Tarina yhdestä sohvapöydästä

Homevialaura, olohuoneen sisustus, Ikea Vittsjö, pyöreä lasinen sohvapöytä


Tapahtui elokuun alussa erään lomaltapalanneen päässä…

Löytyisipä uusi koti hetinytsamantienvälittömästiniinkuinolisijo. Mihin tätä malttamattomuutta purkaisi, haaveiluun kai. Vauvakin tuossa nyt nätisti, teen espresson ja mietin, minkälainen olisi seuraavan kodin sohvapöytä. Moni muu suunnitelma on alustavasti kirkastunut, mutta ei se. Mitä kaipaan: jotain kevyttä, ilmavaa, pyöreää, ehkä valkoista, lasia tai kromia. Koska pitkäaikaista design-haavetta ei ole, tämä saa mennä pihistys-kategoriaan.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, Ikea Vittsjö, pyöreä lasinen sohvapöytä

Ikean Vittsjö-sarjassahan on se kiva, sitä sarjaahan meillä on sivupöydätkin. Kurkkaan sen. Ai niin, Vittsjö-sohvapöydässä oli tuo vähän raskaan tuntuinen alalevy, ei se tunnu omalta sittenkään. Mutta kurkataan nyt vielä Pinterestistä inspiraatiokuvia. Aha! Joku on jättänyt pöydän kokoamisvaiheessa alalevyn pois. Mikä simppeli hack, miksi en itse tajunnut! No nyt näyttää hyvältä, täydelliseltä oikeastaan.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, Ikea Vittsjö, pyöreä lasinen sohvapöytä

Onpa kiva nyt jo tietää hyvä kalustevaihtoehto seuraavaan kotiin, kun muutossa kerralla tulee niin paljon päätettävää. Itse asiassa, eipä tuo hassumpi olisi jo tähänkään kotiin.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, Ikea Vittsjö, pyöreä lasinen sohvapöytä

Tosiaan, toisihan tuo paljon tilan tuntua, sujuvuutta kulkuväylille ja pehmeyttä suorien ja mustien linjojen vastapainoksi. Miten tyytyväinen olen ollut pyöreisiin yöpöytiin ja peiliinkin. Edellinen sohvapöytä hankittiin kuitenkin jo edelliseen asuntoon ja se varmasti löytäisi uuden hyvän kodin. Jos tässä kodissa viihtyminen on tosiaan yhdestä 39 euron sohvapöydästä kiinni, niin…

Rakas…

Homevialaura, olohuoneen sisustus, Ikea Vittsjö, pyöreä lasinen sohvapöytä

Ah, miten voikin koti tuntua erilaiselta. Ei mitenkään absoluuttisesti paremmalta tai huonommalta, koska pidin kovasti Slettvoll-henkisestä edellisestäkin, mutta tähän tilaan ja tämänhetkiseen tarpeeseen niin paljon oikeammalta. Ihan kuin koti ja minä olisimme saaneet lisää happea – ja lisäaikaa.

Homevialaura, olohuoneen sisustus, Ikea Vittsjö, pyöreä lasinen sohvapöytä

Mikäs kiire meillä tästä toisaalta on muuttaa. Jos mahtuminen onkin mielentila. Ja sitten on vielä se naapurista saatu remppaidea, pitäisikö sitä Oikotietä sittenkin olla selaamatta hetkeen.

Comments

 1. Onpas ihanan raikas ja keveä tunnelma, uusi sohvapöytä sopii erityisen hyvin yhteen pariovien kanssa. Ja miten ihanaa olikaan pitkästä aikaa juoda lauantain aamukahvia ja lukea sun sisustuspostausta! Arkeen palaamista parhaimmillaan. Tämä postaus tuntui hauskalta erityisesti siksi, että viime viikonloppuna selailin vanhoja postauksiasi ja päädyin lukemaan sohvapöytäpohdintoja ja kokeiluja edellisen muuttonne ajoilta. Sohvapöydän vaikutusta sisustuksen tasapainolle ja ihmisen hyvinvoinnille ei missään nimessä tulisi aliarvioida! :D

  • Ihana kuulla, että sellainen tunnelma välittyy kuvistakin. Kiitos paljon, Kristiina! Ja niin kivasti sanottu blogini lukemisesta. Toivon tämän nimenomaan olevan teille sellaista mukavaa kahviseuraa. :)

   Eikö todella näin, sohvapöydän vaikutusta tasapainolle ja hyvinvoinnille ei voi vähätellä. :D Vaikka pyrin sisustustamaan ns. kerralla kuntoon, aina tilanteet ja tarpeet vähän kuitenkin muuttuvat. Joskus tilan kokonaisfiilis voi olla niinkin pienestä asiasta kuin yhdestä muutoksesta kiinni. Onneksi mattokriisiä ei ole tarvinnut potea tässä kodissa kertaakaan. Se oli se henkisesti pahin suo, jos entisiä postauksia lueskelee. :D Kivaa uutta viikkoa!

 2. Oi kun uusi sohvapöytä näyttääkin mukavan kevyeltä ja raikkaalta. Itse olen jo vuosia miettinyt uuden sohvapöydän hankintaa, mutta mitään kivaa ei ole tullut vastaan. Haluaisin jotain pehmeyttä tuovaa, kenties valkolakatuilla puujaloilla. Nyt on ajatus herännyt pöydän teettämisestä, saa nähdä miten se projekti etenee :)

  • Kiitos, Jessica! :) Vaikka tämä vaihto syntyi hyvin pikaisella päätöksellä, hyvin tuttua on myös miettiä kalustetta pitkään ja hartaasti, ensin kypsytellä tyyliä, sitten vielä löytää se oikea vaihtoehto. Toisin sanoen välillä muutokset ovat kyllä pitkiä prosesseja ja toki saavat ollakin, sillä eihän mitään ihan kivaa kannata kuin pakon edessä ostaa. Oi, näkisin ehdottomasti teillä pehmentävää puuta! Olen itsekin alkanut kaivata puisia asioita juuri pehmeyden ja luonnollisuuden takia vastapainoksi modernille. Teetettynä kyllä saa ainakin varmasti oikeankokoisen ja -laisen. :) Peukku projektille, jään seuraamaan innolla!

 3. Kaunis ja elegantti ratkaisu voi löytyä myös edullisesti, kun on tyylitajua – ihanan kevyt vaikutelma nyt olohuoneessa!

  • Ihanasti sanottu, kaunis kiitos Leena! Olenkin aina ollut sitä mieltä, että kauniin kodin voi saada myös edullisesti ja toivonkin tuovani inspiraatiota kaikenlaisille kukkaroille. :) Kaupasta tehtyjen löytöjen lisäksi olisi kiva jatkossa hyödyntää enemmän second handiä.

 4. Voi kuinka kiva ja kepeä uudistus, vaikka edellinenkin oli ihana! Ihmeellistä miten pienellä asialla voi olla niin suuri vaikutus :)
  Ja ihanaa että saa lukea sisustukseen liittyvää postausta vaikka ymmärrän tuon uuden kodin etsinnän, meillä ollut tämä sama tilanne jo alkuvuodesta saakka; uusi koti nyt heti kiitos ;)
  Meillä tämän takia kaikki sisustusjutut jäissä että voidaan uuteen kotiin panostaa :)

  • Kiitos paljon, Jenni! Ja hauska, että jaat ajatukseni. Edellinenkin oli ihana, mutta muutoksella tila muuttui hämmentävän paljon, paljon enemmän kuin olisin edes idean saatuani uskonut.

   Ymmärrän niin hyvin! Vannoin ihan samaa, että nyt sitten kaikki sisustusjutut jäihin, mutta kuinka ollakaan. :D Toisaalta meidän muuttotarpeemme ei ole lainkaan akuutti eli yritän myös erilaisilla parannuksilla ostaa vähän lisäaikaa täällä. Kesällä Oikotiellä roikkuminen meni jo siihen, että katsoin samat ilmoitukset pakkomielteisesti kymmenettä kertaa, että eikö näistä nyt joku kävisi. Nyt kun nykyisessä kodissa viihtyy paremmin, ei tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä ja muutto tulee sitten eteen, kun on tullakseen. Teille paljon onnea matkaan! Tiedän, että tässä asiassa odottavan aika on tooosi pitkä, mutta sitä ihanammalta tuntuu sitten se, kun saa alkaa laittaa uutta kotia. :)

 5. Ihana postaus! Ja vau miten ilme muuttui raikkaaksi. Tästä sain inspiraation ja ehkä meillekin tulee tuo pöytä, mutta ongelma on sitten mitä pöydän päälle laittaa.. että tulisi yhtä kaunista ja seesteistä. Sinä se osaat🙂 Mukavaa päivää!

  • Kiitos Johanna ihanasta palautteesta! Raikkaaksi ilme nimenomaan muuttui, koko koti tuntuu nyt paljon ilmavammalta ja kevyemmältä. :) Näiden kuvien asetelma syntyi oikeastaan ihan vahingossa. Nostelin vain muutaman nätin jutun maljakon viereen ja siinä se. Mikä vaan käy tarkoitukseen: kirjat, kynttilät, huonetuoksut, lehdet, koristeesineet, pienet korit ja tarjottimet… Kiitos vielä ja sinne myös mukavaa uutta viikkoa!

 6. Olipa hauska postaus! Kiitos! Itsekin aloin jo miettimään että olisipa kivan näköinen pöytä (ilman alalevyä!), mutta enhän mä oikeasti tarvitse pöytää.. mutta jospa joku päivä kuitenkin :)

  • Kiitos Lilja! Ihana, kun luit ja tykkäsit. Kiva jos annoin inspiraation korvan taakse, jos joskus tulee erilaisessa tilassa tarve. :) Kivaa maanantaita!

 7. Hei kuinka paljon tilaa teillä jää sängyn ja seinän väliin tuossa jalkopäässä? Mahtuuko siitä hyvin kävelemään vai onko ahdas?
  Me ollaan pian muuttamassa ja sängyn jalkopäädyn ja vaatekaapin väliin jää n.70cm tilaa ja mietin onko se tarpeeksi vai meneekö hermo jos tila on liian pieni🤔
  Muuten siis todella samanlainen makuuhuone kuin teillä.

  • Heippa Sanni! Kävin mittaamassa: sängyn ja seinän väliin jää 94 cm, sängyn päädyssä olevien rahien ja seinän väliin, eli kulkuväylälle, 46 cm. Se on siinä ja siinä, mutta minä koen tilan riittäväksi, kun en kulje siitä kuin pari kertaa vuorokaudessa ohi. Vaatekaappi on tietenkin vähän eri asia, kun siinä pitää mahtua asioimaan. En valitettavasti osaa sanoa, onko kaapistolla asioimiseen joku standardisuositus niin kuin esimerkiksi ruokapöydässä on tila per ruokailija. Toivottavasti mitasta oli apua ja pääset vähän tarkemmin mallaamaan. :)

   • Hei, kiitos nopeasta vastauksesta! Veikkaan että se 70cm on juuri ja juuri passeli rako, jos kerran 46cm pääsee kulkemaan hyvin ohi. Mikäs sen rennompaa, kun istua sängyllä ja valita vaatteita😂 vaatekaappi tulee siis tietenkin liukuovilla, eli se ovet eivät vie tilaa:)

    • SanniK.lle
     Meillä vaatekaapit sängyn sivussa(liukuovelliset) ja kaapin ja sängyn väliin jää 52cm. Tämäkin toimii, joten sun 70cm varmasti ok!

     • Ei kestä ja ihana, kun Tiina vielä auttoi. :) Minä myös uskon, että 70 cm riittää liukuovien kanssa kivasti. Eipä rekeillä ja hyllyiööä asioidessa kauaa muutenkaan mene. Ja jos meneekin, voi asukriisin tosiaankin käsitellä sängyllä köllötellen. :D

 8. Ihana postaus ja onpa muuten raikas, jopa kesäinen muutos. Niin sitä pitääkin tarttua toimeen ja eikä jäädä piehtaroimaan mahdollisen muuton kanssa. Mä mittailin just uutta säilytyskalustetta Doorielta ja suunnittelin tyttöjen huoneeseen kerrossänkyä, kun ei sitä tiedä miten pitkään tämä asunnon etsintä kestää.

  • Kiitos Netta! Tässä asiassa minussa taitaa olla kaksi ääripäätä, vaikka muuten olen kultaisen keskitien kulkija. Joko en saa asiaa aikaiseksi ikinä (kuten edelleenkään edes esikoisen vauva-albumia!) tai sitten tartun toimeen raivolla ja heti. :D Tämä oli niin helppo ja edullinen vaihdos, että meni jälkimmäiseen kategoriaan, monia muita sitten pitääkin kypsytellä kauemmin. Oi, kuulostaa mainiolta! Doorie tarjoaa tosi kivoja juttuja ja juuri tuosta syystä ymmärrän todella hyvin kerrossängynkin. Se, että tekee muka muuttoa, voi yhtäkkiä olla vuosi pari lisää asumista. Kyllä siinä kannattaa jo vähän nähdä vaivaa viihtyvyyden ja toimivuuden eteen. Muista sitten laittaa Instaan kuvat. ;)

 9. Kun olo vanhassa asunnossa kävi tukalaksi vaihdoimme järjestystä ja nojatuolin sirompaan rahiin. Ratkaisu oli onnistunut ja saimme monta kuukautta lisää aikaa etsiä uutta asuntoa. Nyt kun tilaa on enemmän mahtuvat olkkariin niin nojatuoli kuin rahi. Nyt meidänkin pitäisi löytää uusi isompi sohvapöytä, koska vanha näyttää ihan hassun pieneltä. Ajattelin myös, että se saa olla kaluste jossa pihistetään. Vähän pitää vielä pöydän muotoa miettiä, mutta pyöreä voisi ollakin mukavaa vaihtelua

  • Lisää aikaa etsiä uutta asuntoa – juuri tämä! Ei muutokset meilläkään tarkoita, että lopettaisimme täysin etsimisen tai että emme koskaan muuttaisi, mutta parannuksilla saa lisää aikaa ja pystyy paremmin nauttimaan siitä ajasta, joka on jäljellä. Parannukset myös tekevät sen, että seuraavaan kotiin ei ole liian kiire, koska vaikka kompromisseja me kaikki tavalliset kuolevaiset joudumme tekemään, ei tärkeimmistä asuntokriteereistä kannata liikaa joustaa.

   Kuulostaa tosi hyvältä ja uskon, että teidän muutos teki paljon! Ja varmasti viimeinen silaus nyt on uusi, tilaan parempi sopiva sohvapöytä. Olen itse ollut pitkään suorien linjojen ystävä ja olen edelleenkin, mutta vastapainoksi pyöreä sopii oikeastaan aika ihanasti. Kontrastit toimivat tälläkin tavalla, eivätkä vain esimerkiksi uusi-vanha tai kiiltävä-matta -pareina. :) Onnea oikean pöydän etsintään!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue