Järjestelyintoinen äiti suosittelee: Tarramonsteri nimikointiin

Kaupallinen yhteistyö (sisältää etukoodin), Tarramonsteri

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra, nimitarra, vaatteiden-nimikointi

Kun esikoiseni vuonna 2017 aloitti päiväkodin, sain ystävältäni vinkin: vaatteet on hyvä nimikoida ja helpoiten merkitseminen sujuu nimikointitarroilla. Siitä lähtien olen luottanut ystäväni suosittelemaan Tarramonsteriin.

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra, nimitarra, vaatteiden-nimikointi

Joka syksy ja muutenkin ympäri vuoden tarpeen vaatiessa – ainahan jotain jää pieneksi ja hukkuu – merkkaan sesongin päiväkotivaatteet nimikointitarroin. Onhan se sanomattakin selvää, ettei siinä ehdi tiitiäisten kanssa kissaa sanoa, kun Ellalla on Ainon lapanen ja Noelilla Väinön sadehattu. Usein kadonneita kappaleita metsästellään päiväkotivanhempien Facebook-ryhmässä.

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra, nimitarra, vaatteiden-nimikointi

Olen ottanut tavaksi merkata ihan kaiken päiväkotiin menevän, jopa unilelun ja kesällä aurinkorasvan – en tosin sentään tyttäreni silmäteriä, glitteriponnareita. Sitä kun ei voi olettaa, että opettajat ja hoitajat muistaisivat, kenen paidassa oli yksisarvinen, kenellä paloauto tai sateenkaari.

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra, nimitarra, vaatteiden-nimikointi

Suosin päiväkotipukemisessa edelleen paria periaatetta: yritän ostaa päiväkotivaatteita fiksusti ja hyvissä ajoin, useimmiten aleista (kenkien kanssa olen kyllä aina myöhässä!), ja pysyttäytyä kapselivaatekaappimaisesti muutamassa keskenään yhteensopivassa värissä: enimmäkseen harmaassa, vaaleapunaisessa ja tummansinisessä, jotka sopivat hyvin yhteen ja joista tyttärenikin pitää. Eniten suosin päiväkotilaisella leggareita ja erilaisia trikoopaitoja, joissa eivät huput ulkovaatteiden alla paina.

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra, nimitarra, vaatteiden-nimikointi

Niin sanotut kaupunki- tai pyhävaatteet, niin kuin vanha kansa sanoisi, meillä on sitten erikseen. Välillä onkin huvittavaa, miten kirjaimellisesti kolmevuotias ottaa sen, että nimikoitu vaate on päiväkotivaate. Joudunkin jatkuvasti avaamaan, että päiväkotihaalari on kyllä myös viikonlopun ulkoiluhaalari.

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra, nimitarra, vaatteiden-nimikointi

Olen ollut äärettömän tyytyväinen Tarramonsterin nimikointitarrojen laatuun, ja siksi suosittelen niitä lämpimästi kahden vuoden kokemuksella. Nimikointitarrat tarttuvat vuorokaudessa lopulliseen pitävyyteensä eivätkä irtoa pesussa. Tarramalleja, -värejä ja -kuvioita on paljon erilaisia ja nimikointitarrojen lisäksi valikoimasta löytyy järjestelytarrat kaappien ja hyllyjen järjestelyä varten. Itse suosin nimikointitarroissa simppeliä mallia, minipilkkua. Tarrojen suunnittelu ja tilaaminen sujuu helposti Tarramonsterin verkkokaupassa joko yksittäisinä arkkeina tai setteinä.

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra, nimitarra, vaatteiden-nimikointi

Vaatteiden lisäksi nimikointitarroilla voi tietysti merkata ihan mitä tahansa muutakin kuin vaatteita: juomapullon, repun, lelun, harrastusvälineen, vihon, tietokoneen, kirjan, mitä ikinä päiväkodeissa, kerhoissa, harrastuksissa ja kouluissa nyt tarvitaankin. Kuulemma moni vanhempi on koukuttunut merkkaamaan myös omia tavaroitaan.

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra, nimitarra, vaatteiden-nimikointi

Loppuun pari vinkkiä, joita en itse tullut ensimmäisissä tilauksissa ajatelleeksi: Perinteinen etunimi ja sukunimi -nimitarra on aina varma, mutta jos perheessä on tällä hetkellä tai tulevaisuuden toiveissa sisaruksia, voi tarrat olla järkevä tilata vain sukunimellä. Toiseksi tarroihin, varsinkin jos merkattujen tavaroiden kanssa liikkuu paljon, voi olla hyvä lisätä puhelinnumero – paljon matkustavalle jopa suuntanumeron kanssa. Itse tilasinkin tähän sesonkiin tarroja myös sukunimi ja puhelinnumero -yhdistelmällä aikaisemman etunimi ja sukunimi -yhdistelmän lisäksi.

Homevialaura, Tarramonsteri, nimikointitarra-nimitarra-vaatteiden-nimikointi

Tarroilla pääsee jo valmiiksi sekavassa liian pienet kengät, ei näitä pikkareita, missä se välikausihaalari olikaan -rumbassa edes nimikoimisen kanssa ihanan helpolla, joten jaan teille edun. Koodilla HVL15 saat 15 % alennuksen Tarramonsterin verkkokaupan tuotteista 27.8.2019 asti. Tsemppiä arjen käynnistelemiseen!

Comments

 1. Meillä alkaa vuodenvaihteessa päiväkotirumba ja tämä aihe kiinnostaa. Mihin kohtaan liimaat tarrat? Saako niitä enää koskaan irti? Kierrätän kaikki lapsen vaatteet ja uusi omistaja ei ehkä halua meidän lapsen nimeä vaatteisiinsa.

  • Moikka! Tämä oli tosi hyvä ja oleellinen kysymys. Kiva kun kysyit, kun unohdin mainita. :)

   Liimaan koko- tai pesulapun VÄÄRÄLLE puolelle. Ensin liimasin oikealle puolelle, mutta siinä kävi ensinnäkin niin, että en päässyt enää näkemään kokoa tai pesuohjetta (vaikka ohje yleensä tämäntyyppisissä vaatteissa onkin sama). Lisäksi käy juuri niin, että kun tarran irrottaa, niin lappuun jää vähän tahmaa. Pieni tahma lapun väärällä puolella ei minusta haittaa, mutta tosiaan myydessä on kiva, että tahmaa ei ole koko- tai pesutiedon päällä.

   Valmistelujen ajoissa aloittaminen sujuvoittaa varmasti päiväkotiarkeen tottumista. :) Tsemppiä jo valmiiksi!

 2. Päiväkotia ajatellen pelkän sukunimen laittaminen tarroihin on aika huono ajatus, henkilökuntaa ajatellen. Vakkarihenkilökunta toki muistaa suurimman osan lasten sukunimet mutta sijaiset ei niitä tiedä. Siinähän sitten koitat miettiä mitkä niistä viidestätoista kurahousuista puet kenellekin päälle kun nimistä ei ota selvää.

  • Hyvä huomio Mia, kiitos! Se on täysin totta, että sijaiset ja muiden ryhmien opettajat ja hoitajat eivät luonnollisestikaan kaikkien sukunimiä ulkoa muista. Lisäksi joku “Nieminen”-tyyppinen sukunimi on niin yleinen, että sellaisia saattaa olla päiväkodissa monia. :) Ehkä tässä kannattaakin käyttää omaa harkintaa sen mukaan, millaiseen käyttöön tarrat tulevat, minkäikäisiä lapset ovat ja minkätyyppisiä nimiä perheessä on. Itse ajattelen, että nimitarra kuin nimitarra on parempi kuin ei merkkausta ollenkaan, mutta totta kai tunnistaminen kannattaa tehdä henkilökunnalle mahdollisimman helpoksi. :) Mukavaa sunnuntaita!

  • Nää tarrat on hyviä! Tuhautin ensin näille, että tässä mitään erikoistarroja tarvita, mutta muutaman levinneen merkkaustussiäherryksen jälkeen laitoin tilauksen menemään.

   Me saatiin päivökodista sama palaute. Vaikka sukunimemme on tosi harvinainen, ei henkilökunta aina muista sitä ja sijaiset eivät tiedä. Meidän tytöillä on sen verran napakan mittaiset etunimet, että tilasin tarroja, joissa on molempien nimi (muotoa Etunimi ja Etunimi Sukunimi). Oispa ässää, jos puhelinnumerokin mahtuisi siihen.

   • No hei tuohan olisi ollut paras, etunimi ja etunimi sukunimi. Höh! Miten en keksinyt. :D Ja kuinka voikin olla tarrojen tilaamisessa monta huomioitavaa asiaa. :D

    Ihan loistavaa siis, kun vinkkasit – kiitos! Uskon, että meilläkin mahtuu ensi kerralla noin. Ja tosi kiva, että olet ollut tyytyväinen.

    Puhelinnumero olisi vielä kiva bonus, mutta ehkä se tieto on tärkeämpi vanhempana. Esimerkiksi treenikamat voivat jäädä mihin kentälle, halliin tai salille ympäri kaupunkia tahansa, niin erityisesti silloin uskon puhelinnumerosta olevan hyötyä ja silloin sukunimikin on varmasti eri tavalla riittävä. :)

 3. Itse olen käyttänyt apteekista saatavaa haavateippiä, maksaa ehkä 70 senttiä, ja permanenttitiussia ja samasta teipistä nimikoidaan jo kolmatta vuotta. Pysyy pesussa ja saa irroitettua mahdollista myyntiä ajatellen ja mikä parasta on TODELLA edullinen!

  • Kiva Maiju, kun kerroit tällaisen niksin. Toimii varmasti myös! Mietin juuri tussilla kirjoittamista, että kuinka hyvin nimi mahtuu lappuun – no se riippuu varmasti nimestä ja tussin paksuudesta. :) Yhtä kaikki teippiin on varmasti kätsy kirjoittaa ja kuten sanoit, se on vaatteen myymisen kannalta hyvä, että nimen saa seuraavaa käyttäjää ajatellen pois. Tosi hyvä edullinen vinkki!

 4. Huomenta! Päiväkodin työntekijänä PAKKO kirjoittaa tähän kevennys. Meillä, kun oli päiväkodissa isovanhempien päivä, niin eikö kotiinlähtövaiheessa ollut eteisessä 20 mustat samanmoiset miesten kengät. Siitä oli sitten jo ekat ottaneet “väärän parin” ja hoitolasten vanhemmat sitten soittelivat omien isiensä eli vaarien perään :).Yksi isä totesikin, että onneksi meillä on kotona tarrallisia nimilappuja, niin pitää tässä ruveta lapsen vaatteiden lisäksi vaarinkin vaatteet nimikoimaan!
  Tsemppiä nimikointiin ja kiitos, kun jaksatte. Se auttaa meitä hurjasti työssämme, eikä aikaa tuhraannu turhaan etsimiseen ja kyseleyyn “kenen vaate”?

  • Huomenta Tiina ja kiitos mahtavaasta piristyksestä! En kestä, tämä oli ihan paras. :D :D Näen niin tilanteen näen sieluni silmin ja olipa minuun uppoavaa huumoria isältä kettuilla vähän väärien kenkien vaareille nimitarroista. :D

   Ihana, kun nimikoinnista on apua ja se nyt on vähintä! Kyllä kiitokset kuuluvat teille opettajille ja hoitajille maailman arvokkaimmasta työstä. En voisi enempää teitä arvostaa. <3 Tsemppiä sinne uuteen viikkoon!

 5. Moikka, vinkkasit hetki sitten ig:ssä, että teillä tehdään jotain pientä remppaa joka helpottaa teidän arkea ja tekee kodista toimivamman. Oon pääni puhki miettinyt mikä se voisi olla ja lisäksi käynyt joka päivä kurkkiin blogia ja ig:tä josko vinkkaisit asiasta enemmän. Itselle ainoa ajatus joka tuli mieleen on se, että puratte monicakaapin pois ja siirrätte tyttöjen huoneen ovea lähemmäs omaanne (niin että kulku tulee ns vanhan vaatehuoneen kautta) 😂
  Toisin sanoen, voisitko jo kertoa mistä kyse 😂😂

  • Ihana! Tulin heti vastaamaan, että päästän sinut pälkähästä. :D <3

   Remppaamme olohuoneen päädyn niin, että nykyisen ikkunan ja oven tilalle tulee lattiasta kattoon lasiset pariovet terassille. Arkea tämä remppa ei helpota niin kuin esimerkiksi TV-kalusteen vaihtaminen on lisäsäilytystilan puolesta helpottanut, vaan enemmänkin iso lasipinta antaa kotiimme tilavuuden tuntua ja valoa, samoin siistiä modernia ilmettä 80-luvun taloon. Teemme rempan omaksi iloksi ja samalla parantaaksemme asunnon arvoa tulevalle ostajalle, sillä ulkonäön lisäksi myös tiivisteet uusitaan paremmiksi. Itse homma ei vie kuin muutaman tunnin, mutta tosiaan ovia pitää kaksi kuukautta odottaa. En olisi itse ikinä tullut ajatelleeksi, että tällaista voi tehdä, mutta mitä fiksu naapuri edellä, me perässä. :D

   Mutta nyt kun sanoit, voisihan Monica-kaapin ja meidän makuuhuoneen vaatehuoneen yhdistää seinänpurulla ja siinähän meillä olisi neljäs huone. Ties mitä täällä vielä keksitään muuttoa siirtääksemme. :D Niin mahtava, kun olit miettinyt tätä. Toivottavasti nyt sait mielenrauhan. :D

   • Hah hah, ihanaa! Kiitos vastauksesta! Ja siis vau! Tulee näyttämään niin upealta! Jotenkin kuvittelisi tollaisen olevan todella isotöinen ja kallis remontti, enkä olisi sitä osannut edes ajatella! Ai että, tulee kyllä niin upea!

 6. Mä olen maailman laiskin nimikoija. Tunnustan. Mutta puolustaudun sillä, että meillä ollaan perhepäivähoidossa. Tavarat eivät katoa samalla tavalla, kuin päiväkodissa.
  Vuoden päästä minulla on edessä kova koulu. Sitten kyllä hankin nämä nimikointitarrat. 😂

  • Moikka Jenni, tunnustus enemmän kuin ok! Sitä suuremmalla syyllä suosittelen tarroja sitten, kun sen aika tulee, koska ne liimaa sekunnissa. Minäkään en saisi aikaiseksi tehdä minikointilappuja itse. Siihen asti nautit perhepäivähoidon helpotuksesta. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue