Katsaus aikaisempaan joulukotiin lehtijutun kautta

Valokuvat ensimmäistä lukuun ottamatta: Krista Keltanen

Meillä kiertää sisustusbloggaajakollegojen kesken välillä kivoja haasteita. Tämänkertaisen haasteen jakoi Inspired by love, ja haasteessa ajatuksena on kurkistaa menneisiin joulukoteihin.

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Valitettavasti meidän edellisestä omasta kodista, jonka pitkäaikaisimmat lukijat muistavat blogistakin, minulla ei ole kauheasti joulukuvia, vielä vähemmän niitä on sitä edeltäneestä vuokrakodista.

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Ajattelinkin, että tämä olisi kiva hetki jakaa kaksi vuotta sitten meidän kodista lehteen otetut joulukuvat, koska en ole niitä vielä koskaan jakanut. Valokuvat ovat Krista Keltasen ottamia ja jutun kirjoitti Jonna Kivilahti, ihana, varmasti monelle sisustuslehtien lukijalle tuttu työpari. Juttu ilmestyi viime vuonna Glorian kodissa ja tänä vuonna Glorian kodin Kauneimmat joulukodit -numerossa, lyhyempänä tosin, joten siksikin blogissa on kiva jakaa koko kuvasarja.

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Meidän joulutyyliksemme on siis vakiintunut valkoisen rinnalle kulta ja hopea – nimenomaan molemmat, koska itse pidän todella paljon näden kahden metallin sekoittamisesta (enkä osaisi toisaalta päättää vain toista). Muita meidän kodin joulutyylin määritteleviä elementtejä ovat valkoiset kukat, ennen kaikkea amaryllis eli ritarinkukka, tuoreet havut, runsaaksi koristeltu kestokuusi, havukranssit, lyhdyt ja kynttilät.

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Tällainen meidän joulutyyli on ollut niin kauan kuin olemme joulua varsinaisesti laittaneet. Minulla ei siis olisi paljastaa muunlaista joulutyyliä, vaikka vanhoja kuvia löytyisi. Muuten kyllä olen sisustanut eri tavalla kun nykyään – voi pojat, että olenkin. (No, kukapa ei olisi.)

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Omasta tyylihistoriastani löytyy tanskalaista pastellisuutta romanttisesti kulunein puuhuonekaluin. Samoihin aikoihin rakastin vintage-julisteita eli esimerkiksi julisteita menneiden vuosikymmenten mainoksista. Niin ikään olen käynyt läpi Indiska-aikakauden tummilla puuhuonekaluilla ja turkooseilla astioilla. Jos koskaan päädyn varastoon penkomaan valokuvia, voin vilauttaa storeissa.

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Vaikka vanhoissa tyyleissä ei olekaan mitään samaa nykyisen kanssa, muistelen niitäkin lämmöllä – kauniisti toteutetut omassa kategoriassaan ja opiskelijabudjetilla. Esimerkiksi kirppikseltä vain parilla kympillä löytynyt kulunut valkoinen Singer-pöytä oli minulle vuosien ajan todella rakas aarre.

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Jos palataan jouluun, niin itse joulu näyttää meillä edelleen hyvin samanlaiselta kuin kaksi vuotta sitten. Entäs koti muuten sitten kolmen vuoden asumisen jälkeen? Same same but different, sanoisin. Pinnat, huonekalujen järjestys ja suurin osa kalusteista ovat samoja, mutta television alla olevan kaapin, yöpöydät ja sohvapöydän olemme vaihtaneet, ja olohuoneeseen on tullut lasiset terassille vievät pariovet ja keittiön välitilaan laatta. Lisäksi olohuoneen kulmaan on kuvien ottamisen jälkeen tullut vitriinikaappi ja abstrakti maalaus on vaihtunut pyöreään peiliin. (Minulla on muuten tuo maalaus edelleen laittamatta myyntiin, niin jos se kiinnostaa, laitathan viestiä.)

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Lastenhuoneeseen on toki tullut uusi sänky, mutta sielläkin kalusteet ovat muuten samat. Emme muuten vielä olekaan laittaneet joulua lastenhuoneeseen. Pienen pöytäkuusen voisi ainakin nostaa esille.

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Kaiken kaikkiaan pidän siitä fiiliksestä niin jouluna kuin muulloinkin, että oma tyyli on löytynyt, eikä pyörää aina tarvitse keksiä joka vuosi uudestaan. Kuitenkin omakin tyyli saa elää ja elääkin hieman yksityiskohdissa. Jouluista inspiraatiota kerään Pinterestin joulutaululle. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jouluperinteemme täydentyi lasten myötä joulusukkakalenterilla.

Homevialaura, joulukoti, kuva Krista Keltanen

Jouluisen kuvamatkan myötä tunnelmallista alkanutta joulukuuta ja ensimmäistä adventtia!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue