Lasten soittolista: Homevialaura for little people

Homevialaura, lastenmusiikki, lasten soittolista, Spotify, Homevialaura for little people

Haloo, kuuluuko banaanipuhelimesta?

Pitääkö olla huolissaan, että uusi lempikappaleeni, jota tekisi mieli luukuttaa naapuriin asti, on vuodelta 1994 peräisin oleva lastenlaulu, Raffin Bananaphone (toisaalta mikäs siinä, tehtiin silloin parasta räppiäkin).

Tein tyttärilleni Spotify-soittolistan ja ajattelin jakaa sen teillekin. Homevialaura for little people pitää sisällään lastenversiona sentyyppistä musiikkia, jota mielelläni kuuntelemme taustalla kotona.

Homevialaura, lastenmusiikki, lasten soittolista, Spotify, Homevialaura for little people

Soittolistaan kokoamani lastenmusiikki on ranskan-, espanjan-, portugalin-, italian- ja englanninkielistä. Itse lapsena rakastin (tai todennäköisesti vain nostalgiapäissäni muistelen rakastaneeni) katsoa televisiosta italialaista Lapset laulavat lapsille -ohjelmaa (muistatteko te tämän kasari- ja ysäriklassikon?). Soittolistassa on vähän samaa henkeä, vain laajemmalla kielikattauksella, ja näistä lauluista suurimman osan laulaa kyllä aikuiset.

Suomalaiseen lastenmusiikkiin törmää Suomessa kaikkialla, niin siksi halusin listasta nimenomaan kansainvälisen. Musiikki, jos mikä, yhdistää kaikenikäisiä ihmisiä yli kielirajojen, ja siksi minusta on sympaattinen ajatus soittaa tytöille edes joskus kotona jotain sellaista, mitä he eivät muuten kuulisi, ja mikä tuo heidät toivottavasti lähemmäs muita kieliä ja kulttuureita.

Homevialaura, lastenmusiikki, lasten soittolista, Spotify, Homevialaura for little people

Olen koonnut soittolistan sillä ajatuksella, että se on kaikille perheenjäsenille miellyttävää taustamusiikkia. Esimerkiksi Baby Sharkista listalla mukana on leppoisa versio.

Pääset soittamaan Homevialaura for little people -Spotify-soittolistaa tästä. Lista suositellaan nautittavaksi satunnaistoistolla, tai sitten vain Bananaphone repeatille.

Toivottavasti tykkäätte, ja pienet ennen kaikkea!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue