Japanilainen perunasalaatti – ihana helppo lisuke

Homevialaura, japanilainen perunasalaatti

Onko japanilainen perunasalaatti teille tuttu? Jos ei, niin haluan ehdottomasti vinkata siitä näin viikonlopun ruokasuunnittelujen alla lisukkeena, joka on helppo valmistaa tutuista, lähikaupastakin löytyvistä raaka-aineista, mutta joka kuitenkin tuntuu virkistävän erilaiselta perunamuusiin tai suomalaiseen perunasalaattiin verrattuna.

Tutustuin japanilaiseen perunasalaattiin ensimmäisen kerran yli kymmenisen vuotta sitten helsinkiläisessä japanilaisessa ravintolassa, jossa sitä tarjottiin aina kerran viikossa lounaalla taivaallisen teriyakilohen kanssa. Kun vaihdoin työpaikkaa, unohdin lisukkeen vuosiksi. Kunnes joskus ja jostain syystä taas muistin japanilaisen perunasalaatin: voisiko sitä tehdä itse?

Homevialaura, japanilainen perunasalaatti

Ja sitähän voin. Tai kaikkea totta kai voi, mutta itse olen sellainen, että monimutkaisia etnisiä ruokia en itse lähde edes yrittämään. Tämä on todella helppo ja kaikki raaka-aineet löytyvät tosiaan lähikaupasta. Oma tarjoiluehdotukseni japanilaiselle perunasalaatille on juurikin teriyakilohi, mutta miksi ei tämä sopisi moneen muuhunkin ateriaan lisukkeeksi tai vaikka etnisempään brunssipöytään.

Alkuperäinen resepti, jota tässä on hieman muunneltu ja oikaistu, on masutoaitemu-blogista.

Homevialaura, japanilainen perunasalaatti

Japanilainen perunasalaatti

 • 5 isoa Rosamunda-perunaa (tai useampi pienempi eri lajin jauhoinen peruna)
 • puolikas kurkku
 • 1 porkkana
 • 2–3 salottisipulia (tavallinenkin käy, sitten riittänee 1)
 • 1 kananmuna
 • 1 dl majoneesia (laitoin varmaan enemmänkin)
 • wasabia oman maun mukaan
 • suolaa, pippuria

Kuori, kuutio ja keitä perunat. Muusaa perunat ronskilla kädellä, jätä joukkoon sattumia. Halkaise kurkunpuolikas, kaavi siemenet lusikalla pois ja leikkaa puolikuun muotoisiksi. Sekoita silputut salottisipulit kurkun joukkoon ja mausta suolalla. Kuori porkkana, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja keitä pikaisesti muutama minuutti. Keitä myös kanamuna kovaksi.

Sekoita lopuksi kaikki yhteen: muussatut perunat, kurkku ja salottisipuli, ohuina viipaleina keitetty porkkana ja kovaksi keitetty, haarukalla rikottu kananmuna. Lisää majoneesi, wasabia oman maun mukaan ja tarkista maku, kaipaako perunasalaatti vielä suolaa ja pippuria.

Vinkki: Jos ruokaseuruessa on lapsia, ota heille osa perunasalaatista sivuun ennen wasabin lisäämistä.

Herkullista viikonloppua!

Comments

  • Kiitos sinulle! Tämä on kyllä ihana ruoka, jota täytyy tasaisin väliajoin saada teriyakilohihimotusten seuraksi. ;) Kiitos ja mukavaa alkanutta syksyä sinne!

 1. Huomenta ja kiitos herkullisesta reseptistä. Sunnuntaina mietin, että mitähän sitä tekisi savukalan lisukkeeksi ja huomasin vinkkisi. Kiitos, oli hyvää!
  Onnea uuteen kotiinne, on aina ilo lukea unelmien toteutumisesta. Itsellekin tulee niin hyvä mieli. Mielenkiinnolla jään odottamaan sisustuspostauksia. On hauska nähdä miten sijoittuvat jo olemassa olevat huonekalunne ja millaisia uusia hankitte. Ihailen tyyliäsi ja värisilmääsi. Ja ennen kaikkea itsekuriasi pysyä valituissa ja mietityissä väripaletissa. Tuon kun vielä oppisi niin välttyisi vikahankinnoilta.
  Aurinkoista syyskuun ensimmäistä!

  • Moi Tiina! Voi miten hyvä ajoitus ja kiva kuulla. Kiitos terveisistä! Tämä sopii epäilemättä erinomaisesti myös savukalan kanssa. Savukalaakin rakastan ja ylipäätään lohi on maailman parasta kaikissa muodoissaan. :)

   Kiitos paljon onnitteluista ja ihanasti sanottu! Kertoo paljon sinusta, että iloitset toisten puolesta. <3 Minusta on myös aivan ihana juttu saada jakaa valintoja ja suunnitelmia teidän kanssanne. :) Se on ollut kiva huomata, että maku on pysynyt näiden vuosien aikana samana. Muutamista kalusteista joudumme luopumaan siksi, että ne eivät valitettavasti ole oikeankokoisia tai löydä muuten paikkaansa uudesta kodista, mutta mitään radikaalia tyylimuutosta ei tosiaan uuteen kotiin ole tulossa, vaan samoja tuttuja neutraaleja värejä ja modernin klassista tyyliä. :)

   Sillä haluan lohduttaa, että minä myös teen virhehankintoja! En koskaan niin, että poikkeaisin täysin tyylistäni (en kiellä itseltäni mitään, mutta en vain koskaan edes harkitse kovin kuvioituja tai räikeitä juttuja, kun ne eivät tunnu omalta). Mutta saatan ostaa oman tyylini sisällä esimerkiksi vaatteen, joka ei sitten kuitenkaan lopulta istu ja jää käyttämättä. Eli kyllä sitä tapahtuu kaikille ja se on tosi inhimillistä! Mutta toki se edesauttaa, että tiedostaa ne raamit, joissa oma tyyli liikkuu. :) Kiitos kun luet ja seuraat sekä aurinkoista alkusyksyä sinnekin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue