Inspiroiva ihminen: Maaret Kallio (ja podcast-suositus)

Homevialaura, Maaret Kallio, SOScast, podcast

Kirjoitin elokuussa Saku Tuomisesta inspiroivana ihmisenä ja hänen vierailustaan Leadcast – Inspiroivia uratarinoita -podcastissa. Samaan henkeen haluan tänään nostaa esille Maaret Kallion ja hänen podcast-vierailunsa.

Maaret Kallio ei tietenkään esittelyjä kaipaa. Psykoterapeutti ja tietokirjailija on tullut koko kansalle tutuksi Helsingin Sanomien Lujasti lempeä -blogista, televisio-ohjelmista ja muun muassa kirjoistaan Inhimillisiä kohtaamisia ja Lujasti Lempeä. Minusta Maaretilla on ollut, etenkin meidän sisäänpäin kääntyneessä yhteiskunnassamme, niin suuri rooli erilaisten inhimillisten tunteiden ja kokemusten sanoittajana, että se ansaitsisi laajempaakin tunnustusta.

Homevialaura, Maaret Kallio, SOScast, podcast

Minä olen kuunnellut, siis nimenomaan kuunnellut, Maaretin kirjat äänikirjoina, ja minulle teokset ovat sellaisia, joihin tiedän palaavani sillä sekunnilla, kun tarvitsen johonkin lohdutusta. Maaret lukee kirjansa itse, ja siksi niiden kuunteleminen on erityisen voimaannuttavaa. Jokin pelkästään hänen äänessään saa ainakin minut rauhoittumaan ja hengittämään asteen kevyemmin.

Tässä jutussa tarkoitukseni ei kuitenkaan ole ensisijaisesti suositella kirjoja, vaikka toki niitäkin, vaan podcast-jaksoja, joissa hän on vieraana. Vaikka Maaret käsittelee tuotannossaan monipuolisesti kaikenlaisten ihmisten kaikenlaisia tunteita, koko inhimillisen elämän kirjoa, näissä jaksoissa hän keskittyy nimenomaan vanhemmuudesta puhumiseen.

Koska tänä syksynä on puhuttu erityisen paljon perheiden jaksamisesta, suosittelen erittäin lämpimästi kaikille vanhemmille SOS-Lapsikylän podcast-sarjan, SOScastin, jaksoja, joissa Kati Palsanen puhuu Maaret Kallion kanssa lempeästä vanhemmuudesta.

Homevialaura, Maaret Kallio, SOScast, podcast

Maaretin podcastissa sanoma lause, Jos on täydellinen vanhempi, mitä lapset silloin oppivat epätäydellisyydestä, on juuri sitä, mistä itsekin olen puhunut esimerkiksi Kolme ajatusta äitiydestä -kirjoituksessa. Toisaalta, vaikka nämä asiat paperilla tietäisikin, joskus saattaa tarvita ammattilaisen auktoriteetin sanomaan ne vielä, lempeästi ja inhimillisesti, ääneen.

Uskaltanen luvata, että näiden podcast-jaksojen kuuntelemisen jälkeen on taas hitusen helpompi kokea riittävyyden tunnetta vanhempana.

Paitsi inhimillistä arkea vanhemmille toivotan samalla perheisiin hyvää Lapsen oikeuksien viikkoa!

Kuvat: Lilli Salminen

Comments

    • Moi Maiju! Aina saa kysyä aiheen vierestäkin. Kiitos paljon! Laukku on Longchamp, ostettu alesta ehkä pari vuotta sitten. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue