Maailman helpoin leikkikioski pihalle lapsille

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Aloin tänä keväänä monen tekijän summana miettiä, että lapsilla voisi hiekkalaatikon lisäksi olla omalla pihalla jokin muukin leikkipaikka. Ensinnäkin vielä siinä vaiheessa koronakevättä tuntui mahdolliselta, että eristäytyminen ja arki ilman päiväkotia jatkuvat pitkäänkin. Ja vaikka eivät jatkuisikaan, tiesin, miten paljon aikaa kotipihalla viettäisimme kesällä joka tapauksessa. Lisäksi vuoden täyttänyt pikkusiskokin on nyt leikki-iässä verrattuna viimekesäiseen pötköttelevään vauvaan.

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Minkä tahansa ajatuksen saatuani suuntaan ensimmäiseksi Pinterestiin hakemaan ideoita ja inspiraatiota. Ensin tallensin kuvia pienistä kioskeista, sitten vähän isommista kioskeista ja hetken päästä koronapäissäni kunnon leikkimökkikokonaisuuksista. Toisin sanoen tässä projektissa meinasi lähteä mopo käsistä, mutta lopulta järki ja laiskuus voittivat ja palasin alkuperäiseen ideaan: ihan vain helppoon pieneen kesäkioskiin. Tytöillä on huoneessa Dean and Delittle -leikkikahvila, niin tarvitsihan se kesä pop up -kioskin.

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Leikkimökki olisi tietysti ollut ihana, mutta koska olemme etsimässä uutta kotia, olisi sellaisen pystyttäminen ja sellaiseen panostaminen mahdollisesti vain yhdeksi kesäksi tuntunut turhalta. Lisäksi asuntomme on sellainen, että tämän saattaa ihan yhtä suurella todennäköisyydellä ostaa pariskuntakin kuin perhe, joten varmaan jatkokäyttöäkään leikkimökille ei olisi ollut. Ja muutenkin onhan keskeinen sanomani, että oikaisemallakin saa (riittävän) kivaa! Joten niin tälläkin kertaa tehtiin.

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Lopulta kioski syntyi luvattoman helposti niin, että ostin K-raudasta valmiiksi valkoiseksi maalatun (tämä oli tärkeä kriteeri, en olisi nyt mielelläni ryhtynyt edes maalauspuuhiin) Miljöökoristeen arkun. Sivuille laitoin niin ikään K-raudasta ostetut valkoiset lyhtypidikkeet ja niihin Zaran verkkokaupasta löytyneen kangasviirin. Asiakaspaikkana kioskin takana on Jollyroomista tilattu puinen lasten ulkopöytä penkeillä ja aurinkovarjolla.

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Vieressä samalla vanhalla paikalla on muutama kesä sitten hankittu hiekkalaatikko, tosin hiekkalaatikon katoksen otimme pois, koska se oli mennyt aika huonoon kuntoon. Lisäksi koin, että koska alueella on yksi korkeampi elementti, lastenruokapöydän aurinkovarjo, niin hiekkalaatikko saisi olla matala.

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Varsinaisiksi leluiksi kioksille tilasin Casagrandesta pari settiä ruoka-aiheisia hiekkaleluja: mukana on jäätelöä, muffinssia, croissanttia ja piirakkaa. Näin lelut toimivat kioskilla, mutta saavat eksyä myös hiekkalaatikolle. Joskus sisältä voi leikkeihin tuoda kassakoneen ja muuta rekvisiittaa, niin kuin näissäkin kuvissa on, mutta ne keräämme aina takaisin sisään, kun taas hiekkalelut jäävät tietenkin ulos.

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Arkku on siinäkin mielessä kätevä, että samalla se on säilytyspaikka ulkoleluille. Hitti kioskissa on niin ikään IKEA-kesäpostauksessa näkynyt juomahana. Esikoisen mielestä on todella hauskaa valuttaa juomaa, tietenkin turvavälein asioiville, asiakkaille. Oikeaakin jäätelöä luonnollisesti kioski kesäpäivisin tarjoilee.

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Monella alkaa varmasti juhannuksesta loma, mutta täällä alkaa kioskiyrittäjien kuumin sesonkin. Kaikki maksaa viisi rahaa, myös sisko, joka sekin on silloin tällöin kaupan.

Homevialaura, leikkikioski lapsille, kesäkioski pihalle, ulkoleikit, pihaleikit

Leppoisaa ja lämmintä juhannusta toivottavat kioskiyrittäjät äiteineen!

Comments

  • Kiitos Eija ilahduttavasta palautteesta, tulin tosi hyvälle mielelle. :) Teille on mukava kirjoittaa ja samoin sinne mukavaa ja rentouttavaa juhannusta!

 1. Kesäkioskiyrittäjien on taottava, kun keli on kuuma. Ei siinä paljon ehdi lomailemaan:)

  Ihanaa, aurinkoista juhannusta.

  • Se on juurikin näin, nyt on the sesonki ja painetaan pitkää päivää. ;) Myöhäinen kiitos! Toivottavasti siellä oli rentouttava ja akkuja lataava juhannus!

 2. Minusta tuotteet ovat tosi edullisia! Voihan tietenkin olla, että kun liiketoiminta vilkastuu, että hinnat nousevat, mutta yrittäjän on mietittävä kannattavuutta. Minä voisin maistamatta maksaa kuusikin rahaa😁

  • Heippa Raiza! No aivan totta, pitäisiköhän katteita vähän tarkistaa. ;) Viisi rahaa jäätelö-, croissant- ja piirakkalautasesta on kyllä hyvin vähän – toki toisaalta valutetusta kraanavedestä aika paljon. :D Mutta ainakin kiinteä hinnoittelu on asiakkaalle selkeä. Kerron yrittäjille terveisiä, että potentiaaliset asiakkaat kokevat hinnoittelumallin sopivaksi ja yksi raha tippiäkin on mahdollinen. :D Ihania kesäpäiviä sinne!

 3. Meillä on leikkimökki, mutta se on aika lämmin kesällä kun on kuuma piha. Jälkikäteen ostaisin hieman isomman, jotta sinne mahtuisi lapset hieman paremmin tolskaamaan eri leikkejä. Tuo kioski on tosi kiva idea, taidan kokeilla mökin ulkopuolelle. Taidan siis vain laittaa, mitä meillä jo on.

  Teillä on nätti piha ja kivasti alueet. Itse toisin meille toisenlaisia tuoleja ja pöytiä, ne ovat vähän hankalia juuri siihen käyttöön ja yksi lapsiatamme lyö aina päänsä nurkkaan. Nurkkasuojat taas eivät pysy, vaikka ovat kiinnitetty. Ovat sen verran uteliaita nämä ystävät, että saavat irti vaivihkaa ne😄Olen myös hieman pettynyt laatuun, nuo ovat kotimaisia mutta pitäisi jo maalata parin kesän jälkeen. Miten teillä nuo muoviset tuolit ovat kestäneet auringossa?

  Tuo patioiden öljyäminen on tosiaan työlästä ja yllättävän kallista. Pitäs vielä joka vuosi viitsiä. Nyt valitsisin varmaan sitä siperianlehtikuusta tms, jos olisi tarve rakentaa eivätkä olisi olleet jo valmiina.

  Ihana tuo mekkosi aiemmassa postauksessa, mistä tuollaisia saa? Jopa tämmönen mekoton naisihminen innostui 🙂

  • Moikka Pauliina! Hei ihan totta nyt kun sanot. Paahteisella paikalla leikkimökit kyllä kuumentuvat pätseiksi. Katsoin itse juuri nimenomaan pienehköjä leikkimökkejä, mutta mietin juuri tuota, että onko se sitten vain yhtä törmäilyä. Ja iso leikkimökki tässä pihassa olisi ollut liikaa, isompi kuin itse talo melkein. :D Mutta tuo on erinomainen idea teille koota joku pieni ulkopiste ikään kuin leikkimökin jatkoksi. Näin leikit vähän hajaantuvat eikä tule ahdasta tai kuumaa sisällä. :)

   Ymmärrän hyvin, että pohdistelet kalusteiden huollettavuutta ja harmittelet terassin öljyämistä. Tiesin, että se on työlästä, mutta en sitä, että myös kallista. Me olemme pyrkineet hankkimaan kaikki helppohoitoisina, sillä jaan tosiaankin turhautumisesi, että ei kalusteita ole kiva alkaa joka vuosi huoltaa. Meidän Kartell-muovituolit kestävät hyvin auringossa, koska ne on sekä sisälle että ulos suunnitellut. Se toki kannattaa muovituoleista, ja tietenkin kaikista ulos ajatelluista kalusteista, tarkistaa. Mutta tosi hyvänä nämä pysyvät ja ovat helppoja pyyhkäistä puhtaaksi. Sama juttu: siperianlehtikuusta voisin koska tahansa ottaa. Se on harmaantuneena niin kaunis ja hyvä muistutus, että se puu ei vaadikaan käsittelyä.

   Kiitos paljon! Aiemman postauksen mekko on Mango-löytö, mutta valitettavasti jo vanhempi kuin tämänkesäinen. Sieltä joka tapauksessa tekee välillä tosi hyviä mekkolöytöjä kivoissa malleissa ja luonnonmateriaaleissa, joten kannattaa kurkata nytkin valikoima. Itsekään en ennen niin paljoa mekkoja käyttänyt, mutta nykyään aina vain enemmän. Se on niin ihanan helppo ja mukava vaate kesällä. :)

  • Ihana kuulla! Teistä lukijoista tulee myös aina niin hyvälle tuulelle. Kiitos, kun olette ja luette. :) Ja leppoisan lämmintä kesäkuun viimeistä viikkoa!

 4. Voi apua, olet löytänyt ihanan harmonisen värisen kassakoneenkin! Omilla lapsillani oli pieninä vain sellainen räikeänvärinen muovinen :D

  Tosi hieno idea, ja kaikenlisäksi käytännöllinen kun säilytystilaahan ei koskaan voi olla liikaa. Kerrassaan soma kesäkahvila teillä siellä!

  • Moi Lilja! No kyllä. :D Itse asiassa esikoinen sai kassakoneen 4-vuotislahjaksi, mutta hauskana sattumana olin katsonut itse ihan samaa. Jos joku kaipailee itselle tai lahjaksi, niin kyseinen kassakonekaunotar löytyi Clasusta: https://www.clasohlson.com/fi/Puinen-lasten-kassakone/p/Pr315846000

   Ja sepä juuri. Lasten kanssa ja muutenkin säilytystilaa tarvitsee aina. Kesäkahvilan henkilökohta ja asiakas kiittää kivoista sanoista! ;)

 5. Sympaattinen hyvän mielen kioski ja lisäpisteitä siitä, että leikki-iän päätyttyä arkulle keksii muutakin käyttöä.

  • Kiitos Anna, kivasti sanottu! Ja juuri näin: perus hyvälle säilytysarkulle löytyy aivan varmasti kesäkioskileikkienkin jälkeen käyttöä. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue