Syksyn tyylikysely

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Viimeisiä viedään ruskaloiston kanssa. Rakastan syksyä ja tunnen haikeutta lokakuun lähestyessä loppuaan. Näiden syksyisten kuvien myötä vastaan ihanan Jonnan kivaan haasteeseen syksyn tyylistä.

Mikä on tämän syksyn lempitrendisi?

Beige! Sehän on nyt varsin trendikäs väri, mikä tietysti lämmittää klassisen pukeutujan mieltä. Minulla beige on yksi neljästä yleisimmästä väristä valkoisen, mustan ja harmaan lisäksi, joten käytän sitä kyllä aina, on se pinnalla tai ei. Kuitenkin trendinä voisin nähdä itselläni vielä enemmän beige on beige -asuja.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Entä mitä trendiä et koe omaksesi?

Totta puhuen en koe juuri mitään tämän hetken trendejä omakseni. Minulle ei ole itseisarvo puhua trendejä vastaan, trendit voivat olla myös todella positiivisia suuntauksia. Mutta ihan käytännön tasolla, jos mietitään vaatteita, kuoseja ja asusteita, en osaisi pukea eläinkuoseja, en valkoisia saappaita, en ysäriaurinkolaseja, en pikkulaukkuja, en oikein mitään, mikä tämän hetken 80- ja 90-luvun muodista tulee mieleen lukuun ottamatta ysärin minimalistisen puhdasta Calvin Klein -estetiikkaa. Se puhuttelee aina. Harmaansävyinen ruutukuosi on kiva trendi, mutta siinäkin olen kokenut yksivärisyyden sitten kuitenkin enemmän omaksi.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Minkä viime syksyn trendin jatkumisesta olet innoissasi?

Neuleet! Lasken neuleet sekä klassikoksi että trendiksi. Totta kai ne ovat ennen kaikkea klassikkoja, mutta ainakin minusta neuleet ovat nyt ihan uudella tavalla pinnalla, mikä on ihana asia. Laadukas neule on minusta vaatekaapin parhaita panostuksia: lämmin, tyylikäs, mukava, monikäyttöinen ja pitkäikäinen hankinta.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Onko jotain hankintalistallasi tälle kaudelle?

Pitkään etsimäni klassikon, beigen villakangastakin, jo löysinkin & Other Storiesilta. Samoin olin vailla talvikenkiä ja ne bongasin Ten Points -merkiltä Halosen alehyllyltä – molemmat näkyvät kuvissa. Kaupunkikelpoista oikein lämmintä untuvatakkia olisin vielä vailla.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Mikä on lempiasusteesi syksyyn?

Muhkeat huivit, ehdottomasti! Vaikka muuten haluan pitää vaatekaapin aika väljänä, erilaisia ihania kasmir- ja villahuiveja pehmoisissa sävyissä ei minusta taida voida olla liikaa. Toki myös pipot ja nahkahanskat. Omistan tällä hetkellä vain yhdet nahkahanskat ja pelkään sitä päivää, kun huomaan niiden kadonneen. Kaapissa saisikin mieluusti olla varapari.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Pipo vai hattu?

Pipo, ehdottomasti. Rakastan pipoja, kun taas hattuja pidän ainoastaan helteellä kesällä.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Minkälaisia kenkiä käytät syksyllä?

Aika usein mustia nilkkureita, omistan yhdet korolliset ja yhdet korottomat. Lisäksi minulla on kaapissa mustat klassiset ratsastussaappaat. Kaupunkikumppareina minulla on Hunterin kiilakorolliset nilkkurit ja lisäksi viileällä on kiva laittaa jalkaan uudet talvikengät. Toki kuivalla säällä syksyllä tulee pidettyä edelleen myös tennareita.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Syksyn takkityylisi?

Klassinen, yllättäen. Pidän todella paljon ajattomista ja aika pelkistetyistä villakangastakeista. Toiseksi pidän simppeleistä untuvatakeista, karvahupulla ja ilman, vaikka se meneekin enemmän talvityylin puolelle. Tällä hetkellä takeissa puhuttelee hieman pidemmät mallit.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Mitkä ovat kolme lempivaatettasi syksyyn?

Neuleet, neuleet ja neuleet, voisi melkein sanoa. Rakastan neuleita, mutta yläosat korostuvat myös siksi, että elän edelleen teidänkin monen tunnistamaa housukriisiaikaa. Puoli vuotta sitten ollut synnytys näkyy ja tuntuu vielä, ja siksi jalassani on usemmiten ihan vain perus mustat 10 000 % elastaania sisältävät housumaiset leggarit. Toisesta neulemekosta haaveilen, koska silloin hoituisi ylä- ja alaosa samalla.

Homevialaura, syksyn tyylikysely, beige villakangastakki, asukuvat

Syksyn luottoasusi?

No ne mutsileggarit sekä neule villakangastakin ja yleensä vielä muhkean huivin kanssa.

Kuvat: Lilli Salminen

Comments

 1. Ihania ajatuksia taas! Takki vinkki, ostin Kapphalista aivan ihanan ja lämpöisen oloisen piiiitkän mustan klassisenmallisen untuvatakin. Tulikohan riittävästi adjektiiveja kuvaamaan takkia

  • Lämmin kiitos, Sonja! Ihanankuuloinen hankinta, kuulostaa todella hyvältä. “Makuupussitakin” hankkimisesta on varmasti erityisen iloinen, kun alkaa kylmyys mennä luihin ja ytimiin. :D

 2. Kenen mustia leggareita käytät? Olen itsekin niiden nimeen vannova äiti-ihminen ja luotto leggarimalli hävisi käyttämältäni merkiltä. Olen pulassa ja vinkkejä vailla 😂 Ihanaa syksyä 🌾

  • Moikka Anna! Tämä on tämän hetken eniten kysyttyjä kysymyksiä. :D Vitsi, kun osaisin antaa teille jonkun huippusuosituksen, mutta sellaista minulla ei (vielä) ole. Minulla on Lindexin, Zaran ja Lidl Esmaran leggarit, kaikki vieläpä sellaisia, jotka äitini on minulle kauppareissuilta kiikattanut, kun jo raskaana olessa valitin, etten voi lähteä ulos, kun housut eivät mahdu. :D

   Ne ovat kaikki ihan jees, Lindex suosikkini, mutta uskon, että vielä voisi löytyä skarpimpi ja istuvampi malli. Lupaan pyhästi palata tähän tärkeään aiheeseen, jos teen löydön. Olen vitkastellut housukaupoille lähtemisen kanssa, että olisin vielä vähän lähempänä omaa painoa, kun välivaihehousuja tuntuu turhalta ostaa. Jossain vaiheessa pitää mennä kaupoille oikein ajan kanssa, vaikka housujen ostaminen on minusta melkein kaikista hirveintä ohi alusvaatteiden ja uimapukujen. Toivottavasti tästä oli mitään apua, edes vertaistukea, että samassa veneessä ollaan. :D

   Kiitos paljon, kaunista syksyä myös sinne!

 3. Ihailen tyyliäsi itsekin klassikoista mieltyneenä. Jostain kumman syystä oma garderooppi ei kuitenkaan näytä alkuunkaan niin hyvältä kuin sinun :D Ja noista luottolegginseistä olen minäkin kiinnostunut!

  • Ihanasti sanottu, kiitos Maiju! Uskon, että sinulla on ihania klassikoita myös ja pikkuhiljaahan niitä kuuluu keräillä. :) Voi vitsi, kun juuri Annalle edellä vastasin, että minulla ei oikein ole sellaisia ylitse muiden luottolegginssejä. Tästä pitäisi ehdottomasti tehdä tutkivaa journalismia, mutta kun housujen ostaminen on ehkä hirveintä ikinä. :D Tällä hetkellä omistan Lindexin, Zarat ja Lidl Esmarat. Kaikki ihan jees tähän hätään, mutta myöhemmin, painon lähestyessä enemmän omaa, haluaisin vähän skarpimmat versiot. Lupaan palata, jos teen löydön!

 4. Kashmir-neuleet ja -shaalit ovat hitti taallakin, kun vetoisessa brittitalossa asun. Vinkkina White Companyn ja irlantilaisen Avocan shaalit ja Marks & Spencerilla on hyvia kashmir-neuleita, vaikka muuten sielta ei loydykaan laadukkaita vaatteita

  • Moi Elina, uskon! Briteissä neuleiden lämpöä vasta kaipaakin. Sellainen rannikkomaiden luihin ja ytimeen menevä kostea kylmyys vasta kylmää onkin Belgian-vaihdon kokemuksella. :)

   Kiitos hyvistä täsmävinkeistä! The White Company on ikisuosikki monessa ja Marks & Spencerin kasmirneuleita olen ihaillut pitkään, että siinä on varmasti hyvä hinta-laatusuhde. Avoca on uusi tuttavuus, hyviä neuletaloja ei koskaan voi tietää liikaa!

 5. Täällä kanssa yksi neulefani ilmoittauttuu! En ihan heti muista koska olisin viimeksi pistänyt päälle jotain muuta kuin mustat housut ja neuleen. Neuleet on niin monikäyttöisiä – menee niin töissä kuin vapaa-ajalla. Toisaalta rupesin juuri miettämään että käytän kyllä neuleita myös keväisin ja kesäisin…eli kai ne on sitten vuodenympäri käytössä :D

  Minäkin löysin kirpparilta taannoin täydellisen kamelinvärisen villakangastakin jota olin jo metsästänyt parisen syksyä – nyt on hyvä kulkea (toivon mukaan) kauniissa syyskeleissä!

  Mukavaa syksyistä loppuviikkoa!

  • Niin sitä pitää, samalta alkaa näyttää täällä. Neuleita neuleiden perään. :D

   Juuri tuon monikäyttöisyyden takia minäkin rakastan neuleita, että miten voikin sama paita näyttää yhtä luontevalta töissä kuin mökillä vapaa-aikana. Täytyy itsekin alkaa enemmän hyödyntää neuleita ympäri vuoden. Näissä kuvissa olevassa valkoisessa By Malene Birgerin -alelöytöneuleessa on lyhyet noin kyynärpäähän osuvat hihat, ja tämän ostaessani mietinkin, että tätä voisi tulla käytettyä enemmän ympäri vuoden. :)

   Hei mahtavaa, onnea! Olet niin paras second hand -haukka. Se on niin palkitseva tunne, kun vihdoin löytää jotain pitkään etsimäänsä, etenkin, jos löydön tekee vielä käytettynä. Syysterkut sinne!

 6. Ihanaa, olipa kiva saada vaihteeksi tyyliaiheinen postaus! :) Pidän tyylistäsi paljon. Voisitkohan tehdä postauksen vähän tarkemmin vaatekaappisi sisällöstä? Parhaimmat neuleet, kauluspaidat, yms. klassiset vaatteet ja myös asusteet joita omistat. Tarvitsisin itse inspiraatiota ja myös vinkkejä miltä merkeiltä lähteä klassisen tyylikkäitä yksilöitä metsästämään :) Olisi myös kiva jos jakaisit omat tyyli-inspiraation lähteesi, olipa ne sitten yksittäisiä henkilöitä, blogeja tai vaikka IG-tilejä! :)

  • Kiva kuulla Emmi, ihana palaute! Yritän jatkossa käsitellä enemmänkin tyyliä, koska se selvästi kiinnostaa teitä ja kirjoitan tyylistä itsekin mielelläni. :)

   Tosi hyviä ehdotuksia, laitan toiveesi ylös! Olen vastaavanlaisia joskus tehnytkin, mutta toki niistä alkaa olla aikaa. Minun omakin vaatekaappini on vielä “kesken”, jos se nyt koskaan täysin valmiiksi tuleekaan. Usko tai älä, esimerkiksi hyvä valkoinen kauluspaita minulta tällä hetkellä puuttuu. Samoin trenssi pitäisi uusia. Näihin ajattelin keskittyä keväällä, kun tarjonta on sesongin suhteen ajankohtaisempaa. :)

   Tämän sesongin vaatteista, neuleista, suosittelen bähän arvokkaammista Balmuiria ja Pura Finlandia, edullisemmista kannattaa katsoa &Other Stories, Massimo Dutti, Marks & Spencer, H&M Premium ja Uniqlo nyt ainakin. Ennen kaikkea tarkkana kannattaa olla materiaalin kanssa – se ei tosiaan aina korreloi laadun kanssa. Olen nähnyt 300 euron neuleita, joissa on yli puolet akryylia, kun taas satasella ja alle voi tehdä oikeinkin hyviä löytöjä.

   Kun mietin omaa vaatekaappiani, niin siellä on itse asiassa hyvin pirstaleisesti eri merkkejä. Edellä mainittujen lisäksi myös esimerkiksi COS, Banana Republic ja Mango. Suosin usein keskihintaisia merkkejä, mutta välillä olen tehnyt löytöjä myös edullisemmista ketjuista, kuten Zarasta ja Mangosta, mutta olen todella tarkka syynäämään laadun ja materiaalit.

   Farkuista kaikkien aikojen paras merkki on Liu Jo Bottom Up. Hinta kirpaisi, mutta jos oli hinta muutamakertainen, niin laatu vasta onkin. Itse asiassa pärjään tällä hetkellä vain noilla yksillä farkuilla, koska ne pysyvät niin hyvin muodossa ja vaativat niin harvoin pesua. Laukuissa suosin malleja, jotka eivät ole it-laukkuja, vaan ajattomia ja aika pelkistettyjä. Tästä aiheesta riittäisi kyllä juttua moneen blogipostaukseen. :)

   Inspiraatiosta minulle tärkein on melkein Pinterest, joka on kaikista eniten auttanut minua oman tyylin löytämisessä ja asujen kokoamisessa. Täältä löydät tyylitauluni: https://fi.pinterest.com/laurapelttari/my-style/. Meghan Markle on ainakin edustettuna, samoin minusta esimerkiksi Isabella Löwengripillä on usein kauniita asuja. Palaan listan kanssa, jos keksin enemmänkin. :) Ihanaa viikonloppua!

 7. Untuvatakeista suosittelen lämpimästi Lauren Ralph Laurenia! Heillä on mun mielestä kivan naisellisia malleja, jotka eivät aiheuta armotonta Michelin-efektiä. Monet mallit ovat mielestäni kivan viimeisteltyjä vöineen ja muine yksityiskohtineen. Ostin omani heiltä viime talvena ja olen ollut laatuunkin tyytyväinen. Tämän vuoden malleja en ole katsonut, mutta heillä on kyllä se kiva, että erityisesti takeissa klassinen valikoima ei jatkuvasti vaihdu, vaan tyyliklassikot ovat saatavilla pidempään.

  • Kiitos kivasta vinkistä, Kristiina! Miten minulla on sellinen mielikuva, että yhtä Lauren Ralph Laurenin takkia katselinkin. Ovat kyllä todella kauniita! Juuri näin, olen ehdottomasti myös klassikoiden kannalla. Minua ahdistaa viikoittain vaihtuvat mallistot. Tai kai niissäkin klassisia yksilöitä voi olla, mutta noin lähtökohtaisesti minäkin arvostan sitä, että vaatteet suunnitellaan pitkällä tähtäimellä palvelemaan vuosiksi. Mukavaa päivää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue