Henkisesti lähellä: jos tunnet tarvetta auttaa

Homevialaura, Venner, Jokaiselle lapselle lounas

Toivottavasti jaksette hyvin! Kirjoitin tämän jo Instagramiin, mutta ajattelin, että nostan aiheen vielä blogiinkin, kun se on minulle niin tärkeä. Jos tunnet tarvetta auttaa ja sinulla on siihen mahdollisuus, yksi tapa auttaa on suomalaisia vähävaraisia perheitä Vennerin kautta.

En varmasti ole yksin, kun mietin, mitä tässä kohtaa käy vähävaraisille perheille ilman koulun tai päiväkodin päivittäistä lämmintä ruokaa. Avun tarvitsijoita on tässä tilanteessa tietysti sydäntäsärkevän paljon muitakin.

Niin kuin Maaret Kallio jälleen niin osuvasti lentomatkavertauskuvassaan Helsingin Sanomien kolumnissa kirjoitti, meillä kaikilla tässä tilanteessa on tärkeä tehtävä. Omani ajattelen olevan se, että noudatan ohjeistuksia ja huolehdin lasteni turvallisuudentunteesta.

Sen lisäksi on tietysti valtava tarve auttaa yhteiskunnallisesti omien resurssien puitteissa. Meillä on asiat olosuhteisiin nähden hyvin, joten koen suurta merkityksellisyyden tunnetta, että voin auttaa muita (turvallisesti, nettiyhteydellä), ja että voin vielä käyttää kanaviani auttamismahdollisuudesta kertomiseen.

Kenenkään ei tule tässä tilanteessa potea huonoa omaatuntoa, jos ei oma taloudellinen tilanne mahdollista auttamista, vaan päinvastoin sympatiat ovat nyt kaikkien kovia kokevien luona. Mutta jos on sellainen olo ja mahdollisuus, että haluaa suomalaisten yritysten tukemisen lisäksi osallistua kotimaassa perheiden auttamiseen, niin tässä on yksi tapa.

Homevialaura, Venner, Jokaiselle lapselle lounas

Tilannetta varten on käynnistetty Jokaiselle lapselle lounas -kampanja. Ruokakasseja vähävaraisille perheille toimittaa yhteistyössä Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka.

Nyt koossa olevan rahoituksen turvin yli 550 lapsiperhettä saa ruokakassin kampanjan aikana. Ruokakassien jakelun toteuttaa Venner, joka yhdessä Hope ry:n, K-ruoan ja Kauppahalli24:n kanssa auttaa suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä ravitsevan ruoan avulla ympäri vuoden, ja tietysti tällä hetkellä apu on tärkeämpää kuin koskaan.

Vennerin ruokakassin voi ostaa sen verkkokaupasta kokonaisena (90 euroa) tai osan kassista 15 euron, 30 euron tai 45 euron summalla.

Kaiken tämän keskellä saan saan itse solidaarisuudesta valtavasti voimaa. Kun mietin, miten nopealla ja hienolla yhteistyöllä tämäkin kampanja on poikkeustilanteessa toteutettu, niin silmäni kostuvat. Niin moni antaa nyt niin paljon itsestään: henkisesti ollaan lähempänä kuin koskaan.

Kuvituksena on porkkanasämpylät. En aina leivo lasteni kanssa, mutta kun leivon, merkattakoon se #stayathomevialaura-koronapäiväkirjoihin. Rauhaisaa Earth Hour -lauantaita!

Comments

  1. Ja voisi vielä tarkentaa että sillä 90€ saa siis kaikki tarvittavat ainekset viikon ravitseviin pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle, ruokaohjeet sekä Sana Solin D-vitamiinivalmisteen.

    (Itse mietin alkuun että onpa summa kallis, kun jotkut ravintolat tekevät ruokaboxeja esim 40€ hintaan, mutta ne ravintoloiden boxit ovat vain yhden päivän ruuat ja tämä Venner on viikon -toki niissä boxeissa ravintolan valmistamat ruuat, ja hieno palvelu sekin!)

    • Moi Anni, no just näin! Vennerissä on nimenomaan hieno ajatus siitä, että ravitseva ruoka on kaikkien oikeus ja ruokakassit ovatkin kasvisruokaa ja tosiaan Orkla on mukana Sana-Sol D-vitamiinilla. <3 Tosi mahtavaa, että on palveluita ylipäätään ja tosiaan siihen nähden, kuinka paljon Venner-kassi sisältää, niin on kyllä tehty hyvää ateriasuunnittelua hinta-laatusuhteen osalta. Asialla on Asennemedia-kollegani Tuulia, joka nytkin on hienosti lennosta vaihtanut ruokakassin raaka-aineita sen mukaan, mitä parhaillaan on tarjolla. Niin iso kunnioitus heidän työtään kohtaan!

  2. Kiitos Laura tästä vinkistä. Heti kun korona-eristys alkoi, mietin että miten käy niiden lasten joille kouluruokailu on ollut ehkä päivän ainoa lämmin ateria. Niitäkin lapsia todellakin on, tässä meidän hyvinvointivaltiossamme, vaikka tekisi mieli sulkea silmät ja ajatella että kaikilla olisivat asiat hyvin. Tämä tekstisi tuli siis todella hyvällä hetkellä :) Toivon että mahdollisimman moni tosiaan osallistuisi, tämä on todella helppo ja vaivaton tapa auttaa hädän hetkellä.

    • Moi Lilja! Sama juttu. Itse on siitä onnekkaassa tilanteessa, että pärjää olosuhteisiin nähden hyvin, mutta nimenomaan muista on kova huoli. Niitä lapsia todella on sydäntäsärkevän paljon. :( Kirjoitan joka joulu Joulupuu-keräyksestä ja se on pureutunut ihon alle, että pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10 000 lasta lastensuojelun piirissä. Tämän asian kanssa on niin voimaton olo. Onneksi on kuitenkin tapoja auttaa ja toivotaan, että mahdollisimman moni kynnelle kykenevä osallistuu. <3 Kiitos, kun olet samalla asialla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue