Luonnonkosmetiikkaa lapsille: esittelyssä 5 kivaa merkkiä

Tuotteet saatu blogin kautta testiin

Homevialaura, lasten luonnonkosmetiikka

Suosin mielelläni nykyään luonnonkosmetiikkaa paitsi itselläni myös lapsilla – olematta kuitenkaan liian ehdoton, myös apteekin ja marketin hajusteettomia perustuotteita on perheemme käytössä.

Yhtä kaikki luonnonkosmetiikka tuntuu, no luonnolliselta, pienille, joiden iho on erityisen ohut ja herkkä, ja joita ei haluaisi kuormittaa millään turhalla. Ei vauvaa tai sen koomin vanhempaakaan lasta ole toki tarkoitus kuormittaa turhalla luonnonkosmetiikallakaan, vaan antaa ihon olla mahdollisimman paljon. Mutta pestävä ihoa totta kai on ja tarvittaessa hoidettava vaippa- ja muuta ihottumaa. Isosisko on myös alkanut osoittaa kiinnostusta hoivaleikkeihin, ja mieluiten annankin hänen hoitaa näitä todellisia tai kuvitteellisia pipejä juuri turvallisella luonnonkosmetiikalla.

Homevialaura, lasten luonnonkosmetiikka

Lisäksi lasten luonnonkosmetiikassa on yksi ylivertainen puoli – kaikesta turhasta karsittuina ne ovat parhaita mahdollisia tuotteita myös herkkäihoisille aikuisille ja odottaville äideille, ja siksi minulla itsellänikin jatkuvassa käytössä. Esimerkiksi sheivauksen jälkeen rasvaan poikkeuksetta sääreni lasten hajusteettomalla luonnonkosmetiikalla, mikä minimoi ihoärsytyksen. Monikäyttöisyyden ansiosta tämäntyyppiset tuotteet ovat meillä usein myös matkalla mukana, samaa kun voi käyttää koko perhe.

Homevialaura, lasten luonnonkosmetiikka

Niin kuin aikuisten luonnonkosmetiikan puolella, lapsille ja odottaville äideille on nykyään tarjolla ihailtavan paljon vaihtoehtoja: ylellisiä luonnonkosmetiikkamerkkejä hemmotteluun ja baby shower -lahjoiksi sekä edullisia markettimerkkejä jokapäiväiseen käyttöön. Koska saan ilokseni työni puolesta tutustua tuotteisiin, esittelen nyt viisi mielestäni kivaa ja hyvin saatavilla olevaa merkkiä.

Homevialaura, lasten luonnonkosmetiikka

Weleda Baby Derma

Jo vuonna 1921 perustettu Weleda on todellinen luonnonkosmetiikan klassikko. Weleda Baby Derma -sarja on dermatologisesti testattu erittäin herkällä iholla, ja sitä voi käyttää vauvan ensimmäisestä päivästä lähtien. Hajusteettomaan sarjaan kuuluu vartalovoide, sinkkivoide ja kasvovoide. Lisäksi Weledalla on muitakin lastentuotteita.

Little Butterfly London

Sekä lapsille että äideille suunniteltu Little Butterly London on vuosien varrella testaamistani sarjoista ylellisin niin koostumuksen kuin yleisen kokemuksen puolesta. Hieman arvokkaammat palkitut tuotteet sopivatkin erityisen hyvin odottavan äidin hemmotteluun ja ihaniksi baby shower -lahjoiksi. Sarjasta löytyy muun muassa äideille vartalovoi raskausarpia ehkäisemään sekä vauvoille mainio Nappy Change Cream -vaippavoide, jota lainailen omiin rohtumiin tämän tästä.

Sophie La Girafe Baby

Rakastettu ranskalainen klassikkolelu, Sophie La Girafe, jatkaa elämäänsä luonnonkosmetiikkana, jonka valmistuttaja on ilahduttavasti suomalainen perheyritys Alva Organics Oy, vaikkakin tuotteet valmistetaan Latviassa. Ecocert-sertifioidun sarjan tuotteet eivät sisällä allergeeneja, ja ovat siksi hyvin siedettyjä. Olen pitänyt suloisen sarjan jokaisesta kokeilemastani tuotteesta. Tällä hetkellä lainaan vielä syntymättömän vauvan öljyä raskausmahaan – kuten myönsin, olen aika kova kähveltämään lasteni tuotteita. 

Madara Baby & Kids

Latvialainen Madara on yksi luottomerkeistäni aikuisten kosmetiikan puolelta, joten on kiva, että heillä on tarjolla tuotteita lapsillekin. Myös Ecocert-sertifioidussa Madara Baby & Kids -sarjassa on huomioitu se, että lapsille suunnatut hoitotuotteet ovat mahdollisimman yksinkertaisia ja puhtaita. Sarjaan kuuluu pesuaine, sampoo, kosteusvoide ja öljy. 

Urtekram No Perfume Baby

Samoin Urtekram on yksiä omia luottomerkkejäni, joten miksi se ei olisi sitä myös lasten puolella. Urtekramin ansioksi voi laskea laadun lisäksi sen, että tuotteita saa marketista ja vieläpä vain muutaman euron hintaan. Urtekram onkin sarja, josta luonnonkosmetiikkakokeilut voi hyvin matalalla kynnyksellä aloittaa niin lapsille kuin aikuisille. Hajusteettomien No perfume Baby -tuotteiden lisäksi Urtekram tarjoaa vähän vanhemmille vaahdottajille veikeän värikkään lastensampoon ja hiustenhoitosuihkeen.

Homevialaura, lasten luonnonkosmetiikka

Kuten sanottu, eivät nämä ainoat sarjat ole, mutta minulle toistaiseksi ne tutuimmat ja kovin mieluisat. Lisäksi lapsille luonnonkosmetiikkatuotteita tarjoaa ainakin Lavera, Attitude, Petit & Jolie ja Acorelle. Onko teillä näistä kokemuksia tai muita tuotesuosikkeja?

Comments

 1. Urtekram on itsellä käytössä, Sophie la Girafe tuotteita olen katsonut, koska Ecocert ja niin nätit pakkaukset, mutta tilasin nyt ainakin toistaiseksi tulevalle perheenjäsenelle Maria Åkerbergin vauvatuotteita, olen itse käyttänyt m m kyseisen merkin Lovely mother-öljyä kasvavalle mahalle, ja tykännyt kovasti.

  • Kiitos Sofia tosi kivasta vinkistä! Arvanet, että ehdottamasi tuotesarja miellyttää esteettisesti silmääni. ;) Itse asiassa hauska juttu, sillä nyt vasta muistan, että Maria Åkerberg saattoi hyvinkin olla ensimmäinen luonnonkosmetiikkasarja, jota koskaan kokeilin – joskus sata vuotta sitten näytteinä. Olin täysin unohtanut sarjan olemassaolon, mutta muistan tykänneeni tuotteista kovasti ja ihana, jos valikoimassa on nykyään myös baby-linja.

   Googlasin, että ainakin skincity.fi-verkkokaupasta sarjaa saa Suomeen aika kattavasti: https://skincity.fi/fi/maria-akerberg

   Ihana, että olet tykännyt heidän öljystä ja myöskin Urtekramista. Onnellista odotusta sinne!

   • :)
    Juuri kyseiseltä sivulta olen MÅ tuotteeni tilannut (plussaa siitä, että kyseinen verkkokauppa panostaa tilauksien paketointiin!. Tilasin vauva-tuotepaketin, joka sisälsi neljän tai viiden tuotteen lisäksi pehmoisia puuvilla pyyhkeitä: https://skincity.fi/fi/baby-gift-set-
    Tällä hetkellä kyseinen baby gift-set on näköjään loppu, mutta toivottavasti se on pian saatavalla.

    Kiitos, samaa toivon sinulle!

    • Kiva kuulla hyviä kokemuksia tilaamisesta! Arvostan itsekin aina sitä, jos lähetykseen panostetaan. Setit ovat muuten tosi hyviä paitsi lahjaksi myös jonkun sarjan ensikokeiluun ja matkapakkauksiksi. Tuossa paketissa on tosi hyviä tuotekokoja tietenkin kotiin mutta myös matkalle. Nimittäin tuntuu, että varsinkin koko perheen käytössä joku 50 ml hurahtaa heti, mutta ei 200 ml pulloakaan viitsi kantaa. Eli 100-125 ml olisi monesti juuri hyvä, niin kuin tuossa hurmaavassa setissä on. :) Kiitos, voidaan molemmat hyvin. <3

 2. Tuttuja merkkejä. Nyt 2-vuotiaalle on kanssa aina käytetty vain luonnonkosmetiikkaa. Ihan vauvana lähinnä vain vauvaöljyä ja sinkkivoidetta, nykyisin myös pesuainetta ja muita rasvoja. Sophie la girafella on etenkin hyviä tuo öljy, body lotion ja pesuaine. Pesuainetta käytetään näin talvella hiuksiin ja vartalolle vain noin kerran viikossa, muuten pestään vain vedellä. Baby öljyllä lähtee myös äidin silmämeikit ja aurinkorasvan jämät :) Raskausmahaan taisin päivittäin hölvätä vain kasan kookosöljyä. Myös tuo Little butterflyn vartalovoide on hyvä ja sitäkin on tullut itse lainattua…

  Weledalla on ihan paras sinkkivoide calendula sarjasta! Kannattaa kokeilla. Weledan joka paikan rasvaa skin foodia tulee päivittäin käytettyä taaperon kuiviin poskiin sekä pikku nirhaumiin ’pipirasvana’.

  Itse tykkään kokeilla aina välillä uusia merkkejä ja tuotteita, mutta lapsen kohdalla tuntuu, että hyväksi todettua ei halua lähteä vaihtamaan :)

  • Kiva kuulla! Kuulostaa hyvin tutulta. Aika vähän tuotteita lapsi tarvitsee, ja ne ovat sitten luonnonkosmetiikkaa. :)

   Pesuainetta ei aina tarvitse ja jos tarvitsee, niin usein pärjää samalla 2-in-1-tuotteella hiuksille ja vartalolle. Meidän kolmevuotiaalla on tosin jo niin pitkä tukka, että nyt olemme alkaneet käyttää takkujen selvittämiseen luonnonkosmetiikan hoitoainettakin. Selvittelysuihkeena meillä on XZ Niiskuneiti-selvityssuihke. Se on Muumi-fanin mieleen, mutta huomasin, että myös Urtekramilla on lapsille tarkoitettu hoitoaine/selvityssuihke. Ja tosiaan, öljy on kyllä monikäyttöistä. Minulla on vielä purkin pohjat jäljellä Little Butterflyn raskausarville tarkoitettua vartalovoita, ja muuten käytän myös paljon öljyjä. :)

   Mainio täsmävinkki, kiitos! Weledan Skin Food on niin hyvä, että uskon täysin myös Calendula-sinkkivoiteen tehoon.

   Vähän sama juttu. Toisaalta olen juuri se, joka vannoo omassakin ihonhoidossa tiettyjen luottotuotteiden nimeen, mutta täysin en malta olla kokeilematta uusiakaan, ja onneksi myös ammatti sen kivasti mahdollistaa. Jos jotain tuotetta harkitsen, tykkään itse googlailla arvioita ja kokemuksia ensin, ja siksi mielelläni jaan omiakin testailuja blogissa. Ihana, kun te sitten täydennätte vinkkejä ja kokemuksia. :) Aurinkoista päivää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue