Uutta olohuoneessa: pyöreä peili ja köyhän naisen ikkunalauta

Homevialaura, olohuone, sisustus, pyöreä peili, Ikea Vittsjö

Terveisiä jälleen kotiprojektien parista! Kuten kerroin, minulle on tullut kahden vuoden asumisen, kevään ja pesänrakentamisen myötä tarve tehdä nykyisessä kodissa pieniä freesauksia. En tiedä, muuttuuko sisustus mitenkään absoluuttisesti kauniimmaksi – onko kauneiden kanssa mitään absoluuttista olemassakaan? – vaan kyse on enemmänkin henkilökohtaisista mieltymyksistä ja nykyisten tarpeiden toteuttamisesta.

Homevialaura, olohuone, sisustus, pyöreä peili, Ikea Vittsjö

Olen huomannut kaipaavani ympärilleni entistä rauhallisempaa ja pehmeämpää tunnelmaa. Kotimme pohja on sen muotoinen, että toisin kuin esimerkiksi edellisessä asunnossamme, täällä kaikki tilat ovat näköyhteydessä toisiinsa – eivät esimerkiksi peräkkäin käytävällä tai eri kerroksiin ripoteltuina. Keskellä kotia ympäri pyörähtämällä näkee aivan kaiken: olohuoneen, makuuhuoneen, lastenhuoneen, keittiön ja eteisen. Tällainen pohja vaatii minusta sisustukselta tavallista enemmän levollisuutta ja yhtenäisyyttä.

Homevialaura, olohuone, sisustus, pyöreä peili, Ikea Vittsjö

Niin kaunis kuin olohuoneen abstrakti taulu olikin, edellä mainitusta syystä se tuntui monine eri sävyineen ja hyvin sinertävine harmaineen yhtenäisessä tilassa levottomalta ja meidän kodimme sävyihimme kylmältä. Maalaus pääsee siis kiertoon ja hankin Ikea Vittsjö -sivupöydän päälle sen, minkä ihan alunperin halusinkin: peilin.

Homevialaura, olohuone, sisustus, pyöreä peili, Ikea Vittsjö

Hieman pelkäsin, tuleeko tilasta peilisalimainen, kun vastapäätä on peiliä myös eteisen liukuovissa. Pelko osoittautui onneksi turhaksi. Päinvastoin pyöreä peili tuntuu tunnelmaltaan pehmeältä ja heijastus ikkunamaisen avartavalta.

Homevialaura, olohuone, sisustus, pyöreä peili, Ikea Vittsjö

Samoin hankin sivupöydän päälle pöytävalaisimen sekä esteettisistä että käytännöllisistä syistä. Suosimme epäsuoria valonlähteitä, eikä lattiavalaisimen teho yksin olohuoneessa riittänyt.

Homevialaura, olohuone, sisustus, pyöreä peili, Ikea Vittsjö

Lisäksi keksin laittaa olohuoneen ikkunan alle Ikea Vittsjö -tv-tason ikään kuin ikkunalaudaksi. Alunperin kohtaan piti tulla patterinsuoja, mutta kun se ei sitten (kahden vuoden, köhöm, selvittelyviiveen jälkeen) onnistunutkaan, päätin viimeistellä nurkkauksen toisin.

Homevialaura, olohuone, sisustus, Ikea Vittsjö

Ikea Vittsjö oli tarkoitukseen oivallinen: oikeankokoinen, edullinen, sivupöydän kanssa samansarjainen ja patterin huomioon ottaen avonainen. Jälleen kerran pieniä mutta asukkaille isoja muutoksia. Kivaa uutta viikkoa!

Comments

 1. Kun luin “köyhän naisen ikkunalaut” ehdin jo ajatella, löytyisikö tästä vastaus omaan ongelmaani. Olen jo pitkään miettinyt meille “ikkunalautaa” patterin päälle, mutta en ole keksinyt sille ratkaisua. No, ei tämäkään ole meille sopiva ratkaisu. Täytyy jatkaa miettimistä.
  Mutta ihania pieniä muutoksia. Yllätyin kyllä siitä, että taulu sai lähteä. Mutta ymmärrän harmonian kaipuun. Minä itseasiassa olen miettinyt meidän Vitsjö-hyllyn vaihtamista valkoiseen, ihan vain olohuoneen ilmeen keventämiseen.

  • Moi Jenni! Jep, tiedän, tällaisten ratkaisujen hakeminen ottaa usein aikaa. Täytyy miettiä, suunnitella ja surffailla. Ymmärrän, että olet yllättynyt, mutta itse en itse asiassa ole. :) Täytyy sanoa, että alitajunnassa tiesin taulun olevan vähän väärä meille koko ajan. Ja kuten sanottu, kyse ei ole siitä, etteikö taulu olisi kaunis. Se on täydellisen kaunis! Vain väärässä ympäristössä meidän kodissa ja sävymaailmassa. Minusta molemmat Vittsjöt ovat tosi kauniit, valkoinen ja musta. Valkoinen tosiaan kevyempi, mutta musta taas kauniin raamikas ja ryhdikäs. :)

 2. Hei, kivoja uusia juttuja! Mistä hei tuo telkkarin alla oleva kaappi on? Meillä hakusessa vastaava tv:n alle. Kiitos kivasta blogista!

    • Moikka! Se olikin vähän hankala arvioida. Päädyin 70 cm halkaisijaan. Peili olisi voinut olla myös 75 cm (niitä kun saa kivasti viiden sentin välein), mutta hyvä näinkin. :) Ei kestä, mielelläni vastailen!

   • Hei suurkiitos tästä vinkistä! Olen haaveillut pyöreästä peilistä olohuoneeseen, mutta katsomani House Doctorin peilin koot eivät oikein natsaa haluamaani tilaan. Tämähän olisi loistava, kun voi itse valita halkaisijan :)

    • Tosi ihana Jonna kuulla, että oli apua! Lasit kotiin oli kyllä kiva löytö, että saa kotimaasta mittatilauspeilin juuri oikeassa koossa kotiovelle. Samasta paikasta tilasimme myös kiinnitystarvikkeet, niin ei tarvinnut niitäkään lähteä rautakaupasta erikseen hakemaan. Pyöreä peili on aivan varmasti myös teidän kauniiseen olohuoneeseen ihan nappi. :)

     • Hei Laura! Hieno peili ja itse inspiroiduin myös sellaisesta kun olisi erittäin sopiva paikka sellaiselle myös kotona. Mietin noita kiinnityksiä, onko peilin takana jokin kiinnitys/koukku valmiina vai pitääkö itse väsätä jotain? :) Jos ei ollut kiinnityksiä valmiina niin oliko vaikea saada ne peiliin?

 3. Mukavia tuulia, nimittäin sisustustuulia siellä ollut. Ihana toi köyhän naisen ikkunalauta, minäkin tarvitsisin jotta voisin edes yrittää pärjätä joskus viherkasvien kanssa paremmin. Ps. Evästeilmoitus saatu pois näkökentästä, hurraa. Se olikin puhelin kohtainen.

  • Kiva jos tykkäät pienistä päivityksistä, kiitos! Vittsjö on kyllä ihan mahtava sarja, ja sattui tosiaan menemään tv-tason ja ikkunan mitat kivasti yhteen. Tosiaankin, siinähän luulisi viherkasvienkin viihtyvän. Meilläkin on ollut siinä välillä orkidea, toistaiseksi hengissä. ;) Jee, kiva kuulla! Onneksi ilmoitus ei ole enää lukukokemusta häiritsemässä. Kivaa viikonalkua sinne!

 4. Oi Laura! Yhä edelleen osaat laittaa kotiasi aina vain kauniimmaksi ja kauniimmaksi – Sinulla on totisesti oma tyylisi hallussa! <3

  Minullekin taulun muuttaminen pois kotoanne oli yllätys, mutta nyt kun kaunis pyöreä peili on seinällä, sopii se tyylillisesti ja muotokielellisesti täydellisesti uusien yöpöytien kanssa. Ja pöytien ja peilien ollessa lähekkäin, tuo kokonaisuus tosi yhtenäisen ja sopusointuisen vaikutelman!

  Kiitos myös vinkistä tilata omilla mitoilla lasitavaraa. Olen jo aika pitkään etsinyt netin syövereistä lasiliikettä, josta tilata lasikannet yöpöytiimme. Ja nyt se taisi löytyä – kiitos vinkistä! <3

  Ja hei, tyyliisi ihastuneena saako esittää postaustoiveen? :) Mistä ammennat inspiraatiotasi oman kotinne sisustamiseen? Olisi kiva lukea, mistä "Lauramainen" tyylisi kumpuaa – se kun on niin kauniisti erottuva ja ideoita pursuava!

  • Tosi kivasti sanottu, kiitos! Ilahdutit kovasti palautteellasi Jenna. <3

   Vaikka oma tyyli isossa kuvassa onkin löytynyt, niin kyllä minullakin yksityiskohdat välillä haussa on. Pyrin sisustamaan kerralla kuntoon ja siksi minulle muutokset ovat aina tavallaan pieniä epäonnistumisia, vaikkakaan ei vakavia. En siis niinkään koe olevani vaihtelunhaluinen sisustaja, vaan ennemminkin neuroottinen. :D Jos jokin minua häiritsee, joudun sen ennemmin tai myöhemmin myöntämään ja vaihtamaan. Näin kävi taulun kanssa. En kyllästynyt siihen, vaan vihdoin myönsin itselleni, ettei se ollut meille oikea ja että on ihan ok korjata "virheitään", kaikkea kun ei pysty täydellisesti etukäteen visualisoimaan. Toki seitsemän vuotta palvelleita yöpöytiä en ajattele virheinä, ne kyllä täyttivät tehtävänsä meillä ja nyt seuraavalla. :) Yhtä kaikki tuntuu, että pyöreä peili ja uudet yöpöydät ovat nyt juuri ne oikeat – paitsi yksilöinä myös parina, kuten sinäkin kivasti totesit.

   Mahtavaa, että sait vinkin! Ihailen niin kovasti DIY-projektejasi. :) Ja todella kiva postaustoive, laitan sen ehdottomasti itselleni ylös. Samat sanat myös sinne: teidän koti sen kun muutosten myötä kaunistuu. Inspiroivaa uutta viikkoa!

 5. Moi!
  Todella onnistunut muutos!,omaan silmääni taulun sävyt aina vähän “töksähtivät” harmaan sävyn ollessa hieman sinertävä. Nyt silmä lepää;)ihana muutos:)
  Ja minäkin toivoisin postausta inspiroitumista varten,mistä saat eniten inspiraatiota,tykkäätkö jostain suomalaisesta sisustuslehdestä?(tuntuu etten löydä mistään suomalaisesta sisustuslehdestä oman tyylistä inspiraatiota).

  • Kiitos Julia rehellisyydestä! Onpa hienoa, että myönnät ajattelleesi samaa. Taulua on ihasteltu ja kyselty niin paljon, että olin varma, että saan teiltä lukijoita enemmänkin satikutia taulusta luopumisesta. ;) Mutta tosiaan, vaikka taulu oli kuinka kaunis, niin meille se oli liian sininen ja kylmä. Tuntuu ihanalta, että ymmärrät ja koet muutoksen yhtä positiivisena kuin minäkin. :)

   Kiitos myös sinulle postaustoiveesta! Kirjoitin sen muistilistalleni ja lupaan ilman muuta palata siihen. Lyhyesti jo nyt lehdistä, niin minullakaan ei ole tällä hetkellä oikein mitään tiettyä inspiraationlähdettä printtipuolelta. Glorian kotia tilaan. Siellä on minusta aina jotain inspiroivaa, mutta kyllä myös paljon koteja, jotka ovat kaukana omasta maustani. Ulkomaisissa lehdissä on vähän sama juttu. Tunnun tipahtavan johonkin perinteisen Sköna Hemin ja skandinaaviden Bo Bedren väliin: toinen on liian runsasta ja värikästä, toinen liian karsittua ja minimalistista. Eli yhtä tiettyä suositusta minulla ei tähän ole antaa, mutta lupaan vielä palata aiheeseen postauksena. Kiitos vielä kommentista ja kivaa uutta viikkoa!

 6. Hei pakko kysyä, menikö tuo teidän taulu jo? Oon etsinyt meille sopivaa teosta juurikin noilla värisävyillä…

  • Moikka Hanna! Taulu on ikään kuin varattuna eli valitettavasti en uskalla sitä suoralta kädeltä luvata. Mutta kirjoitan sähköpostiosoitteesi ylös, niin otan sinuun myöhemmin yhteyttä, jos taulu on vielä vailla kotia, ja jos teillä silloin on edelleen taulun mentävä aukko. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue