Miten valmistauduimme asunnonmyyntiin

Homevialaura, Miten valmistauduimme asunnonmyyntiin, asunnon myyminen itse

Instagramissa jo kerroinkin, että saimme oman kotimme myytyä. Lämmin kiitos kaikille siellä onnitteleille! Koti meni kaupaksi heti, mistä olemme tietenkin hurjan kiitollisia ja huojentuneita. On ihana jättää meille niin rakas koti seuraaville asukkaille.

Kuten viimeksikin edellisen kodin kohdalla neljä vuotta sitten, myimme asuntomme itse. Ajattelimme, että vähintäänkin yritämme myydä itse, ja jos emme onnistu, välittäjän voi aina ottaa myöhemmin mukaan.

Homevialaura, Miten valmistauduimme asunnonmyyntiin, asunnon myyminen itse

Koska tiedän, miten paljon tekin pidätte listoista, ajattelin koota, millä kaikilla tavoilla valmistauduimme asuntonäyttöön. Tämä ei tietenkään ole mikään takuulista onnistumiselle, vaan saman listan jakaisin, vaikka emme kotia kaupaksi olisi saaneetkaan. Tämä on enemmänkin lista siitä, millä tavalla halusimme tehdä asunnonmyynnin kanssa parhaamme. (Ja katsoa, mihin se riittää.)

Isot linjat olivat toki kunnossa, mutta silti listalle kertyi yllättävän paljon pieniä yksittäisiä juttuja, jotka yhdessä vaikuttivat laajemmin siihen, että asunto näytti parhaat puolensa siistinä, raikkaana ja suhteessa neliöihinsä tilavana.

Homevialaura, Miten valmistauduimme asunnonmyyntiin, asunnon myyminen itse

Kirjoitan tästä siksikin, että – olenkohan koskaan kertonutkaan – olen todella kiinnostunut asuntomarkkinoista ja haaveilen, että voisin joskus päästä kiinni asuntosijoittamiseen ja etenkin flippaamiseen. Siksi niin innoissani kuurasin linnunkakkaa ikkunalaudalta iltamyöhään – tavalla, jota en koskaan vain itsemme vuoksi olisi saanut tehtyä.

Homevialaura, Miten valmistauduimme asunnonmyyntiin, asunnon myyminen itse

Meillä myyntiä helpotti todella paljon se, että uusi koti on jo käytössämme. Veimmekin jonkin verran ylimääräistä jaloissa pyörivää tavaraa jo etukäteen sinne, jotta myytävä koti tuntuisi väljältä ja olisi helppo pitää myyntiä edeltävät päivät siistinä. Ajattelimme, että kohderyhmämme ei suinkaan ole vain perheet, vaan yhtä lailla pariskunnat, ja tästä syystä veimme suosiolla esimerkiksi pihalta lasten ulkokalusteryhmän pois ja muutenkin sellaista kaiken maailman taaperokärryä ja syöttötuolia, mitä nyt lapsiperheen elämässä pyörii, mutta mikä helposti vähän “tukkii” kompakteja tiloja ja alleviivaa turhaan kotia perheasunnoksi.

Homevialaura, Miten valmistauduimme asunnonmyyntiin, asunnon myyminen itse

Ainakin alle listatut asiat teimme asuntonäyttöviikolla, jos en ole unohtanut vielä jotain. Kunnollisen yleissiivouksen ulkoistimme ammattilaiselle, mutta muuten teimme kaiken itse. Nyt kun listaa katsoo, ei se mikään ihme ole, että tuolla viikolla ei paljoa iltaisin alas istuttu, mutta ihan totta puhuen, tämä oli minusta todella inspiroiva rutistus, kun saimme olla hetken oman elämämme asuntovälittäjiä. Pullaa emme paistaneet, mutta siinä sain pidätellä itseäni, etten lähtenyt suihkimaan koko kotia “hotelliaulamaiseksi”, tarjoillut espressoja tai laittanut jazzahtavaa loungea soimaan ajatuksella sijainti, sijainti, sijainti, mutta myös fiilis, fiilis, fiilis.

Homevialaura, Miten valmistauduimme asunnonmyyntiin, asunnon myyminen itse

Miten valmistauduimme asuntonäyttöön sisätiloissa

 • Suihkukaapin ja kaakelien peseminen
 • Suihkukaapin pesuainepulloista tyhjentäminen
 • Vaipanvaihtopisteen tyhjentäminen pyykinpesukoneen päältä
 • Tilalle pyykinpesukoneen päälle kauniin asetelman tekeminen
 • Orkidean kylpyhuoneeseen hankkiminen
 • Ylimääräisten pyyhkeiden ja kylpytakkien pois vieminen
 • Kylpyhuoneen ja vessan mattojen peseminen
 • Eteisen kuramaton poistaminen ja laattalattian puhdistaminen
 • Eteisen liukuovikaapistojen väljemmäksi tyhjentäminen
 • Kierrätyspisteen näytön ajaksi pois vieminen
 • Muutaman pienen maalikohdan paikkaaminen
 • Keittiön tasojen raikkaiksi tyhjentäminen
 • Syöttötuolin pois vieminen
 • Kaappien sisältöjen siistiminen
 • Yleiskaapin, eli sekalaisen Monica-kaapin, väljentäminen ja siistiminen
 • Lastenhuoneesta osan kärryistä ja leluista pois vieminen
 • Sohvatyynyjen peseminen
 • Päiväpeiton peseminen
 • Vaatehuoneen ja -rekin väljentäminen
 • Tuoreiden kukkien ostaminen

Miten valmistauduimme asuntonäyttöön ulkotiloissa

 • Kuivien oksien maasta kerääminen ja puista saksiminen
 • Tippuneiden omenien kerääminen
 • Rikkaruohojen kitkeminen
 • Nurmikon leikkaaminen
 • Kuivuneiden yrttien ja kesäkukkien kompostoiminen
 • Uusien ulkokukkien ostaminen ja esille laittaminen
 • Ruukkujen määrän karsiminen
 • Lasten pöytäryhmän pihalta pois siirtäminen
 • Grillin hupun pois ottaminen ja grillin pyyhkiminen
 • Pariovien terassinpuoleisen kynnyksen pyyhkiminen
 • Ikkunalautojen pyyhkiminen
 • Sisäänkäynnin harjaaminen
 • Lämminvaraston väljentäminen

Comments

 1. Mahtavaa, onneksi olkoon molemmista asuntokaupoista! Hienon listan kokosit tähän postaukseen, ahkerointi varmasti auttoi siihen, että koti meni noin nopeasti kaupaksi. Haluaisin lisätä vielä yhden vinkin, jota itse olen menestyksekkäästi käyttänyt monissa asuntokaupoissani. Se on tiskialtaan kuivaksi pyyhkiminen ja tiskiharjan ja tiskiainepullon pois nostaminen (jos nyt joku niitä esillä pitää, itse en). Kuiva, vesipisaraton tiskiallas näyttää keittiössä niin paljon siistimmältä eli kun vikaksi on sen keittiörätin huuhdellut, niin sitten vaan toisella rätillä tai talouspaperilla allas kuivaksi. Pikku asia, mutta niin paljon huolitellumpi ilme keittiössä.

  Toinen kommenttini liittyy edelliseen postaukseesi. Itselläni on jo teini-ikäiset tyttäret ja ennen kuin muutimme nykyiseen omakotitaloomme, asuimme kerrostaloneliössä. Siellä tytöillä oli oma erillinen makuuhuone ja toinen huone leikkimiseen. Se oli todella toimiva ratkaisu ja uskon, että tekin tulette olemaan tyytyväisiä ratkaisuunne.

  Kaikkea hyvää syksyysi ja onnea vielä uuteen kotiin!

  • Moikka Sari! Kiitos paljon onnitteluista! Ja ihana, että jatkoit hyvällä vinkillä, koska tämä on minulle ihan intohimoaihe. :) Ihan samaa mieltä! Unohdin tuon listalta, mutta muistan, että jo kuvia ottaessani totesin, että vaikka meillä oli esillä kauniit ja siistit saippuat, halusin silti nostaa ne pois. Muutenkin oli kiinnostavaa huomata, että päädyin lopulta keittiössä todella karsittuun ilmeeseen. Vaikka stailauksella viimeistely on tärkeää, tuntui, että tässä kohtaa halusin tyhjillä tavaroilla kommunikoida nimenomaan siisteyttä ja avaruutta, ja jättää kaikki leikkuulaudat ja maustepurkkiasetelmat kokonaan pois. En usko, että tässä on mitään yhtä oikeaa tapaa toimia, mutta aina enemmän ei ole enemmän, vaikka stailaus esimerkiksi myyntikuvat herättääkin eloon. Joskus on hyvä vain siistiä ja siistiä juuri kuten sanoit. :)

   Ihana saada vielä vahvistusta huonejärjestelyyn, kiitos! Minulla on myös vakaa usko, että järjestely tulee toimivaan hyvin ja kuten sanottu, sitten vaihdetaan, jos tilanne muuttuu – sehän on yhdessä viikonlopussa tehty. Mutta niin kauan kuin siskot haluavat nukkua samassa, niin saavat nukkua. <3 Kiitos vielä sinulle onnitteluista ja jutteluista sekä pirteää syksyä sinnekin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue