Kesästä nauttimista ja rentoutumista oman pihan piknikillä

Kaupallinen yhteistyö, IKEA ja Asennemedia

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Yksi iltapäivä, kun kävelimme päiväkodilta kotiin, kysyin 4-vuotiaalta, mitä hän odottaa kesältä. Pienen tytön suusta tuli vastaus: grillaamista (äitinsä tyttö), uimista ja terassilla tanssimista.

Varsinaisesti uida pihallamme ei voi, paitsi tietenkin läträtä puhallettavassa altaassa, mutta kaikki muu hänen unelmakesässään on sellaista, mitä tehdään omalla pihalla. Minulle vastaus oli liikuttavan ilahduttava, ja hyvä muistutus jälleen kerran siitä, miten pienet arkiset asiat ovat lapsille tärkeimpiä. (Luulen, että jos hän vain olisi muistanut, listalle olisi kuulunut myös jäätelö, äitinsä tyttö siinäkin.)

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Eikä omakaan vastaukseni paljon tyttärestä poikkea. Odotan juurikin grillaamista ja kaikkea kesäkokkaamista, ulkona jokaisen mahdollisen aterian syömistä, yrttien hoitamista, kahvi tai viileä virvoke kädessä lukemista ja vain yleistä kiireetöntä oleskelua.

Joko kuuntelemme (toki näin Helsingissä kaupungin huminaan sekoittuvaa) lintujenlaulua tai sitten jotain leppoisaa soittolistaa, aika usein ulkona chansoneita eli kaikkea ranskalaista. Siitä tyttäreni terassilla tanssimista -toivekin tuli: usein spontaanisti pienellä alkaa helmat heilua. Ja silloin kun tomera neljävuotias pyytää luvan, siinä mennään eikä meinata ottamaan pari tanssiaskelta itsekin.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Sitä on vaikea edes selittää, miten rakas kesäkeidas oma piha meille on, meille aina tätä ennen kerrostalossa asuneille ja ei omaa kesämökkiä omistaville. Ajattelenkin pihaamme myös kesämökkinä, askeleen päässä sijaitsevana kesämökkinä, jonka miinus on toki se, ettei se tuo mukanaan maisemanvaihtoon liittyvää virkistystä, mutta jonka plussiksi luen muuten niin paljon. Etenkin lasten kanssa nautin todella paljon helpoista kesäpäivistä, jolloin ei tarvitse pakata mitään eikä ajaa minnekään, vaan kaikki on käden ulottuvilla ja voi vain keskittyä olemiseen.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Ja olemisesta pitää tietenkin tehdä ihanaa. IKEA-kesämallisto on tänäkin vuonna todella inspiroiva ja nauttimiseen sekä rentoutumiseen kutsuva. Mallistossa on paljon tuotteita, jotka sopivat sekä sisälle että ulos, mikä tekee tuotteista monikäyttöisiä ja mukautuvia on kyse sitten parvekkeen, pihan, mökin tai minkä tahansa kesäkeitaan laittamisesta.

Pidän siitä, miten mallistossa on jälleen hyvällä suunnittelulla huomioitu sekä auringossa oleskelusta nauttiminen että toisaalta viilentyminen – helteellä sekin on yhtä lailla huomioitava. Meillä on jo pitkään ollut molemmissa makuuhuoneissa, meidän ja lasten, pimentävä IKEA-rullaverho. Se on ihan ehdoton, jotta valoisinakin öinä saa hyvät yöunet, ja jotta lapset eivät sentään heräisi viideltä. IKEA-pimennysverhot löytyvät osastolta verhot.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Ulkona syömiseen meillä on monta eri tapaa. Tietysti ihan tavallisesti pöydän ääressä, mutta myös piknikhenkisesti, mikä on kiva vähän erityisempi ohjelmanumero.

Kodissa matka jääkaapilta pihalle ei tietenkään ole kuin askelia, mutta muualle piknikille suuntaamisessa todella näppärä on IKEA 365+ -rasia ja sille kanneksi IKEA 365+ -kylmävaraaja. Jokaiselle voi tehdä suoraan oman salaattiannoksen tai sitten rasiassa voi kätevästi kuljettaa vaikka patongille juustot. Kylmälaukut ovat toki joskus tarpeellisia, mutta isoina usein aika kömpelöitä kantaa, etenkin, jos käsiä tarvitsee vapaaksi lasten kanssa. Siksi kylmänä pysyvä yksittäinen rasia on mielestäni todella käytännöllinen heittää korikassiin tai reppuun.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Juomaa tarjoilin hanallisesta KALASFINT-purkista. Olen haaveillut hanallisesta purkista juomatarjoiluun pitkään, mutta ajatellut, että vievätköhän ne vähintään puoli kaappia meidän jo valmiiksi täydestä keittiöstä. Tämä KALASFINT onkin siitä kiva, että tilavuus on ”vain” kolme litraa, minkä ansiosta purkki on mukavan pienikokoinen. Vastaava VARDAGEN nimittäin on jo kaksi litraa isompi, viisilitrainen, ja parempi taas sitten isompiin tiloihin ja isoimmille porukoille.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

KALASFINT-purkista tuli välitön hitti myös lasten keskuudessa. Tein heille yksinkertaisen kesäkioskin, josta kirjoitan myöhemmin tarkemmin blogiin, mutta jota vilautin jo Instagramissa, ja neljävuotiaasta oli tietysti valtavan hauskaa valuttaa itse juomaa “asiakkaille”. Juomissa pilleinä on bambusta valmistetut OKUVLIG-kestopillit. Pakkauksessa on 12 pilliä ja kaksi puhdistusharjaa. Pöytäliinana on puuvilla-pellavasekoitteinen GULLMAJ.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Pellavaa suosin tietysti kesäisin muutenkin ja pellavaa ovat beiget AINA-tyynynpäällisetkin. Piknikillä latautuu myös SOLVINDEN-LED-lattiavalaisin. Kaunis lasinen valaisin on suunniteltu ulkokäyttöön toimimaan aurinkovoimalla. Valaisin ei siis tarvitse sähköä, vaan latautuu päivän aikana auringosta ja antaa illalla todella tunnelmallisen valon. Koska valaisimessa ei ole johtoa, voi sitä näppärästi siirrellä vaikka mökillä kesäiltaisin kuistilta rantasaunalle.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Sitten vinkkaan vielä yhdestä, KRYDDPEPPAR-kukkajalasta. Koska olette olleet niin kiinnostuneita meidän moderneista jalallisista ruukuista yrteille, tässä yksi mainio vaihtoehto toteutukseen. KRYDDPEPPAR-kukkajalka on kauniin beige ja suunniteltu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Mallailinkin jo ennen sen ulos viemistä, että kukkajalka olisi kesän jälkeen aivan ihana sisätiloihin orkideatelineeksi.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

KRYDDPEPPAR-kukkajalkaan mahtuu muutama pienempi ruukku tai pari isoa. Kauniit harmaat, myöskin sekä ulko- että sisäkäyttöön suunnitellut vaaleanharmaat BOYSENBÄR-ruukut toimivat kivasti kukkajalan parina. BOYSENBÄR-ruukkuja löytyy montaa eri kokoa, ja sellaista käytin myös piknikpöydällä KALASFINT-juomapurkin alla.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

IKEA-tuotteita on helppo tilata verkkokaupan kautta, ja toimitusvaihtoehtoja on tarjolla entistä monipuolisemmin. Esimerkiksi Click & Drive -palvelun myötä verkko-ostokset ovat nyt noudettavissa suoraan tavaratalon parkkipaikalta tai lastausalueelta ja IKEA Lähinouto toimittaa tuotteet noutopisteille ympäri Suomea. Tarjolla on monta erilaista tapaa hoitaa kodin ja mökin kesätäydennykset helposti ja turvallisesti.

Homevialaura, IKEA, kesämallisto 2020, piknik, piha

Sen hyväksymistä joudun joka vuosi harjoittelemaan, että omena- ja kirsikkapuu kukkivat niin lyhyen aikaa. Toisaalta mitä lyhyemmän aikaa jokin mieluinen asia kestää, sitä erityisemmältä se tuntuu. Vaikka kauniille valkoisille kukille olemme jo saaneet jättää tältä keväältä hyvästit, onneksi muuten edessä on koko kesä rentoilua, ulkoilusta ja luonnosta nauttimista.

Vaikka tulemmekin tekemään kesäretkiä, ovat nämä omassa kotipihassa vietetyt päivät aina niitä kaikista vaivattomimpia ja siten rentouttavimpia: kun kaiken tuliko ne vesipullot ja aurinkorasvat nyt mukaan -aivokapasiteetin saa laittaa lepotilaan ja tosiaankin vain olla ja nauttia.

Leppoisaa sunnuntaita!

Comments

 1. Picnic kotona, jes! Ei tarvitse murehtia autossa istumista tai ruokien lampenemista, tai kavella kauas. Ja jos jotain ‘unohtuu sisalle’, sen kun hakee :-)

  Ihana nelivuotias! Suomalainen jaatelo on niiiiin hyvaa, jopa ihan kaupan pakastealtaasta tuleva, saati sitten kioskista ostettu jaatelo.

  Kiitos verhomuistutuksesta. Taalla metsastetaan uusia pimennysverhoja, kun edellisista mureni juuri se pimennysmateriaali. Ilmeisesti se ei kestanyt auringonvaloa… Siis haloo! Taytyypa katsoa mita Ikeasta loytyisi ja toimittaisivatko meille kotiin. Maskipaisena en aio jonottaa, vaikka kauppa olisikin auki.

  • Heippa Elina! Tämä on kyllä rennon mukava konsepti. ;) Tokihan piknik on ihan omanlaisensa merenrannalla tai puistossa, mutta tämä on niin ihana helppo tapa juuri tuon takia, että kaikki on muutaman askeleen päässä, että sen kun hakee tarpeet vain. Vappuna pidimme kotipiknikin ensin vappuaattona sisällä olkkarissa ja vappupäivänä sään hieman lämmettyä terassilla. Siitä jäi kivat muistot ja heti tuntui vähän erityisemmältä kotivappu. :) Täällä on kyllä mahtava jäätelövalikoima ja joka kesä tulee uusia kokeiltavia. Se on meidän koko perheen suosikkiherkku.

   Heh, no olipas tosiaan eriskummallista, ettei kangas kestänyt auringonvaloa. Meillä on valkoiset IKEA-rullaverhot. Katsoin, että niitä ihan samoja ei enää saa, mutta kurkkaa muut vaihtoehdot, jos löytyisi sopivaa ja toimittaisivat. :) Meillä ainakin IKEA-pimennysverhot ovat pysyneet erinomaisina. Ikkunan lisäksi meillä on sama pimentävä rullaverho pariovissa, sillä muuten olohuoneesta tulisi yöllä valoa makkariin, niin toimii siinäkin. Kivaa uutta viikkoa sinne!

 2. Ikea on täynnä kivoja oivalluksia moneen tarpeeseen. Nyt nuo kylmäkannelliset rasiat on ihan pakko saada.

  • Moikka! Eikö vain olekin. Samanlailla koen, että IKEA-tuotteissa on tosi hienosti huomiotu paitsi ulkonäkö myös käytännöllisyys. Kylmäkannellisista rasioista tuli omakin suosikki ja samalla kansia voi käyttää tavallisina kylmäkalleina, niin täyttyy sekin tarve. :) Toivotaan paljon ihania piknikilmoja kesälle!

 3. Teillä on söpö kesäkeidas siellä ja ihanaa että osaatte nauttia siitä täysillä. Noita rasioita täytyy testata.

  • Kiitos Ulrika! Liekö se suomalaisuutta, että sitten kun se kesä vihdoin pitkän pimeän talven jälkeen tulee, siitä todella osaa nauttia. :) Kokeile ihmeessä rasioita. Kuka ne suunnittelikaan, sai kyllä mainion oivalluksen minustakin. Mukavaa kesäkuuta sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue