Syksyinen Helsinki flaneeraten (ja kaupungin paras kahvi -salaisuus)

Homevialaura, syksyinen Helsinki

Nyt on kyllä uskomattoman kaunis vuodenaika, luonto upeassa väriloistossa ja Helsinki hurmaavan tunnelmallinen. Kävimme mieheni kanssa ihan muutaman tunnin treffeillä keskustassa ja sellainen hyvä puoli tässä elämäntilanteessa on, että pieniä asioita alkaa oikeasti arvostaa todella paljon.

Homevialaura, syksyinen Helsinki

Miten ihanaa oli vain käydä kahdestaan syömässä ja kävellä rauhassa ulkona. Mietimme ensin menevämme ruoan jälkeen kahvilaan, mutta halusimmekin nimenomaan nauttia raikkaasta mutta vielä lempeästä syyssäästä ulkona.

Homevialaura, syksyinen Helsinki

Kahvit noudimme Korkeavuorenkadun Kaffecentralenista, josta saa, tässä pieni paikallissalaisuus, minun mielestäni Helsingin parasta kahvia – vieläpä reilulla parilla eurolla. Americanotuplaespressollapitkänämukaanmaidonkanssa oli mantrani jo toimistoaikoina, ja ai että sitä onnea, kun vakkarin pääsi tilaamaan pitkän tauon jälkeen. Toinen Kaffecentralen sijaitsee Fredalla.

Homevialaura, syksyinen Helsinki

Yksiä ihanimpia asioita kaupunkikuvassa ovat kivijalkojen kukkakaupat. En ole tavannut laittaa kanervaa ulko-ovelle, mutta nyt tuli hinku siihenkin. Samoin muistin, että minulla on tulppaanit istuttamatta. Toisaalta ehkä ensin olisi hyvä tyhjentää takapihalta kesän yrttiruukut ja miettiä sitten vasta muuta. Onneksi kuitenkin suurin osa pihasta on nyt talviteloille laitettu, koska joka vuosihan siinä käy niin, että syksy yllätti rivitaloasujat.

Homevialaura, syksyinen Helsinki

Takaisin kaupungille. Nyt kun keskustassa kulki tauon jälkeen ajatuksella, oli silmiinpistävää huomata, miten paljon turisteja Helsingissä yhä näin lokakuussakin on. Rakastan kansainvälistä tunnelmaa, ja olen se outo nainen, joka hakeutuu kulkemaan etenkin espanjalaisten ja italialaisten perään ilman turvaväliä vain päästäkseen hetkeksi samalla keskustareissulla myös henkisen kotimaan fiilikseen. Kaiken kaikkiaan oli ihana flaneerauslauantai.

Comments

 1. Naurattaa tuo henkinen kotimaa, sama juttu on täälläkin. Lisäisin kyllä hieman siniverisyyttä tuolta Englannin suunnalta ja hienostuneisuutta Ranskasta. Ja niin, tippa rentoa amerikkalaisuutta ja loraus rempseää balkanilaisuutta.

  • Hauska, että sait kiinni taipumuksestani! Ehdottomasti, myös charmanttia brittiä seuraan kuin hai laivaa korva höröllä ihanaa aksettia kuunnellen, mieluusti muitakin. :D

 2. Korkeavuorenkadun Kaffecentralen on ollut meidänkin ihan vakkari lauantaikahvien noutopaikka (siinä lähellä kun asutaan)! Harmiksemme tosin juuri huomattiin, että kyseinen toimipiste lopettaa toimintansa tämän kuun lopussa, kun vuokrasopimus päättyy :(

  Nyt on kyllä näkynyt paljon ihanan syksyisiä kransseja ja kukkakimppuja monessa kukkakaupassa. Muutamme pian ja päätinkin, että uuteen kotiin ostan ehdottomasti kranssin ulko-oveen :)

  • Mitä! Olen ihan järkyttynyt, vaikka en enää pääsekään hakemaan kahveja usein. Ja miten en lainkaan huomannut, jos siitä oli jokin maininta. Defenssimekanismi sulkea silmänsä, kai. :D Toivottavasti he löytävät uuden toimipaikan! Fredalla tosiaan on vielä, mutta sillä suunnalla me tunnumme liikkuvan vielä vähemmän kuin Korkkarilla.

   Eikö vain olekin! Muiden ihanien syyskimppujen ja istutusten lisäksi tosiaan minustakin kranssit ovat yleistyneet, mikä on kiva juttu. Hei ihanaa, paljon tsemppiä muuttoon ja ehdottomasti kranssi oveen uuden kodin kunniaksi. :)

 3. Ihanat kuvat ja tekstistä huokui se kuinka osaat nauttia elämästä.

  Kysymykseni ei mitenkään liity tähän kirjoitukseen, mutta en löydä vastausta siihen mistään muualtakaan, joten kysyn sinulta. Olen aikeissa hankkia Georg Jensenin HK maljakon, mutta olen koosta hyvin epävarma. Ainoa mistä olen varma on, etten halua sitä suurinta. Olen huomannut, että sinulla on useassa kuvassa ja usein etenkin keittiön pöydällä sama maljakko. Onko se pienin vai keskikokoinen?

  Kaunista syksyä sinulle!

  • Ihanasti sanottu Marjukka, kiitos paljon!

   Saa aina kysyä ohi aiheenkin. Minulla on maljakosta keskikoko ja pieni koko, mutta luulen, että se maljakko, jota viimeaikaisista kuvista tarkoitat, on pieni koko eli 12,4 cm korkea. Se on kätevä muutamalle kukalle, kun taas keskikoko toimii hyvin sellaisten normaalikokoisten kimppujen, kuten markettikimppujen kanssa. Jos jäät vielä miettimään, voit laittaa minulle tarkoittamasi kuvan, niin katson, kumpi koko siinä on. :)

   Kiitos samoin, ihanaa syksyä!

   • Kiitos Laura vastauksestasi. Katselin kuviasi vielä tarkemmin ja päädyin siihen pienimpään kokoon, jonka sitten tilasin. Uskon, että se on omaan tarkoitukseeni juuri oikea koko. Ja voihan olla, että tilaan vielä sen keskikokoisenkin jossain vaiheessa :).

    • Ei kestä, totta kai. Ihana valinta! Pieni on todella kaunis ja siitä on iloa jo muutaman kukan kanssa. :) Ja juuri näin, jos siitä tulee lemppari, voi myöhemmin harkita toista. Itse juurikin “keräilen” Georg Jensen -tuotteita pikkuhiljaa (muutamat olen saanut blogin kautta, loput itse ostanut tai pyytänyt lahjaksi). Ne ovat niin ajattomia ja laadukkaita, ettei niihin varmastikaan kyllästy. Ihanaa viikonloppua!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue