Kaikkien aikojen lempisarjani järjestämisessä: Ikea Kuggis

Kaupallinen yhteistyö, IKEA ja Asennemedia

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Vaikka kuva siltä näyttää, emme ole muuttamassa – ainakaan tähän hätään, vaikka Oikotie-vahti onkin päällä. Mistä tänään puhun on kaikkien aikojen lempisarjani järjestyksen ja säilytyksen saralla: IKEA KUGGIS.

Tai oikeastaan tarkemmin ajateltuna liittyy laatikkosarja muuttoonkin. Olen nimittäin kerännyt näitä laatikoita juuri sillä ajatuksella, että ne kulkevat seuraavaan ja taas sitä seuraavaan kotiin sisältöineen. Aion muuttaa ison osan tavaroistamme seuraavaan kotiin, sitten kun se joskus löytyy, suoraan näissä laatikossa ja suunnitella tulevan kodin kaapit ja säilytystilat niin, että näille on paikka sielläkin.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Jos tekisin Kaunis järjestys Starter Pack -setin, se koostuisi erikokoisista valkoisista IKEA KUGGIS -laatikoista. Mikä sitten sarjassa minua niin viehättää?

Tämä on makuasia, mutta minä olen ei-läpinäkyvien säilytyslaatikoiden ystävä, sillä pidän siitä, että kaapeissa on rauhallinen yhtenäinen ilme. Tarpeen mukaan olen vain kirjannut Dymo-etiketeillä, mitä kyseinen laatikko pitää sisällään, jotta laatikoilla on helppo asioida. Se on tietysti iso plussa sekin, että laatikot ovat helposti pinottavia.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Pidän niin ikään siitä, että nämä laatikot pysyvät materiaalinsa puolesta vuodesta toiseen siistinä, vaikka ne olisivat kuinka aktiivisessa käytössä. KUGGIS-laatikot on todella helppo vain pyyhkäistä puhtaaksi, eivätkä ne ole arkoja, lytisty tai rypisty.

Pitkäikäisyyden lisäksi KUGGIS-sarja on vastuullinen materiaalinsa puolesta: niiden valmistuksessa käytetään tyhjistä muovipulloista peräisin olevaa PET-muovia. KUGGIS-laatikoissa kierrätettyä PET-muovia on vähintään 70 % tuotteessa käytetystä muovista. Tämäkin uusiokäyttö on jälleen hyvä tilaisuus muistuttaa, kuinka tärkeää muovin kierrätys kotona on.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

IKEA on asettanut muutenkin kunnioitettavan tavoitteen käyttää tuotteiden suunnittelussa ainoastaan uusiutuvia materiaaleja ja kierrätysmateriaaleja vuoteen 2030 mennessä. Tästä kirjoitin jo edellisessä jutussa, Koti järjestykseen luonnollisesti uusiutuvia kuituja hyödyntämällä, jossa taas aiheena oli korit järjestyksen apuna.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Olen todella iloinen, että tämä sarja on jatkunut niin pitkään, ja jatkuu toivottavasti jatkossakin, sillä myös siitä ajatuksesta pidän, että tarpeiden muuttuessa täydennyksiä voi tehdä aina samasta laatikkosarjasta. (Jonkun verran meillä on myös IKEA VARIERA -sarjaa, jossa on vastaanvanlaisia kannettomia korkeakiiltoisia valkoisia laatikoita, joten sekin kannattaa katsastaa.)

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Meille on kertynyt vuosien varrella erikokoisia KUGGIS-laatikoita ihan joka paikkaan, kuten makuuhuoneesta avautuvaan vaatehuoneeseen, keittiön kuivakaappeihin, lastenhuoneeseen ja etenkin lastenhuoneesta avautuvaan vaatehuoneeseen, joka toimii meillä niin sanotusti yleiskaappina – eli Monica-kaappina.

Monica-kaappi viittaa Frendien Monicaan, siivousintoilijaan, jolta paljastui kaikkien yllätykseksi räjähtänyt kaappi. Meidän Monica-kaappi on vuoronperään siisti ja vuoronperään täyteen kaikkea epämääräistä ängetty epämääräinen varasto. Mutta sanonpahan vaan, että onneksi Monica-kaappi on! En tiedä, mitä tekisin ilman sitä meidän kompakteissa neliöissä. Ja siksi kaapeissa on ovet, että ne saavat välillä olla vähän vähemmän edustavia.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Keskikokoisessa KUGGIS-laatikossa säilön paketointi- ja paperitavaraa sekä esimerkiksi tyttöjen synttäreistä ylijäänyttä juhlatarviketta.

Uusin täydennys on setti kaikista pienimpiä KUGGIS-laatikoita lastenhuoneeseen. Kun esikoinen täytti 4 vuotta, huomasin, että nyt ihan pieniä leluja on kertynyt aika lailla, ja että näihin pieniin leluihin on pakko saada “kontrolli”. Siis siksi, kun meillä asuu myös lattioita nuohoava 10-kuukautinen hönö, joka on pahimmassa mahdollisessa iässä laittamaan ihan kaikki Elsan korkokengät ja Muumimamman teekannut suuhunsa ennen kuin kukaan ehtii kissaa sanoa.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Siksi päätin, että kerään kaikki pienet lelut, kuten pikku Legojen osat ja Muumitalon hahmot näihin laatikoihin, ja nostan ne lastenhuoneen kaapin ylimmälle hyllylle. Tällä hetkellä isosisko ei voi leikkiä näillä pienillä leluilla koska hyvänsä, vaan ainoastaan valvotusti niin, ettei vauva ole kotona tai ilman meitä vanhempia samassa huoneessa. Lelut, joilla molemmat saavat leikkiä, ovat kaapin alahyllyllä helposti otettavissa FLÅDIS-koreissa.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Samalla vastaan tässä jutussa tuoreeseen toivepostaukseen: missä säilytämme tärkeät paperit. KUGGIS-laatikoissapa tietenkin. Jälleen kyseessä on makuasia, mutta itse koen nämä pinottavat laatikot paljon kätevimmiksi kuin mapit. Tarkoitukseen loistava on matala A4-kokoinen laatikko. Meillä on jokaiselle perheenjäsenelle oma laatikko, ja lisäksi laatikot esimerkiksi yhteisille vakuutus- ja asuntopapereille sekä takuille ja teknisille ohjeille. Tarpeen mukaan vain erottelemme papereita muovitaskuin. Lisäksi näihin mataliin A4-kokoisiin KUGGIS-laatikoihin kerään lehdestä telteen leikkaamani sisustuskuvat ja matkajutut, joista voisi meille joskus olla iloa, kun kaikkia lehtiä ei mahdu säästämään.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Isoja KUGGIS-laatikoita taas käytämme joulukoristeiden säilyttämiseen ja lisäksi vähän yllättäen keittiön kaapissa. Erikoisuudestaan huolimatta tämä on yksiä lempiratkaisuistani.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Mikrokaapin alla oli juuri sopiva tila isolle KUGGIS-laatikolle, joten säilömme osaa kuivaruoista siellä. Näin ollen ensinnäkään kaapin ilme ei ole levoton, mutta ennen kaikkea hiutale- ja muut pussit eivät ole vaarassa kaatua ja levitä. Näin myös taaimmaiset paketit saa helpommin otettua. Apteekkarinkaappi olisi todella kätevä, mutta koska sellaista ei meidän keittiöömme mahtunut, olen kokenut tämän ison kuivaruokalaatikon aika näppäräksi vaihtoehdoksi.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Lackisar, säilytyslaukku, PET-muovi

Vaikka jutun pääaihe on tapamme käyttää KUGGIS-laatikoita, haluan vinkata myös toisesta IKEA-sarjasta, jonka valmistamisessa on käytetty PET-muovia: LACKISAR-säilytyslaukut. Säilytyslaukkujen valmistamiseen käytetty polyesteri on myöskin peräisin kierrätetyistä PET-muovipulloista.

LACKISAR on hyvä tiedostaa säilytysvaihtoehtona muutenkin. Säilytyslaukkuja on erikokoisia ja ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi sesonkivaatteiden säilyttämiseen. Meillä vastaavissa säilytyslaukuissa on ennen kaikkea tyttöjen pieniksi käyneitä ja käyttöä odottavia vaatteita (kuten olen kertonut, olen säästänyt heidän vaatteistaan kaikki, ja välillä tuntuu, että pyöritän täällä 70 neliössä paitsi perhe-elämää ja yritystä vielä lastenvaateliikettäkin). Säilytyslaukkujen hiekan ja valkoisen sävyinen ulkonäkö saa myös erittäin suuren Kaunis järjestys approves -leiman.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Tässä olettekin jo kuvien myötä nähneet monta esimerkkiä käyttötarkoituksista, mutta teen vielä loppuun yhteenvetolistan, miten me käytämme KUGGIS-laatikoita, vaikka tapoja on tietysti satoja jokaisen omien tarpeiden mukaan. Toivottavasti listasta on inspiraatioksi vaikka kevätsiivouksessa! Kollagani Annen säilytysvinkit taas voi katsoa Muoti mielessä -blogista.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, Ikea Kuggis, säilytyslaatikot, PET-muovi

Mitä säilytämme isoissa KUGGIS-laatikoissa (37x54x21 cm)?

 • joulukoristeet yleiskaapissa
 • kuivaruokia keittiön kaapissa

Mitä säilytämme keskikokoisissa KUGGIS-laatikoissa (26x35x15 cm)?

 • paketointitarvikkeet yleiskaapissa
 • toimistotarvikkeet yleiskaapissa
 • synttäri- ja muut juhlatarvikkeet pois lukien joulu yleiskaapissa
 • korkokengät vaatehuoneessa
 • sukkahousut ja uimapuvut vaatehuoneessa

Mitä säilytämme matalissa A4-kokoisissa KUGGIS-laatikoissa (26x35x8 cm)?

 • asusteita vaatehuoneessa
 • jokaisen perheenjäsenen tärkeät paperit yleiskaapissa
 • vakuutus- ja asuntopaperit yleiskaapissa
 • talteen revityt sisustuskuvat ja matka-artikkelit yleiskaapissa
 • vaate- ja kenkähuoltotarvikkeet yleiskaapissa
 • tekniikkaosia, kuten latureita yleiskaapissa
 • matkatarvikkeita, kuten matkalaukkujen nimilappuja yleiskaapissa

Mitä säilytämme pienissä KUGGIS-laatikoissa (koko 18x26x8 cm)?

 • vanhemman lapsen pienet lelut, kuten Legot ja Muumitalon hahmot lastenhuoneessa

Comments

 1. Ooh tätä niin kaipasin! Mikä tuuri että juuri aiheesta kysyneenä sinulta tulikin kattava postaus. Jos koronatilanteesta mitään positiivista voi hakea, niin ainakin nyt on itselläkin aikaa käydä läpi kodin tavaroita ennen muuttoa, kun kotona täytyy olla. :) Tuo Kuggis-sarja onkin jo tuttu ja käytössä, ehdottomasti paras säilytyssarja mitä olen käyttänyt.

  Aurinkoista viikonloppua ja kiitos ihanasta blogistasi!

  • Moi Emmi! Juuri totesinkin aikaisemmassa keskustelussa, että kysyit kysymyksen ihan kreivin aikaan. :) Ihana, että saatoin olla avuksi!

   Ajattelen juuri niin, että kaikki, mikä auttaa nyt ylläpitämään arkea ja rutiineja sekä saamaan ajatukset sopivasti muualle, on positiivista. Kotona puuhastelu ja järjestely on tähän yksi hyvä vaihtoehto – etenkin ennen muuttoa. Tosi kiva kuulla, että sinäkin olet KUGGIS-fani, ja että saatte sarjasta iloa uudessakin kodissa. Paljon tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen kotiin!

   Kiitos ihanista sanoista ja blogini lukemisesta, aurinkoa myös sinne!

 2. Kiitos! Nyt kun päivät ovat jo pitkiä ja kotona valon takia jopa näkeekin jotain, on järjestelyhammasta alkanut kolottamaan. Meillä on aika hyvin tavaroille paikat kaapeissa, mutta moni asia kuitenkin epäjärjestyksessä. Nyt täytyykin tehdä sotasuunnitelma, ostaa muutamat laatikot ja pölläyttää kaapit järjestykseen. Mm. Tärkeät paperit on monta vuotta aiheuttanut harmaita hiuksia ja mapit on tuntunut jotenkin vääriltä käyttää kotona. Ah, tässä sitä onkin nyt hyvä projekti! Haluaisin samaan kommenttiin tuupata vielä kiitoksen vinkistä clasun siivousliinoihin. Ostin sen edullisen neljän liinan paketin ja siivoaminen ei oo koskaan ollut näin vaivatonta ja mukavaa! :D

  • Ei kestä Rosa, ilo oli puolellani auttaa! Juuri kirjoitinkin uudessa postauksessa, miten tämä voi olla monelle hetki järjestää kotia kuntoon, ja että olisin siinä enemmän kuin mielelläni avuksi. Tietysti kaikki meistä toivoo, ettei tätä tilannetta olisi, mutta kun se on, voi yksi tapa pitää mieli rauhallisena ja kirkkaana olla keskittyä ylläpitämään rutiineja ja edistämään esimerkiksi kotiin liittyviä projekteja. :) Kaiken kaikkiaan tosi ihana kuulla, että olet saanut hyviä konkreettisia vinkkejä ja inspiraatiota tarttua projektiin! Eikö vain, kyllä voi todella olla laatikolla vaikutusta järjestysintoon ja siivousliinalla puhdistusintoon. :D Aurinkoista sunnuntaita!

 3. Hei, kiitos tästä vinkistä. Olen yrittänyt miettiä lasten huoneen lelu säilytystä. Kerroitkin jo koreista mitä käytät, mutta olisi kiva saada kuvia ja kokemusta että miten toimii käytännössä? Mietin että ottaako avohyllyjä vai kaapin ja miten sieltä kaapista lapsi saa helposti lelut ja miten ne saa sinne vielä takaisin?! Kuinka iso tila teidän koreilla on siellä?

  • Moi Karoliina! Ihana kuulla, että vinkistä oli iloa. Autan näissä niin mielelläni. :)

   Jes elikä meillä lastenhuoneen tärkein säilytyspaikka on iso IKEA PAX -rungon ympärille rakennettu kaappi, jossa säilytämme paitsi tyttöjen vaatteita myös leluja.

   Ainakin tässä jutussa “Lastenhuoneen järjestys ja tavarakasvatus” näkyy kaappi ja vähän aukikin: https://homevialaura.com/2020/01/lastenhuoneen-jarjestys-ja-tavarakasvatus/

   Meillä on siis kaapissa hyllyjä ja alimmilla hyllyillä säilytämme IKEA FLÅDIS -koreja, joissa on juuri Dubloja, junarataa ja niin edelleen. Parilta alimmalta hyllyltä lapset saavat otettua korit itse käyttöön ja kahvoista niitä on helppo kuljettaa, ei nyt vauvan tietenkään, mutta vähän vanhemman. :) Korin mitoitus kaappiin on juuri sopiva, vaikka meillä on PAX-kaapinrungosta tavallista vähemmän syvä koko, 35 cm.

   Tästä kuvasta etenkin näet korin kaapin sisällä: https://homevialaura.com/wp-content/uploads/2020/01/Homevialaura-lastenhuoneen-jarjestys-tavarakasvatus_5619.jpg

   Kerro vain, jos voin vielä auttaa, mukavaa säilytysten suunnittelua!

   • Kiitos linkeistä. Olen miettinyt että onko tuo vähemmän syvä kivempi käyttää kuin normi syvä kaappi? Vaatteidenkin kanssa?

    • Moi! Ainakin lastenhuoneessa on minusta todella hyvä koko, toiminut ainakin meillä mainiosti. Lastenvaatteetkin kun ovat pienempiä, niin ne eivät hautaannu liian taakse niin kuin ehkä syvemmässä kaapissa kävisi. Samalla tietysti jää sitten vähän enemmän tilaa huonessa leikeille. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue