Joululahjaideoita miehelle ja erilainen näkökulma antamiseen

Kaupallinen yhteistyö, Sokos ja Asennemedia

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

Joululahjat, väkisin viime hetkellä hikikarpalot selkää pitkin valuen ostettuja turhakkeita? Vai sittenkin ajatuksella annettuja, harkittuja ilahduttajia, joita saaja olisi vailla muutenkin?

Me olemme jo vuosia sitten sopineet mieheni kanssa, että kumpikaan ei osta toiselle mitään turhaa, vaan pelkästään sellaista, jota toinen oikeasti toivoo tai tarvitsee. Pitkään yhdessä olleena pariskuntana olemme hioutuneet tässäkin asiassa miltei pelottavan samanlaisiksi. Meillä on molemmilla selvä oma maku sekä tarkka ostoslista tarpeista ja haaveista.

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

Olemme vuosien saatossa sekä esittäneet toiveita että menneet yhdessä ostamaan toinen toisillemme lahjat (myös lahjakortti on tietenkin aina varma valinta). Vaikka tapamme saattaa kuulostaa epäromanttiselta, meille se on kaikkea muuta: turhaa stressiä vähentävää ja toista hyvinkin huomioivaa.

Muissa ihailen kykyä osata ostaa puolisolle onnistuneita lahjoja omin päin (olen monesti kuullut, että puoliso voi olla parempikin tekemään löytöjä kuin itse on), mutta meidän kohdallamme on toisin: meille itseisarvo ei ole saada yllätyksiä, vaan saada juuri sitä, mitä me itse tarkasti toivomme.

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

(Yritin oikein miettiä, onko meillä taustalla parisuhdekriisejä aiheuttaneita katastrofilahjoja, kun olemme tähän tapaan päätyneet, mutta ei ole. Lähinnä aikaisemmin lahjat vain olivat puolin ja toisin sellaista ihan kivaa -osastoa, ei oikein rahan eikä etsimiseen käytetyn ajan ja vaivan väärtiä.)

Vielä joskus saatoin ajatella tapaani tylsänä, mutta tässä maailmanajassa olen siitä tyytyväinen. Kaappimme eivät kaipaa yksiäkään käyttämättä jääviä apua pakko ostaa tämä, että on edes jotain -paniikkiostoksia, vaan täysin oman maun mukaisia, pitkään rakastettavia vaatteita ja asusteita.

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

Sokoksen joulu tarjoaa paljonkin ajattomia ja klassisia vaihtoehtoja paketoitavaksi miehille. Mieheni on useasti onnistunut löytämään Sokoksesta tarpeensa, joten arvasinkin, että myös kuusen alle tarjonta on mieluisaa.

Mieheni tyyli on, lähes pelottavasta samankaltaisuudesta jatkaakseni, kuin minun tyylini miesten versiona. Hänen väriskaalansa kattaa valkoisen, tumman- ja vaaleansinisen, khakin ja hiekan sävyt, mustan sekä erilaiset konjakin- ja suklaanruskeat.

Mieheni pitää klassisesta, mutta kuitenkin rennosta ja yksinkertaisesta tyylistä. Olen usein ajatellut, että jos olisin mies, pukeutuisin juuri kuten hän. Jos taas tuntuu, että oma tai puolison tyyli on vielä haussa, hyvä ratkaisu on kääntyä Sokos-pukeutumisneuvojan puoleen.

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

Pukeutumisessa mieheni luottovaaatteita ovat valkoiset kauluspaidat ja harmaat neuleet, joten ihana setti syntyy Knowledge Cotton Apparel -kauluspaidasta sekä yksinkertaisen ajattomasta Makia-merinovillaneuleesta. Knowledge Cotton Apparelilta löytyi myös kiva, ensimmäisessä kuvassa näkyvä pehmeä luomupuuvillainen aluspaidan ja bokserien setti. Konjakinruskeat Sauso Frans -nahkahanskat taas ovat tyylikäs Design from Finland -valinta.

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

Päätä pakkasilla lämmittämään poimin hiekanvärisen Knowledge Cotton Apparel -pipon ja tummanharmaan Sätilä Avan -pipon. Sätilä olikin minulle uusi merkki. Toisin kuin nimestä voisi päätellä, merkki ei kuitenkaan ole suomalainen, vaan ruotsalainen. Naapurissa pipot valmistetaan lähituotantona korkealaatuisista raaka-aineista merkin omassa tehtaassa.

Jalat taas pitävät lämpiminä North Outdoor -sukat. Tämäkin oli minulle uusi merkki, tällä kertaa suomalainen. Sukkien merinovilla on mulesing-vapaata ja tuotteet Ökö-Tex-sertifioituja.

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

Olen itse todella tyytyväinen Shephard of Sweden -tossujen käyttäjä, joten poimin sellaiset lahjavinkkeihin miehillekin. Malli on antiikkipatinoituneen ruskea Hugo. Omasta kokemuksesta tiedän, että Shephard of Swedenin tossut kestävät vuosia hyvinä ja ovat aidon lampaankarvansa takia hengittävät ja siksi todella miellyttävät.

Myös Sokoksen kodin osastolta löytyy kivoja lahjoja kokkaaville miehille ja kulinaristeille. Meillä Iittala Essence -olutlasit ovat olleet saunomisesta ja sarjoista nauttivalle miehelle mieleen.

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

Kosmetiikka puolestaan on minusta siinä mielessä aina hyvä lahjaidea, että käyttötavarana sitä on pakko täydentää tasaisin väliajoin joka tapauksessa. Natura Siberica on edullista ja hyvää luonnonkosmetikkaa, ja vielä niin hyvännäköisissä purkeissa, että esimerkiksi Natura Siberica MEN Siberian Stag Power -sampoon ja Natura Siberica MEN Bear Hug -kasvojenpuhdistusgeelin setti on kiva juhlapäivänäkin antaa. Mausteisessa Tom Ford Ombré Leather -parfyymissa tuoksuu kardemumma, jasmiini, nahka, patsuli, meripihka ja sammal.

Homevialaura, Sokos, joululahjat miehelle

Itselläni päällä Sokoksen valikoimasta on upea Andiata Dian -tyllihame ja lyhythihainen Andiata Josefa -kasmirneule. Mietin, miksi pidän asusta niin paljon, mutta ei se ihme ole, kun menin vastaavassa naimisiin. Rakastan tyllihameen ja t-paidan, joka talviaikaan saa olla neulottu, yhdistelmää. Myöhemmin toisessa postauksessa poimin joululahjasuosikkini Sokoksen valikoimasta myös naisille.

Toivottavasti näistä lahjavinkeistä oli iloa, jos teillä on lähipiirissä samantyylisiä herroja, puolisoja, isiä, pappoja, veljiä, poikia ja ystäviä. Antaa paketin sitten yllätyksenä tai toteuttaa saajan toiveen, uskon ajatuksella hankittuihin, pitkään ilahduttaviin, oikeasti käyttöön tuleviin ja ennen kaikkea rakkaudella (ilman kenellekään aiheutuvaa stressiä) annettuihin lahjoihin.

Kuvat: Lilli Salminen

Comments

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Varsinkin kauluspaitoja on nykyään vaikea löytää, kun lähes kaikki miesten paidat ovat silittämättä suoristuvia eli melkoisia kemikaalipommeja eikä niin kivantuntuisia päällä.

  Mekin taidetaan ostaa tänä vuonna täsmälahjat suunnitellummin ja stressittömästi yhdessä.

  • Moi Susanna! Ilo oli minun puolellani vinkata, kiva kun tykkäsit ideoista. :)

   Aivan! Tuota en muuten ollutkaan tullut ajatelleeksi, siis että johonkinhan se paitojen siliävyys perustuu. Mieheni ei muuten olekaan koskaan ostanut sellaisia paitoja, vaan silittää ahkerasti (itse) paitansa. Ainakin näin sivusta seuraajana puuvillaiset oxford-tyyppiset paidat vaikuttavat mukavimmilta.

   Kuulostaa hyvältä! Uskon, että se on molempien kannalta leppoisa ratkaisu. Me olemme usein yhdistäneet lahjojen ostamiseen lounaan tai glögit, mikä entisestään korostaa sitä, kuinka tunnelmallinen tälläinenkin ratkaisu voi olla. :) Ihanaa joulunalusaikaa!

 2. Hei Laura! Ihania ideoita! Minä ja mieheni emme osta toisillemme juurikaan mitään tavaraa koskaan, vaan teemme yhdessä jotain ihanaa; lähdemme teatteriin, illalliselle, konserttiin. Toivotunkin tavaran ostaminen tuntuu ehkä valjulta, voihan sen saman tavaran ostaa itse. En siksi oikein ymmärrä pakettiin käärittyä tarkkaan toivottua lahjaa. Mutta kannatan sitä ehdottoman paljon enemmän kuin turhaa stressantuneena valittua tavaraa.

  • Moi Katriina ja kiitos kommentista! Ihana, kun tykkäsit. :) Elämykset ovatkin aivan ihania lahjoja. Me olimme viime vuonna Tallinnassa katsomassa Pähkinänsärkijä-balettia yhdistettynä synttäri- ja joululahjana (mieheni on syntynyt joulukuussa ja minä taas loppiaisena, joten joulun lisäksi meillä on samaan aikaan pohdittavana synttärilahjat, mitkä olemme tosiaan välillä myös yhdistäneet elämykseksi tai sitten yhdeksi vähän arvokkaamaksi lahjaksi tilanteen mukaan).

   Ymmärrän hyvin, että pakettiin kääritty toive voi kuulostaa hassulta tai turhalta. Minusta siinä on kuitenkin jotain erityistä purkaa, sanotaan vaikka se tarvittu neule, kauniisti paketista jouluna sen sijaan, että sen arkisesti heittää suoraan muovikassista kaappiin. :) Itse ostan itselleni aina uudet kalenterin sisälmykset ja jostain hassusta syystä haluan laittaa ne lahjaksi kuusen alle, vaikka yhtä hyvin voisin ne suoraan kalenteriinkin napsauttaa. Meillä on niin maltillinen joululahjakulttuuri, että taidamme haluta vain fiiliksen vuoksi antaa jouluna edes jotain sellaista, joka tulisi hankittua muutenkin. :)

   Kiva, kun sait kiinni tuosta stressittömämmästä joulusta! Sanotaanko näin, että kerran tahtomattani viime hetkellä yhdessä kassajonossa olleena ja todella kireän ilmapiirin todistettuani totesin, ettei enää koskaan. Lahjat täytyy voida ostaa rauhassa, stressittömästi, omalla kohdallani myös ajoissa ja ilman mitään hampaiden kiristelyä. Ihania elämyksiä teille! Meilläkin on lauantaina treffi-ilta, ja täytyy sanoa, että yhteistä aikaa ei kyllä mikään voita. <3

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue