Minskasta lasten välipalat (ja muita hyviä valintoja)

Kaupallinen yhteistyö, Minska

Homevialaura, Minska

Olenko se vain minä vai tuntuuko teistä muistakin, jotka olette vanhempia, että lasten välipalojen menekki on ollut ennätysmäistä, ensin poikkeuskevään ja nyt kesälomalla, kun lapset ovat taas kotona?

Sen lisäksi, että välipaloja tulee tehtyä itse, helpotamme elämää valmiilla välipaloilla kotona, kun ei ole käsiä tai energiaa tehdä itse, ja lisäksi välipalat kulkevat meillä aina mukana päiväretkillä.

Homevialaura, Minska

Olen vähän niin kuin jenkkijärjestejät paitsi että pienemmässä mittakaavassa. Heillä usein on pantryssa eli ruokakomerossa (kenellä nyt ei olisi ruokakomeroa, olisipa kyllä ihana jos olisi ruokakomero), oma snacks-hylly, -laatikko tai -laatikoita. Niin on meilläkin välipalalaatikko (ihan keittiönkaapissa) ja sieltä löytyy aina lasten smoothieta, patukoita, kuivattua hedelmää eri muodoissaan, naksuja ja muita vastaavia välipaloja käden ulottuvilta.

Homevialaura, Minska

Mainio lastenruokien välipalavalikoima löytyy Minskasta: monelle varmasti tuttuja Ella’s Kitchen -smoothieita ja -naksuja sekä lisäksi valikoimaan on tulossa kotimaisen Green Planet Astronauts -merkin kaurapohjaiset smoothiet ja välipalapatukat, joista olen ennenkin vinkannut, ja joista tytöt pitävät kovasti.

Homevialaura, Minska

Lisäksi lähdin kiinnostuneena testamaan, millaisen vastaanoton luonnonmukaiset karkit, kotimaisen Foodinin Punaposki- ja Mustikkasormi-karkkipussit sekä Nomnomin karkkipatukat saavat – kummassakaan kun ei ole lisättyä sokeria.

Foodinin pian Minskan valikoimaan tulevat Mustikkasormi ja Punaposki, vaikka ovelasti lapsille karkkipusseiksi onkin nimetty, eivät ole perinteisen karkkimaisia, vaan sekoituksia kuivattua hedelmää ja marjaa. Erityisesti Punaposki, jossa on muun muassa raakasuklaavadelmaa, rusinaa sekä kuivattua mansikkaa ja persikkaa, kävi todella hyvin kaupaksi. Nomnom-hedelmäpatukat, joita saa myös hedelmäkuutioina pusseissa, ovat vielä enemmän karkkimaisia ja varmasti pieneen väkeen (ja omaankin makennälkään) uppoavia.

Homevialaura, Minska

Oma linjani vanhempana on se, että en puhu lapsille mistään ruoista hyvinä tai huonoina, enkä kiellä heiltä mitään niin kuin en kiellä itseltänikään. Synttärit, mummulat ja muut, niin sen kun herkuttelevat mitä ikinä mieli tekee ja tarjolla on.

Taas sitten kotona välipaloissa, jotka toistuvat päivittäin, pyrin pääasiassa suosimaan, siitä lapsille numeroa tekemättä, ravitsevia vaihtoehtoja, kun niitäkin kerran tarjolla on ja ne niin hyvin maistuvat.

Homevialaura, Minska

Minska tekee muun muassa juuri lasten välipalojen hankkimisesta helppoa, koska valikoimassa on pelkästään vastuullisesti tuotettuja kasvipohjaisia vaihtoehtoja ilman lisättyä sokeria, jos sellaisia haluaa suosia pelkästään tai sitten osana arkea lapsille tai koko perheelle. Minskan ajatus on tehdä sellaisen valintojen tekemisestä, jotka tekevät hyvää itselle ja ympäristölle, mahdollisimman helppoa, sillä tottahan se onkin, että nykyään jää usein vaihtoehtojen viidakkoon.

Homevialaura, Minska

Myös aikuisille välipaloja Minskasta löytyy. Olen ennenkin myöntänyt, se ei suinkaan ole perheen 4- ja 1-vuotiaat, joille pahin nälkäkiukku tulee, vaan minulle. Melkein aina, jos olemme lähdössä lounaalle, ja lähtö venyy ja venyy, mieheni kysyy varovasti perheen naisista minulta, pitäisikö minun vielä ennen lähtöä syödä vähän jotain. Kuulun siis ihmisiin, joille nälkäkiukku on todellinen ilmiö.

Homevialaura, Minska

Tällaisessa tilanteessa otan mieluusti väliin suupalan, esimerkiksi hedelmän tai kourallisen jotain – siihen kotimaisen Foodinin erilaiset pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja yhdistelevät Trail mix -sekoitukset ovat mainioita. Olen myös muutaman kerran pihistänyt lasten patukan: mainituista Green Planet Astronauts -patukoista porkkanan- ja kanelinmakuinen on itselleni tosi mieluisa, porkkanakakkuhenkinen, ei liian makea viemään ruokahalua mutta hyvä taittamaan pahimman nälän.

Kourallista jotain kaipaan myös iltapäiväkahvin kanssa. Siihen tarkoitukseen ihan taivaallisen hyviksi osoittautuivat Foodin raakasuklaakuorrutettu mansikka ja Foodin raakasuklaakuorrutettu vadelma.

Homevialaura, Minska

Minska myy siis välipaloja, mutta myös muuta ruokaa, hyvinvointi ja hygienia -tuotteita, lisäravinteita ja luonnonkosmetiikkaa – kaikki samalla periaatteella niin, että Minskasta tilatessa voi luottaa valinnan olevan vastuullinen ja hyvää tekevä.

Minskan on perustanut entinen työkaverini Outi Ellilä ja olen sivusta seurannut, miten suurella sydämellä Minskaa kehitetään. Paitsi vastuullinen verkkokauppa Minska on hyvinvointimedia, jossa on Minskan omien artikkelien lisäksi muun muassa kiinnostavia vieraskyniä. Esimerkiksi Sara Karlssonin Minskan sivuilla oleva tekstin, Kodista huolehtiminen on itsestä huolehtimista, olen jakanut inspiroivana ennenkin. Minskan valikoimassa painottuu ylipäätään vastuullisuus mutta myös kotimaisuus, mikä varmasti monelle tämän kevään jälkeen on aikaisempaakin tärkeämpi arvo.

Homevialaura, Minska

Sain Minskan lähetyksessä lasten välipalojen lisäksi testiin monia kivoja kotimaisia ruokatuotteita Knehtilän pieneltä purolta ja SunSpeltiltä. Molemmilla on Hyvää Suomesta -merkki.

Ensimmäiseksi avasin testiksi ja raportoitavaksi vähän eksoottisemmilta kuulostavat Hampputattari Popparit: tykkäsimme niistä kaikki. Minusta perinteisiä popcorneja tattaripopparit eivät muistuta vaan enemmänkin aikuisten hyvin maustettuja naksuja tai puffeja. Minulle tattaripopparit toimivat samassa yhteydessä kuin suolapähkinät tai sipsit: silloin kun haluaa esimerkiksi kesäiltapäivisin ottaa apero-henkeen kylmän juoman ja hieman suolaista ennen varsinaista ruoanlaittoa.

SunSpeltin mustikka-spelttinäkkileipä on ihanan paperinohutta. Vaikka iltateelle kaipaan vähän paksumpaa näkkileipää, juustolautaselle keksimäinen näkkäri toimii täydellisesti. Myös SunSpeltin speltti-kaakaomurot olivat sinänsä iloinen yllätys, että suklaamurojen ystävä en ole ollut koskaan, mutta nämä enemmän aidon kuin kuin keinotekoisen ja ylimakean makuiset kaakaomurot maistuivat itse asiassa tosi hyviltä kauramaidon kanssa aikuisellekin.

Homevialaura, Minska

Luonnonkosmetiikkaa Minskan valikoimasta löytyy monipuolisesti, mutta toiveeni testattavaksi oli kotimainen, Riihimäellä valmistettava Flow Cosmetics – se on nimittäin sarja, jota en ole vielä koskaan testannut, vaikka olen kuullut pelkkää hyvää ja ihailen sarjan raikasta ilmettä. Rose Floral Water- ruusuvesisuhkeesta arvasin pitäväni: nykyään lempikasvovesiäni, ja melkein lempikasvotuotteitani, ovat erilaiset suihkutettavat vedet ja ruusuvesi oli juuri niin hyvä kuin ajattelinkin. Samoin Hyaluronihappo & Probiootti -kasvoseerumi ja Rosehip Intensive Treatment Oil -hoitoöljy ihastuttivat kovasti tunnultaan ja ominaisuuksiltaan. Olen kyllä todella vakuuttunut siitä, miten hyvää luonnonkosmetiikkaa Suomessa tehdään ja koen, että jos vain sitä haluaa painottaa, niin läheltä saa kyllä kaiken tarpeellisen ihonhoitoon todella laadukkaina tuotteina.

Näiden lisäksi mukana lähetyksessä oli tuote, jota en olisi itse tullut valinneeksi: Flow Cosmetics Honey Milk -kasvosaippua. Myönnän, että olin ennakkoluuloinen sen suhteen, miten palasaippua pesee kasvot, millaista sitä on käyttää ja jääkö iho nahkeaksi. Ylipäätään voiko kokemus olla perinteisen putsarin veroinen.

Kaikki ennakkoluulot osoittautuivat vääräksi, pidin palasaippuasta todella paljon. Se vaahtoitui kasvoilla hyvin ja jätti pehmeän miellyttävän ja puhtaan tunteen. Hiuksiin en vielä ole palasaippuaa testannut, ehkä sekin päivä tulee, mutta ainakin voin omalta osaltani suositella Honey Milk -kasvosaippuaa, jos etsinnässä on kotimainen luonnonkosmetiikkaputsari zero waste -henkeen.

Minskan inspiroiva media ja valikoimaltaan koko ajan laajentuva verkkokauppa löytyy osoitteesta minska.fi ja Instagramissa @Minska. Näen, että Minskasta kehittyy Suomen Goop vaan maanläheisellä tavalla. Jokaisellehan hyvinvointi on hieman eri asioita. Minulle henkilökohtaisesti se ei ole satasen kristallikivivesipulloa, mutta vastuullisia, kotimaisia ja hyvää tekeviä arkisia valintoja se kyllä on. Senkin Minskan ajatuksen koen omaksi, että ehdottomuuteen ei tarvitsekaan pyrkiä, vaan että jokainen pienikin parempi valinta on merkityksellinen tämän hetken ja tulevaisuuden näkökulmasta.

Kiitos Minska lähetyksestä, nyt on eväitä kesäretkille ja vuokramökille, jonne lähipäivinä suuntaamme. Kivaa viikkoa!

Comments

  1. Aiheen vierestä, mistä nämä sun beiget legginssit on jotka vilahtaa kuvissa? Olen etsinyt just tollasia! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue