Miten päästä järjestelyssä alkuun?

Homevialaura, #kaunisjärjestys, järjestys, järjestäminen, järjestely, miten päästä järjestelyssä alkuun

Olen jo ehtinyt kirjoittaa muutaman osan Kaunis järjestys -sarjaa, mutta en niin montaa, etteikö tässä vaiheessa kannattaisi palata perusteisiin, siihen, kuinka päästä järjestelyssä alkuun. Jos siis haluaa päästä, luonnollisesti. Tässä ajatuksiani järjestämisen aloittamisesta.

Aloita määrittelemällä tavoite

Myös järjestelyssä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Älä ala suin päin raivosiivota, vaan mieti ensin, mikä on järjestelyn tavoite. Onko tavoite esimerkiksi saada jokaiseen kaappiin vain vähän lisää tilaa? Muuttaa kokonaan kodin järjestystä? Tehdä radikaali elämänmuutos puolittamalla tavaramäärä? Luopua vanhan harrastuksen välineistä uuden myötä? Kirkastaa oma tyyli ja luopua kaikesta ei-tyyliin sopivasta? Tehdä vain pieni kausittainen karsinta? Saada arkeen enemmän aikaa löytämällä paikka kaikelle?

Järjestäminen sekoitetaan usein ehdottomaan minimalismiin, mutta siitä ei suinkaan tarvitse olla kyse. Järjestelyn tavoite voi olla jokaisella omanlainen.

Homevialaura, #kaunisjärjestys, järjestys, järjestäminen, järjestely, miten päästä järjestelyssä alkuun

Psyykkaa itsesi henkisesti

Mikä ikinä järjestelytavoitteesi on, se kannattaa takoa kirkkaaksi mieleen. Varsinkin laajemmissa järjestelyprojekteissa joutuu välittömästi vaikeiden luopumispäätösten eteen, joten mielentilan on hyvä olla itsevarma ja päättäväinen. Valmistaudu myös vaikeisiin tunteisiin ja muista itsemyötätunto. Edessä on todennäköisesti monta miksi menin tämänkin hankkimaan -harmitusta, mutta menneen sijaan yritä keskittyä tulevaan: ajattele projektia uutena alkuna ja itseäsi virheistä viisastuneena.

Homevialaura, #kaunisjärjestys, järjestys, järjestäminen, järjestely, miten päästä järjestelyssä alkuun

Motivoidu järjestyskuvilla ja -kanavilla

Järjestelyyn valmistautuessa voi olla tarpeen motivoida itseään aiheeseen liittyviä kirjoja lukemalla, YouTube-videoita katselemalla, blogeja surffaamalla (niin kuin jo täällä oletkin), Instagram-kuvia selaamalla, äänikirjoja kuuntelemalla (BookBeatissakin on monia) sekä Pinterestiin inspiroivia kuvia keräämällä. Suomalainen järjestelymateriaali on yleensä aika aika käytännöllistä ja vähemmän visuaalisesti painottunutta, joten tykkään itse hakea inspiraatiota lisäksi englannin kielellä. Järjestämisestäkin voi koota oman aarrekartan, visuaalisen taulun siitä, millaista asumista ja elämää järjestelyllä haluaa saavuttaa.

Homevialaura, #kaunisjärjestys, järjestys, järjestäminen, järjestely, miten päästä järjestelyssä alkuun

Paloittele järjestäminen pieniksi kokonaisuuksiksi

Varsinkin laajempi järjestelyprojekti voi tuntua aluksi ylitsepääsemättömältä. Joillekin toimii ulkopuolelta annetut ohjeet, kuten tarkasti vaihe vaiheelta etenevä KonMari-metodi. Tai ehkä olet niinkuin minä, että haluat mieluummin toimia oman intuition mukaan. Joka tapauksessa tärkeintä on päästä alkuun, ja hyvä tapa päästä alkuun on pilkkoa projekti pieniin osiin. Siivoa autotalli voi olla liian isolta tuntuva kokonaisuus, mutta käy läpi autotallin työkalut taas sopiva matalan kynnyksen päivätehtävä.

Homevialaura, #kaunisjärjestys, järjestys, järjestäminen, järjestely, miten päästä järjestelyssä alkuun

Ole realistinen ja panosta projektiin

Vaikka järjestelyä voi tehdä pienissä osissa muun elämän ohella, laajempiin raivauksiin kannustan varaamaan resursseja. On tärkeää ymmärtää, että järjestäminen vie aikaa, ehkä rahaakin. Jos todella haet harmonisempaa arkea, ymmärrä, että projekti vaatii ihan samanlaisia uhrauksia kuin vaikka liikunnallinen elämänmuutos. Raivaa tilaa kalenterista, uhraa tarvittaessa viikonloppuja ja lomapäiviä, helpota elämää noutoruoalla, palkkaa siivous-, lastenvahti- tai jopa ammattijärjestäjäapua.

Mikään näistä satsauksista ei tule niin kalliiksi kuin se tulee, että maksat jatkuvasti turhista neliöistä tai vuokravarastoista, tai että tunnet itsesi elämässäsi kuormittuneeksi ja ahdistuneeksi – mielenrauhan arvo kun on mittaamaton. Nykyajan paradoksi onkin se, että käymme töissä, jotta voimme ostaa tavaroita, joista sitten yritämme päästä eroon. Jos koet olevasi tällaisessa kierteessä, kehotan lähestymään aihetta tavaratetriksen sijaan laajempana hyvinvoinnin kysymyksenä, jolloin panostus alkaa tuntua panostamisen arvoiselta.

Homevialaura, #kaunisjärjestys, järjestys, järjestäminen, järjestely, miten päästä järjestelyssä alkuun

Mieti tarkkaan tärkeysjärjestyksesi

Järjestäminen voi ottaa rahaa, mutta voi se tuodakin. Moni on tehnyt isoja tilejä myymällä omaisuuttaan. Yksi raivaamisen motivaattori voikin olla tavoite päästä vaikka unelmamatkalle. Muista kuitenkin, että myös aika on rahaa ja kalleinta, mitä meillä on. Jos elät kiireistä työelämää, etkä ole akuutissa rahantarpeessa, voi olla paljon parempi vaihtoehto lahjoittaa tavarat hyväntekeväisyyteen, kun alkaa kuvata, hinnoitella ja mitata jokaista puseroa ja pokkaria erikseen.

Järjestäminen on jo itsessään iso ponnistus ja on suuri todennäköisyys, että myytäviksi tarkoitetut tavarat jäävät kuukausiksi kasseihin odottamaan, jolloin et edelleenkään ole päässyt kuormituksesta eroon. Ole siis rehellinen itsellesi oman tärkeysjärjetyksesi suhteen. Jos tarvitset enemmän tilaa ja mielenrauhaa kuin taskurahaa, lahjoita tavara ja ole tyytyväinen tekemästäsi hyvästä.

Homevialaura, #kaunisjärjestys, järjestys, järjestäminen, järjestely, miten päästä järjestelyssä alkuun

Mieti, miten osallistat läheisiä

Yhdessä tekemällä saa usein tehokkaammin ja enemmän aikaiseksi, ja järjestys voikin olla koko perheen yhteinen projekti. Samoin mukaan voi pyytää muun läheisen, vaikka asiasta innostuvan ystävän. Toisaalta, kaikella rakkaudella kaikkia kohtaan, läheiset voivat myös tehdä karsimisesta tai järjestelemisestä haastavaa. Jos jokaisen Pirkko-tädin lähettämän pääsiäiskortin pois laittaminen pitää hyväksyttää lapsilla, anopilla ja siskolla, ei järjestelyn kanssa tule koskaan valmista. Järjestelyä voi myös vaikeuttaa hyväntahtoiset miksi ihmeessä sinä tuosta luovut -kummastelut, vaikka aikuisen ihmisen ei tarvitse olla tilivelvollinen kenellekään.

Suosittelenkin olemaan terveellä tavalla itsekäs esimerkiksi sen suhteen, mitä suvun tavaroita tai lahjaksi saatuja esineitä kokee velvolliseksi säilyttää. Viimeinen sana on mielestäni heillä, jotka kodin neliöt maksavat ja siivoavat. Puolison kanssa konsensus on toki löydyttävä, mutta kuten sanottu, muuten miettisin, onko muiden osallistamisesta enemmän hyötyä vai haittaa. Yhteisen hyvän edistämistä on sekin, että toinen vie jälkikasvun ulkoilemaan ja toinen saa tehokkaan järjestelyrauhan – mikä ikinä toimiikin alkuun pääsemiseksi.

Tsemppiä jokaiselle etenkin laajempaa raisvausta käynnistelevälle! Kuulen mielelläni teidän projekteista ja kannustan matkan varrella.

Comments

 1. Meillä on asuntoasioissa havaittu pieniä elonmerkkejä, joten totesin etten vielälähde mylläämään tässä kodissa, jos tässä on tulossa sellainen luonnollinen järjestysprojekti johon liittyy paljon muuttolaatikoita. Vielä ei tosin kannata hurrata, mutta lupaavalta näyttää.

  • Voi miten kiva kuulla, pidän molemmat peukut pystyssä! Muutto ja siihen ajoissa valmistautuminen on itse asiassa ihan lempiaiheitani. Olen niin sekopää ja kadun myöhemmin sanojani, mutta fiilistelen jo nyt sitä, että saa käydä läpi, pakata ja purkaa tavarat. :D

   Mitä listalle voisi lisätä on: muuttaisinko tämän seuraavaan kotiin? Sitä kysymystä käytin itse kesällä, kun meidän oli pakko vauvan syntymisen myötä tehdä isompi raivaus. Se ratkaisi todella monet kysymykset ja koenkin, että ikään kuin osa tulevasta muutosta on jo tehty. Vaikka muutosta ei ole tietoakaan. :D Jään odottamaan jännittäviä uutisia!

 2. Olen synnynnäinen siivousintoilija ja rakastanut lapsesta asti järjestämistä. Kun menin kavereiden luokse kylään kysyin usein ”Voidaanko siivota ja järjestellä uudestaan sun huone?” (siis ihan oikeasti :D). Konmarit ja muut metodit eivät näin ollen ole antaneet minulle suuremmin uusia ideoita, vaikka mielellään kaikkea järjestelyyn ja organisointiin liittyvää luenkin. Olen samaa mieltä siitä, että suomalaiset järjestelyoppaat ja -ryhmät painottuvat lähinnä käytännön vinkkeihin (hyviä sinällään) ja ainakin omaa esteettistä makua mukaileva visuaalinen näkökulma on kovin harvinainen. Onneksi on kuitenkin sinun blogisi! Täältä olen saanut ihania ideoita kauniiseen järjestämiseen ja arkeen. Ja vahvistusta sille etten ole ihan hullu (tai ainakaan ainut hullu :D) joka näkee hurjasti vaivaa löytääkseen valkoiset sakset eikä voisi kuvitellakaan ostavansa oranssia silitysrautaa tai lilaa imuria! Tällä hetkellä täällä on vieläpä se kutkuttava tilanne, joka edellä kommentissa mainittiin, että olemme muuttamassa. Isompaan kotiin, mutta silti nautiskelen tavaran karsimisesta ja haaveilen uudesta, kauniimmasta arjesta.

  • Mahtavaa! :D En muista, ehdotinko itse siivousleikkejä, mutta ainakin järjestin aina ruokakaupan purkkeja suoriin riveihin, joten ymmärrän hyvin tämän synnynnäisen taipumuksen. Voin kuvitella, että siinä oli ehkä vähän erilaisella kaverilla siivous- ja järjestelyleikkiehdotuksen kanssa ihmettelemistä. :D Ihan sama juttu! Luen tosi mielellään kaikkea järjestelyyn liittyvää, mutta toimin kuitenkin omalla, itselle sopivalla tavalla.

   Niin parasta palautetta aina on, että blogini antaa vapautuksen sille, ettei sitä olekaan HULLU. Ihana, jos voin antaa sellaisen vapautuksen ja sellaisen vapautuksen olen saanut myös teiltä. Heti, kun löytää hengenheimolaisia, ei mikään tyhmältä tuntuva asia enää tunnukaan niin tyhmältä. Ihana, kun ollaan tukena toinen toisillemme siinä, että se on ihan OK haluta tiskirättinsä, imurinsa tai silitysrautansa tietynlaisina. ;)

   Ja kyllä, kun on meidäntyyppinen ihminen, niin aina voi haaveilla vielä vähän kauniimmasta tai toimivammasta arjesta sekä ilahtua uusista oivalluksista. Se on elämäntyyli ja kuten sanottu, synnynnäinen tapa elää. :) Kiitos Hanna, kun luet ja olet!

 3. Hyviä neuvoja! Itse huomaan myös että jos samat tavarat jäävät aina pyörimään tai jos joku kaappi pursuaa, on syytä keksiä järjestelyitä että tavaroille on paikka ja kaikki mahtuvat. Ja se klassinen että kuinka paljon tarvitsen/lapset tarvitsevat tumppuja jne. Rajansa kaikella.

  Meillä on nyt enemmän neliöitä kuin aikaisemmin, mutta silti pidetään huoli, ettei tavaroita kerry liikaa nurkkiin. Aikaa menee niin tuhottomasti, kun etsii sopivia vaatteita jos kaappi on täynnä pieniä tai sopivia ei löydy. Plus mielestäni kaappien suuruus ei saa määrittää tavaranmäärää, toki järki tässäkin.

  Toi oli hyvä pointti, että hyväntekeväisyyteen antaminen voi olla hyvä juttu, jos ei jaksa itse alkaa kirpparirumbaa ja mielelläni annan hyviä vaatteita ja tavaroita niitä tarvitseville, tulee itsellekin hyvä mieli ja lapsetkin oppivat elämästä.

  Just tänään alkoi viikon kirppariurakka, ihanaa että ikea kassit häipyvät huoneita koristamasta 😅

  Ihanaa viikonloppua Laura!

  • Kiitos Meri ja juuri näin! Se on nimenomaan niin, että yleensä aina tietyt samat asiat kasaantuvat tai ajelehtivat tai ovat hukassa. Se on merkki, että säilytys pitää ratkaista jotenkin uudestaan tai sitten karsia osa pois. Rajansa kaikella, todella! Esimerkiksi lapsilla on hyvä olla vaatetta sen verran, että arki toimii pyykkikiertoineen, mutta ei sitten kuitenkaan liikaa, koska silloin mitään ei mahdu minnekään.

   Todella hyvä huomio, että tavaran määrä kannattaa pitää järkevänä silloinkin, kun neliöiden määrä kasvai – jos siis haluaa sujuvaa arkea. Minua usein pelottaa ajatus autotallista. Että mitä jos sellainen olisi, räjähtäisikö meillä pakka käsiin, kun olisi iso ylimääräinen tila, jonne tuupata yhtä sun toista. Tavallaan pidänkin siitä haasteesta, että meillä ei voi olla nyt mitään ylimääräistä, mutta toki samaan aikaan toivoisin hieman väljyyttä säilytystiloihin, etenkin kohta, kun kesäkalusteet pitäisi taas mahduttaa jonnekin…

   Niinpä! Jos on myyminen hyvä tapa ansaita rahaa, niin on hyväntekeväisyyskin perusteltu ratkaisu. <3 Ja kyllä, onko mitään vapauttavampaa kuin niistä Ikea-kasseista lopulta vapautuminen. :D Onnea urakasta, nauti raikkaudesta!

   Kivaa viikkoa sinnekin ja kiitos kivasta jutustelusta!

 4. Ah, ihana postaus! Sieluni oikein laulaa kun saan lukea näitä sun järjestelypostauksia :D Tosin täytyy myöntää että kävi mieletön tuuri että sä aloitit tämän postaussarjan samalla kun itse päätin että pitää tehdä jokasyksyinen kaappien siivous…koska teen sen juuri kerran vuodessa niin nyt näistä postauksista saa juuri hyvin inspiraatiota!

  Nämä kaikki on ihan loistavia vinkkejä mutta huomaan juuri että tuo “paloittele järjestely pieniksi osiksi” on ehkä paras koska silloin siitä ei tule ylitsepääsemätöntä fiilistä. Teen itse sitä juuri, että kokonaistavoitteeksi otin siivota talon kaikki kaapit läpi (ja organisoida siis), mutta sehän on hurjan suuri tavoite. Sen takia olenkin listannut kaikki kaapit ja läpikäytävät tilat läpi (siis ihan vain kaappi kerralla) ja sitten tuleekin hyvä fiilis kun listalta voi yliviivata näitä pieniä “välitavoitteita” läpi!

  Ihanaa viikonloppua!

  • Niin ihana kuulla! On tosi mielekästä kirjoittaa innokkaalle yleisölle. :D

   Tosi kiinnostavaa kuulla, että sinulla on syksyinen vuosirytmi kaappien siivoamisen kanssa. Se kuulostaa kyllä hyvin loogiselta. Ja näinhän se on, monelle syksy on otollisinta aikaa pohtia arjen toimivuutta, kun taas keväällä tulee sitten omanlainen keventämisen tarve.

   No sepä, palottelu on ihan ehdoton! Koko kodin järjestäminen, varsinkin, jos tavaraa on paljon, on todella pitkäaikainen projekti, jota ei kannatakaan kuvitella tekevänsä hetkessä – siihen voi olla hyvä varata jopa puoli vuotta tai vuosi! Keveympi karsiminen ja järjestely vie aikaa ja vaivaa sekin.

   Ihan samaa mieltä kanssasi: onko mitään tyydyttävämpää kuin kirjoittaa tehtävälista ja saada sitte yliviivata tehtyjä osa-alueita! Aikaansaamisen tunne on ihmiselle todella tärkeä, etenkin, kun tänä päivänä monessa tietotyössä ei mitään saa koskaan konkreettisesti valmiiksi. Se, että järjestelyssä näkee kättensä jäljen, ne yliviivatut tehtävät ja siistit hyllyt, voi tehdä mielenrauhalle, itsevarmuudelle ja hallinnantunteelle valtavasti hyvää.

   Ihanaa syysviikkoa sinne!

 5. Tosi hyviä vinkkejä ja näkökulmia, kiitos näistä! Tuntuu, että meillä on ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen eletty jatkuvassa järjestely-, karsimis- ja kierrätyskaaoksessa. Vaikka neliöitä on kiitettävästi, jostain syystä kaapit tuppaavat silti täyttymään. Itse kaipaan arjen pyörittämisen vastapainoksi hengitystilaa (myös kaappeihin…) ja kaikelle oma paikka -ajattelu ainakin teoriassa nopeuttaa aamuja ja muita siirtymiä kun tarvittavat välineet ja vaatteet ovat aina tallessa.

  Meidän murheenkryyni on kirppiskassi – tai oikeastaan jo tässä vaiheessa kirppisKAAPPI. Kirppispöydästä on puhuttu jo edellisestä asunnosta kolme vuotta sitten lähtiessä. Eiköhän kaapin sisältö joutaisi jo SPR:lle…

  • Kiitos palautteesta! Ihana kuulla, että jutusta oli iloa ja hyötyä. :)

   Voit arvata, kuinka samaistun. Lapsen syntymä on yksi niistä selkeistä elämänmuutoksista, jotka myllertävät arkemme myös tavaroiden näkökulmasta. Se, miten paljon pitää hankkia vauvalle (tai pitää ja pitää, mutta moni joka tapauksessa hankkii, niin minäkin hankin) ja siitä sitten eteenpäin tuo kierto, kun koko ajan pitää siirtää syrjään pieneksi menneitä ja hankkia uusia kokoja. Puhumattakaan joulujen ja synttärien lelutulvasta…

   Sepä se! Vaikka kaappitilaa olisi iso omakotitalollinen, ei se auta, jos tavarat ovat esimerkiksi koko ajan hukassa tai ne kuormittavat henkisesti muuten. Olen ihan samanlainen, että kaipaan “happea”. Se ei riitä, että tavarat juuri ja juuri saa puserrettua kaappiin, vaan niitä olisi sieltä kiva ottaa ja sinne laittaa. Haluan myös muistaa, mitä me omistamme ja mitä missäkin paikassa on.

   Siis juuri tuo! Mainitsin lojumaan jäävät kirppiskassit, koska tiedän tasan omasta kokemuksesta, miten siinä käy. Kuormituksesta pääsee vasta, kun tavarat lähtevät kodin kynnyksen yli. Lämpimästi suosittelen SPR Konttia, jos tavarat ovat jo pitkään odottaneet, sinne mekin veimme. Tai voithan tarvittaessa myydä vaikka arvoikkammat, mutta luopua hyväntekeväisyyteen lopuista. Isot kirppisrupeamat käyvät minusta kuitenkin ihan työstä, joten on tärkeä olla armollinen itselleen siinä, mitä kaikkea jo valmiiksi kiireisessä työ- ja perhearjessa jaksaa. <3 Tsemppiä projektin viimeistelyyn!

 6. Itse aloitin jo keväällä kaikkien tavaroitteni läpikäymisen ja vielä vaan jatkuu, tosin kesällä oli pitkään taukoa kun jotenkin kesällä ei oo samanlaista järjestelyinspistä + kesällä on kaikkea muuta tekemistä. Aiemmin kuvittelin et mullahan ei oo paljoa tavaraa, mut tään järjestelyoperaation myötä oon huomannut et kylhän sitä onkin… Kummasti sitä kaapit tuppaa keräämään tavaraa, jos tilaa on. Ite en oo juurikaan jaksanut laittaa juuri mitään myyntiin, vaan hyväkuntoiset tavarani vien suoraan esim. Fidalle, Kierrätyskeskukseen tms. Tästä aiheesta ei oo muuten paljoa puhuttu, minne kaikki tavarat viedään, tästä olisi kiva lukea esim. sinulta eli tässäpä postaustoive :). Miten esim. tietsikka, vanhat kännykät yms. elektroniikka kierrätetään? Kaikki ei ehkä tiedä Seiffi-palvelysta, jonka kautta voi tietoturvallisesti kierrättää vanhaa elektroniikkaa. En oo ite vielä käyttänyt ko. palvelua mut tarkoitus on. Samalla ois kiva, jos muistuttaisit järjestelyn ekologisesta puolesta, että ihmiset kierrättäis tavaransa, eikä vaan heittäis kaikkea roskiin ja sit ostais uutta tilalle. Tulikin mieleen Juliaihminen-bloggaajan mainio ohje: älä osta mitään turhaa paskaa. No, nyt tuli aika tajunnanvirtaa tästä tekstistä :). Oikein hyvää syksyn jatkoa sinulle ja perheellesi!

  • Moikka Suvi! Kiitos, kun jaoit tilanteesi. Todella hyvä, kun pidit kesällä taukoa. Silloin pitääkin totta kai nauttia ennen kaikkea elämästä! Minulle taas muutama joutilas lomapäivä oli otollista aikaa käydä urakan kimppuun, kun mies pystyi hoitamaan lapset. Pakkokin oli, kun tilanne kevätvauvan myötä räjähti niin sanotusti käsiin. Joka tapauksessa pitkä aikajänne on mielestäni oikein hyvä juttu. Silloin motivaatio säilyy ja projektiin suhtautuu realistisesti. Harvan kaapit nimittäin järjestyy yhden kahvikupillisen aikana. Olen kokenut aivan saman tunteen. Eihän meillä nyt ole paljoa tavaraa ole – ja kuinka ollakaan, viikkojen jälkeen kerättynä on monen monta kassillista!

   Me itse viemme usein SPR Konttiin, kun sinne voi viedä sekä vaatteita että tavaroita kätevästä samalla reissulla. Jätteiden lajittelussa en valitettavasti ole asiantuntia, vaan googlaan aina itse tavarakohtaisesti ohjeet, jos en niitä tiedä. Vanhaa elektroniikkaa meillä ei esimerkiksi tällä karsimusmierroksella tullut, mutta mahtavaa, kun mainitsit tuosta Seiffistä! Laitan sen itselleni muistiin. :)

   Älä osta mitään turhaa paskaa todella on yksiä kaikkien aikojen parhaita neuvoja! Ja Julia muutenkin huippu. :) Ekologinen näkökulma on todella tärkeä ja ehdottomasti kirjoitan siitä, miten järjestäminen on vaikuttanut ostokäyttäytymiseeni. Se nimittäin on! En edelläänkään ole ns. malliesimerkki, sillä esimerkiksi monet lasteni vaatteista ovat ketjuista, kylläkin tarpeeseen ostettuja. Itsessäni huomaan kuitenkin selkeän muutoksen, etenkin tämänkesäisen raivauksen jälkeen. Kun pyörin kaupoissa, vielä paljon enemmän kuin rahaa, vaikka sitäkin, mietin ostosta fyysisenä tilanviejänä ja resurssien syöjänä. Toisin sanoen ei todellakaan tee mieli ostaa sitä turhaa paskaa, vain pelkästään harkittuja hankintoja, kuten esimerkiksi tämänsykyisen villakangastakin, jota etsin kaksi vuotta.

   Tässä nopeasti, mutta palaan aiheeseen ehdottomasti! Ah, kaunis järjestys -aiheita on niin paljon mielessä muutenkin, joten ei auta kuin lähestyä tätäkin pala kerrallaan. ;) Lämmin kiitos ja ihanaa syksyä myös sinulle!

 7. Moi! Kiitos ihanasta ja inspiroivasta postaussarjasta. Kun luen järjestelyyn liittyviä postauksiasi tulee jano kuulla lisää! Saanen esittää siis toiveen: Haluaisin ihan konkreettisesti nähdä, miten teillä on tehty säilytysratkaisut? Mihin laitetaan avaimet kun tullaan kotiin (jää helposti vain ekalle laskualustalle)? Miten säilytetään tärkeitä papereita? Kaikki tähän liittyvä todella käytännön läheinen kiinnostaa. Mukavaa syksyä!

  • Kiitos Karo! Ihana palaute, niin kiva kun tykkäät! Lisää tulee, joka viikko. :) Minulla on valtavasti ideoita ja välillä käsittelen järjestystä näin yleisellä tasolla, välillä näytän meidän ratkaisuja ja välillä vastaan teidän kysymyksiin.

   Itse asiassa, kun yksi päivä katsoin ympärilleni, totesin, että meidän kodissa ei ole YHTÄKÄÄN kaappia, jota en olisi näyttänyt. :) Toki osa postauksista on vanhempia ja järjestys sittemmin muuttunut, mutta nimenomaan haluan puhua järjestyksestä myös käytännössä ja näyttää todellisuutta.

   Esitit juuri kysymyksen, jotka olivat TOP 3 -joukossa, kun kysyin teiltä toiveita Instagram Storiesissa. Palaan siis ehdottomasti pian aiheeseen. Sillä välin voin linkata ainakin yhden vanhemman postauksen, josta näkee aika paljon ratkaisuja, vaikka osa onkin sittemmin muuttunut: http://homevialaura.com/2018/09/kodin-jarjestys-sailytys/

   Kuullaan siis taas, ja samoin sinne tunnelmallista syksyä ja kiitos, kun luet postaussarjaa!

 8. Moikka Laura,
  tosi hyvä postaussarja. Nyt just tarvitaan inspiraatiota, kun siivousta muuton edeltä pitäisi alkaa toteuttamaan.
  Voisitko kertoa mitä säilytyslaatikoita tavaroille käytät? Onko siis käytössä joku tietty sarja? Ja missä säilytetätte kirjat?
  Ihanaa syksyä teidän perheelle! :)

 9. Moi Hanna! Jes, sitten tulit hakemaan inspiraatiota oikeaan paikkaan. :) Muutto on ihan loistava aika käydä läpi tavaroita. Klassikkokysymys on: herättääkö tavara iloa. Kun itse tein kesällä raivausta, kysyin: haluanko muuttaa tämän tavaran seuraavaan kotiin. Se ratkaisi helposti monen kohtalon. Yksi tärkeimmistä vinkeistäni onkin valmistutua muuttoon hvyin ja aikaisin, jotta uuteen kotiin ei kanna mitään turhaa. Tai ainakin mahdollisimman vähän turhaa, koska aina ei pysty ihanteelliseen suoritukseen ja osa tavaroista pitää epäilemättä nähdä paikan päällä.

  Totta kai! Meillä on paljon Ikean Kuggis- ja Variera-sarjoja. Pidän muovisista laatikoista enemmän kuin pahvisista, koska ne säilyvät loistokunnossa vuodesta toiseen. Varastossa meillä on Ikean Klämtare-sarjaa ja säilytyskasseja esimerkiksi Clas Ohlsonilta. Tietysti myös Orhex tekee hyviä laatikoita, mutta suosin itse mieluiten ei-läpinäkyviä kaapin ilmeen rauhoittamiseksi. Palaan varmasti säilytslaatikoihin myöhemmin, mutta linkkaan sinullekin vanhan postauksen, jossa näitä laatikoita näkyy, vaikka osa kaappien sisällöistä on mennyt vähän uusiksi: http://homevialaura.com/2018/09/kodin-jarjestys-sailytys/

  Kirjat meillä on television alla olevassa Ikea Billy -kaapissa. Palaan siihenkin myöhemmin, mutta tässä ensi hätään kuva kaapistosta: http://homevialaura.com/2019/01/vuoden-ensimmainen-sisustusmuutos/

  Ihanaa syksyä myös sinne ja paljon tsemppiä muuton valmisteluun!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue