Olohuoneen muutos – lasiset pariovet terassille

Homevialaura, olohuone, oviremontti, lasiovet, ranskalaiset pariovet

Näin kerran puolessa vuodessa on jotain uutta sisustuskerrottavaakin! (Ja eiköhän Sisustuskoira ole sitä ensimmäisenä linssin edessä MTV Cribs -tyyliin esittelemässä.)

Huomaatteko kuvassa eroa vanhaan? Tarkkaavaiset saattoivat nähdä aikaisemmin vilautuksia Instagram Storiesissa.

Homevialaura, olohuone, oviremontti, lasiovet, ranskalaiset pariovet

Muutos on se, että olohuoneen päädyssä on nyt lasiset, terassille avautuvat pariovet. Ennen samalla paikalla oli vierekkäin ikkuna ja puoliksi lasia oleva ovi. Ikkunan edessä oli köyhän naisen Ikea Vittsjö -ikkunalauta. Ennen-kuvia löytyy esimerkiksi täältä.

Homevialaura, olohuone, oviremontti, lasiovet, ranskalaiset pariovet

Tästä remontista saamme kiittää täysin naapuria. Rehellisesti sanottuna meille ei olisi tullut mieleenkään, että jotain tällaista voi tehdä ja vieläpä niinkin kevyenä toteutuksena kuin vain parin tunnin työnä ja yhden nojatuolin ja valaisimen siirtämisellä (tässä elämäntilanteessa kaikki evakkoa tai kaikkien kalusteiden siirtämistä vaativat rempat saavat jäädä).

Homevialaura, olohuone, oviremontti, lasiovet, ranskalaiset pariovet

Kun pääsimme katsomaan naapurin lopputulosta, siinä ei montaa hetkeä mennyt, kun päätimme toteuttaa meille saman. Naurattaa tämä koska naapurillakin oli, niin meidänkin oli saatava -tarina, mutta tarkennettakoon, että kyse ei ollut naapurikateudesta, vaan puhtaasti hyvän idean kopioimisesta. Koska asunnot ovat identtiset, niin tällainen toteutus on aika helppo “myydä” itselleen, kun muutoksen pystyy kuvittelemaan niin hyvin omaan kotiin.

Homevialaura, olohuone, oviremontti, lasiovet, ranskalaiset pariovet

Teimme remontin paitsi omaksi iloksi, kun sitä ei tiedä, koska uusi koti löytyy, mutta myös asunnon myyntiä ajatellen. Kuvissa vaikutus ei varmastikaan ole niin suuri kuin paikan päällä tilassa, mutta olohuone tuntuu nyt avarammalta ja koko asunto modernimmalta, kun 80-luvun puitteet vaihtuivat uudiskohdehenkiseen lattiasta kattoon -lasiin. Kesällä pariovista on tietysti isoin ilo, kun ne auki ollessaan yhdistävät sisä- ja ulkotilat entistä avarammin.

Comments

 1. Kuule Laura, onko sulla mitään yhteenvetopostausta missä olisi listattu hyödyllisiä linkkejä tai sun postauksia jos suunnittelee remppaa? Vähän sisustus- ja asuntonoviisina on vaikea suunnitella omaa kämppää kun ei tiedä mistä aloittaa tai valita. :D Sulla on hyvä maku, joten lempi saitteja olisi kiva nähdä listattuna!

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  • Heippa kaima! Eipä valitettavasti ole koostetta. Jos ihan totta puhutaan, en ole ollenkaan sellainen remppaekspertti kuin monet kollegani. Vanhoja postauksia arkistosta selaamalla ja googlaamalla löytyy kyllä postaukset meidän lattia- ja keittiöremontista, mutta ei juurikaan muuta. :)

   Tiedän! Remontin suunnittelu on samaan aikaan maailman inspiroivinta ja ihan kamalaa. :D Jos meille seuraavaksi tulee yhtään isompi remontti, joutunen todennäköisesti itsekin ulkoistamaan remontin itsensä lisäksi myös suunnittelua ja koordinointia.

   Jos tyyli-inspistä kaipaat, niin sitä sentään löytyy suhteellisen tuoreesta postauksesta. :)

   http://homevialaura.com/2019/09/miten-remontoin-ja-sisustan-seuraavan-kodin/

   • Kiitos Jenni! tosi kiva kuulla, että ero on merkittävä kuvienkin välityksellä, kun etenkin muutos tietysti korostuu paikan päällä. Uskon myös, että ratkaisu on valtti seuraavienkin asukkaiden silmissä.

    Kiitos myös Tuuli sinulle! Tarvitaan taloyhtiön lupa niin kuin käsittääkseni kaikkiin muihinkin remppoihin. :)

 2. Aivan ihana idea, ei ihme että “varastit” sen. Moni tekisi saman, jos hoksaisi. Voitko valottaa, mikä firma on toteutuksen takana ja mitä tuollainen suunnilleen maksaa?
  Haaveilen mökille samantyyppistä ratkaisua.

  • Kiitos Merja! No eikö olekin, täydet pisteet naapurin idealle ja toteutukselle. Toteuttajankin nappasimme naapurilta, kun heillä oli mennyt kaikki hyvin. Käytimme Ikkunaseppiä, jotka siis sekä toimittivat ovet että asensivat ne. Kaikki meni oikein hyvin, joten voin kyllä suositella heitä. Kun työstä saa vielä kotitalousvähennyksen, oli hinta mielestäni kohtuullinen. Melkein suosittelen pyytämään heiltä tarjouksen, kun hinta on varmasti niin kohdekohtainen. Mökillehän ovet vasta olisivatkin ihanat juuri samalla sisä- ja ulkotilojen yhdistämisen ajatuksella. :)

 3. Moikka Laura,

  tosi upea muutos! Valon määrän lisääminen Suomessa on aina loistava ratkaisu.

  Aiemmissa kuvissa ikkunan alla oli patteri. Mitä sen kanssa tehtiin remontissa?

  • Kiitos paljon, Tiia! Ihana, kun koette myöskin rempan onnistuneeksi ja todella: valoa ei, etenkään näin talviaikaan siirtymisen jälkeen, voi saada liikaa!

   Hei hyvä kysymys, siitä unohdinkin kirjoittaa. Patteri siirrettiin pystysuuntaan eli se on nyt lasiovien vieressä oikeanpuoleisen verhon takana pystyssä. :)

 4. Hei! Oliko ikkunan alla patteri? Mitä sille tehtiin tämän remontin yhteydessä? Toteutus kiinnostaa omaa remonttia ajatellen.

  • Heippa! hyvä, kun huomaatte kysyä patterista, kun unohdin mainita siitä. Patteri siirrettiin pystyasentoon lasiovien viereen, se on siis oikeanpuoleisen verhon takana. Onnea matkaan teidänkin remppaan, tätä voi kyllä lämpimästi suositella. :)

   • Eipä mitään! Se olikin hyvin olellinen kysymys, että minne patteri taiottiin. :D Enpä olisi sitäkään tullut itse ajatelleeksi, että senkin voi siirtää ja kääntää. Oppia ikä kaikki. :)

 5. Loistava muutos! Olen miettinyt samantyyppistä jo jonkun aikaa. Meidän parveke on vähällä käytöllä, käynti sinne on lapsen huoneen kautta eikä olohuoneesta. Pitää laittaa vakavaan harkintaan viimeistään ikkunarempan yhteydessä.

  • Kiitos Anna! Ja tosi kiva, jos sait tästä osviittaa omaan remonttiin. Ilman muuta kannattaa sitten harkita viimeistään ikkunarempan yhteydessä. Kuulostaa siltä, että voisi hyvin sopia teillekin. :)

  • Kiitos paljon, ihana kuulla! Tuntuu tosi kivalta, että ero näyttää teistä kuvissa yhtä merkittävältä kuin meistä paikan päällä. :)

 6. Upea, valoisa ja niin ‘välimerellinen’.
  Nyt voisin kirjoittaa kaikki osaamani superlatiivit . Tykkään.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue