Paahdettu kukkakaalisalaatti

Homevialaura, paahdettu kukkakaalisalaatti

Aloin himoita paahdettua kukkakaalisalaattia heti, kun näin inspiroivan Coffee table diaryn Gideldan Storyssa Gwyneth Paltrowin Goopin version, jossa paahdettuun kukkakaaliin yhdistetään kikherneitä, Dijon-sinappia ja persiljaa. Ennen kuin omani tehtyä, ilmestyi Glorian ruoka & viini, jossa sielläkin oli vastaavanlainen resepti, paahdettu kukkakaali-fetasalaatti.

Minulla oli jääkaapissa molemmista resepteistä jotain, mutta ei kaikkea kummastakaan, joten päähdyin tapani mukaan sekoittamaan lennosta oman version. Tämä on minulle hyvin tyypillistä: reseptistä saan inspiraation, mutta lopullisen version oikaisen tai sovellan suurpiirteisesti. Niin tai näin, tällainen salaatti on ihanaa yhdellä jos toisellakin tavalla viimeisteltynä.

Homevialaura, paahdettu kukkakaalisalaatti

Omassani paahdoin uunissa kukkakaalit, kikherneet ja edelliseltä aterialta jääneen paketinpuolikkaan punaisia linssejä. Uunissa paahtamisen jälkeen sekoitin joukkoon Dijon-sinapista, oliiviiöljystä ja valkosipulista sekoitetun kastikkeen, suolaa ja pippuria, sitruunanmehua, fetaa, persiljaa ja kapriksia.

Joukkoon sopisi ihan varmasti pähkinät, mantelit, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, granaatinomenansiemenet, pinaatti, couscous tai bulgur… Tällainen on myös loistavaa hävikkiruokaa tyhjentää purkinpohjallisia ja lisäksi tästä on helppo ottaa sivuun vähemmän “eksoottinen” versio lapsille.

Homevialaura, paahdettu kukkakaalisalaatti

Niin ikään salaatti sopii ihanasti vappupöytään perunasalaatin tapaan ja tämän tyyppistä ruokaa syömme ahkerasti läpin kesän al fresco oman pihan yrttejä hyödyntäen. Salaatti on ruokaisa pääruoksi mutta toimii myös lisukkeena – toivottavasti pian grillattavien kaverina.

Kiitos Giselda ja GRV vielä ruokahalun herättämisestä! Karanteeninaikaisia ruokaideoita kun olette kaivanneet, niin halusin laittaa hyvän kiertämään. Mukavaa lauantaita!

Comments

 1. Kesa lautasella!

  Ja tuo aurinkokuivattutomaattiversio onkin varmasti Toscana lautasella – ruokamatkailua kun ei muutakaan voi.

  Iloista vappua sitten kun se saapuu

  • No se hyvinkin! Ihana, kun kukkakaalit voi pian paahtaa grillissä, niin tulee vielä ekstrafiilistä. Ja ehdottomasti näin. Kenties juuri Välimeren-kaipuusta on iskenyt kova aurinkokuivattujen tomaattien himo. Tomaatteja tulee varmasti tehtyä monella tavalla kesällä ja täytyy myös varustaa kaappi säilykkein. Aurinkokuivattujen tomaattien lisäksi tietenkin oliiveja, kaprista, artisokkaa, viininlehtikääryleitä. Täydentävät hyvin suunniteltuja ja lennossa keksittyjä kesäkokkauksia. :)

 2. Testiin! Tässä eron jälkeen, kun vuoroasuminen pyörähti käyntiin, olen löytänyt uudenlaista ruokainspistä. (Kun olin vetänyt pelkkää pepperonipitsaa ne ekat kerrat, kun lapset olivat isällään.)
  Isoin oivallus oli se, että mun ei tarvitse neuvotella enää kenenkään kanssa siitä, mitä syödään vaan voin toimia tässä rauhassa diktaattorina. 😁 Odotan kesää ja salaattikautta.

  • Onpa kiva kuulla! Ja kannattaakin nauttia siitä, että voi tehdä välillä juuri sitä ruokaa, mitä itse haluaa ilman, että kukaan nyrpistää nenäänsä. ;) Kesän salaattikausi on paras! Sesongin raaka-aineista saa sekä raikkaita että ruokaisia annoksia. Ne ovat omiakin suosikkejani. :)

 3. Herkullisen näköinen salaatti, taatusti löytyy tämän kukkakaali-addiktoituneen vappupöydästä. Ja todennäköisesti usein sen jälkeenkin.
  Uusin Glorian ruoka & viini on vielä korkkaamatta, täytyy ottaa työn alle. Sieltä löytyy usein ihan sellaisenaan oman suuni mukaisia reseptejä ja paljon tuunattavia.

  Ihanaa Vappua! Tänä vuonna sitä juhlitaan meillä nimenomaan kotona lautasella, koska rajoitteet ja koska kylmä.

  • Kiva kuulla! Odotan myös kukkakaalin grillaamista. Heti tulee ainakin joku reseptihitti, ehkä parmesankuorrutteella, mieleen. Ja samaa mieltä, että GRV on todella antoisa paitsi tarkkojen reseptien myös yleisen inspiraation ansiosta. Myöhäiset vapputerkut ja ihanaa viikonloppua! Ihan hellettä ei ole luvassa, mutta josko pihalla edes päiväkahvit hyvin tarkenisi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue