Miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin?

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Olen miettinyt hyvissä ajoin sitä, miten sisustan ja ennen kaikkea remontoin seuraavan kodin ja lupasin kertoa suunnitelmistani teillekin. Tässä niitä vihdoinkin, kun ehditte jo kysyä peräänkin. Kiitos kärsivällisyydestä ja kiva, kun aihe kiinnostaa!

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Kertaan vielä tilanteen asunnon etsimisen kanssa. Meillä on koko ajan hakuvahti päällä – pakko olla, koska sopivia tulee niin vähän – mutta hengen hätä meillä ei ole. Suorastaan toivomme, että vielä nyt syksyllä ei tärppäisi, jotta mieheni saisi kurssinsa päätökseen, mutta ensi vuoden puolella alamme etsiä aktiivisemmin.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Nykyinen 70-neliöinen kolmio on monessa suhteessa riittävä, mutta ruokailutilaa ja kodinhoitotilaa kaipaamme ja tarvitsemme lisää. Valtava tuskin on seuraavakaan koti, ideaali voisi olla jotain 80–95 neliötä, mutta toki se riippuu paljon tilanteesta: pohjasta, kunnosta ja hinnasta. Tarkemmin seuraavan kodin kriteerit voi lukea keväisestä postauksesta.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Etsimme ensisijaisesti remontoitavaa kohdetta ja siksi olen jo pitkään pyöritellyt valintoja. Sitten, kun alkaa tapahtua, niin päätöksiä on tehtävä nopeasti ja paljon. Se on tietenkin huomioitava, että kohde voi sanella osan, eikä kaikkea välttämättä tietenkään pysty toteuttamaan haaveiden mukaan. Näistä kuvista saattaakin saada sen ajatuksen, että meillä olisi tulossa niin sanottu unelmakoti, mutta ei ole: todennäköisesti joku ihan tavallinen rivarinpätkä tuosta läheltä vain. Remontoimalla voi kuitenkin vaikuttaa paljon ja “tavallisestakin” kaunista. Tällaisia valintoja olen mahdollisuuksien mukaan ajatellut.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Puunsävyinen lattia

Koen, että tähän asuntoon valkoinen lattia oli hyvä valinta valoisuuden maksimoimiseksi, mutta vaihtelun vuoksi haluaisin seuraavaan kotiin vaalean puisen tai puunvärisen lattian. Ehkä vihdoin uskaltaisin valita parkettia koirasta huolimatta, mutta en sulje hyvää laminaattiakaan pois. Kaikkien aikojen unelmani on kalanruoto- tai chevron-parketti.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Haalean harmaat tai hiekanväriset seinät valkoisilla listoilla

Samoin vaihtelun vuoksi ajattelin seuraavaan kotiin haalean harmaita tai hiekanvärisiä seiniä tuomaan pehmeää tunnelmaa. Ovet, puitteet ja listat haluan edelleen valkoisina ja tyyliltään klassisina.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Valkoiset pariovet tai mustaruudukollinen väliseinä

Toivoisin, että myös seuraavaan kotiin olisi mahdollista asentaa pariovet tai lasiseinä. Rakastan mustakehyksisiä ratkaisuja, mutta en ole tippaakaan nykyisiin valkoisiin parioviin. Saatankin pitää valkoista itselleni tässä ajattomampana valintana, mutta teen lopullisen päätöksen sitten, kun tiedän, mihin ratkaisu tulee – jos nyt tulee ollenkaan.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Valkoiset kaapit ja keittiö

Koska lattiasta ajattelin puunväristä ja seinistä haalean harmaata tai hiekkaa, niin jotain valkoista haluan pitää. Siksi keittiön ja kaapit valitsen seuraavaankin kotiin valkoisina. Se vain on oma juttu ja hyvällä tavalla itselleni varma valinta, on trendi mikä hyvänsä. Sen katson tilanteen mukaan, valitsenko oviksi modernia tasaista vai klassisempaa peiliovea. Nythän meillä on molempia, keittiössä tasaista ja irtokaapeissa peiliovea, mitä pidän myöskin mahdollisena yhdistelmänä.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Marmorikuviota punaiseksi langaksi

Keittiön tasoon ja välitilaan ajattelin marmorikuvioista kvartsia, mitä meillä on tälläkin hetkellä ruokapöydässä. Samoin ajattelin kylpyhuoneeseen marmorikuviota, jos se on remonttia vailla.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Valkoiset kylpyhuoneen kalusteet

Kylpyhuoneen kaapistoissa päätynen todennäköisesti niin ikään itselleni varmaan valkoiseen jatkaakseni samaa linjaa keittiön kanssa (rakastan kodin ”punaisia lankoja” ja visuaalista yhtenäisyyttä). Lämpöä ajattelin tuoda muhkeilla hotellimaisilla harmailla ja hiekanvärisillä pyyhkeillä ja puisilla pienesineillä. Peilikaapeista selkeä Ikean Godmorgon on edelleen suosikkini.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Kalustus – uutta ja vanhaa tilanteen mukaan

Kodin pohja näyttää, mitä kaikkea nykyisestä sisustuksesta pidämme ja mitä uusimme. Tyyli tulee isossa kuvassa pysymään samana ja esimerkiksi ruokapöydän rakkaat Eames DSR -tuolit jatkavat kolmanteenkin kotiin. Ruokapöytä menee väistämättä uusiksi, koska tärkein kriteerimme on saada tilaa 6–8 hengen ruokapöydälle, kun nykyinen pöytä on kompakti neljän hengen. Tiettyä ruokapöytää en ole vielä keksinyt, mutta todennäköisesti se voisi olla jotain modernia, kevyttä, valkoista kauniiksi kontrastiksi puunväriselle lattialle. Näkisin pöydässä myös ovaalimuodon pehmeyttä.

Homevialaura, miten remontoin ja sisustan seuraavan kodin

Yhteenvetona voisi siis sanoa, että seuraava koti tulee olemaan hyvin samanhenkinen kuin tämäkin, eikä mitään radikaalia tyylimuutosta ole tulossa, vähän lisää puun lämpöä, hiekan ja harmaan pehmeyttä ja klassisuutta vain, kuitenkaan selkeistä moderneista linjoista luopumatta. Pidän monista muistakin toteutuksista, mutta näiden ratkaisujen koen olevan itselleni ajattoman varmoja. En ole “revittelijä” sisustamisessa muutenkaan, niin varsinkaan en sitä ole kiinteissä ratkaisuissa. Näitä kaikkia valintoja olen pinnaillut Home inspiration -kansiooni jo kahdeksan vuotta, joten siinä mielessä suunnitelmien kanssa voi olla luottavaisin mielin.

Comments

 1. Jotenkin outoa suunnitella remonttia kotiin, jota ei vielä ole, tai jota ei ole nähnytkään, en osaisi kuvitella omalle kohdalleni. Blogin kuvat ovat vanhasta kerrostalohuoneistosta, kuitenkin kerrot mahdollisesta entisentyyppisestä rivariasunnosta.
  Suunnittelu on kyllä kivaa ja toteatkin kyllä sen elävän tilanteen, eli asunnon mukaan.
  Mielestäni aina kyseisen talon arkkitehtuuri ja rakennustyyli määrittävät joiltain osin myös sisustuksen tyylin. Esim. 60- luvulta on peräisin jotain mielettömiä rivareita, joita mielestäni ei saisi mennä pilaamaan tyyliin täysin sopimattomalla sisustuksella.
  Tietysti omat mieltymykset ja maku määrittävät jokaisen oman kodin remontin ja sisustuksen ja jokainen tekee kodistaan juuri sellaisen kuin haluaa.

  • Heippa Merja, kiitos kommentista! Ymmärrän ajatuksesi. Toki se on aina pitkälti ajatusleikkiä suunnitella jotain, mitä ei vielä ole olemassa, mutta tosiaan nautin suunnittelusta ja haaveilusta niin kuin moni muukin sisustus- ja koti-ihminen. :)

   Inspiraatiokuvien joukossa on ihan kaikkea vuosien varrella kerättyä kotimaista ulkomaihin, kerrostaloista omakotitaloihin ja uusista kohteista vanhoihin. Minusta se ei haittaa, vaan inspiroiva kohde voi olla monenlainen. Kaikissa on kuitenkin punaisena lankana modernin klassinen tyyli ja neutraali värimaailma, ja sitä tyyliä minusta voi soveltaa moneen erilaiseen taloon. Ajattelin, että tällainen moodboard kuitenkin parhaiten havainnollistaa haaveitani, vaikka suunnitelmasta ei tosiaan voi puhua, kun ei ole kohdetta. Tätä aihetta on kuitenkin toivottu ja mielelläni sitä kävin läpi. :)

   Periaate siitä, että koti pitäisi aina sisustaa rakennusaikakauden mukaan on minusta paperilla kaunis, mutta käytännössä hankala – jos ei siis ole juuri jonkun tietyn aikakauden maku. Nykyinen kotimme on 80-luvulta, enkä rehellisesti sanottuna tiedä, miten vaalisin aikakautta omaan tyyliimme sopivalla tavalla. Siksi itselleni sopii remontoida ja sisustaa aika neutraalisti tuomalla kotia tähän päivään, mutta kunnioittamalla myös perinteisiä vaikutteita. Niin minäkin ajattelen, että jokainen saa tehdä kodistaan juuri sellaisen, missä itse viihtyy. Mikäpä sen tärkeämpää olisi. :) Mukavaa viikkoa!

   • Ihana synninpäästö mun ikuisesta murheenkryynistä eli siitä, pitääkö aikakauden tunnelmaa vaalia. Aina, kun plärään asuntoilmoituksia ja törmään vanhaan lankkulattiaan, tunnen nimittäin piston sydämessäni. INHOAN lankkulattioita ja en missään nimessä haluaisi asua kodissa, jossa sellaiset on. Toisaalta tuntisin kuitenkin syyllisyyttä lankkulattian vaihtamisestakin, koska se on niin monelle unelma. Kehtaisinko edes kertoa remonttifirmalle tällaisesta toiveesta…? Tämä ei toisaalta välttämättä muodostu ikinä todelliseksi ongelmaksi, koska kolmioksi taipuvia vanhoja asuntoja ei ole kovin paljoa meidän hintaluokassamme :)

    Toinen toiveeni onkin, että 80-luvun ruudullinen mosaiikilattia tulisi takaisin muotiin niin, että se rupeaisi näyttämään hyvältä omaankin silmään. Olen kasarin lapsi ja kasvanut sellaisen lattian kanssa, mutta omaan, ei-retroon sisustustyyliin, sitä olisi vaikea istuttaa nykyisin.

 2. Satuin eksymään blogiisi sattumalta.

  Sinulla on paljon kivoja juttuja mutta hiukan ihmettelen blogisi nimivalintaa.

  Eikö ole hiukan erikoista että suomenkielisen blogin nimessä on sana home? Minulla tulee ainakin suomenkielessä mieleen muu sana kuin ”koti” silloin jossain lukee home.

  Kävin joskus 2000-luvulla yhdessä maakuntakaupungissa ja siellä oli sisustusputiikki jonka nimi oli ”home – sisustus”. Ymmärrät varmaan miksi se nimi herätti hilpeyttä. Home on yleensä sitä kun ruoka on pilaantunut ja kotien yhteydessä home on jo todella paha asia

  • Moikka ja kiitos palautteesta, Kristian! Sanotaanko näin, että tänä päivänä valitsisin varmaankin toisen nimen, mutta tämä tuli valittua seitsemän vuotta sitten ja sillä mennään. ;) Kirjoitan nykyään paljon muustakin kuin sisustamisesta, että siinäkin mielessä nimi voisi olla eri, mutta toki koti on blogin keskiössä edelleen.

   Nimen taustasta pidän kyllä edelleen, siinä on itselleni tärkeää symboliikkaa. ”Koti Lauran kautta”, vaikka se ei oikeaoppista englantia olekaan, tarkoittaa siis minulle vahvasti henkilökohtaista otetta ja sitä, että kaikki mikä täällä on, on tarkasti minun makuni mukaista ja kuratoimaa. Toiseksi via, italiaksi tie, viittaa siihen, että blogin aloittaminen oli minulle pitkäaikainen päätös alkaa toteuttaa luovaa puolta, siis uudenlainen elämän tie, josta sittemmin olen saanut kunnian kehittää työn – tie siis blogista todella tulikin. Toki olisi kiva, että englanniksi koti olisi jotain muuta, mutta kuten sanottu, siihen ei oikein voi vaikuttaa. Kiva, jos jutuista tykkäät ja mukava, kun löysit tänne. :)

 3. Hei, oliko sinulla jo tiedossa mitä harmaan ja hiekan sävyjä käyttäisit.? Kuvissa olevat sävykortit nähtävästi on valkoisen eri sävyjä. Minusta on tosi vaikea valita noita sävyjä kuin esim. jos valitsisin jonkun selvän sinisen sävyn.
  t. Anne

  • Moikka Anne! Näiden kuvien mallauspinossa minulla on Tikkurilalta Paperi (joka on siis nykyisen kotimme valkoinen), Höyry, Piazza ja Höyhen, joista etenkin Höyhentä pidän hyvin potentiaalisena. Värimallissa Höyhen näyttää aika valkoiselta, mutta on seinällä valkoisia listoja vasten kaunis vaalea hiekan harmaa.

   Yksi ihana sävy on Nooran (https://www.instagram.com/norppaliina/) Tikkurila G487. Höyhen on F487, joten ovat sukulaissävyt, Höyhen vain vähän vaaleampi.

   Olen kanssasi ihan samaa mieltä – niin onkin vaikeaa! Maalit on sellaisia, että ne jos mitkä täytyy kokeilla paikan päällä, sillä valo ja ilmansuunta vaikuttaa niin paljon. Mutta esimerkiksi näitä sävyjä voisi lähteä kokeilemaan. :)

 4. Vau, oletpa upeasti saanut jäsenneltyä omat haaveet ja visiot tulevasta kodistanne! Haavekartta auttaa varmasti sitten kun remontti tulee ajankohtaiseksi, siinä muuton ja aikataulujen kolkutellessa takaraivossa voi tuntea hukkuvansa kaikkiin eri vaihtoehtoihin. Voisinpas itsekin alkaa kartoittaa vaihtoehtoja, kylppärin remontointi muutaman vuoden päästä alkaisi olla ajankohtaista.

  Meillä on hyvin vaalea koivuparketti ja hiekan sävyiset seinät (Tikkurilan sävy Halva), ja ne ovat mielestäni juuri sopivan neutraali mutta kuitenkin lämmin tausta sisustukselle. Valkoiset verhot näyttävät tosi raikkailta seinää vasten, ja näihin sävyihin istuu sekä moderni että perinteisempi tyyli. Ja yleistunnelma on kutsuvampi kuin kokovalkoisessa makuuhuoneessa, jonne en ole edes tummemmilla lakanoilla ja verhoilla saanut tuotua semmoista intiimiä pesämäisyyttä jota kaipaisin.

  • Kiitos, ihanasti sanottu! Minulla on kyllä ollut todella tietynlainen maku jo se noin kahdeksan vuotta, mutta silti maun sisään mahtuu paljon. Yhtä hyvin kuin marmorikuviota voisin valita esimerkiksi kylpyhuoneeseen valkoista, hiekkaa tai harmaata. Siksi tuntuu tärkeältä miettiä hyvissä ajoin päätöstä, mikä monesta hyvästä vaihtoehdosta olisi tähän hätään se ihan omin. Suosittelen lämpimästi kuulostelemaan tunteita hyvissä ajoin! Mieluisten kuvien kerääminen on erinomainen tapa alkaa pikkuhiljaa hahmottaa, mitkä materiaalit, värit ja tunnelmat omissa suosikkikuvissa toistuvat. :)

   Aivan ihanalta kuulostaa! Minustakin valkoiset verhot ovat todella kauniit hiekan tai harmaan värisen seinän kanssa ja hyödyntäisin mielelläni meidän nykyiset verhot seuraavassa kodissa. Pesämäisyys on juuri sitä, mitä itsekin kaipaan. Pidän kyllä raikkauden näkökulmasta kokovalkoisestakin, mutta tunnelma on pehmeämpi murretuilla sävyillä. Kiva, kun joit omia valintojasi!

 5. Monta kertaa on jo pitänyt kommentoida kun paljon inspiroivia juttuja olet tässä välissä kirjoittanut, mutta aina se on sitten jäänyt…nyt kuitenkin meni kotiunelmat niin yksiin, että pakko kommentoida ja kompata, että ihan samat valinnat tekisin uudelleen/tulen tekemään. :)
  Meillä siis remppa on vielä ”hieman kesken” kun eihän sitä nyt 2,5 vuodessa kerkiä kaikkea eikä ainakaan kattolistoja asentamaan, ja wc:ssäkin on edelleen ihanat siniset 80-luvun kaakelit. Mutta marmoria on sinne täälläkin suunniteltu ja voi olla että suunnitellaan vielä siinäkin vaiheeessa kun teidän uuden kodin remppa on jo valmistunut…

  Höyhen on muuten meillä seinien värinä ja sopii tammiparketin kanssa mielestäni just eikä melkein – tuo lämpöä mutta yleisilme pysyy vaaleana.

  Tuosta kodin koosta ja pohjasta, pohjan muoto kyllä merkitsee _niin_ paljon enemmän kuin neliöt, niin se vain on. Vaikka nykyinen on melkein tuplasti isompi kuin entinen oma koti, voin vain haaveilla ruokailutilasta, kunnollisesta eteisestä, kodinhoitotilasta ja edes pienen pienestä vaatehuone/säilytyshuonetilasta. Niiden tilalla kun on epämääräistä hukkatilaa…:-D

  Lueskelin tässä samalla uudelleen vanhempia postauksiasi ja jotenkin taas syttyi pieni sisustuskipinä, josko se tästä ottaisi taas tuulta alleen ja ehkä joskus vielä pääsen siihenkin asti että omaa blogia taas tulisi päiviteltyä, someloma kun venyi huomaamatta aika pitkäksi. Sinua ja muutamaa muuta suosikkia on kuitenkin tullut seurattua edelleen ja ihanaa kun oot jatkanut kirjoittamista omalla tyylilläsi, aina ilo lukea :) Jännityksellä odottaen miten teidän home huntissa käy…

  • Ihana Minna, onkin ollut ikävä! Olisipa parasta, jos palaisit bloggaamaan tai yhtä lailla kelpaa Instagram-kuvat, kunhan ilahdutat jollain. ;) Teidän remontti on niin onnistunut ja keittiö ihan täysi kymppi!

   Onpa kiva kuulla, että olet myöskin ajatellut marmorikuviota kylppäriin. Saa taas yhä enemmän vahvistusta omalle visiolle. Ja siis ihan mahtavaa kuulla Höyhenestä. Siihenkin tarvitsen vahvistusta, sillä harmaan ja hiekan sävyt ovat minusta tosi hankalia valita. Toki sävy täytyy sitten vielä testata tulevassa kohteessa, mutta on huojentava ajatus, että on erittäin todennäköinen vaihtoehto, jota lähteä kokeilemaan.

   Heh, no kyllä! 2,5 vuotta hurahtaa nopeasti. Listoja siinä nyt ei ainakaan ehdi laittaa. :D Ja todella, pohjalla on ihan valtavasti merkitystä. Hukkaneliöt saattavat syödä paljonkin tilaa.

   Niin kiva kuulla, että olet lueskellut. <3 Some-loma on niin ymmärrettävää, sitä kaipaa itse kukin johonkin väliin. Mutta kuten sanottu, täällä odotellaan paljon kuvia ja kuulumisia, jos saat taas kipinän alkaa päivittää. Terkkuja ja lupaan pitää ajan tasalla home huntin kanssa! :)

 6. Ihania suunnitelmia, minusta suunnittelu on yksi ihana vaihe ja ei sitten kiireessä tule tehtyä hätiköityjä ratkaisuja. Meillä kodin seinät ovat vaaleanharmaat ja ollaan tosi paljon tykätty niistä. Lattia on vaalea puunsävyinen laminaatti, haaveissa toki vaihtaa se joskus. Mutta tähän hetkeen se palvelee täydellisesti. Itsellä pinterestissä wc kansio sillä sen remontointi olisi haavelistalla jossain vaiheessa.
  Onko sinulla vinkata mistä saisi laadukkaita isoja kylpypyyhkeitä? Se olisi mainio joululahja itselle tai miehelle :).

  • Kiitos paljon! Ja ihan tismalleen sama ajatus: suunnittelu on ihanaa ja toiseksi tuntuu tärkeältä minimoida hutiloidut päätökset. Vaaleanharmaat seinät ja puunsävyinen lattia kuulostaa juuri ihanalta. Kiva myös, että siellä on myöhemmin mitä odottaa ja voit hyvissä ajoin inspiroitua erilaisista kylpyhuonetoteutuksista. :)

   Se ON mainio joululahja! Juuri tuontyyppisistä lahjoista itse pidän, että hankkii jouluna jotain, mitä muutenkin tarvitsee, mutta josta silti kovasti ilahtuu. Balmuirin Lugano-pyyhkeille lämmin suositus! Olen saanut niitä yhteistyön kautta, mutta myös itse ostanut. Ne ovat juuri paksuja, laadukkaita ja hotellimaisia. Myös Gantin pyyhkeissä on hyvä hinta-laatusuhde. Ollut ainakin aikaisemmin. :)

 7. Moikka Laura!

  Nostan hattua, miten kommentoit postauksen ensimmäisiin kommentteihin! Itse en ehkä kykenisi, mutta olettekin ammattilaisia :)

  Kaikenlaista..

  Ihania suunnitelmia, kiitos, kun kirjoitat!

  Meillä on uudiskohde, johon olen surutta kopioinut Alexan ruokailutila-tyylin, ja toimii hyvin!

  (Näin esimerkkinä vanhojen arvokohteiden sisustuskuvien käyttämisestä)

  – Hanna

  • Kiitos Hanna-Mari! Ihanasti sanottu ja teille on ihana kirjoittaa. <3

   Copy with pride on erinomainen taktiikka. Jos on toisella nähnyt onnistuneen lopputuloksen, niin miksi siitä ei saisi inspiroitua. Pyörää ei aina tarvitse keksiä uudestaan tai itse. :)

   Pystyn täysin kuvittelemaan, miten Alexan (mega ihana!) ruokailutila on yhtä kaunis ja luonteva uudiskohteessa. Siitä juuri modernin klassisessa tyylissä pidänkin, että se ei ole kauhean kohderiippuvaa. Modernit klassikot sopivat uusiin taloihin mutta yhtä hyvin kontrastiksi vanhoihin kiinteistöihin. Eivätkä ne myöskään näytä erikoisilta 80- ja 90-luvun taloissa, jotka ovat arkkitehtonisesti eivät oikein mitään.

   Vitsi, kun muuten haluaisin joskus päästä kurkkaamaan teidän lukijoiden kotiin. ;) Ihanaa viikonloppua!

 8. Ihailen tyylitajuasi ja sellaista täydellistä omistautuneisuutta aihetta kohtaan! Ja kuten muutkin, ihailen vastaustyyliäsi, joka on aina todella korrekti ja positiivinen. Siksikin palaan tähän blogiin aina uudestaan ja uudestaan :)

  Jossain viestissä puhuttiin siitä että mikä remontti sopii mihinkin niin että kunnoitettaisiin esim talon aikakautta. En lukenut kamalan perusteellisesti ja pikaisesti tulin vain kommentoimaan. Jokainen tietenkin remontoi asunnostaan juuri sellaisen kuin haluaa, mutta täytyy sanoa että kun vierailin juuri äskettäin eräässä kodissa joka oli remontoitu vanhaan taloon Bulevardilla että hiukan kylmäksi se jätti. Asunto oli huippumoderni, eikä mikään kielinyt siitä että oltiin Bulevardilla saati vanhassa talossa (no, huonekorkeus ainoastaan). Asunto olisi voinut olla Vuosaaressa, Tapiolassa.. missä vain. Olisi ollut kivaa että olisi ollut jätetty jotain vanhaa, mutta jokainen tosiaan tekee tyylillään.

  Onnea ja tsemppiä asunnon etsintään ja hyvää syksyn jatkoa!

  • Tosi kauniisti sanottu, kiitos paljon! Ja kiitos teille lukijoille myös mukavan ja ystävällisen ilmapiirin ylläpitämisestä. <3

   Kodin suunnittelu, asuminen ja arjen kauneus tietysti kodin ulkopuolista elämäntapaa unohtamatta ovat kyllä omia intohimoja. Ihana, jos se välittyy. :)

   Talon aikakauden kunnioittaminen on minusta todella mielenkiintoinen kysymys! Itselleni tuntuu itsestäänselvältä, että jos joskus saisin käsiini vanhan huoneiston, vaalisin ilman muuta sen aikakautta esimerkiksi listoilla, vetimillä ja muilla. Sen sijaan perinteisen kontrastiksi valitsisin aika moderneja huonekaluja. Kokonaan "uutta" en tosiaan minäkään perinnehuoneistosta tekisi, mutta koska koti on niin henkilökohtainen tila, niin ymmärrän täysin, että sen haluaa omanlaiseksi laittaa.

   Oikeasti vanhojen talojen lisäksi 50-luku on sellainen aikakausi, mitä todella moni sisustaja osaa äärimmäisen kauniisti kunnioittaa ja tuoda nykypäivään, Oblikin Jutta nyt esimerkiksi. Sen sijaan koen hankalaksi juuri oman tilanteen, kun emme valitettavasti tule saamaan upeaa perintöasuntoa (koska sellaisia ei juurikaan tällä alueella ole tai ne ovat valtavia täysin budjetistamme karkaavia huviloita), emmekä näillä näkymin rakennuta tai osta uuttakaan. Jäljellä jää 70-, 80- ja 90-luku. 70-lukua vielä voisi vaalia, jos olisi retrotyylinen, mutta kun ei ole. 80- ja 90-luvuista en saa lainkaan kiinni, että mitä niihin "kuuluisi" tehdä. Neutraalit valinnat eivät onneksi ainakaan kovasti pomppaa silmille.

   Yhtä kaikki, todella mielenkiintoinen aihe! Mielestäni talon aikakauden kunnioittaminen on hyvä ihanne pitää mielessä ja vaalia mahdollisuuksien mukaan, mutta ei kuitenkaan antaa periaatteen olla esteenä oman tyylin toteuttamiseen. :)

 9. Me ajattelimme kysyä vuokranantajalta, saako tulevaan kotiin tehdä pientä remonttia. Makuuhuoneen haluaisin ehkä maalata, samoin lastenhuoneen. Toki, jos vuokranantaja on sitä mieltä, että mitään ei tehdä, sitten ei tehdä.

  • Kuulostaa hyvältä! Kannattaa kysyä, koska aika moni vuokranantaja antaa maalata, kun se on niin pieni juttu, jolla kuitenkin on iso vaikutus vuokralaisteb viihtyvyyteen. :) Hienoa, jos/kun asuntoasia etenee!

 10. Sisustustyylisi ja teidän koti on ihana! Kuten myös blogisi! Kiva myös kuulla näistä sistusunelmista tulevaisuutta varten.

  • Kiitos Johanna tosi kauniista sanoistasi! Ihana kun nautit blogista, tuollaisesta palautteesta tulee aina hyvä mieli. :) Minustakin on kiva lukea muiden sisustusunelmista, joten kiva, kun teistäkin tällainen haaveilun ja suunnittelun rajamailla kulkeva ajatusleikki oli hauska.

 11. Olipa mukava lukea tämä postaus!
  Ihania valintoja olet miettinyt.
  Meillä on itseasiassa vaalea ”puulattia” vinyylikorkkia ja ollaan tykätty! Tuo mielestäni kodikkuutta ja lämpöä sisustukseen. Meillä on pinta hieman eläväinen, joka on plussaa, ettei tahrat niin helposti erotu.
  Keittiössä meiltä löytyy kvartsi taso marmorikuviolla ja se on ollut käytössä huippu! Nätti ja helppo pitää puhtaana. 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

  • Olipa kiva kuulla, kiitos Tanja! Ihana kuulla hyviä kokemuksia vinyylikorkista. Itse tykkään tosi paljon siitä, miten hyviksi erilaiset materiaalit ja jäljitelmätkin ovat kehittyneet. Lattioissakin on tosiaan tänä päivänä vaikka mitä!

   Kiva kuulla, että vannot myöskin kvartsin nimeen. Niin samaa mieltä, se ON huippu! Niin kaunis ja helppo, täydellinen materiaali. :) Ihanaa uutta viikkoa!

 12. Heippa

  Näissä suunnitelmissa oli paljon sellaista, mitä voisin itsekin ajatella omaan kotiini.

  Mitä koiraan ja parkettiin tulee niin sanoisin, että anna mennä vaan. Itselläni on noin 10kg koira ja matta valkolakattu tammiparketti, joka on kestänyt erittäin hyvin koiran hepuloinnit. Muutamia naarmuja on tullut, mutta niitä ei edes huomaa kun ns. sulautuvat parkettiin.

  • Kiitos kommentista ja kokemuksista, Mari!

   Jes, mahtavaa kuulla! Ennen luulin, että parketti on koiran kun koiran kanssa totaallinen no no, mutta nyt olen kuullut samaa anna mennä vaan -kannustusta muiltakin koiranomistajilta. Varsinkin, kun meidän Onni on vielä hyvin pitkälti sohvalla viihtyvä ei-niin aktiivinen yksilö, niin varmastikaan jälkiä ei tule ollenkaan liikaa. ;) Ja muutamat naarmut tulee varmasti joka tapauksessa jostain, se on elämää. Kiva siis kuulla, että ei jää ainakaan koirasta kiinni. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue