Operaatio keittiön kevätsiivous ja pakastimen sulatus

Homevialaura, keittiön kevätsiivous, pakastimen sulatus

Niin kuin kerroin, meillä on ollut meneillään muutama maailma valmiiksi -operaatio. Vauva ei luonnollisesti mistään niistä piittaa, mutta äiti piittaa. Koska deadline on paras muusa, olen käyttänyt laskettua aikaa tarkoituksella hyväkseni.

Yksi asia, jonka halusin tehdä ennen synnytystä, on pakastimen sulatus. Pyrimme tekemään sen kerran vuodessa, ja tiedän, että jos en olisi nyt tarttunut toimeen, olisivat seuraavat 12 kuukautta hurahtaneet huomaamatta. En pidä siitä, että laatikoiden perälle jää pilaantumaan ruokaa, sillä eivät pakasteetkaan ikuisesti säily. Itse asiassa harva edes yli puolta vuotta, kuten Marttojen pakasteiden säilyvyys -taulukko kertoo, enkä halua aiheuttaa hävikkiä.

Homevialaura, keittiön kevätsiivous, pakastimen sulatus

Toiseksi pakastimen sulatus vaikuttaa sähkönkulutukseen. Fiksuinta pakastin olisi sulattaa talvipakkasilla, kun ruokia saa ulos pihalle, mutta meillä se onnistui hyvin nytkin, kun tarkoitus oli nimenomaan syödä pakastin nykyisistä ruoista tyhjäksi.

Ymmärtäjät ymmärtävät, mutta minusta ruokainventaariossa on jotain todella tyydyttävää. Rakastan muutenkin hävikkikokkaamista ja otan aina kokkisotamaisena haasteena sen, että joudun, tai saan, keksiä mitä ihmeellisimmistä raaka-aineista yhdistelmiä. Älkää siis ihmetelkö, jos blogiin ilmestyy pian reseptinä sinappi ja sähkövalo -pastakin – aina saa loihdittua jotain.

Homevialaura, keittiön kevätsiivous, pakastimen sulatus

Perhekin on joutunut tästä teemaviikosta osalliseksi, mutta minun omat kotilounaani ne vasta mielenkiintoisia yhdistelmiä ovat olleetkin. Välillä vähemmän ravitsevia (koska blinejä ei ollut tarpeeksi, söimme sienisalaatin kanssa myös vohveleita), mutta myös terveellisiä, sillä nyt on viimeisetkin oman pihan viimekesäiset kirsikkasoseet ja karviaiset smoothieissa hyödynnetty.

Samaan syssyyn olen tietysti käynyt läpi jääkaapin ja kuivakaapit, syönyt niistäkin jämiä ja heittänyt valitettavasti muutamat pilaantumaan ehtineet pois.

Homevialaura, keittiön kevätsiivous, pakastimen sulatus

Inventaarioon kuuluu totta kai tyhjennyksen lisäksi täydennys. Sen tekisin muutenkin, mutta nyt vasta teenkin, sillä auttaahan ruokavarasto ensimmäisiä viikkoja vastasyntyneen kanssa. Maailmanlopun odottajat -henkeen tilasin ruokaverkkokaupasta ison satsin täydennyksiä säilykkeistä pakasteisiin ja kuivakaapin tarpeisiin.

Mutta mitä tarkemmin? Arkea helpottaakseni – kuten tiedätte, rakastan kaikkea arjen optimoimiseen liittyvää – olen tehnyt Trelloon listan perheemme vakioelintarvikkeista, jotta pyörää ei aina tarvitsisi keksiä tai muistella uudestaan. Vaikka kaikkiruokaisina ruokavaliomme on hyvin vaihteleva ja monipuolinen, tukeudumme mekin usein arjessa samoihin suosikkeihin. Listasta on helppo tarkistaa kotona koneeelta tai applikaationa kaupassa, mitä kaappi kaipaa.

Homevialaura, keittiön kevätsiivous, pakastimen sulatus

Kokonaan en listaa kopioi, sillä se on kokonaisuudessaan monikymmenkohtainen, mutta listaan muutamia esimerkkejä meidän säilyvistä luottotuotteista:

 • kala- ja äyriäissäilykkeistä MSC-tonnikalaa ja Pirkka parhaat savustetut simpukat öljyssä
 • kasvissäilykkeistä artisokkaa, viininlehtikääryleitä, tomaattimurskaa, säilyketomaatteja
 • ateria- ja maustekastikkeista pestoa, teriyakia, tahinia, tikka masalaa, sweet chili -kastiketta
 • palkokasveista kikherneitä, kidneypapuja ja punaisia linssejä
 • pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä cashewta, suolapähkinöitä, taatelia, karpaloa, viikunaa
 • pakastekasviksista marjoja, mangoa, pinaattia, pitkiä papuja, edamame-papuja
 • pakasteruoista Ristorante-pakastepitsoja, pinaattikeittoa, MSC-fileekalapuikkoja, pelmenejä, kalamurepihvejä, punajuurilohkoja, punajuurigratiinia (Apetit tekee tällä saralla monia hyviä)
 • puolivalmiista Risenta-falafelpulla- ja -kvinoapihviaineksia
 • kuivapuolelta erilaisia pastoja, riisejä, couscousia, bulguria, kvinoaa, kaurapuuroa, mysliä
 • ja niin edelleen ja niin edelleen

Homevialaura, keittiön kevätsiivous, pakastimen sulatus

Erikseen ovat sitten vain hetken säilyvät valmisruoat. Niissä suosimme etenkin Kokkikartanoa, Via-aterioita ja Riitan Herkun pinaattilettuja. Toisin kuin listasta kuulostaa, paljon enemmän kuin tukeudumme valmisaterioihin, teemme ruokaa itse. Kuitenkin erilaiset huolella valitut valmisteet ja puolivalmisteet helpottavat niin paljon arkea, etten häpeile joskus niillä oikaisemista ollenkaan.

Homevialaura, keittiön kevätsiivous, pakastimen sulatus

Lisäksi tein pakkaseen ison satsin bolognesea. Pastakastikkeet ovat minusta sen takia hyviä pakastettavia, että ne eivät vie koko aterian kokoista tilaa, vaan ainoastaan puolet, sillä pastan keittää niin nopeasti ja helposti kylkeen. Toinen itse tehty pakastettava vakioruokamme on kasvissosekeitto. Perunaruoat taas eivät oikein pakastamisesta välitä.

Olisi tosi kiva saada myös teidän suosikit jakoon. Mitkä ovat sinusta parhaita arkea auttavia valmisruokia, puolivalmisteita, pakasteita tai muita säilyviä elintarvikkeita? Entä mikä itse tehty ruoka toimii mielestäsi hyvin pakastettuna? Viikonlopusta huolimatta toivottelen toimivaa arkea taas maanantaista alkaen!

Comments

 1. Täytyy myöntää, että olen uskomattoman huono pakastamaan ruokaa, vaikka se kiireisessä arjessa olisi ihan järkevää. Meillä syödään aina kaikki loppuun viimeistään seuraavana päivänä :D (Kaalilaatikkoa tosin teen aina ison satsin ja pakastan valmiita annoksia koska olen poppoon ainoa joka sitä syö). Puolivalmisteista suosin pinaattikeittoa pakasteena, pastakastiketta kun lapsi haluaa rakettispagettia ja jauhelihaa sekä maksalaatikkoa. Muuten tulee kyllä pilkottua kasviksetkin keittoon vaikka pakasteenakin saisi, tykkään vain enemmän tehdä itse :)

  Mutta ai että ymmärrän tuon kaapit tyhjäksi -meiningin! Rakastan sitä kun saa hyödynnettyä kaiken jääkaapista, ja yleensä meillä onkin kerran viikossa sitäsuntätä -päivä. Rahaa säästyy eikä mitään mene hukkaan :)

  Oikein ihanaa loppuodotusta sinne teille <3

  • Moikka Jenni! Tuon loppuun syömisen tunnistan täysin. ;) Meilläkin harvoin jää mitään, korkeintaan joku pikku annos tyttärelle tai minulle lounaaksi, eli pakastimeen joudun sitten tekemään ihan erillisen satsin jos teen. No siellä on sitten ihan samoja suosikkeja, pakastepinaattikeitto (jonka taisin unohtaaa mainita) ja pastakastike. Miten olenkin unohtanut maksalaatikon. Se ei meillä ole varsinainen vakioruoka, mutta maistuu kyllä välillä todella hyvältä! Ja sitä nyt en ikimaailmassa tekisi itse, joten valmista täytyykin tässä lähiaikoina ostaa ja nauttia puolukkahillon kanssa. :)

   Ihanaa, kun ymmärrät! Eikö olekin tyydyttävää. :) Sitä sun tätä -lautaset ovat muutenkin parhaita. Sellaisia omat kotitoimistolounaani lähes poikkeuksetta ovat, joskus perhepäivällisetkin, mutta erityisesti omilla lounailla tyhjentelen ja yhdistelen kaikenlaista. Kiitos paljon toivotuksista ja myötäelämisestä! <3

 2. Itse olen pitkän aikaa jotenkin karttanut kaikkea valmisruokaa ja ollut mielikuva, että ei sillä saralla voi mitään hyvää olla tarjolla. Mutta kas kummaa, 2-vuotiaan tytön äitinä ja muutenkin arjen ollessa kiirettä täynnä, olen löytänyt muutamia toimivia valmisruokia minäkin. Kokkikartanon makaronilaatikko on tytön herkkua. Itselleni uppoaa Blå Bandan ateria-ainekeset, etenkin Italian ja Mexican pataan on helppo vain ruskistaa jauheliha tai kana sekaan. Mausteisen ruuan ystävänä niitä tosin saa hieman itse maustaa lisää, mutta ihan toimiva setti toisinaan.

  Tuota pitäisi ehdottomasti enempi harrastaa, että tekee pakasteeseen valmiiksi aterioita tai sitten esim. isomman satsin ruokaa, josta voi syödä sitten useamman päivän.

  Hyviä vinkkejä sinulla ja jään kyllä seuraamaan, jos muillakin on jaettavana suosikkeja! :) Niitä kun ei voi olla liikaa. :D

  • Moi Annika, kiitos kun jaoit kokemuksia! Ymmärrän ihan täysin. Sekä sen että mielikuva on ollut mitä on että pärjäämisen ilman helpotuksia ennen lasta. Juuri näin, kummasti sitä viimeistään parivuotiaan kanssa alkaa kaupan valikoimaa katsoa uudesta näkökulmasta. :) Itse inhoan sanaa eines, sillä siitä tulee mieleen juuri sellainen elämä, jossa vain mätetään e-koodia ja roiskeläppäpitsaa. Tarjolla on kuitenkin myös paljon muuta. Mietin esimerkiksi Apetit-pakastepunajuurilohkoja, jonka ainesosa on: punajuuri. Kyllähän se arjessa helpottaa, että ei aina tarvitse alusta asti kuoria, esivalmistella ja sotkea, vaan että voi vain heittää valmiit lohkot pellille.

   Kokkikartanon makaronilaatikko on meidänkin suosikki ja lähes viikoittainen vakkari, jota täällä myös lapsi rakastaa. :) Samoin Kokkikartanon lohikiusaus. Olenkin lähestynyt asiaa niin, että en enää juurikaan tee niitä ruokia, joita saa hyvinä valmiina, vaan käytän sitten ajan ja energian toisenlaisten annosten valmistamiseen. Blå Bandin padat, tulipa déjà vu! Käytin niitä itsekin ennen ja nyt voisin hyvin tauon jälkeen vilkaista uudestaan.

   Mahtavaa kyllä, että monet ovat jo jakaneet vinkkejään! Kiitos omistasi ja mukavaa arkea vielä näin ennen pääsiäistä. :)

 3. Maailman parasta linssikeittoa (ohje: Yellowmood) on pakkasessa lähes aina. Mielettömän hyvää, tulee kerralla iso satsi ja jääkaapissakin säilyy monta päivää (ja makukin vaan päivä päivältä paranee).
  Eineksistä pakkasessa on usein hätävarana Apetitin pinaatti- ja kasvissosekeittoa. Myös Saarioisten bataattikeitto ja verilätyt on aivan hyviä arjen pelastajia myös. Lapsen syntymän jälkeen tällaiset hätävarat on tulleet tutuksi, vaikka aiemmin ei eineksiä tullut juuri harrastettua.
  Kuivatarvikkeista kaapista löytyy aina mm. kikherneitä, linssejä ja tomaattimurskaa. Niistä saa pikasapuskaa tehtyä nopeasti ja helposti.

  • Erinomainen vinkki keittojen saralle, iso kiitos! Linssi on niin mainio raaka-aine, että haluaisin muutenkin hyödyntää sitä paljon enemmän. Viimeksi lisäsin punaisia linssejä kasvislasagneen ja tuli oikein hyvää. Googlasin kollegani Yellowmoodin linssikeittoreseptin, ja näen jo ohjeesta, että maku ei voi olla muuta kuin ihana. :) Tallensin ohjeen itselleni ja kokeilen sitä varmasti pian!

   Sama vakkari, pakastepinaattikeitto (vaikka en sitä listannutkaan). Uskon, että monia meitä vanhempia yhdistää se, että viimeistään lapsen saamisen jälkeen arkea tulee väistämättä helpotettua edes jollain. Toki on mahdollista tehdä kaikki ruoka alusta itse, sitä en sano ollenkaan. Mutta yleensä silloin se on taistelu, jonka valitsee, ja ehkä sitten tinkii jostain muusta. Itse kokkaan tosi mielelläni monta kertaa viikossa, mutta väistämättä tulee niitä päiviä, että pitää oikaista koko ruoassa tai sitten jossain lisukkeessa. Silti koen, että kokonaisuudessaan ruokavalio voi näinkin olla ravitseva, kun kaupasta mukaan lähtee kuitenkin aina eniten kasviksia, paljon täysjyvää ja sen sellaista. Niin samaa mieltä, että kikherneitä, linssejä ja tomaattimurskaa on aina oltava kaapissa. :)

 4. Meidän suosikit ja arkea helpottavat ovat tuorekset eli ne valmiiksi viipaloidut erilaiset kasvikset, joissa mukana on myös herkkusieniä. Näistä tulee mahtava wokki kun kylkeen laittaa kanaa tai isoja pakastekatkarapuja sekä nuudeleita. ”Kastikkeen” voi maustaa miten lystää, mutta itämaiset mausteet ja valmiskastikkeet sopivat loistavasti lapsenkin suuhun. Aikuisille hieman extrachiliä joukkoon niin nam!
  Onnea loppuodotukseen! :)

  • Kiitos kun jaoit omat suosikkisi, Mari! Minustakin tuorekset ovat hyvä juttu. Vaikka joku varmasti ajattelee, että jo on aikoihin eletty, kun ei ihmiset enää jaksa kuoria ja leikata kasviksiakaan, niin mitä eroa kasviksilla on vaikka lihaan, jota myös myydään valmiina suikaleina. Tuoreksista tosiaan syntyy maukas wokki tosi nopeasti ja kaupassa on vaikka mitä tosi maukkaita aasialaishenkisiä valmiskastikkeita. Sitä mekin harrastamme, että mausteisuutta säädellään syöjän mukaan. :) Kiitos paljon toivotuksista ja aurinkoista pääsiäistä sinne!

 5. Mä harvoin pakastan ruokaa, mutta semmosia nopeita harrastan ja jämistä ja vanhenevista raaka-aineista teen vaikka mitä. Esim. Tomaattikastike pastan kanssa on tosi nopee. Sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa ja mausteita. Upean main salaisuutena runsas öljy, pitkä haudutus ja kunnon suola ja sopiva pippuri, kuivattua tai tuoretta yrttiä voi myös lisätä.
  Muutenkin pastakastikeisiin upottaa vaikka mitä; kinkkukastike tulee hyväksi vaikka millä kokoonpanolla kunhan dijon-sinappia ja kermaa on kanssa käytettevissä. Myös kinkkupiirakkaan uppoaa hyvin lopputuloksin vaikka mitä.
  Sori tässä ei ehkä tullu ihan sitä mitä hait takaa. :)

  • Olen niin samaa mieltä, Tanja! Tomaattimurskapohjainen pastakastike syntyy nopeasti ihan mistä vain ja maistuu aina ihanalta, kun joukkoon laittaa valkosipulia, sipulia, hyvää oliiviöljyä ja yrttejä mausteena tai tuoreena. Tämäntyyppisestä kastikkeesta ei tosiaan myöskään hävikkiruoka parane. Päälle voi vielä raastaa juustonjämät. :) Ah, dijon-sinappi on niin hyvää ja kiva kun muistutit piirakoista. Olikohan se Glorian ruoka ja viini -numerossa, kun oli ihana resepti parsa- tai muusta pääsiäishenkisestä piirakasta, jota en ehkä pakko tulevana viikonloppuna kokeilla. Se on muuten yksi, jossa oikaisen: piirakkapohjat ostan aina valmiina. Kyllä tuli hyvinkin sitä, mitä ajoin takaa ja muutenkin sana on aina vapaa. Täällä saa ajatus juosta. Ihana, kun jaatte kanssani vinkkejä. :)

 6. Mun olisi tarkoitus tehdä lista meillä eniten käytettävistä kuiva-aineista ja säilykkeistä ja tilata niitä sitten säännöllisesti ruokahävikki verkkokaupasta. Ollaan miehen kanssa keskusteltu, että tämä voisi olla meille hyvä tapa vähän säästää ja yrittää pienentää ruokahävikkiä.

  • Hyvä idea! Siis tehdä lista, se on ainakin meillä osoittautunut käteväksi, että hyödyntää ruokahävikkikauppoja. Koska hävikki on niin iso ympäristökuorma kuin on, olisi sillä saralla hyvä ottaa kaikki keinot käyttöön. Muistan sellaisen ilahduttavan asian jo omilta lukioajoilta, että koulun ruokalasta myytiin päivältä jäänyt ruoka halukkaille mukaan. Olisi tosi tärkeää saada hävikin välttämiseen kaikki mukaan: laitokset, ravintolat, kaupat ja kuluttajat. Ja tosiaan, se on paitsi ekologista myös taloudellista. :)

 7. Ah, mikä ihanuus on siivota kuiva-ainekaappi. Elämä alkaa aina uudestaan :-D

  Minä sinkkuna käytän pakastinta. Teen esim. lasagnea tai makaraoonilaatikkoa ja pakastan yksittäisiin annoksiin. Tai jonkinlaisia pyöryköitä (falafelit, lihapullat yms.) teen ison saisin ja pakasta. Helppo pussita ottaa tarvittava määrä.

  Valmisruoasta ostan tortellineja, niitä voi laittaa nopean salaatin joukkoon, jos tekee mieli vähän jotain lämmintä.

  Purkkihernekeitto! Niin nopea ja hyvä, ja halpa.

  • Eikö olekin! Ihanaa, että ymmärrät. Aloittaminen saattaa kyllä minulla kestää pitkään, mutta sitten kun sitä vihdoin saa tartuttua toimeen, on aikaan saaminen todella tyydyttävää ja palkitsevaa. Juuri näin, kuin pieni uusi alku. Olemme mieheni kanssa varmasti ihan hulluja, mutta jääkaappia siivotessa totesimme yhdestä suusta, että pääsipä taas muuttamaan, kun se on niin puhdistavaa. :D

   Totta, pakastin on sinkkutalouksissa ihan huippu, koska joka ilta itselle kokkaamiseen on varmasti korkea kynnys. Lasagne on hyvä pakastettava ruoka ja olen joskus itse pakastanut Kokkikartanon valmismakaronilaatikkoakin, jos päiväys on jostain syystä mennyt tiukille. Aivan yhtä hyvin maistuvat sulatettuina! Ja täysin totta tuo, että kaikenlaisia pullia on kätevä ottaa sopiva määrä.

   Tortellinit ja raviolit ovat minustakin mainioita, todellakin juuri lämmin ja ruokaisa täyte esimerkiksi salaattiin. Hernekeitto minulla on ainoa ruoka, jota en valitettavasti syö. Välillä se harmittaa, koska nimenomaan edullinen, nopea ja halpa se on. :) Kiitos omien suosikkiesi jakamisesta!

 8. Ihania ohjeita. Melkein kaikki jo käytössä. Saarioisten maksa laatikko, ei mitään lisäaineita. Ei käyne raskaana olevalle, mutta puolukoiden kanssa verratonta. Onnea loppusuoralle ja lykkyä sinappi-sähkövalopastan tekoon.

  • Kiitos Merja, kiva jos sait inspiraatiota! Totta, maksalaatikko on välillä syötynä aivan ihanaa puolukkasoseen kanssa – ilman rusinoita minulle. :) Raskaanakin olen syönyt vähän maksaa, mutta aika vähän, jouluna pateeta ja sen jälkeen muutaman muutaman satunnaisen maksamakkaravoileivän, joihin minulla tulee välillä himo. Laatikon kanssa jaksan odottaa, synnyttämisen jälkeen se varmasti maistuu hyvältä ja on ihanan helppo vastasyntyneen kanssa. Sinappi ja sähkövalo -pasta on sitten laitettava tulille sekin. ;) Kiitos toivotuksista ja oikein rentouttavaa pääsiäistä!

 9. Harvoin tulee pakastettua mitään, lähinnä pakastemarjat smoothieihin ja sen sellaisiin. Puolivalmisteista taas vannon valmiiksi maistettujen kuskus-pussien nimeen. Niitä saa täältä Briteistä esim. Lidilistä ja kyseessä on siis valmiiksimaustettu kuskus jonka voi kaataa vaan kulhoon ja päälle kiehuvaa vettä. Valmis 5 min. Nämä on ihan arjen pelastajia koska ne maistuu jo itsessään hyvältä mut sit siihen päälle voi laittaa vaikka mitä mitä kaapeista löytyy. Nää toimii aina pohjana meidän arjen pikaruuille!

  • Moikka Laura! Marjat meilläkin ovat ehkä tärkeimmät. Niitä tulee käytettyä joka päivä. Maustetut kuskuspussit kuulostavat tosi kätsyiltä. Kuskus tulee ihanan nopeasti muutenkin, ja juuri kuten sanoit, kuskus toimii mainiona pohjana/petinä monenlaisille ruokaisille salaateille ja kulhoille. Kuskusiin on kiva yhdistää vaikka pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, jotka nekin ovat säilyviä, jos ei kauppaan ole ehtinyt. :) Ihanaa pääsiäistä sinne!

 10. Vaikka ruoanlaittoa rakastan, niin maksalaatikkoon en sentään ryhdy minäkään :) Siinä luotan Saarioisten äiteihin, siis noin kerran vuodessa, silloin kun himo iskee. Lisäksi ostan valmisruokana grillatun broilerin, mustaa makkaraa ja kaalikääryleitä. Kahta viimeksi mainittua yleensä reilusti ja pakastan annoksina hätävaraksi. Pirkalla on todella hyvä borssikeitto pakasteena. Tai siis ainekset, vesi puuttuu. Siinäpä ne valmiina ostettavat. Tietenkin oion mutkat toisinaan valmispastakastikkeella, parsan päälle Stockan valmista hollandaisea jne. Kaapista löytyy aina myös papuja, linssejä, oliiveja, hillosipuleita, erilaisia pähkinöitä..
  Pakastan riistapatoja annoksina, ne on niin aikaa vieviä, että teen aina isomman satsin, kuten myös jauhelihapihvejä, moussakaa, kaalilaatikkoa yms samasta syystä. Arki-illat eivät aina riitä ruoan alusta loppuun valmistamiseen, jos haluaa ehtiä töiden jälkeen tekemään muutakin.
  En ole kummoinenkaan leipuri, joten inspiraation osuessa kohdalle teen useamman suolaisen ja makean piirakan (pakastepiirakkapohjista) ja pakastan slaisseina viikonloppujen iltapäiväkahville ja vierasvaraksi.
  Pääsiäisen jälkiruoat kuittaantuvat rahkapiirakalla ja pashalla. Mämmiin en veny.
  Aurinkoista pääsiäisen odotusta. Ja ODOTUSTA.

  • Heh, no eikö! Maksalaatikon itse tekeminen taitaa olla urbaani legenda. Kenenkään en ole kuullut sitä tekevän. Meillä on suurin piirtein sama maksalaatikonsyöntisykli, noin kerran vuodessa. Useamminkin voisi syödä, en vain yksinkertaisesti muista. Nyt alkoi tehdä mieli maksalaatikkoa, kun täällä kommenteissa siitä puhuttiin. :)

   Mahtavaa, että arvostat grillattua broileria ja mustaa makkaraa – sama! Kaikissa asioissa ei maailma muutu, sillä tismalleen sama tarjonta on kaupan tiskillä ollut jo 90-luvun lapsuudessani. Hei Pirkan borschkeittoa kehuttiin myös Instagramissa. Sitä täytyy kokeilla. Rakastan punajuurta, mutta itse en ole borschkeittoa jostain syystä koskaan tehnyt.

   Kiva vakkareita teet pakkaseen! Sepä se, ei riitä arkena aika tehdä kaikkea alusta asti, ja jos riittää aika, niin ei aina energia. Sama juttu, en tosiaan ole kummoinen leipuri, mutta nyt onnistuin tekemään pakastimen sulattamisen yhteydessä todella hyvää ja todella helppoa mustikkapiirakkaa. Mietin, että sitä voisi olla aina pakkasessa hätävarana, mutta pahoin pelkään, ettei tällä porukalla hätävarat kauaa kestä. ;) No onneksi piirakan pyöräyttää nopeasti vieraille nyt, kun sain reseptiin tuntuman. Minunkaan juttu ei ole mämmi. Sen sijaan raikas ja moderni pasha on. Valmista pashaakin ostamme tai sitten sekoitan pashahenkisin rahkan milloin mistäkin. Samoin lemon posset on usein ollut meidän todella helppo pääsiäissuosikki. Valmistuu vaivatta vain kolmesta raaka-aineesta ja on ihanaa, jos vain fanittaa sitruunaa: https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002724806.html

   Lämmin kiitos ja sitä samaa, aurinkoista ja piristävää pääsiäistä!

   • Asuimme vuosia sitten ulkomailla ja siella ei tietenkaan ollut valmista maksalaatikkoa tai Suomi-kauppaa, josta sen ostaisi. Kyseinen laatikko oli kuitenkin mun ja siskojeni herkkua (olimme kaikki alle 10v) ja kinusimme sita varmaan miljoona kertaa, joten aitini kavi ostamassa kaupasta maksaa ym tarvikkeita ja teki maksalaatikkoa. Hyvaa siita tuli mutta muistan miten kotimme haisi maksalta monta paivaa. Se olikin ensimmainen ja viimeinen kerta kun aitini teki kyseista laatikkoa.

    • Eikä! Näen tämän tapahtuman sieluni silmin. Mahtava tarina, voin vain kuvitella “tuoksun”. Mitä sitä ei tekisi lastensa vuoksi – ainakin sen kerran. :D :D

 11. Ihanaa inspiraatiota sain tästä itselleni :). Ei kun tutkimaan pakastimen aarteita ja kun se tutkittu niin sulatus ja uusia juttuja taas pakkaseen.
  Meillä on pakastimessa aina marjoja, itse tehtyä viinimarjamehua, herneitä, cocktailpiirakoita ja pinaattikeittoa. Kuiva-ainekaapissa on ananas-, ja tonnikalasäilykkeitä, hernekeittoa, italianpata pussi, hapankorppuja yms..

  • Onpa tosi kiva, jos sait ideoita ja inspiraatiota. No juuri näin: ensin vanhat pois ja sitten suunnittelemaan ja valmistamaan uutta. :) Oih, ihanaa jos on itse tehtyä mehua pakkasessa! Cocktailpiirakat ovat mainio, vieraillekin sopiva hätävara. Samoin suosimme pakastecroissantteja, joita voi syödä ja tarjota suolaisten täytteiden kanssa tai makeiden hillojen. Hapankorput ovat ihania. Itse olen ihan näkkärihullu, mutta hapankorppujakin voisi ostaa vaihteluksi pitkästä aikaa. Kaiken kaikkiaan tutulta kuulostaa listasi. Kiitos Marine, kun jaoit sen. :)

 12. Mulla lasten myötä pakasteruokien suosikiksi on tullut punainen kanakastike. Eli maukasta tomaattista pastakastiketta ja sekaan paistettuja broilerifilepaloja. Teen tätä kerralla jättisatseja ja pakastan annosrasioihin. Loistava ja terveellinen pikaruoka, menee täysjyväpastan tai miksei riisinkin kanssa. Suosittelen!

  • Kuulostaa hitiltä jopa nirson kolmevuotiaan näkökulmasta. ;) Parhaiten tyttärelle uppoaa juuri täysjyväpasta tomaattipohjaisilla kastikkeilla, joten tämä menee tekoon paitsi koko perheen aterioille myös pakkaseen tyttärelle. Kiitos Kirsi erinomaisesta vinkistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue