelleeksi. Seinillä kun sisustetaan muutenkin nykyään niin paljon, niin miksi ei myös kynttilöin. :) Ihanaa päivää sinne!

 3. Todella kauniit ja teille todella kauniisti sopivat! Voisin itsellenikin ottaa, mutta olen miettinyt, valuuko niistä steariinia pahasti kun kaikissa kynttilöissä kuitenkin tuntuu olevan se valumisen ongelma…

  • Kiitos Anu! Tosi kiva kuulla, että lampetit näyttävät onnistuneelta ratkaisulta myös kuvien välityksellä. Ei ainakaan vielä ole valunut yhtään näillä Havin kynttilöillä. Se onkin hyvä huomio, että aina silti kynttilöitä täytyy pitää silmällä, lampettejakin. Meillä onneksi eteisessä ravataan koko ajan, kun siitä kuljetaan vessaan sekä kylpyhuoneeseen ja peilinkin kautta näkymä olohuoneeseen näkyy. Se täytynee huomioda, että kynttilät sammuttaa hyvissä ajoin ennen kuin ne ovat ihan lopussa. :)

   • Mahtavaa kuulla kokemuksia harvalla nimittäin lampetteja on ja että niistä voisi käyttökokemuksia kysyä. Kiitos paljon vastauksestasi, ehkä siis itsekin voisin uskaltautua meille tuollaiset modernit lampetit hankkimaan! 😊

    • Minustakin lampetteja näkee ihmeellisen vähän enkä kauheasti osumia löytänyt googlaamallakaan. Tosi kiva siis, jos pystyin olemaan avuksi lampettisuunnitelmissa. Ilo oli minun puolellani. :)

  • Onpa kiva kuulla, että ihastuit! Sama juttu. Onneksi sain tämän ikuisuusprojektin nyt päätökseen, kun lampetteja vielä löytyi. Näkisin nämä yhtälailla olohuoneessa, ja myös yhden kukan seinämaljakot ovat tosi kauniita ja vähän erilaisia sisustuselementtejä. :)

 4. Kauniit ovat ja kaunis kokonaisuus. Mainitsit, että olit myös miettinyt seinävalaisinta. Jäin mietiskelemään, oletko kenties löytänyt ,( sinun tyylikkäällä sisustussilmällä ), mahdollisia vaihtoehtoja, joista kenties voisit vinkata. Pistoke kun löytyy! Ihanaa kevättä sinulle!

  • Kiitos Marjukka! Kattavaa etsintätyötä en tehnyt, koska tiesin, että seinävalaisin ei ole mahdollinen (paitsi hirvittävällä muutostyöllä, mihin en halunnut lähteä). Mutta jonkinlainen visio minulla kyllä oli. :)

   Itse asiassa, nytpä naurattaa. Minulla oli visiona Markslöjd Savoy -tyyppinen seinävalaisin, eli tämä: https://www.ellos.fi/markslojd/savoy-seinavalaisin-2-lamppua-messinki-valkoinen/1530976-01

   Ja nyt vasta tajusin, että pöytävalaisin, jonka ostin olohuoneeseen sivupöydälle pyöreän peilin alle, on nimenomaan Markslöjd Savoy. :)

   Tässä inspiraatioksi toinen malli, jossa on samaa henkeä: https://www.nettilamppu.fi/seinaevalaisin-park-lane-grande.html

   Vaikka kauniita valaisimia on pilvin pimein, jostain syystä minua viehättää nyt kulmikkaat metallirunkoiset valaisimet, jotka henkivät ehkä enemmän sellaista Manhattan- kuin skandityyliä. :) Toivottavasti löydät mieleisen, oikein aurinkoista kevään odotusta myös sinulle!

 5. Onpas ihana tunnelma, lampetit sopivat tosi kivasti eteiseen! Itse asettelisin noihin talvella päiväksi laadukkaan näköiset ajastettavat led-kynttilät, niin ensimmäiseksi kotiin saapuvakin saisi nauttia valon kajastuksesta. Tietysti sitten illalla aito kynttilän valo on aivan ihana. Saako muuten kysyä, päädyitkö ottamaan kvartsitason pois tyylin vai käytännöllisyyden vuoksi? Valkoinenkin taso näyttää kyllä tosi raikkaalta ja on varmaan mukavaa vaihtelua mustaan.

  • Kiitos Kristiina, ihana jos tykkäät! LED-kynttiläidea on tosi ihana, mutta ei valitettavasti onnistu. Nimittäin lampettien kynttiläkohdan pohjassa on piikki, varmastikin siksi, että palava kynttilä pysyy tukevasti paikoillaan. Muuten olisin ehdottomasti tarttunut kivaan ideaasi.

   Otin kvartsitason (ainakin nyt hetkeksi) tyylillisesti pois, sillä kaipasin nyt kaiken mahdollisen raikkauden. Eteisen tasosta oli uhkaavasti tulossa sellainen musta aukko, joka keräsi kaiken krääsän. Siksi kaipasin valkoista pelkistettyä ja siivottua pintaa. Toinen syy oli se, kun olohuoneen puolelle tuli samaa kaapistoa. Pidän siitä, että kaapit ovat yhtenäisesti valkoiset. Tallessa ja nopeasti saatavissa taso tietenkin on ja varmasti joskus, voisin kuvitella syksyllä, sen taas laitan. Tällainen on niin helppoa pientä vaihtelua, kun ei taso edes ollut millään kiinni. Käytännöllisyyden näkökulmasta kvartsi saa edelleen täydet pisteet. En ole tavannut materiaalia, joka olisi yhtä armollinen, kaunis ja helppohoitoinen. :) Ihanaa päivää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue