Mitä odotan joulukuulta

Homevialaura, joulukuu

Näin jonkun kirjoittavan kanavaansa: “Jee, enää kolme viikkoa jouluun“. Oma ajatukseni oli enemmänkin ”Apua, enää kolme viikkoa jouluun”.

Minusta joulun odottaminen on joulussa ehdottomasti parasta, ja voisin mieluusti ottaa ainakin kaksi viikonloppua lisää joulunalusaikaan ilman minkäänlaista kiirettä kirittää kelloja aattoon. Koska aikaisemmin kirjoitin, mitä odotan syksyltä, toteutan nyt saman jouluisena versiona.

Homevialaura, joulukuu

Joulukonserttia

Meillä on ystävän kanssa perinne käydä joulukonsertissa ja se on sellainen perinne, josta on hevillä luovu. Olemme usein olleet UMO Helsinki Jazz Orchestran konsertissa. Tänä vuonna luvassa on Swinging Christmas. Joulu ei minulle tule ilman tätä perinnettä ja parasta ei ole yksin konsertti, vaan koko siihen liittyvä tunnelma. Konsertin jälkeen on taianomaista kävellä kauniisti valaistun kaupungin läpi kotiin.

Homevialaura, joulukuu

Perheretkiä

Yksi syy, miksi kaipaisin lisää päiviä joulukuuhun on se, miten paljon kivoja tapahtumia silloin järjestetään ja haluaisin osallistua, no, kaikkiin. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta joitain jouluisia retkiä on aina perheen kanssa pakko tehdä. Tänä vuonna suunnittelemme vierailua Porvoon vanhaan kaupunkiin, kahvila N’avettaan Sipooseen ja Lugnet Life & Living -kartanoon Kirkkonummelle. Lisäksi meille on tullut perinne käydä, kiitos yhden teidän vinkistä, Ruiskumestarin talolla Kruununhaassa ihastelemassa vanhan ajan joulua. Vaikka moni muu retki on kiva tehdä päiväsaikaan, Ruiskumestarin talolla on minusta erityisen tunnelmallista käydä, kun hämärä on jo laskeutunut.

Homevialaura, joulukuu

Ystävien ja läheisten tapaamista

Toinen syy, miksi kaipaisin lisää päiviä joulukuuhun on se, että ehtisin nähdä enemmän ystäviä. Onneksi aika monta tapaamista on jo saatu lyötyä lukkoon, ja loput toteutuvat sitten spontaanisti viimeisinä päivinä, kun tiputellaan joululahjoja kummilapsille puolin ja toisin. Huomaan muuten, että sellaiset iltamyöhäiset pikkupikkujoulut ovat meillä lähes täysin jääneet ja enemmän ystäviä tapaamme juuri rennosti päivisin ja iltapäivisin glögin äärellä ja yhdessä lasten kanssa. Onneksi Asennemedian pikkujoulut antavat kuitenkin syyn kaivaa esille vähän paljettejakin.

Homevialaura, joulukuu

Kaupungilla kiertelyä

Kaikenlaisia ruuhkia pyrin joulun alla välttelemään, mutta jos ei itsellä ole pitkää to do -listaa eikä stressiä, kaupungilla on ihana kiireettömästi pyöriä. Poiketa Tuomaan markkinoille, kahville ja glögille, hakea joulukukkia, piipahtaa pikkuputiikkeihin ja ylipäätään vain kävellä Helsingin vuosi vuodelta kaunistuvia valoja ihaillen etenkin pitkin Espaa ja Torikortteleita. Myös kauppahalleissa on jouluisin erityisen ihana tunnelma. Sanoinko jo, että joulukuu voisi olla vähintään kaksi viikkoa pidempi.

Kuvat: Lilli Salminen

Comments

 1. N’Avetalle lämmin suositus täältä, jos ei ole entuudestaan tuttu. ❤️ Sydämeltäni edelleen sipoolaisena, olen niin iloinen, että vanhasta kotikunnastani löytyy jotain noin tunnelmallista. 💕 Teininä koko kunta oli lähinnä ankea ja olin onnellinen suorasta bussiyhteydestä Porvooseen ja Helsinkiin. 😂

  • Kiitos suosituksista! En tiennytkään, että olet Sipoosta. :) N’avetta näyttää todella tunnelmalliselta. Toivon kovasti, että ehtisimme sinne tunnelmoimaan ja herkuttelemaan ennen joulua. Ja jep, voin kuvitella! Tuo taitaa olla aika tyypillinen fiilis teininä yhtään pienemmällä paikkakunnalla. :D

   • Jep. Alunperin Oulusta (Limingasta), siitä muutettiin Sipooseen ja sitten olen muuttanut Helsinkiin. Olen itseasiassa asunut Limingassa kymmenen vuotta, Sipoossa kymmenen vuotta ja nyt myös Helsingissä kymmenen vuotta. 😂

 2. Ah, UMO: n rumpali on musiikkilukiokaverini, UMO on myös levyttänyt yhden lastenlauluni. Joulukonsertti kuuluu ehdottomasti jouluun. Yleensä menen kuuntelemaan Rajatonta, ja siinäkin, ylläri pylläri, laulaa kurssikaverini Sibelius Akatemiasta. Parasta on kuitenkin jouluinen musisointi perheen kanssa, ihana, iso sekametelisoppa!

  Tulkoon joulustasi juuri sellainen kuin toivot! Ihanaa joulunodotusta!

  • Oi, ihanaa! Voin kuvitella, että sinulle musiikilla on vielä ihan erilainen rooli, myös oman musisoinnin, työn ja kollegojen kautta. :) Itse en ole yhtään musikaalinen, ja yhteislaulu on suorastaan pieni painajainen. :D Mutta muiden musisoinnista nautin kovasti jouluna, etenkin juuri UMO- ja Rajaton-tyyppisestä – rallatteluista en niinkään, mutta sellaistakin tarpeen mukaan menen pienten ihmisten avecina kuuntelemaan. ;)

   Juuri sitä samaa toivon sinne! Lämmintä teidännäköistä joulua. <3 PS. Teidän joulukuusi koristeineen oli upea: ei yhtään sekamelska, vaan tyylillä koottu persoonallinen kokonaisuus kauniita muistoja.

 3. Kuten ennenkin todettu, en ole jouluihminen, mutta nautin tähän hämärään aikaan liittyvästä puuhastelusta, siinä on jotain ihanan vanhanaikaista. Siksi minulle se lahjojen näpertäminen itse ja menyyn suunnittelu ovat tärkeitä. Reilu viikko sitten olin Turussa ja Luostarinmäen joulu, vanha suurtori ja Qwenselin museon joulutunnelma olivat suorastaan taianomaisia. Tapanani on käydä katsomassa myös ihana Ruiskumestarin talon joulu sekä Sinebrychoffin museon joulupöydät, tänä vuonna haaveilen ehtiväni katsomaan myös Villa Gyllenbergin joulukoristeet. Joulumusiikista pidän eniten saksalaisista ja latinankielisistä vanhoista joululauluista, ja niitä on usein ollut Kirpilän taidekodin konsertissa, jonne usein otan mukaan vanhan kummisetäni – konserttiin meneminen yli 90-vuotiaan vanhan herrasmiehen kanssa on elämys jo itsessään.

  • Kuulostaa siltä, että olet juuri omanlaisesi jouluihminen. :) Hämärästä ja joulusta puheenollen: kiitos sinun vinkkisi aikoinaan, Ruiskumestarin talolla käymisestä on tullut meidän perheelle tärkeä jouluperinne. Eilen teimme tämän vuoden retken. Ja Ruiskumestarin talolle menemme nimenomaan hämärällä. Siinä todella on oma taikansa, Kruna on aina vielä niin tunnelmallisen hiljainen ja ikkunat kauniisti valaistuja. Toivon, että perinteestä jää lapsille kaunis ja rauhaisa joulumuisto.

   Siihen juuri aina yritän itse kannustaa, että jokainen tekisi joulusta itsensä näköisen. Olet löytänyt paljon vanhanaikaista tunnelmointia. Kiitos vinkeistä, monet sopisivat meillekin! Tänä vuonna olimme Turussa syksyllä, mutta ensi vuonna olisi ihana ajoittaa vierailu joulun alle.

   Upea konserttiavec sinulla! <3

   • Kiva kuulla, että Ruiskumestarin talo on ollut teille mieluisa kokemus! Sinebrychoffin joulukattaukset edustavat aivan erilaista joulunviettoa hienoine astioineen ja ruokineen, mutta ehkäpä nekin olisivat esikoisellenne kiinnostava juttu jo lähivuosina? Kotimuseohan on kaiken lisäksi ilmainen, ja vaikka oma lapsi alkaa olla siinä iässä, ettei häntä oikein tässä vaiheessa äitimamman kanssa museoon saa, hieman nuorempana hän innoissaan bongaili tuttuja leivonnaisia kattauksista ja ihaili astioita, niissä kun on kiiltoa ja kultauksia riittämiin :-). Kotimuseon upeissa huoneissa lähtee lapsenkin mielikuvitus lentoon, kun ajattelee, millaisia juhlia siellä on mahdettu aikoinaan pitää.

    Hih, omanlainen jouluihmisyys on hyvä käsite. Luostarinmäellä mietin hetken puolitosissani, että voisin joskus hakeutua joulusesongin ajaksi vapaaehtoiseksi joulumuoriksi johonkin pikku taloon ja pitää sitä auki joulukauden sillä ehdolla, että saisin nukkua yöni mökissä lieden lämmössä ja käyskennellä iltaisin museon sulkeuduttua kujilla lyhty kädessäni :-D! Haaveilin myös, että kun kesäpaikkaamme kuuluvan yli 150-vuotiaan kalastajamökin remontti valmistuu (mökin painuneet eristeet uusitaan perinteisillä materiaaleilla ja ikkunat kunnostetaan niin, että lämpö pysyy sisällä), painun vielä jonakin päivänä sinne alkutalven pimeillä keleillä kulkemaan metsässä lyhty kädessä! Olen nyt muutamana talvena katsellut kateellisena kylän somekanavista kuvia järvenselällä leiskuvista revontulista ja haaveilen, että joskus kävisi tuuri ja onnistuisin itsekin jonain pimeänä syysyönä bongaamaan ne…

    • Heippa! Ihan varmasti tykkäisi myös Sinebrychoffin kotimuseosta, kiitos! Laitoin sen meidän joulumuistilistalle ylös. :)

     Juuri omanlaisena jouluihmisenä oleminen ja omanlainen joulunvietto on minusta se juttu. Yksi innostuu leipomisesta, toinen joulutapahtumista, kolmas hotellijoulusta, neljäs kolmas vanhan ajan joulusta – kuulostaisipa muuten ihanalta! Onneksi on mainittuja paikkoja, kotimuseoita ja muita, joihin pääsee tunnelmoimaan. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue