Shishi, Helsingin ihanin joulukoristemyymälä

Homevialaura, Shishi, Vepsäläinen, joulukoristeet, pop-up, Citycenter, Keskuskatu, Helsinki

Sain kaupallisena Instagram-yhteistyönä Vepsäläisen kanssa kunnian suunnitella jouluisen näyteikkunan, ja koska olen niin fiiliksissä ihanasta projektista ja myymälästä, halusin tulla jakamaan menovinkin blogiinkin.

Tänä vuonna kaupungin huikein joulukoristevalikoima, kuten sisustustoimittajatuttuni asian ilmaisi, löytyy Helsingin Citycenteristä Keskuskadulta Vepsäläisen Joulu -pop-up-myymälästä.

Homevialaura, Shishi, Vepsäläinen, joulukoristeet, pop-up, Citycenter, Keskuskatu, Helsinki

Vepsäläinen teki meille kaikille jouluntaikaa rakastaville palveluksen tuomalla Suomeen Tallinnasta tutun taianomaisen joulumaailman, Shishin. Viime jouluna Pähkinänsärkijä-balettimatkalla harmittelin, kun emme ehtineet Shishiin, mutta vähänpä tiesin: tänä vuonna saimme Shishin pop-up-myymälänä Helsinkiin, ja sain vielä tosiaan kunnian stailata heille näyteikkunan.

Homevialaura, Shishi, Vepsäläinen, joulukoristeet, pop-up, Citycenter, Keskuskatu, Helsinki

Meidän joulutyyliksemme on jo vuosia sitten vakiintunut valkoisen ohella kulta ja hopea. Sekoittelen näitä kahta metallia asusteissa, niin miksi en sitten kuusessakin. Ikkunan kuusen koristelussa minua inspiroi unelma New Yorkin ja Pariisin jouluista sekä toive tarjota omille tyttärille satumainen joulu. Siksi valitsin kuuseen Eiffel-torneja, katulyhtyjä, torvia, nalleja ja niin paljon glitteriä, että 3-vuotias saa kerrankin olla ylpeä äidistään.

Joulukuusen koristelussa noudatankin elämäni ainoaa more is more -periaatetta. Vaikka makuni muuten on aika skandinaavisen hillitty, joulukuusessa edustan hyvin amerikkalaista koulukuntaa. Me myös koristelemme kuusen, joka meillä on kestokuusi, epäsuomalaiseen tapaan hyvinkin aikaisin.

Homevialaura, Shishi, Vepsäläinen, joulukoristeet, pop-up, Citycenter, Keskuskatu, Helsinki

Tässäkin asiassa minulle on tärkeä arvo kannustaa oman tyylin löytämiseen, vuosia ja taas vuosia ilahduttaviin hankintoihin. Kiva perinne on täydentää kuusta joka vuosi jollain koristeella, jonka voi tunnelmoiden käydä hankkimassa vaikka yhdessä lapsen kanssa tai matkamuistona reissulta. Itse ajattelin viedä tyttäreni Shishi-pop-upissa käymään. Haluan jakaa hänelle joulun taikaa ja palan halusta nähdä, minkä koristeen hän laajasta valikoimasta itselleen valitsee. (Kuinkakohan monta tuntia tähän on syytä varata?)

Homevialaura, Shishi, Vepsäläinen, joulukoristeet, pop-up, Citycenter, Keskuskatu, Helsinki

Nämä kuvat ovat ainoastaan stailaamastani näyteikkunasta (tosin sillä erolla, että näissä kuvissa oli hetken korvaava tuoli, kunnes myydyn vaalean tuolin tilalle saatiin toinen), mutta jos haluatte päästä kurkkaamaan joulumyymälään tarkemmin, tallensin sitä varten kierroksen Instagram Stories -kohokohtaan.

Kaupungin paras joulukoristemyymälä ei suinkaan ole vain vaaleaa kultaa ja hopeaa, vaan jokaiselle löytyy jotakin: ihania perinteisiä punaisia koristeita Amerikan malliin, vihreää skandityyliin ja niin edelleen. Merkittävä osa myymälän tuotoista lahjoitetaan Pelastakaa Lapset Ry:n Lahjaksi tulevaisuus -joulukeräykseen, mitä arvostan todella paljon.

Homevialaura, Shishi, Vepsäläinen, joulukoristeet, pop-up, Citycenter, Keskuskatu, Helsinki

Muutaman kranssi- ja kuusitiedustelijan onkin jo yhteisestä sopimuksesta toivoteltu mukavat joulunodotukset, joten eiköhän nyt viimeistään julisteta sesonki alkaneeksi.

Tärkein oma viestini tänä jouluna niin kuin jokaisena muunakin on kannustaa tekemään joulusta rohkeasti omannäköinen ja omanlainen. Vaikka olen tälläinen vielä juhannuksenakin hiuksistaan joulukoristeglitteriä löytävä, olen muuten karsinut joulusta minua stressaavat elementit, kuten lopettanut korttien lähettämisen, ja joululaatikoiden kohtalon te jo arvasittenkin: oikaisten valmiina mutta itse tuunattuna, tietenkin.

Ihania koristeidenvalitsemistunnelmointeja!

Comments

 1. Kiva lukea joulupostausta täällä Espanjassa parvekkeella, kun mittari näyttää +32 astetta.
  Mutta kyllä täälläkin Joulua jo viritellään ja kauppakeskuksessa oli pelkästään yksi kauppa täynnä kuusia, koristeita ja ihmisenkokoisia joulupukkeja? Onneksi Suomessa on aito pukki, ettei tarvitse mitään nukkea nurkassa seisottaa.

  • En kestä, voi kyllä olla vähän vaikea eläytyä! :D :D Täällä on nyt ollut muutamia niin aurinkoisia päiviä, että on vaikea uskoa marraskuun olevan kulman takana, mutta toisaalta monin paikoin on jo tullut ensiluntakin. Joulun näkeminen etelässä on kyllä jotenkin suomalaiselle hämmentävää, minulle ainakin. Viime loppiaisena olimme Madeiralla, sitä edellisenä Gran Canarialla. Jouluvalot ja -pukit, varsinkin hyvin överisti vilkkuvat värilliset, olivat kyllä palmujen keskellä aikamoinen näky. Ja ihmisen kokoinen joulupukki tästä nyt vielä puuttuisikin. :D

 2. Ihanat kuvat ja upeita joulukoristeita! Tästä blogista kyllä lähtee nyt pieni joulufiilistelyni liikkeelle! Kiitos! Muutama uusi joulukoriste kuuseen joka vuosi on ollut minunkin tapanani. Vuosien varrella nuo erityiset, huolella valitut koristeet luovat oman lisäyksensä joulutunnelmaan.

  • Kiitos Pirre! Ihana, jos juttu toi joulufiilistä. Vaikka onhan tämä aika aikaisin, kun vasta tällä viikolla on ollut halloween ja pyhäinpäivä, mutta minkäs teet: tähän vuodenaikaan vaan kaipaa lämpöä, tunnelmointia ja säihkettä. :) Juuri niin, on ihanaa keräillä merkityksellisiä ja mieleisiä koristeita pikkuhiljaa. Leppoisaa sunnuntaita sinne!

 3. Voi miten ihanaa, että olemme suunnitelleet reissun Helsinkiin marraskuulle niin pääsemme tunnelmoimaan liikkeeseen. Täältä löydän varmasti muutaman joululahjankin.

  • Ihana kuulla, Rosa! Unohdinkin kirjoittaa juttuun, että melkein eniten ilahduin siitä, kun moni teistä vastasi jo storyyn tulevansa Helsinkiin joulun alla ja haluavansa tulla myymälään hakemaan joulutunnelmaan. Toden totta, onhan Helsinki joulukaupunki paitsi meille paikallisille myös tunnelmallinen kohde teille muualla asuville. Lahja lahjoja Shishissä ei ole, mutta joulukoristeita sitäkin enemmän ja sitäkin kauniimpia. Lämpimästi tervetuloa!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue