Kylpyhuoneenkaapin siivous ja empties-kosmetiikka

Homevialaura, kaunis järjestys, kylpyhuoneen kaapin siivous, kosmetiikka

Jos kaipaatte ajatusten muuhun suuntaamista, niin tässä yksi #kaunisjärjestys-tehtävä, jolla saa siistit kylpyhuoneenkaapit. Osallahan on nyt enemmän aikaa kotona kuin koskaan, osalla taas vähemmän, kun esimerkiksi lapset ovat koko ajan kotona viihdytettävänä ja opettavina. Tämä kevätsiivoustehtävä sopii moneen tilanteeseen, sillä se ei juurikaan vie aktiivista aikaa vaan passiivista.

Homevialaura, kaunis järjestys, kylpyhuoneen kaapin siivous, kosmetiikka

Iso osa kosmetiikasta säilyy vain 6 tai 12 kuukautta (säilyvyyden voi tarkistaa pakkauksen purkkisymbolista). Ainakin omasta mielestäni aika on vain, puoli vuotta tai vuosi hurahtaa nopeasti niissä tuotteissa, jotka eivät ole ihan jokapäiväisiä, kuten hammastahat ja dödöt. Ja kuka sitä edes muistaa, koska mikäkin purkki on avattu. Siksi ajattelen, että välillä kosmetiikkaa on hyvä käyttää keskitetysti pois ennen uuden ostamista.

Siksi olenkin tehnyt tässä kevään mittaan niin, että kerään yhteen koriin kaikki sellaiset purnukat, jotka ovat olleet avattuna pidempään, joissa on vain vähän jäljellä, ja jotka nyt muuten vain olisi hyvä käyttää pois juuri pilalle menemisen estämiseksi tai seuraavaan sesonkiin siirtymiseksi. Tehokäytän nämä kosmetiikat nyt keskitetysti pois.

Homevialaura, kaunis järjestys, kylpyhuoneen kaapin siivous, kosmetiikka

Nyt on muutenkin hyvä aika ottaa loppukiri esimerkiksi erityisen kosteuttavien talvi-iholle suunnattujen paksumpien voiteiden kanssa, jotta kaappiin tekee tilaa kevyemmille korkeamman suojakertoimen päivävoiteille.

Kun seuraavien viikkojen aikana tyhjennettäväksi suunnitellut purkit kerää yhteen, niihin on helpompi tarttua ja siinä on jotain todella tyydyttävää nähdä yhteen kerätyn purkkikasan yksi toisensa jälkeen tyhjentyvän.

Homevialaura, kaunis järjestys, kylpyhuoneen kaapin siivous, kosmetiikka

Tiedän, että en ole yksin tämän ajatuksen kanssa, sillä kaikenlaiset empties-postaukset ovat blogien klassikkoja. Kuvissa näkyy oma empties– tai viittä vaille empties -kasani. Minulta on tyhjentynyt ja tyhjentymässä yhtä sun toista kasvo- ja hiusnaamiosta sampooseen, kasvosuihkeeseen (osa tuotteista on saatu aikoinaan PR-näytteinä).

Siinä mielessä aihe liittyy myös pääsiäiseen, että hieman erikoisesti odotan pyhiltä ruoan lisäksi melkein eniten sitä, että pääsen saunaan, vaikka se ei mikään pääsiäisperinne sinänsä ainakaan meillä olekaan. Nyt vain kaikki hyvää tekevät hetket kotona korostuvat.

Homevialaura, kaunis järjestys, kylpyhuoneen kaapin siivous, kosmetiikka

Kuvissa näkyvä kirja on Cozylta arvostelukappaleena saamani Pia Airaskorven kaunis teos, 11 minuutin kasvojooga. En valitettavasti ole itse saanut aikaiseksi ottaa siitä rutiinia, mutta uskon harjoituksiin täysin ja muutenkin elämäntapojen merkityksellisyyteen, jota kosmetiikka tukee. Minulla on vielä tapana narskuttaa hampaita öisin ja siksi ajattelen, että kasvojooga tai gua sha voisi olla kasvojen rentouttamiseksi hyvä apu.

Toinen, jonka merkitys kasvojen hoidossa minulle korostuu koko ajan lisää, on suojakerrointen käyttö. Joskus muinoin käytin aurinkoisina päivinä 15 suojakerrointa, sitten vähitellen 30 ja nyt ei tunnu liioitellulta käyttää 30 tai 50 suojakerrointa päivittäin jopa pilvisellä säällä. Aurinko on kuitenkin merkittävä ihon vanhentaja ja tietysti suojaus tuntuu tarpeelliselta ihon turvaamiseksi. Suojakertoimelliset voiteet ovat vielä kehittyneet niin hyviksi, että niitä on minusta ilo käyttää siinä missä tavallisiakin.

Näillä taas askeleen lähemmäs kevättä keventyneessä kodissa, voikaa hyvin!

Comments

  1. Olipas hyödyllinen vinkki! Minulla on onneksi hyvin maltilliset määrät kosmetiikkaa, ja ei hirveästi purnukoita jotka eivät ole viikoittaisessa käytössä. Mutta pari etenkin hiusmuotoilutuotetta löytyi, joille en edes antanut armonaikaa tälle esiin nostolle, vaan hävitin suoraan jo vuosia (!!) vanhat purkit pois. Kiitos siis inspiraatiosta tähän ja ihanaa pääsiäistä :)

    • Onpa kiva kuulla Hanna, kiitos! Ihana, jos sait inspiraatiota. :) Minäkään ole varsinainen purkkihullu niin kuin omistautuneet kosmetiikkaharrastajat, mutta olihan sitä taas kertynyt näytteinä. Minulla menee myös vähän kausissa, kuinka paljon tuotteita käytän. Välillä on ihana lotrata yhdellä jos toisella tuotteella, toisinaan käytössä on todella simppeli (lue: laiska) ihonhoitorutiini. ;) Kuitenkin sen alkaa tässä vuosien varrella oppia, mitä tuotteita itselle tarvitsee. Meikkipussin sisältö on minulla ollut vuosia enemmän tai vähemmän sama, samoin juuri hiusmuotoilutuotteiden käyttö on on vähäistä, niin niitä ei turhaan onneksi tule enää ostettua. Eniten menee kasvojen ja vartalon ihonhoitotuotteita. :) Ilo oli minun puolella ja kiitos samoin sinne, oikein mukavaa ja leppoisaa pääsiäistä!

  2. Mulla on kanssa tehokäytössä kaikki vanhat purkit ja purnukat nyt, vaikka kosmetikkkaa on melko maltillisesti. Enkä osta uusia rasvoja ennen kuin vanhat on käytetty testereitä myöten. Vanhimmat on kyllä jo useamman vuoden vanhoja, mutta silti ihan käypää tavaraa. Silti meikkien ja muiden tyhjeneminen on todella vapauttavaa. Just sorteerasin kuiva-aine laatikon ja laitoin turhat pois. Teetä pitää juoda urakalla, että saa ostaa uutta 😅

    Aurinkoista pääsiäistä!

    • Moi Meri! Kiva kuulla sinun käytännöistäsi ja hauska kuulla, että siellä on nyt myös purnukoiden tehokäyttö menossa. :) Hyvä kun mainitsit testerit, ne on minulla kehityskohde. Niitä jostain syystä jemmaan ja jemmaan matkoille, ihan kuin tarvitsisin sata erilaista näytettä siihen, että käyn ehkä muutaman kerran vuodessa yöpymässä jossain muualla. Ajattelinkin ihan samaa, että niitäkin voisi alkaa käyttää pois. Eikö olekin vapauttavaa kaikki tällainen! :D Ja todella sitä on myös keittiön siivoaminen. Saan todella paljon tyydytystä siitä, että nyt tulee tehtyä vielä aikaisempaa enemmän sellaisia Kokkisota-tyylisiä aterioita sekalaisista jämistä ennen kauppaan menemistä. Samoin kiitos, aurinkoista ja rentouttavaa pääsiäistä!

    • Kiitos Elina! Edellisten asukkaiden remontoima, mutta perus valkoisilla ja harmailla laatoilla ja vaalean puun värisellä saunalla oikein riittävästi meidän näköinen. Muut kalusteet olisin valinnut vähän toisin, mutta kuvissa näkyvä tuplapyykkikaappi on oikein mieluisa ja meidän muuton yhteydessä lisäämä. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue