5 syytä miksi rakastan neuleita

Kaupallinen yhteistyö, Balmuir

Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom

Voi kunpa voisin sanoa asuvani syksyn tässä täydellisesti sisustetussa paikassa, mutta ainakin saan asua ihanissa neuleissa. Tervetuloa inspiroitumaan syksyn uutuuksista!

Näitä todella mieluisia uutuuksia pääsin kuvaamaan kaupungin kauneimmalle Apartment 12 -showroomille. Näissä tunnelmissa yhdistyykin kaikki, mistä olen tällä hetkellä inspiroitunut. Sekä neuleissa että seinänsävyissä minua puhuttelevat nyt pehmeät sävyt. Samoin kotoisa puu sekä suorien linjojen ja pyöreiden muotojen kontrasti, peilipinnat ja peiliovet. Sisustuksen suhteen maltan kuitenkin tässä jutussa mieleni, sillä tänään kerron, miksi neuleet ovat minusta syksyn ehdottomasti ihanin vaate.

Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom
Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom

1. Neuleet ovat maailman mukavimpia päällä

Ensimmäinen ja itsestäänselvä syy on tietenkin neuleiden mukavuus ja lämpö. Laadukas neule ei kutita tai kinnaa, vaan siinä on yksinkertaisesti hyvä ja kodikas olla. Mukavuuden nimissä suosin myös leikkaukseltaan rentoja ja A-linjaisia malleja. Uuden Balmuir BMuir -alpakkaneulemalliston neuleet, poolot ja neuletakit täyttävät kaikki nämä kriteerit. Neuleet on valmistettu pehmeästä ja ilmavasta alpakka-merinovillasekoitteesta Responsible Wool Standard (RWS) -standardin mukaisesti ja mulesing-vapaasti. Neuleisiin on lisätty hieman kestävyyttä parantavaa polyamidia ja palautumista parantavaa (sekä minusta myös käyttömukavuutta lisäävää) elastaania.

Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom
Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom

2. Neuleista ei tule yli- eikä alipukeutunut olo

En ole keksinyt mitään muuta vaatetta, jota voisi yhtä luontevasti käyttää melkein missä yhteydessä tahansa ilman yli- tai alipukeutumisen fiilistä. Neuleet ovat tyylikkäitä toimistolle, rentoja vapaa-ajalle vaikka kevyttoppiksen kanssa, sopivia mökille takan ääreen sekä puettuja syys- ja talvikauden juhliin – aivan ihanan kontrastin muodostaakin pörröinen neule ja säkenöivä paljetti- tai herkkä silkkihame. Kuvissa päälläni on malliston myös neulemekkona sukkisten kanssa toimiva Grazia-neuletunika, Gabriella-neuletunika ja Gloria-neulepusero. Lisäksi mallistoon kuuluu Giselle-neuletakki ja hupullinen Greta-neuletakki, jonka kauniisti puki päälleen kollegani Fab Forty Something -blogin Marjukka.

Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom
Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom

3. Neuleiden myötä pääsee käyttämään pehmeitä suosikkisävyjä

Vaatekaapin kulmakiviäni ovat toki valkoiset puserot ja mustat alaosat, mutta totuus kuitenkin on, että mustavalkoisestakin asusta tulee täysin minunnäköinen vasta, kun sitä pehmentää joku hiekan tai harmaan sävy vaatteena tai asusteena, kuten Grace-huivina tai Grace-pipona. Malliston Light Grey Melange– ja Grey Melange -harmaiden lisäksi erityisen kiehtovalta tähän syksyyn tuntuu Camel Melange -sävy. Siinä missä metsästin villakangastakkia kamelin ja haalean hiekan välisenä beigenä, puhuttelee syvempi kameli minua todella paljon neuleena. Sävyssä on sopivasti uutta ja vanhaa: klassisen neutraalina se tuntuu turvalliselta ja omalta, mutta kuitenkin lämpimän ruskeana virkistävältä vaihtelulta. Minusta onkin sangen kiehtovaa, miten kamelinkaltainen jopa konservatiivinen sävy on nyt noussut trendikkäänä pinnalle.

Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom
Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom

4. Neuleet kestävät pitkään (ja mikä parasta, niistä ei tule pyykkiä)

En ollenkaan häpeile iloita siitä, että neuleita ei kuulu pestä koko ajan – tässä elämäntilanteessa kun riittää päivittäistä pyykkiä muutenkin. Balmuir BMuir -alpakkaneuleen hoidoksi riittää tuuletus käytön jälkeen. Neuleet on hyvä säilyttää viikattuna ja antaa neuloksen välillä palautua lepopäivän pitämällä. Silloin, kun pesun tarve tulee, voi malliston neuleet pestä käsin 30 asteessa. Omat neuleeni pesenkin vain sesonkien välissä, ellei vaatteeseen tule tahraa. Etenkin poolomallisten neuleiden alle saa vielä hihallisen aluspaidan, mikä edesauttaa vaatteen raikkaana pysymistä. Isompikaula-aukkoisten neuleiden alle mielestäni kaunein aluspaita on pitsireunainen toppi.

Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom
Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom

5. Neuleisiin pukeutuminen on monimutkaisessa maailmassa ihanan yksinkertaista

En varmasti ole ainoa nykyajan ihminen, joka kaipaa elämäänsä yksinkertaisuutta. En kuitenkaan puhu pelkästään neuleiden monikäyttöisyydestä ja helppohoitoisuudesta, vaan myös asujen kokoamisesta. Neuletakkeja minulla on ollut aina, mutta tällä hetkellä olen henkilökohtaisesti ihan erityisen ihastunut juuri neuleisiin, jotka eivät kaipaa parikseen puseroa tai muuta yhdistelyä, vaan ovat alosan kanssa kaikessa yksinkertaisuudessaan valmiita asukokonaisuuksia.

Homevialaura, Balmuir, Bmuir Alpaca, alpakkaneule, neule, Apartment 12 Showroom

BMuir-alpakkaneulemallistoon voi tutustua kokonaisuudessaan Balmuir-verkkokaupassa. Lisäksi uutuudet ovat esillä ainakin Balmuirin Espan liikkeessä sekä Helsingin Stockmannilla.

Kuulasta elo-syyskuun vaihdetta! Nautitaan yhdestä vuoden ihanimmista ajoista, kun yksi espadrille on vielä kesässä ja toinen nilkkuri jo syksyssä.

Kuvat: Lilli Salminen
Kuvauspaikka: Zarron ja Creannon yhteinen showroom Apartment 12

Comments

 1. Kauniita neuleita, johon on epäilemättä helppo rakastua! Tässä kuitenkin yksi painava syy sille, miksi minä en enää rakasta Balmuiria: Finnwatchin raportti viime huhtikuulta (finnwatch.org). Raportissa todetaan, miten “Balmuirin sisustusnahkatuotteita tehdään epämääräisissä työpajoissa, joissa työntekijöille ei makseta lakisääteisiä palkkoja eikä eläkemaksuja. Balmuirin sisustusnahkatuotteita Intiassa tekevät työntekijät raportoivat haastatteluissa erittäin alhaisia, jopa alle kolmen euron päiväpalkkoja. Tällaisella palkalla työntekijä ei tule toimeen edes Intiassa, Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti sanoo. Balmuirin verkkosivuilla yritys antaa ymmärtää panostavansa vastuullisuuteen ja kontrolloivansa tuotantoketjujen eettisyyttä raaka-aineen valmistuksesta asti. Ainakaan Intiassa tämä väite ei pitänyt paikkaansa, ja selvityksemme käynnistyessä yrityksen vastuullisuusprosessit olivat alkutekijöissään, sanoo Kultalahti”.

  Niin paljon kuin olenkin nauttinut loikoilusta Balmuirin pehmoisen pellavapeiton alla, tunnelmoinnista kauniiden pallokynttilöiden äärellä sekä iloinnut siitä, miten kaunis nahka-arkkuni on tarjonnut oivan säilytyspaikan lasten haalareille, myssyille ja kengille, ei omatuntoni anna periksi sille, että tuhlasin enää eurojani brändin tuotteisiin. Toivottavasti Balmuir on ottanut raportin vakavissaan ja muuttanut toimintaansa siten, että sitä voisi aidosti sanoa vastuulliseksi -mielelläni minäkin kietoutuisin jatkossa hyvällä omallatunnolla vaikkapa noihin pehmeisiin neuleisiin.

  • Moi Saara ja kiitos kommentista! Ymmärrän täysin, että otat asian esille. Finnwatchin raportti oli erittäin harmillinen ja vakavasti otettava Intian-nahkatuotteiden valmistuksen suhteen. Balmuir on nimenomaan ottanut asian vakavasti ja ryhtyi heti välittömästi toimenpiteisiin – tämä oli minullekin ehdoton edellytys.

   Niin harmillista ja vakavaa kun se olikin, ettei yrityksen vastuullisuus vielä täyttänyt kaikkia tasoja, ajattelen löytöä mahdollisuutena muutokseen. Omaa toimintaansa on kehittänyt muun muassa Marimekko Finnwatch-maininnan jälkeen. Minusta eniten merkitsee se, että kun tieto saadaan, virhe avoimesti yrityksessä myönnetään, otetaan vakavasti ja korjataan – niin ajattelen, että maailmaa jatkuvalla kehitystyöllä parannetaan.

   On tosi tärkeää puhua vastuullisuudesta asiallisesti ja avoimesti. Kiitos vielä hyvästä keskustelusta!

   • Kiitos vastauksestasi! Olen samaa mieltä siitä, että epäkohtien julkitulo mahdollistaa muutoksen parempaan. Hienoa siis kuulla, että Balmuir ottaa ihmisoikeusasiat tosissaan ja tekee toimenpiteitä parantaakseen tuotteidensa valmistusolosuhteita. Toivottavasti yritys pysyy jatkossakin tällä tiellä, eikä sorru maksimaaliseen voiton tavoitteluun ihmisoikeuskysymysten kustannuksella.

    Kiitos siitä, että pidät yllä blogissasi näitä globaaliin vastuullisuuteen liittyviä kysymyksiä ja haastat meitä lukijoita pohtimaan omia arvojamme ja asenteitamme. Lämmin, humaani tapasi pohtia kaikenlaisia elämään liittyviä asioita välittyy tänne ruudun toiselle puolelle ja saa palaamaan blogisi äärelle aina uudestaan ja uudestaan!

    • Juuri niin! Ja kiitos ihan valtavan paljon kannustavasta ja lämpimästä palautteesta! Olen todella otettu sanoistasi. Samoin olen niin onnellinen ja ylpeä, miten fiksuja ja symppiksiä lukijoita minulla on. Teidän kanssa voi keskustella ihan kaikesta on kyse sitten painavammasta asiasta, vanhemmuuden vertaistuesta tai oikeasta beigen sävystä. Kiitos, kun olet ja luet. <3

 2. Kiitos ihanasta, lämpimästä postauksesta. Tällainen neule olisi varmasti ihana, mutta ihan vielä budjetti ei tähän taivu.

  Mutta ennen kaikkea kiitos tuosta kommenteissa käydystä vastuullisuus keskustelusta. Minäkin luin Finnwatchin raporteista ja sen jälkeen kymmeniä keskusteluja, joissa mollattiin näitä yrityksiä. Se jos mikä sai minut surulliseksi, kun nimenomaan näen nämä tilanteet mahdollisuutena muutokseen. Riistotyövoimasta puhutaan paljon ja sen lonkerot ulottuvat todella syvälle. Ei sellaista pyyhitä hetkessä pois, mutta jokainen askel oikeaan suuntaan on äärimmäisen tärkeä. 💕

  • Kiitos kivoista sanoista ja hyvästä näkökulmasta, Jenni! Olen ihan samaa mieltä, että tästä(kin) aiheessa on tosi tärkeää pystyä puhumaan kiihkottomasti, rakentavasti ja ratkaisuhaluisesti. Harva yritys kun on täydellisen vastuullinen tai täydellisen ei-vastuullinen, vaan suurin osa jotain siltä väliltä toimintatapojaan koko ajan kehittäen. WWF on sanonut hyvin: “Kysymys yritystoiminnan vastuullisuudesta ei ole mustavalkoinen. Yritys voi menestyä yhdellä vastuullisuuden osa-alueella erittäinkin hyvin mutta jokin toinen osa-alue voi vaatia enemmän korjausliikkeitä. Oleellista on, että epäkohtien tultua ilmi ne tunnistetaan ja korjaaviin toimenpiteisiin ryhdytään viivyttelemättä.”

   Ymmärrän hyvin, onneksi ihania neuleita löytyy muistakin hintaluokista, niin tietysti aina pihistystä ja panostusta oman tilanteiden mukaan. :) Tänäänkin oli niin jännä aamu, kun ovea avatessa tuli viileä syksyinen tuulahdus, mutta sitten kuitenkin palasin miltei hiessä kotiin. Nythän on luvattu tosi aurinkoista elokuun viimeistä viikkoa, joten vielä hetki hepenissä ennen neuleisiin kääriytymistä. :)

  • Kiva, kun yhdyt samaan! Minulla meni muutama vuosi pusero- ja neuletakkipainottaisesti, ja toki käytän molempia edelleen, mutta neuleista olen nyt löytänyt uuden luottovaatteen. Ihana, kun vaate voi olla samanaikaisesi staili ja mukava sekä tosiaan niin helposti yhdisteltävä. Muistan sinulta monta ihanaa koiranulkoilutusasua, jossa on ihan parasta britticharmia neuleineen, kumppareineen ja vettäpitävine takkeineen. :) Toimii siis todella niinkin. Terkkuja sinne!

 3. Neuleet on ihania ja alpakkaneuleet on kyllä pehmoisuuden multihuipentuma! Rentoja, mukavia ja aina tyylikkäitä. Ainoa käytännön ongelma niiden kanssa on se, että ne ei sovellu ihmiselle, jolla on melkein aina kuuma. :D Naureskelen näille kotoilupostauksille, joissa ihmisillä on ihanat neuleet päällään. Vaikka meillä kotona on viileää, oon melkeinpä hihattomassa pellavamekossa kesät-talvet. Kun pukeudun neuleeseen sisällä, mies kysyy oonko kipeä. :D

  Kaunis tuo kuvausmiljöö, ja sinä suorastaan säteilet.

  Hyvää keskustelua myös vastuullisuudesta. Niinhän se on, että harva on täydellinen mutta parantamaan voi aina pyrkiä.

  • Joo, alpakka on ihanaa! Ja myös alpakat ihania. Sellainen eläin, jota ei voi katsoa tulematta hyvälle päälle. Eikä, niin ikään naurattaa mielikuva, että kotoilet marraskuussa pellavamekossa. Ehkä vielä tuuletin siihen viereen hyrräämään, eikä mitään höyryävää teetä vaan viilentävä soda. :D :D Se on kyllä hyvin totta, että ihmiset kokevat lämpötilat hyvin erilalla.

   Kiitos paljon ihanasta kehusta, niin kivasti sanottu! Mukavaa viikonloppua, Anna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue