Tervetuloa kurkistamaan varastoon

Homevialaura, varaston järjestys

Kun vilautin storeissa varaston uudelleen järjestämistä, siis suomeksi räjäytystä, joka tapani mukaan sai alkunsa hyvin spontaanisti, niin pyysitte varastosta myös blogipostausta.

Meillä on siis kodin kyljessä lämminvarasto, mikä ei ole kovin suuri, mutta juuri ja juuri riittävä kuitenkin – elinehto tavaroidemme mahtumiselle.

Homevialaura, varaston järjestys

Oikeastaan luulen, että varastoihin pätee sama periaate kuin käsilaukkuihin: ne taitaa aina pakata juuri niin täydeksi kuin tilaa riittää.

Minulla onkin ristiriitainen suhtautuminen esimerkiksi autotalleihin. Haaveilen väljästä säilytystilasta, mutta toisaalta pidän siitä ajatuksesta, että olemme pakotettuja käymään omaisuutta läpi.

Aina kyse ei nimittäin ole pelkästä tilasta, vaan myös mielentilasta. Mieleni kaipaa selkeyttä ja kirkkautta, hallinnantunnetta siitä, mitä kaikkea me omistamme, ja missä kaikkea säilytetään. Nyt viimeisimmän kesäraivauksen yhteydessä luovuimme esimerkiksi rinkoista, joita emme olleet käyttäneet vuosikausiin, ja joita meillä ei ollut ajatuksissa käyttääkään. Se tuntui puhdistavalta.

Homevialaura, varaston järjestys

Mitä me lämminvarastossa säilytämme niin lastenvaunuja, turvakaukaloa, matkalaukkuja, harrastusvälineitä, joitain vaatteita, lumilautoja, työkalupakkia ja remonttitarvikkeita, raclette-pannua, valokuvia ja muita muistoja, kestokuusta ja niin edelleen. Kuvan ottamisen jälkeen tilaan on vielä mahdutettu pihakalusteiden pehmusteet, ja nyt tila kieltämättä on jokaista neliösenttiä myöden hyödynnetty.

Hyödynnämme varastossa aikaisemminkin suosittelemiani säilytyslaukkuja (pienemmät ovat vanhoja Ordning & Reda -kasseja ja isommat Clas Ohlsonin). Taas loistava laatikkosarja varastoon on tummanharmaa pinottava Ikea Klämtare. Laatikot ovat jopa ulkokäyttöön soveltuvia, ja sopivat siis muihinkin varastoihin kuin lämpimiin.

Lue kaikki aikaisemmat Kaunis järjestys -postaukset tästä.

Comments

 1. Hei, kysyisin sellaista asiaa, että kun teillä on se Triumph Treen kestokuusi, niin onko se muuten kasattava? Eli meneekö miten pieneen tilaan? Juuri sen valmistajan kestokuusen nimittäin tilasin Stockmannilta ja nyt vasta tuli mieleen, että hetkinen, onko se muuten edes kasattava versio, kun mitään mainintaa siitä ei ollut. Ihan mietin vaan, että miten saan sen sitten postista haettua kotia asti, jos sellainen 215cm pahvipaketti odottaa siellä… :D Piti alkaa ajoissa jo googlailemaan hyviä kestokuusia ja sit siitä sit päädyinkin taas ihailemaan teidän kestokuusta ja siitä tuon valmistajan kuusia bongailemaan. Stokmannilta löytyikin, vaikka ei tuota samaa mallia nyt ainakaa ollut. Mutta ajoissa liikenteessä, ettei jää ilman joulukuusta. ;)

  • Moikka! Joo, kuusi on kasattava! Kävisin mittaamassa laatikon sinulle, mutta se on valitettavatsi tällä hetkellä niin syvällä varastossa, etten pääse siihen käsiksi. Jos yritän ulkomuistista veikata, niin sanoisin, että kuusen laatikko on jotain sellaista suuruusluokkaa kuin 110 cm korkea ja 40 cm syvä ja leveä. Nämä siis ihan heitot, mutta saat suuruusluokasta kiinni. :)

   Kuusi on kyllä kompaktisti pakattu ollakseen niin iso. Eli ei tarvitse yli kaksimetristä pakettia kantaa. :D Toisaalta se voi olla siinä ja siinä, saako laatikon yksi ihminen käsin kannettua. Ehkä juuri ja juuri, jos ei ole muuta käsissä eikä matka ole kovin pitkä, jos ei autoa ole käytössä.

   Kiva, kun inspiroiduit meidän kuusesta. Olemme olleet siihen tosi tyytyväisiä. Ja kannustan tosiaan olemaan ajoissa, viimeksi ne loppuunmyytiin aika nopeasti. Uskaltaako tässä jo pikkuhiljaa toivotella mukavaa joulu odotusta. ;)

   • Suuri kiitos sinulle vastauksesta. Nuo mitta-arviot auttaa jo todella paljon. :) Toivon, että tämä Sherwood- malli olisi luonnossa kanssa yhtä kivannäköinen kuin kuvassa. Joulua tässä tosiaan pikkuhiljaa alkaa saapumaan, bongasin tänään kaupasta jo joululehtiäkin. Eli oikein hyvin voin kanssa toivotella mukavaa joulunodotusta. ;)

 2. Meidänkin varasto on niin täysi, että pitäisi vähän sitä saada tyhjemmäksi ja järjestykseen. En edes muista mitä kaikkea varsatossamme on eikä sieltä löydä mitään. Jospa tämän urakan saisi tehtyä ensi vuonna.

  • Moi Tuula! Ymmärrän hyvin. Varasto täyttyy ja räjähtää nopeasti. Arjessa on niin helppo vain heittää sinne lisää ja lisää tavaraa pois jaloista. Suosittelen kyllä urakkaa sitten, kun aikaa ja energiaa on. Yllättävän paljon mekin saimme tavaraa pois, vaikka luulimme, että meillä ei muka ylimääräistä ole. :) Tsemppiä projektiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue