Terassin pariovet kesäkäytössä

Homevialaura, terassin pariovet kesäkäytössä

Toivottavasti teillä on tiedossa kiva aurinkoinen viikko! Ajattelin, että näytän vielä näin varsinaisen kesäsesongin aikaan, miltä terassin pariovet näyttävät käytännössä, ja olette juttua muutoksesta toivoneetkin. Tässä tulee nyt kuvia molempiin suuntiin, ulkoa sisään ja sisältä ulos.

Homevialaura, terassin pariovet kesäkäytössä

Ympäri vuodenkin kahden lasisen oven ratkaisu antaa sisätiloihin paljon valoa, avaruutta ja modernia ilmettä, mutta kaikista suurin ilo pariovista on tietenkin nyt näin kesällä, kun ulkotilat ja sisätilat saa luontevasti yhdistettyä toisiinsa. Tästä nauttimista olemme odottaneet lokakuusta asti, joten tänä vuonna pihasesonki tuntuu ihan erityisen kivalta.

Homevialaura, terassin pariovet kesäkäytössä

Teimme, tai siis teetätimme, viime syksynä, täysin naapurimme esimerkistä inspiroituneena, sellaisen remontin, että vaihdoimme olohuoneeseen terassille viemään lasiset pariovet. Syksyisen kirjoituksen muutoksesta voi lukea postauksesta Olohuoneen muutos – lasiset pariovet terassille.

Homevialaura, terassin pariovet kesäkäytössä

Kuten jo silloin kirjoitin, en olisi ikinä itse keksinyt, että tällaista voi tehdä, enkä olisi ikinä uskonut, ettei itse työkään vie ammattilaisilta kuin muutaman tunnin. (Toisaalta kestihän minulla vuosia oppia sekin, kuinka helppoa vaikka keittiön välitila vaihtaminen on, kun aluksi luulin, että se vaatii vähintäänkin keittiön purkamisen.) Mutta onneksi koko ajan oppii uutta.

Homevialaura, terassin pariovet kesäkäytössä

Oli kohde ja muutos mikä hyvänsä, kuvilla ei voi koskaan täysin välittää sitä tunnetta ja tunnelmaa, mikä paikan päällä on. Mutta ehkä kuvistakin jo näkee sen, miten paljon selkeämmin olohuoneen tuntee nyt jatkuvan pihalle. Piha on muutenkin ollut koko ajan meille lempiasia tässä kodissa, ja uusilla ovilla se on sitä vielä enemmän. Olemme olleet valtavan tyytyväisiä ratkaisuun ja koemme, että iso oviaukko antaa kesäoleskeluun paljon väljyyttä, ilmettä ja vähän erityisempää tunnelmaa.

Homevialaura, terassin pariovet kesäkäytössä

Kuten olen kertonut, syömme ja olemme pihalla aina kun mahdollista, ja mitä se taas tarkoittaa sisätiloille: ne räjähtävät lämpiminä päivinä täysin. Sisätiloissa vain käydään kääntymässä hakemassa pikaisesti jotain, ja sitten tekeekin jo mieli mennä takaisin ulos ja kaikki jää rempalleen. Jos joku teistä mieltää olevansa ainoa sisätilojen laiminlyöjä, niin ei ole: täällä ei kesäpäivinä ole tietoakaan kauniista järjestyksestä! Toivottelen mukavia ja rentoja ulkohetkiä.

Comments

 1. No tässähän tämä toivomani postaus tuli, Kiitos!!

  Ja kylläpä näyttää upealta! Livenä taitaa olla vielä kivampaa, mutta kuvistakin näyttää kesä tulvivan sisälle !

  Aurinkoista kesän jatkoa sinulle ja perheellesi !

  • Moi Niina! Tosi kiva, että odotit, niin teinkin sitten juuri hyvään aikaan. :) Kiitos paljon, ihana kuulla! Meistäkin tämä on ollut sellainen pieni iso muutos, jolla on yllättävän iso vaikutus asumisen mukavuuteen ja tunnelmaan etenkin näin kesäisin. Samoin sinulle rentouttavaa ja kaunista kesää!

 2. Aivan ihanat. 😍 Minulla taas iltavuoro putket töissä ovat ihan pahimmat. Ennen iltavuoroa tulee vain “nautiskeltua rauhallisesta aamusta” ja illalla ei jaksa tehdä sitten mitään. Näin ollen, mitä pidempi putki, sen sekalaisempi kämppä. Aamuvuorot tai vapaat alkaakin sitten raivaamalla. 😅

  • Kiitos Jenni! No ymmärrän todella hyvin, ettei jaksa! Se on juurikin näin, että myös töiden määrä näkyy välittömästi kodin kunnossa. Tuttua on. ;) Sen verran tsemppaa, kun oman viihtyvyyden nimissä pakko on, mutta muuten täytyy yrittää hyväksyä rajalliset resurssit. :) Kivaa viikonloppua sinne!

 3. Todella ihanan näköinen piha!
  Olen ostamassa meille aurinkovarjoa terassille ensimmäistä kertaa. Muistatko mistä olet ostanut teidän omanne on, näyttää nimittäin juuri sellaiselta jota olen miettinyt.

  • Moikka Anne ja kiitos paljon! Muistan, varjo on Kruunukalusteesta. :) Kylläkin jo neljä kesää sitten ostettu, mutta luulen, että tätä samaa saa vielä, koska minulta on tänä keväänäkin kysytty useampaan kertaan käyttökokemuksia. Varjo on vähän arvokkaampi, mutta ollut minusta hintansa väärti: todella laadukas kaikin puolin, eikä ole reistaillut yhtään. :)

 4. Meilla on samanlainen ratkaisu: keittiosta/ruokailutilasta paasee suoraan ulos. Niinpa keittio on osaa ulkotilaa kesalla ja osa sisatilaa talvisin. Taydellista! Patiolla meilla on kynttilalyhtyja ja LED-valot ruusukehikon (pergola) ymparilla, jotka luovat iltaisin tunnelmaa (taallahan tulee pimea n. klo 21 aikoihin). Tarkoitus oli luoda lomatunnelmaa White Company-maisesti http://blog.thewhitecompany.com/live/how-to-bring-that-holiday-feeling-home/ (ja meiltahan loytyy 2 oliivipuutakin – Puglia in the making :-) )

  Kuten aikaisemman postauksen yhteydessa sanoin, tilasin muuten Riviera Maisonilta pari kesaista tavaraa ja ne tulivat todella nopeasti Hollannista tanne Lontooseen. Kiitos viela kerran vinkista – on kiva tietaa hyvista kaupoista.

  Hyvaa viikonjatkoa kesapihalle

  • Kuulostaa aivan ihanalta, käynti, patio, tunnelmavalaistus ja pergola! Ja oliivipuut ja köyhän naisen Puglia ja kaikki. ;) Vitsi, että nuo ovatkin aina niin raikkaan inspiroivia nuo The White Companyn kuvat. Ja tosi ihana, että löysit nyt Riviera Maisonin. Se menee ihan tuon saman tunnelman luomiseen ja hienoa, jos oli noin nopea toimituskin. Ilo vinkata oli minun puolellani. :) Samoin leppoisaa viikonloppua teidän pihalle!

 5. Ihanat kyllä nuo pariovet – tuo sisätilan ja puutarhan niinsanotusti yhteen enemmän. Meillä on kanssa suora kulku keittiöstä puutarhaan ja olen aina ollut siitä todella tyytyväinen (vaikka meillä ei ole pariovia) sillä se yhdistää keittiön puutarhan kanssa kivasti. Ja kesällä kun vietetään paljon puutarhassa aikaa on se todella kiva.
  Teillä on kyllä muutenkin niin kaunis piha ja ihana nähdä tuo omenapuu suoraan ovista sisään!

  • Moi Laura! Suora kulku on ihan mahtava ilman parioviakin! Tosi kiva, että siellä on sama. :) Me olimme menossa (juuri koronan puhjettua) katsomaan yhtä asuntoa, jossa oli muuten potentiaalia, mutta pihalle ei päässyt olohuoneesta ja keittiöstä, vaan kerrosta alempaa kellarista. Se tuntui meillä koko kesän ulkona syöville ja pienten lasten kanssa eläville turhan hankalalta, kivuta aina moneen kertaan kerrokset ylös ja alas tarjottimien kanssa, niin emme halunneet edetä kohteen kanssa (ja toki etenemishalukkuuteen vaikutti koronakin). Eli tosiaan jo se, että käynti pihaan on kätevä, merkitsee arjessa paljon. Kiitos paljon ja samat kehut sinne! Niin tunnelmallisia kuvia (ja herkullisia reseptejä) aina. :)

 6. Upeat ovet! Meillä myös pariovet terassille ja suosittelen kyllä.

  Ainoa ratkaisematon ongelma: mistä löytää kohtuuhintainen hyönteissuoja/-ovi? Kangaskaupassa voisi teetättää, mutta hinta on suolainen. Olisiko kellään toimivaa vinkkiä tai suositusta tähän?

  • Kiitos Selina ja ihana, jos olet myöskin tykännyt ratkaisusta. :) Hei hyvä kysymys! Onko meillä niin vähän hyttysiä kuitenkin aika kaupunkimaisessa ympäristössä, etten ole ollenkaan huomannut kaivata suojaa, verhoa tai ovea. Tuo onkin tuhannen taalan kysymys. Valitettavasti en itse heti ratkaisua keksi, mutta toivotaan, että jollain olisi tähän toimiva suositus. :)

 7. Niin avaraa ja valoisaa. Molempiin suuntiin. Näytti jo syksyn kuvissa välimerelliseltä. Nyt vielä enemmän. Todella onnistunut remontti.

  Selina kyseli tuossa edellä hyöteissuojaa. Ei ole omaa kokemusta, meillä ei hyttysriesaa ole.
  Ystävälläni näin Lidlistä ostetun hyttysverhon. Ei niitä muovisia tahmeita liuskoja roikkumassa, vaan jotain langantyyppistä-materiaalia verhotankoon kiinnitettynä. Näytti ilmavalta ja on kuulemma toimiva.

  Ihanaa kesäviikonloppua!

  • Kiitos, kivoista sanoista remonttia kohtaan ja minunkin puolestani avusta, koska tarve voi joskus vielä tulla! Juuri mietinkin, että maailma on mennyt niin paljon eteenpäin, että markkinoilla täytyy olla jotain muuta kuin juuri niitä muovisia tahmeita liuskoja 90-luvun lapsuudesta. :D Vau, Lidl usein yllättää! Ihana, kun autoit Selinaa ja samoin leppoisaa kesäviikonloppua sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue