Toivepostaus: ulkoilupukeutuminen ja mutsiunivormu

Homevialaura, ulkoiluvaatteet, vapaa-ajan asu

Sain jo ajat sitten toivepostauksen niin sanotusta hiekkalaatikkolookista, leikkipuistotyylistä, mutsiunivormusta ja mitä näitä nyt, ja tartun toiveeseen vihdoinkin. Oikeastaan on hassua, että tyylipostaukseni koskevat usein ihan muita vaatteita kuin näitä, joita kaikista eniten tässä elämäntilanteessa pidän, eli ulkoiluun sopivia vapaa-ajan vaatteita.

Homevialaura, ulkoiluvaatteet, vapaa-ajan asu

On siis korkea aika vilkaista casual-pukeutumisen puolelle, siihen, miten haen lasta päiväkodista, lenkkeilen, puistoilen, ulkoilutan koiraa ja sen sellaista. Teitä säästääkseni otin kuvat sellaisena päivänä, kun olin meikannut, mutta siis useimmiten, jos ei päivän aikana muuta ohjelmaa ole, vauluilen päiväkodille kyllä ihan au naturel.

Homevialaura, ulkoiluvaatteet, vapaa-ajan asu

Tiedän, että moni neutraalisti muuten pukeutuva tai sisustava revittelee edes urheiluvaatteissa, mutta en minä: myös kaikki vapaa-ajan vaatteeni noudattavat samaa valkoista, mustaa, harmaata, hiekkaa ja tummansinistä väristystä.

Homevialaura, ulkoiluvaatteet, vapaa-ajan asu

Yksiä parhaita hankintoja, vieläpä taas alesta bongattuja sellaisia, on kitinvärinen vettä pitävä Didriksons-parka. Parka menee kerrospukeutumalla Suomessa sen pisimmän kauden ja on kivasti vähän pidempi malli. Lämpimämpää säätä varten minulla on pari ohuempaa Niken takkia, joista vaalealla juoksen ja mustalla ulkoilen.

Homevialaura, ulkoiluvaatteet, vapaa-ajan asu

Talvella (tulipa yök-olo tätä kuvatessa, syksyä kun odotan mutta en nyt sentään loskaa) ulkoilen (monta vuotta sitten Instagram-yhteistyönä saadun) Peak Performance -toppiksen ja Icebug-nastakenkien kanssa. Alaosina suosin kylmällä leggarien alla kerrastoa ja/tai talvilegginssejä.

Homevialaura, ulkoiluvaatteet, vapaa-ajan asu

Kenkinä käytän Icebugien lisäksi juoksu- tai juoksutyylisiä lenkkareita sekä sateella Aigle-kumisaappaita. Asusteena on usein lippis, pipo tai huivi säästä riippuen. Vähän siistimpi vapaa-ajan look, jos ei tarkoitus ole hikoilla, on sitten tyypillisesti esimerkiksi neule ja jos ei joku näistä takeista, niin vaalea kevyttoppis.

Homevialaura, ulkoiluvaatteet, vapaa-ajan asu

Täytyy sanoa, että viimeistään kyllä nastakenkien kohdalla huomaa lähestyvänsä keski-ikää, mutta oikeasti ehkä parasta aikuisuudessa on sallittu mukavuudenhalu ja säänmukainen järkevyys. Kiitos vaan millenium, ei ole ikävä liian lyhyitä rotseja eikä läpimäräksi kastuvia tekonahkaisia bilekenkiä.

Homevialaura, ulkoiluvaatteet, vapaa-ajan asu

Nykyään on niin kivoja ulkoiluvaatteita, että minusta tästä kategoriasta on helppo innostua ja löytää omannäköiset tarpeet. Mainittujen Didriksonsin, Niken, Aiglen, Icebugien ja Peakin lisäksi pidän muun muassa seuraavista: Hunter, Patagonia, Barbour, Ilse Jacobsen, Rains, Helly Hansen, Haglöfs, Pierre Robert, Jack Wolfskin ja The North Face. Vaikka osa mallistosta olisikin kirjavaa ja kirkasta, näiltä löytyy myös neutraaleja kamoja.

Comments

 1. Kiva postaus :) Täytyy muuten hehkuttaa Ilse Jacobsenin kumisaappaita. Lenkkeilen metsässä ympäri vuoden päivittäin ja aikaisemmin jalassa on ollut useampi pari eri valmistjien kumppareita jotka kestivät ehjinä vajaan vuoden. Ilse Jacobsenin kumppareilla mennään jo viidettä vuotta. Muuten mikä malli sulla on Didriksonsin takissa?

  • Moikka ja kiitos! Kiva, jos tykkäsit postauksesta. Tällaisia on minustakin kiva lukea muilta. :)

   Oho, onpa iso laatuero! Omat kumpparini eivät ole noin kovalla kulutuksella, joten onpa kiinnostavaa ja hyödyllistä kuulla aktiivisen käyttäjän kokemuksia. (Tähän väliin voi sanoa toisen aikuisuudesta kertovan merkin: asumme kyllä vehreällä alueella, mutta olisipa ihanaa päästä vielä helpommin metsään!)

   Aikaisemmat Hai-saappaat ovat minullakin rikkoutuneet tietyn käytön jälkeen, mutta toistaiseksi Aiglet ovat olleet hyvät. Samoin minulla on kaapissa kiilakorkoiset nilkkapituiset Hunterit, ikään kuin siistit kaupunkikumpparit. Niitä tulee käytettyä harvoin, mutta silti ne ovat yksi kenkäkaapin luottopari. Mutta siis hienoa, että Ilse Jacobseniin tietää nyt myös voivansa luottaa. Ehkä seuraavaksi sellaiset, kun tarve tulee. Merkillä on ihania harmaan, hiekan ja mudan sävyjä. :)

   Didriksonsin parkamalli taitaa olla Jolina: https://www.sportamore.fi/tuote/138691-didriksons-jolina-parka-f-gra

   En tiedä, saako sitä enää mistään, kun linkkaamassani verkkokaupassa on loppu ja itse ostin ehkä vuosi sitten Scandinavian Outdoor -kivijalan alesta. Ehkä ainakin jotain vastaavaa mallia? Mukavaa sunnuntaita!

  • Moikka Outi! Niin näkyy, ne ovat tällä hetkellä luottohousuni. Ovat olleet odotusvaiheesta tähän palautumiseen asti, kun tuntuu, että omat normaalikokoiset housut vielä ahdistavat eikä uusia istuvia tähän hetkeen kannata ostaa. :)

   Tämän sanottuani, minulla on tämän tyyppisiä housuja vain parit ja kaipaisin niitä itsekin lisää. Yhdet on Lidl Esmarat ja toiset Lindexit. Eikä siinä mitään, mutta molemmat minulle on kauppareissultaan napannut äiti, kun valitin vauvaa odottaessa, että en mahdu housuihini. :D Lindexin housuja yritin löytää heidän verkkokaupastaan, mutta en löytänyt. Myymälässä voi silti olla! Ne ovat todella hyvät ja kivasti viimeistelty ratsastushousuhenkisellä etusaumalla. Myös Zara myy paksumpia leggareita, mutta heidän alaosansa eivät oikein ole koskaan istuneet minulle, mutta sieltäkin kannattaa kurkata.

   Lupaan palata, jos teen löytöjä! Tarvitsisin itsekin parin lisää, vaikka housujen etsimistä tunnunkin lykkäävän enemmän kuin niiden kuuluisien alusvaatteiden. ;)

 2. Ihana postaus. Aika samanlaisissa asuissa tämäkin lähiöäiti aikansa viettää, vaikka hiekkalaatikkovuodet ovat jo takana. Tuotemerkkien lista oli hyödyllinen, nämä laitetaan muistiin. Lisäisin siihen vielä Fjällrävenin, jolla on eräjormailun lisäksi kivoja lifestyle-henkisiä vaatteita ja erityisesti aivan ihania lämpimiä neuleita.

  • Kiitos Liisa! Tulitkin mieleeni Ilse Jacobsenin kohdalla. ;)

   Juuri näin! En itsekään näe tälle kategorialle loppua edes leikkipuistovuosien jälkeen, vaan tällainen valikoima on tullut tällekin suburbia-rouvalle jäädäkseen. Fjällräven on hyvä täydennys, kiitos! Samaan olen alkanut kiinnittää huomiota, miten perinteiset eräjormamerkit tarjoavat nykyään myös helpostilähestyttäviä “tavallisia” ulkoiluvaatteita. Neuleita en olisi tullut merkiltä ajatelleeksi, joten kiva, kun vinkkasit niistä!

 3. Tosi kiva ja inspiroiva postaus! Mitkä legginsit noi harmaat ja mustat on? Näyttävät laadukkailta, tahtoo samanlaiset 😀

  • Ihana kuulla, kiitos Mia!

   Mustat ovat Lindexin housumaiset legginssit, jota käytän siis ihan housuhousuina. Jäivät vain kuvaan, mutta vapaa-ajalla ja ulkoillessa mustat legginssini ovat urheilupuolelta. Omistan esimerkiksi Niket, H&M Sportit ja talvileggareina Asicsit – kaikki hyviä!

   Harmaat taas ovat merkiltään Röhnisch. Ihan lempparit. Tosi laadukkaat, napakat ja kivaa vaihtelua ainaiselle mustalle. :)

 4. Moi!
  Huomaatkohan viestin tähän vanhaan postaukseen :) Pohdin Aigle kumppareiden tilaamista ja koko mietityttää. Millaista kokoa ovat?

  • Moikka Reeta! Huomaan kommentin. :) Omat Aigle-kumpparini ovat kokoa 37 ja se on minulla yleisin koko kengissä, vaikka joskus käytän myös 37,5 tai 38. Eli tilaisin normaalin mukaan. Myös lapsilla on mielestäni Aigle-kumpparit aina noudattaneet normaalia mitoitusta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue