Sitruuna-ricottaletut

Homevialaura, sitruuna-ricottaletut

Terveisiä pääsiäisen vietosta! Mitäpä se muutakaan tänä vuonna olisi kuin kotona olemista ja herkuttelemista, ja etenkin niiden ihan omien suosikkiherkkujen löytämistä. Me emme ole mämmi-ihmisiä, eikä Kinder-kakun yrittäminenkään ole tuntunut omalta, suklaamunat jätän ihan mieluusti lapselle, pashasta joskus teemme oikaisuversioita.

Meitä pääsiäisenä eniten houkuttelee kaikki sitruunainen. Helpot lemon posset -jälkkärit olen tehnyt monena vuonna ja Fazerin sitruuna-marenkijugurttitäytteisiä suklaita meillä on aina Georg Jensen Legacy Bonbonniere -rasiassa. Nyt sain Pinterest-kuvien myötä suorastaan pakkomielteen sirtuuna-ricottaletuista.

Homevialaura, sitruuna-ricottaletut

Ja näistä tulikin aivan ihania, joten jaan teille “reseptin”, jos siellä on muita sitruunaihmisiä. Letut mieheni paistoi ihan tavalliseen tapaan. Vaahdon sekoitin ricottajuustosta, sitruunankuoresta, sitruunanmehusta, sokerista ja tilkasta maitoa ja kermaa (kumpaa nyt onkin). Pyöräytin vaahdon nopeasti sähkövatkaimella. Kaiken kaikkiaan täytteen taikoi parissa minuutissa ja suhteet voi laittaa oman maun mukaan.

Homevialaura, sitruuna-ricottaletut

Suosittelen muutenkin kokeilemaan brittiläistä tapaa syödä letut sitruunan ja sokerin kanssa, vaikka ei olisi ricottaakaan, pääsiäisenä mutta koska vain muutenkin. Siitä on tullut ihan meidän lempparimme, täydellinen happaman ja makean yhdistelmä, kun ensin letun päälle puristaa sitruunanmehua ja sitten ripottelee sokeria.

Laitoin kattaukseen vielä lemon curdikin, joskaan sitä emme lopulta kaivanneet, mutta sitäkin pitää aina olla sitruunahullun kaapissa. Suunnitelmissa on vielä tehdä rosmariini-cheddarsconeseja lopun ricottavaahdon ja lemon curdin kaveriksi, mutta katsotaan, kuinka jaksetaan – alkaa nimittäin tuntua täällä sohvanperukoilla vähän toiselta joululta!

Comments

  1. Sitruuna-ricotta-letut kuulostavat hyvilta. Tykkaan mmutenkin sitruuna-sokeri-letuista, joten tama menee kokeiluun. Kiitos vaan vinkista!

    • Kiva kuulla, että vinkistä oli iloa! Jos pidät sitruuna-sokeriletuista, sitten nämäkin varmasti maistuvat. Täyte on aika tuhtia ja tekee letuista ruokaisia, joten me nautimme nämä ihan lounaana. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue