Puhdas ja raikas sisäilma – testissä Electrolux Pure A9 -ilmanpuhdistin

Kaupallinen yhteistyö Electrolux Pure A9 -ilmanpuhdistin ja Asennemedia

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Advertisement

Rakkaus puhtauteen ja raikkauteen ei ulotu kohdallani pelkästään siihen, että näen järjestystä, vaan myös siihen, mitä muilla aisteilla tunnen. Rakastan esimerkiksi tuuletettua kotia, ja sen on perinyt neljävuotiaskin. Ihminen tarvitsee ilmaa ja happea, hän toteaa päivässä moneen kertaan.

Mieltymykseni raikkauteen ei kuitenkaan ollut ainoa syy, miksi lähdin niin mielelläni testaamaan Electrolux Pure A9 -ilmanpuhdistinta – asun nimittäin siitepölyallergikon kanssa.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Mieheni lisäksi moni ystäväni ja läheiseni kärsii näin kevään tullen samasta ongelmasta ja olen huomannut, kuinka kiusallinen vaiva voi olla. Tunnen todella paljon sympatiaa allergisia kohtaan, ja joskus huonoakin omaatuntoa siitä, että en voi ottaa ottaa osaa heidän nenän tukkoisuudestaan ja silmien kutinastaan. Näin ollen ajattelen, että kaikki, millä huonomman allergia-arvan saaneiden oloa voi helpottaa, on kotiinpäin.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Lisäksi meillähän asuu yksi toinenkin asiaan liittyvä perheenjäsen: Sisustuskoira Onni. Coton de tulear on vähän allergisoiva rotu, mutta silti koira on aina koira: lemmikistä tulee hilsettä.

Olemme testanneet Electrolux Pure A9 -ilmanpuhdistinta nyt muutaman viikon ajan. Suurimmaksi osaksi pidämme laitetta makuuhuoneessa työpisteen vieressä tai sängyn toisella laidalla. Electrolux Pure A9 -ilmanpuhdistin on kooltaan iso, mutta laitetta on helppo tarvittaessa nostaa ja siirtää kahvoista. Laite on kaukana vempulasta: se on todella jämäkkä ja ryhdikäs.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Esimerkiksi yksi ilta, kun poltin keittiössä (vanhaa ja huonolaatuista) tuoksukynttilää kaapinsiivouksissani pois, makuuhuoneessa oleva ilmanpuhdistin reagoi ilmanlaatuun välittömästi ja alkoi puhaltaa kovempaa. Tämä oli aika mielenkiintoinen täysin suunnittelematta toteutettu testi, kun kynttilöiden polttamisen vaikutuksista sisäilmaan on puhuttu niin paljon. Muiden kynttilöiden kohdalla ilmanlaatu pysyi hyvänä, korkeintaan sammuttaessa liekin laite reagoi ilmanlaatuun. En voisi koskaan luopua kynttilöistä, mutta kieltämättä heräsin siihen, että ei ole ollenkaan sama, mitä kynttilöitä ja miten polttaa. Tätäkin puolta ilmanlaadusta siis Electrolux Pure A9 vahtii.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Mobiilisovelluksella ilmanlaatua voi seurata reaaliajassa niin kodin sisäilman kuin lähimmän mittauspisteen ulkoilman osalta (joka meillä on kolmisen kilometriä kodista). Sovelluksella voi säätää ilmanpuhdistimen tuulettimen nopeutta tai laitteen voi antaa itse säätää tehotasoa. Mobiilisovelluksesta näkee ilmanlaadusta ilmankosteuden, lämpötilan, CO2-hiilidioksiidin, PM1-, PM2.5 ja PM10-hiukkaset ja TVOC-kaasut. Lukemia ei tietenkään tarvitse ymmärtää itse, en minäkään ymmärrä, vaan sovellus kertoo tekstein ja värein, ovatko tasot suositelluilla tasoilla.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Ilmanpuhdistimesta tuleva ääni on hyvin huomaamaton – jos ei siis ilmanlaatu yhtäkkiä huonone niin, että laite säätää ilmavirtaa kovemmaksi. Me pidämme kuitenkin laitetta päällä vain päivisin, koska itse olen todella herkkä sietämään ylimääräistä ääntä nukkuessani (pois lukien äänikirjan puhe, jota kuuntelen ajastuksella vartin nukahtaakseni), mutta päivisin en kiinnitä päällä olevaan laitteeseen mitään huomiota. Uskon, että monelle laite sopii olemaan päällä öisinkin, jolloin ilma puhdistuu silloinkin, ja voihan laite totta kai olla muuallakin kuin makuuhuoneessa.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Laitetta suositellaan korkeintaan 129-neliöiseen tilaan. Jos neliöitä löytyy enemmän ja kotiin päätyy hankkimaan kaksi laitetta, mobiilisovelluksella voi hallita niitä kaikkia sekä ajastaa kunkin ilmanpuhdistimen toimimaan automaattisesti juuri tiettynä kellonaikana ja päivänä.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Ominaisuus, jota meidän esteetikkojen kesken ei sovi yhtään vähätellä on ulkonäkö: jos kerran valitsen nättiä tiskirätissäkin, niin pidän sitä ehdottomana, että näin iso ja koko ajan kodissa esillä oleva laite on sisustukseen sulautuva. Laitteessa on todella kaunis harmaan sävy, ylhäällä vaaleampi meleerattu ja alhaalla keskiharmaa sekä kauniit vaalean nahan väriset kantokahvat harkittuna yksityiskohtana. Jos johonkin laitetta vertaisin, niin minusta se muistuttaa tyylikästä kaiutinta, ei mitään sen kummallisempaa. Arvostan todella paljon sitä, että Electrolux on huomioinut muotoilun yhtä tärkeänä osana kuin tekniset ominaisuudet.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Huomaan pölyn lisääntyneen kodissamme nyt, kun olemme kaikki viisi koko ajan paikalla. Kevään mukana tulee tietysti myös katupöly. Muistuttelen tässä itseäni, että katupölyä kulkeutua sisään paitsi lemmikissä myös omissa hiuksissa, niin molempia täytyy muistaa huuhdella tarpeeksi usein. Myös imurointia tulee tehostettua keväällä siinä missä syksyn kurakaudellakin.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Allergiakausi on vasta pian alkamassa, joten siitä en voinut vielä kokemuksia mieheltäni saada, mutta muuten arviomme laitteen molemmat tällä käyttökokemuksella hyödylliseksi ja korkealaatuiseksi. Electrolux Pure A9 siis poistaa ilmasta pienhiukkasia, kuten siitepölyä, allergeenejä, lemmikkien hilsettä, katupölyä ja hajujen kaltaisia kaasumaisia epäpuhtauksia, ja sillä on Allergia-, Iho-ja Astmaliiton merkin käyttöoikeus.

Homevialaura, Electrolux Pure A9, ilmanpuhdistin

Ilmanpuhdistin voi olla hyvä lisä helpottamaan allergiaoireita yhdessä kodin hyvän perussiivouksen kanssa allergiakautena ja ihan ympäri vuoden seuraamassa älykkäästi ilmanlaatua. Älykäs Electrolux Pure A9 -ilmanpuhdistin on räätälöitävissä erilaisiin tarpeisiin laitteen asetuksilla ja suodattimien avulla. Vielä tarkemmin laitteeseen ja sen teknisiin ominaisuuksiin voi tutustua Electroluxin sivuilla. Electrolux tarjoaa ostetulle Pure A9 -ilmanpuhdistimelle 100 päivän tyytyväisyystakuun, mikä on todella hieno asia mielestäni tällaisessa arvokkaammassa hankinnassa.

Toivottavasti vinkki oli hyödyllinen ja ajankohtainen allergikoille ja muuten terveellistä sisäilmaa kaipaaville!

Comments

  1. Hei, oletko huomannut että poistaako tämä ruuan käryä? Mua niin ärsyttää, kun ruoka haisee koko kämpässä, kun jollain tapaa meidän keskeneräinen liesituuletin ei oikein toimi. Vaatteet haisee jne. Ja mielenkiinnolla odotteln tuloksia että auttaako allergiaan. meillä kissa ja sille allerginen ja alkaa pikkuhiljaa ärsyttää tää nenän vuotaminen. Hajut ärsyttää kaikki ärsyttää :) Löytyisköhän tästä apu :D

    • Moi Karoliina! Tosi hyvä kysymys. :) En muuten ole huomannut, että vaikuttaako ruoan hajuihin. Aloin juuri miettiä, olemmeko tehneet testiviikkojen aikana mitään kovin “kärtsäävää” ruokaa. Pihvejäkään emme ole hetkeen paistaneet ja meillä on kyllä aika hyvä liesituuletin ja usein samalla tuuletammekin keittiön ikkunaa auki pitämällä, joten sinänsä ruoanlaiton näkökulmasta en ole huomannut eroa. Onpa tosi kurjaa, ettei teidän liesituuletin toimi. En tosiaan valitettavasti osaa sanoa, korvaisiko tämä sitä yhtään. Ehkä sitä voisi kysyä valmistajalta?

      Mutta allergiaan pitäisi nimenomaan auttaa. :) Ymmärrän niin hyvin! Kyllä tuollainen jatkuva ei millään poistuva ongelma helposti hermoja kiristää. Toivottavasti löytyisi apu esimerkiksi tästä, joka kuitenkin yleisesti parantaa ilmanlaatua. Me vaihdoimme myös juuri kevätsiivouksen yhteydessä ilmanvaihdon venttiilien suodattimet, mikä sekin kannattaa muistaa. Kysy ihmeessä, jos jotain tulee vielä mieleen, josta voin kertoa kokemuksia. Mukavaa uutta viikkoa!

      • Moi vielä Karoliina! Nyt minulla on kokemusta kärtsäämisestäkin, kun mitkököhän parsat unohtuivat hieman liian kuumalle levylle. :D Ainakin laite reagoi välittömästi ruoankäryyn (laite oli makuuhuoneessa, kun kokkasin keittiössä) ja se alkoi puhaltaa lujempaa. Kyllä ilmanpuhdistin siis ainakin ruoankäryn tunnistaa ja alkaa siitäkin syystä tarpeen vaatiessa ilmaa kovempaa kierrättää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue