Mitä sarjoja olen viime aikoina katsonut

Homevialaura, laatusarjat, Netflix, HBO

En olekaan pitkään aikaan listannut sarjoja, joten ajattelin tehdä sen nyt, kun eletään kotiin käpertymisen parasta sesonkia. Tässä lista sarjoista, joita olemme noin viimeisen puolen vuoden aikana katsoneet.

Chernobyl

Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuutta dramatisoiva sarja oli todella kiinnostavaa katsottavaa huomioon ottaen, miten vähän omana elinaikana tapahtuneesta katastrofista tiesi. Toki sarjassa on mutkia vedetty suoriksi, esimerkiksi usemman tutkijan tarinoita yhdistetty yhdeksi, mutta se on sivuseikka: sarja kuvaa taidokkaasti paitsi koko onnettomuutta myös yksittäisten ihmisten roolia siinä. Erityisen hyvin sarja on onnistunut vangitsemaan piinaavan tunnelman, joskin väite kaikkien aikojen parhaasta sarjasta tuntuu silti aavistuksen liioitellulta.

The Crown

The Crownin suhteen olemme myöhäisherännäisiä. Yritimme mieheni kanssa katsoa sarjaa sen ilmestyessä ja totesimme sen nopeasti tylsäksi. Nyt kun yritimme tänä vuonna uudestaan, jäimme heti molemmat koukkuun. Tutkimattomia ovat välillä meidänkin tiemme. The Crown on kaikin puolin taidokkaasti toteutettua draamaa, mutta kiinnostavinta sarjassa on tietysti ennen kaikkea päästä kurkistamaan Kuningatar Elisabet II:n ja brittihovin elämään, vaikka sarja ei dokumentti olekaan. Odotettu kolmas kausi alkaa tänään sunnuntaina. Jee!

Big Little Lies

Reese Witherspoonin ja Nicole Kidmanin tähdittämä Big Little Lies piti olla yhden tuotantokauden minisarja, mutta sarja jatkuikin toisella tuotantokaudella – spekuloin, että se jatkuu myöhemmin vielä kolmannella. Ensimmäisen kauden loistavuuteen toinen kausi ei mielestäni yllä, mutta silti suosittelen sarjaa, enkä vähiten sen kaikkien aikojen kauneimman tunnarin takia.

The Act

Tositapahtumiin perustuva The Act kertoo surullisen tarinan äiti–tytärsuhteesta. Äiti valehtelee tyttärellään olevan sairauksia, joita hänellä ei todellisuudessa ole, ja lopulta tytär päätyy kauheaan tekoon. Sarja itsessään on lievästi pitkäveteinen, mutta katsoimme sen kuitenkin loppuun kiinnostavan teeman, Münchausen by proxy -syndrooman, takia.

Suits

Suitsia on aina kiva alkaa katsoa syksyllä kesäloman jälkeen, kun rantasandaaleista on saanut tarpeekseen ja inspiraatioksi kaipaa skarppia toimistoelämää, jakkuja ja peplum-helmoja. Enää jäljellä on sarjan yhdeksäs ja viimeinen kausi, jota odotan Netflixiin, mutta jonka ilmestymisestä Suomessa minulla ei ole tiedossa tarkkaa ajankohtaa. Onko teillä?

Workin’ Moms

Täydellisestä äitiyslomasarjasta, Workin’ Moms -komediasta, on nyt ilmestynyt toinen ja kolmaskin tuotantokausi. Ahmin ne tietysti heti molemmat. Workin’ Moms on loistavaa kevyttä mustaa huumoria, jossa pääsee nauramaan itselleen. Nautitaan legginsseissä tukka sotkussa.

Dead to me

Tänä vuonna ilmestynyttä Dead to me -sarjaa aloimme katsoa yhden teistä suosituksesta, kiitos! Synkästä nimestään huolimatta sarja on ennen kaikkea mustaa huumoria. Siinä tapaturmaisesti miehensä menettänyt leski ystävystyy suruterapiassa naisen kanssa, jonka motiivit eivät kuitenkaan ole ihan siltä, miltä näyttää, ja lopulta koko ystävyys muuttuu ihan omanlaisekseen. Sarjasta on tulossa toinen kausi.

The Affair

The Affairin viides ja viimeisen tuotantokausi ilmestyi juuri, ja katsoimme välittömästi kaikki jaksot. Vaikka tuntuu, että sarjaa venytettiin turhaan, ja että osa sarjan lopusta sai korneja ja irrallisia piirteitä, täytyy sanoa The Affair on yksiä niistä sarjoista, jotka menivät minulla ihon alle. Tiedättehän, kun jonkun sarjan päättymisen jälkeen olo on erityisen tyhjä? Sarjan rivien välissä kulki monta kiinnostavaa teemaa: se, miten suuri vaikutus yhdelläkin kohtaamisella omaan ja läheisten elämään on, miten meissä kaikissa on sekä hyvää että pahaa, miten syrjähypyn hetkellä suurelta sielunkumppanuudelta tuntuva suhde ei välttämättä olekaan niin tärkeää kuin alkuperäinen rakkaus ja ennen kaikkea: miten erilaisilta samat tapahtumat voivat eri ihmisten silmin näyttää.

Succession

Succession jatkaa toisella kaudella ökyrikkaan perheen elämästä: siitä, kuka mediamogulin lapsista yrityksen vallan perii. Sarjassa on fantastisia (toinen toistaan kamalampia) hahmoja, terävää dialogia sekä jotenkin mahtavan absurdi tunnelma: näillä yksityiskoneella lentävillä newyorkilaisilla ei ole jäljellä mitään kosketusta niin sanottuun normaaliin elämään. Vaikka kyseessä on fiktiivinen tv-sarja, tuntuu kokemus silti siltä kuin miljardöörien elämään pääsisi kurkistamaan oikeasti. Mitä enemmän sarjaa katsoo, sitä varmemmin alkaa olla sitä mieltä, että onneksi ei ole noitakaan miljardeja elämää hankaloittamassa. Sarja tarjoaa myös toisella tuotantokaudella sisustuksellista silmäkarkkia (hello klassiset kartanot, townhouset ja penthouset). Myös fantastinen alkutunnari ansaitsee erityismaininnan.

Homevialaura, laatusarjat, Netflix, HBO

Jonkin verran meillä on jäänyt myös sarjoja kokeilun jälkeen kesken. Killing Eve oli esimerkiksi sellainen, laadukas, mutta ei kuitenkaan sitten meitä innostava. Nyt alamme siis katsoa The Crownin kolmatta tuotantokautta ja Successionista on vielä muutama jakso jäljellä. Mitäs sitten?

Ehkä eniten tällä hetkellä kiinnostaisi hypetetty Younger sekä Apple TV:n odotettu, Reese Witherspoonin ja Jennifer Anistonin The Morning Show, mutta kumpaakaan ei voi katsoa meidän nykyisistä kanavistamme. Ehkä jouluksi voisi ottaa jotain uuttakin, koska laatusarjat – parasta! Parasta muutenkin ja parasta, millä me nukkuvien lasten kanssa panttivankina kotona iltaisin olevat vanhemmat voimme itseämme viihdyttää.

Comments

 1. Koska nuo listatut sarjat ovat olleet myös omia suosikkejani, uskallan suositella seuraavia: jos haluatte ihanan kevyttä mutta kuitenkin laadukasta hyvänmielen sarjaa, suosittelen lämpimästi Jane the Virgin (sarjassa vierailee myös huipputähtiä esittäen omia itsejään) sekä Grace and Frankie. Rahapaja on myös huikea! Tykkäsin myös Eliittikoulun ekasta tuotantokaudesta.

  • Moikka! Ihana, kun jaoit vinkkejä, kiitos!

   No kun en tiedä, halutaanko me oikein kevyttä. :D Working Moms on poikkeus, mutta lämpenen muuten tosi huonosti komedioille. Mainitsemiasi sarjoja on kyllä muuallakin kehuttu, joten varmasti ne ovat hyviä omassa kategorioissaan ja pidän ne mielessä myöhempiä mielentioja varten. :)

   Hei Rahapaja on hyvä! Tai siis siinä kävi niin, että mieheni alkoi katsoa sitä (meillä on aina kesken yhteisten sarjojen lisäksi oma) ja huomasin koko ajan katsovani sarjaa vähän niin kuin olan yli. Eli en ole katsomalla katsoanut sarjaa, mutta riittävästi allekirjoittaakseni, että se oli kiinnostava. Ja espanjan kuunteleminen on aina parasta. Eliittikoulu on minulle uusi tuttavuus – sekin siis pikagoogailulla espanjalainen. Tutustun tarkemmin, kiitos vielä!

 2. Täälläkin on startattu uusimman The Crown:n kauden parissa. Mitäs sen parempaa kuin kupillinen lämmintä glögiä, pari piparia ja laatusarja.

  Kävin juuri Netflixissä merkitsemässä omalle listalle muutaman leffan ja sarjan, sarjoista huomioni kiinnitti Valokeilassa Reesen kanssa ja Uraäidit. Sydämen suunnitelma on kiva ranskalainen sarja (toinen kausi ilmestyi tässä hiljattain Netflixissä). Younger ainakin iski minuun, suosittelen sitä myös.

  Yle Areenan Aika on meidän kaksi ensimmäistä kautta olivat hyvät, ja nyt pyörähti käyntiin kolmas kausi. Diary of an Uber Driver (Yle Areena) vaikuttaa mielenkiintoiselta, se on omalla “to watch” -listalla. Neiti Fisher nuoremman tutkimukset on raikas tuulahdus edeltäjänsä Neiti Fisherin etsivätoimiston katsojalle, itse tykästyin tähän sisarsarjaan.

  Harmaa ja pimeä marraskuu on parasta aikaa kääriytyä vilttiin ja nauttia laatusarjoista yksin tai seurassa. ✨

  • Eikö vain, ihan parasta rentouttavaa ajanvietettä marraskuun pimeydessä ja kotiin käpertymisessä. :)

   Uraäidit on juuri tuo Working Moms, sille suositus! Hei Valokeilassa Reesen kanssa on ihana vinkki, kun pikagooglasin! Rakastan Reeseä, hänellä on niin jotenkin ihanan lämmin ja sisarellinen tapa tukea ja nostaa naisia esille Instagramissakin. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Ja jes, myös sitä Youngeria, kun telee sopiva hetkiä lisätä kanavatarjontaa. Aika on meidän -sarjaa suositteli ainakin Noora Hookin Perjantain parhaat -podcastissa. Olen vähän huono katsomaan mitään muuta kuin englanninkielistä (tai poikkeuksena espanjan-), mutta tämä voisi olla sellainen, jonka kohdalla tehdä poikkeus. :)

   Kiitos Laura ideoista ja leppoisia katseluja!

 3. Areenasta löytyy myös mitä parhaimpia sarjoja mm englantilaisia ja ruotsalaisia. Ennen kuolemaa on koukuttava ruotsalainen ja todella hyvä. Toivottavasti ensimmäinen kausi löytyy jostakin….Toinen on nyt menossa Areenassa ja ylellä. Ihan kamalaa vaan, kun pitää odottaa viikko uutta jaksoa :-)
  Netflixistä voin ainakin suositella Quicksand- suurin kaikista, Ozark on myös katsomisen arvoinen.

   • Moi Taina! Kiva, kun muistutit Areenasta. Sielläkin on tosiaan paljon katsottavaa. Me olemme vähän huonoja katsomaan pohjoismaisia sarjoja, mutta täytyy taas muuten pitkästä aikaa selata, mitä siellä on – muuta kuin Pikku Kakkonen. ;) Quicksand voisi kyllä kiinnostaa! Mieheni katsoi Ozarkin ja tykkäsi. :)

    Samaa mieltä, Leena! Kiva, kun sinäkin tykkäsit. Saimme eilen Successionin toisen tuotantokauden loppuun ja siis todella, niin älyttömän hyvä hahmojen, dialogin ja kiinnostavn aiheen takia!

  • Ehkä sille jossain välissä on sopiva rako. :) Ainahan voi laittaa muut tauolle ja tilata vain hetkeksi, etenkin jos tuntuu, että siellä olisi katsottavana useampi sarja. The Act -sarjassa oli tosiaan kiinnostava aihe, vaikka sarjana se minusta jäi hieman valjuksi. Jos teema kiinnostaa, niin sitten kannattaa kyllä katsoa.

 4. Kiitti suosituksista ja huikeeta, the Crownin kolmatta kautta odottelinkin jo. Itse tykkäsin the Residentistä, josta Netflixissä vasta 1.kausi. The Affairista siellä myös vasta 4.kausi. Heräsin myös the Good Wifeen tosi myöhään ja kamala järkytys olikin pari viikkoa sitten, kun sarja oli mulla ihan kesken ja se hävisi Netflixistä. Jos siis vinkkejä, mistä sen vois katsoa loppuun, niin lähetän suklaata 😀!

   • Kiitos Hanna itsellesi ideoista! Harmi, kun en pysty sairaalasarjoja oikein katsomaan. Ja voi ei, painajainen, jos sarja jää kesken. Nyt muistin, että minäkin aloin katsoa The Good Wifea, kylläkin jo ajat sitten, blogilukijoiden suosituksesta. Se oli kyllä hyvä, mutta ei ilmeisesti sitten kuitenkaan niin koukuttava minulle, koska jäi kesken. Mutta sinua nyt suren, tuo on traagista. :D Osaisinpa auttaa!

    Ja Jennille kiitos vinkistä Residentin katsojien puolesta. :)

 5. Modern Love – aivan ihana, tykkäät varmasti, erilaisia ihmiskohtaloita Nykissä! Löytyy Amazon primesta. Kannattaa ottaa joku kokeilujakso, se riittää kun sen sarjan hotkaisee hetkessä!

 6. Netflixilla on huippuhyva Casa de papel, joka sijoittuu Madridiin. Amazon Primella on Jack Ryan ja The man in the high castle

  • Joo, Casa de papel! Mieheni alkoi katsoa Rahapajaa omana sarjanaan, mutta lopulta kurkin koko ajan olan yli. Se olisi pitänyt katsoa itsekin kunnolla alusta asti. Kiitos myös muista suosituksista, jos tulee otettua Amazon Prime. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue