Usein kysytty kysymys: mistä jalalliset ruukut ovat?

Homevialaura, jalallinen kukkaruukku, kukkalaatikko, moderni valkoinen ruukku, yrttien kasvatus, yrttien viljely

Aina, kun jaan jotain Instagram Storiesiin terassin ruukuista, tulee viestitulva siitä, mistä ruukut ovat. Kiva kun teitä kiinnostaa ja kiva jos voin olla avuksi! Niinpä vastaan nyt usein kysyttyyn kysymykseen täällä blogissakin: ruukut ovat 4Living-merkkiä. Osa ruukuista oli meillä jo viime vuonna, ja tänä vuonna täydensimme samoja Vekeltä. Sieltä siis ainakin pitäisi näitä moderneja valkoisia jalallisia kukkaruukkuja ja kukkalaatikoita saada. Samoja löytyy myös mustassa värissä.

Homevialaura, jalallinen kukkaruukku, kukkalaatikko, moderni valkoinen ruukku, yrttien kasvatus, yrttien viljely

Niin kuin Yrttikesän aloitus ja Välimeri takapihalle -postauksessa kerroin, meille tärkeintä pihalla ovat aina olleet yrtit ja niin on tänäkin vuonna. Tähän mennessä olemme istuttaneet basilikaa, persiljaa, korianteria, sitruunamelissaa, oreganoa sekä varrellisen rosmariinin ja valtavan timjamin. Niin kuin kuvasta näkyy, osa ruukuista on vielä tyhjinä ja niihin tarkoitus on laittaa ainakin salviaa, minttua, tilliä ja ruohosipulia sekä mahdollisesti rakuunaa, lipstikkaa ja mitä nyt löytyykin.

Nyt ruukut ovat keskellä terassia, sillä siirtelen niitä edelleen joka yö sisälle lämpimään ja päiväksi aurinkoon ja taas taas raekuurolta suojaan ja niin edelleen. Onneksi en ole unohtanut yrttejä kylminä öinä ulos vielä kertaakaan. Siitäkin syystä pidän näistä ruukuista, että ne ovat niin kevyitä ja helppoja siirtää (vaikka en odottanutkaan, että toukokuussa olisi näin paljon kylmiä öitä sekä rae- ja räntäkuuroja).

Ruukkujen varsinainen paikka on terassiovien ja grillin välisessä kulmassa, mutta varmasti ainakin koristellisempia kasveja, kuten laventelia ja valkoisia kesäkukkia, tulee siirreltyä terassiovien suullekin. Kuvaan toki kesän mittaan laajemmin terassia, tällä kertaa pikanappasin vain kuvat ruukuista.

Homevialaura, jalallinen kukkaruukku, kukkalaatikko, moderni valkoinen ruukku, yrttien kasvatus, yrttien viljely

Olen myös saanut paljon kysymyksiä yrttien istuttamisesta, kun nämä ruukut ovat umpinaisia, eikä niissä ole reikää pohjassa. Olen istuttanut yrtit suoraan ruukkuihin niin, että pohjalle olen laittanut jätesäkistä leikattua muovia suojaksi ja sen päälle salaojan sorasta, kivestä tai vastaavasta. Sitten vain multaa ja yrtit.

Timjamin ja rosmariininkaltaiset puuvartiset yrtit ovat mutkattomia, mutta etenkin basilika tarvitsee paljon vettä ja on arka kylmälle. Muuten pidän yrttejä helppoina hoidettavina, jotka pärjäävät vähän suurpiirteisemmänkin puutarhurin käsissä. Kannattaa siis ilman muuta rohkeasti kokeilla! Itselleni tämä köyhän naisen Toscana on aina kesän suurin onni ja ilo.

Comments

 1. Minä ostin nuo samaiset ruukut mustana, viime vuonna kun postauksestasi löysin. Ja ovat kyllä kivan modernit:) itse olen pitänyt niitä läpi talven parvekkeella, koska muutakaan tilaa oikein ei ole ollut, ja toisaalta halusin pitää kanervia. Mutta maalipinta vähän kyllä rapistui.. Miten sinulla ovat kestäneet talven yli, ja missä olet säilyttänyt? Ja kiitos salaojavinkistä, täytyy kokeilla!

  • Moi Hanna! Kiva, jos tykästyit samoihin. Mustat ovat myös tosi ryhdikkään kauniit. :) Me olemme säilyttäneet ruukkuja talven yli varastossa, ei lämminvarastossa, eli viileää tilassa kyllä on, mutta kuitenkin suojaissa ne ovat olleet esimerkiksi kosteudelta ja lumelta. Ainoastaan ihan ihan vähän ruostetta on parissa sisäkulmassa. Niin vähän, ettei sitä juuri huomaakaan, mutta siitä syystä tänä vuonna varoiksi laitoin vielä pohjalle muovia. Pinta ei meidän ruukuissa ole rapistunut. Harmi, jos siellä on. Olisikohan se sitten liika kosteus tai viileys, en valitettavasti osaa sanoa. Mutta ymmärrän täysin, että olet halunnut pitää kanervia ruukuissa. Varmasti tosi kaunis näky syksyisellä. :) Saisikohan maalipintaa tarvittaessa vähän korjattua mustalla maalilla. Kivaa viikkoa!

 2. Hei, viime talvi oli niin kostea ja lämmin, että jos ei kaikki homehtunut niin ruostui.
  Lumisen pakkastalvea jäljiltä en koskaan ole vastaavia vahinkoja löytänyt mökiltäkään, kuin tänä keväänä.

  • Moi Merja! Tosi hyvä huomio, viime talvi oli poikkeuksellinen. Mistäköhän juuri puhuimme, että jokin asia on ihan erilailla kuin viime keväänä… Nurmikosta varmaan. Ainakin meillä nurtsi tuntuu olevan tavallista paljon haastavammassa kunnossa, eikä ihme tosiaan tällaisen poikkeusvuoden jälkeen. Terveisiä muuten pihalta, kävin juuri äsken taas ruukuilla ja kurkkasin viimevuotisiin ruukkuihin, jotka vielä odottavat istutettaviaan. Tarkemmin katsottuna kellertävä jälki kulmassa ei olekaan ruostetta, vaan jotain muuta. Voisi liittyä kenties liimaan, jos saumat on niin kiinnitetty. Yhtä kaikki olet niin oikeassa siinä, että lämmin ja kostea viime talvi sai varmasti aikaan paljon poikkeuksellista jälkeä monellakin pinnalla ja maalla.

  • Onpas hyvä pointti, en hoksannutkaan että leuto talvi saattoi vaikuttaa ruukkujen säilymiseen talven läpi!

 3. Hei, tosi ihanan näköisiä istutuksia ja kivat nuo ruukut 😊Olen sun kuvien inspiroimana miettinyt näitä samoja, mutta säänkestävyys mietityttää. Pitäisin ruukkuja avoterassilla, jonne siis sataa suoraan ja aina ei varmasti pääse pelastamaan niitä katoksen alle. Osaatko sanoa miten ruukut kestävät kastumista vai onko sulla nämä olleet aina suojassa? Kiva jos ehdit vastata ja aurinkoista viikkoa sinulle 😊

  • Kiitos paljon, Annemaari! Ja anteeksi, että huomaan vastata sinulle vasta nyt, kun mietit hankkimista! Ostimme ensimmäiset ruukut viime vuonna, joten minulla on kokemusta yhdestä vuodesta. Sen perusteella voin suositella, ruukut ovat kestäneet oikein hyvin. Ensin katsoin, että niissä on vähän ruostetta sisäkulmassa, mutta se olikin jotain muuta rusehtavaa, liimatahraa ehkä eli ei ole tullut sään seurauksena mitään jälkiä. :)

   Meillä on siis ruukut esillä kevään ja kesän pihalla, syksyksi ja talveksi olemme laittaneet ne pihavarastoon. Pihavarasto ei ole lämmin, mutta toki suojaisa, ettei sinne vettä ja lunta pääse. Onnistuisiko se, että suojaisit varmuuden vuoksi ruukut jollain syksyn ja talven? Ainakaan satunnasia kesäsateita nämä eivät pelästy ja saattavat hyvin kestää syys- ja talvikosteudenkin, mutta siitä minulla ei valitettavasti ole omaa kokemusta. :) Aurinkoista ja leppoisaa toukokuun loppua!

 4. Oi, miten upea terassi! Kuin Italiassa olisi! Olet kylla onnistunut luomaan Toscana-tunnelman pihallesi.

  Ja tuo ensimmaisen kuvan ‘sohva’ – ei muuta kuin hyva kirja ja iso kupillinen kahvia ja mun taydellinen paiva on siina.

  Me tuotiin kans basilika sisalle kun viime viikolla oli melko kylma ja se on kasvanut todella paljon. Paras yrtti ikina :-)

  • Kiitos Elina! Ihana, jos tunnelma välittyy sinne asti. Nyt on paras aika vuodesta, kun täällä alkoi vielä sohvan ympärillä kirsikka- ja omenapuut kukkia. En tosiaan muuta haluaisi tehdäkään, kun istua pihalla kahvikuppi kädessä. Täydellinen päivä nimenomaan. :) Basilika on kyllä kaikessa monipuolisuudessaan omiakin lemppareita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue