Ovaali ruokapöytä tammea, Rowico Dawson

Homevialaura, ovaali ruokapöytä, tammi whitewash, Rowico Dawson

Kiva, kun olette kertoneet odottavanne niin paljon uuden kodin ratkaisuja. Tänään minulla on esitellä yksi: ruokailutilan ruokapöytä, ovaalinmuotoinen ja tamminen Rowico Dawson. Älkää välittäkö taustalla olevista pahvilaatikoista. Niissä kokoamistaan odottaa ruokailutilan säilytysratkaisu, mutta mennään siihen toisella kertaa.

Homevialaura, ovaali ruokapöytä, tammi whitewash, Rowico Dawson

Koska meillä on nykyisessä kodissa pieni neljän hengen pöytä, ruokapöytä oli väistämättä päivitettävien listalla. Oikeastaan tila isommalle ruokapöydälle oli suurimpia, jos ei suurin, syymme muuttaa.

Ruokailutila, jonka kuvissa näette, on asunnon pohjassa suunniteltu niin, että tässä kohtaa voisi olla myös avoimen tilan sijaan huone. Ja kaunis makuuhuone tähän olisi esimerkiksi lasiseinällä tai pariovilla tullutkin. Me kuitenkin päätimme priorisoida olohuoneesta ja avokeittiöstä jatkuvan tilan nimenomaan ruokailemiselle, koska olemme kaivanneet niin paljon väljyyttä ruokailemiseen oman perheen kesken, vieraista puhumattakaan.

Homevialaura, ovaali ruokapöytä, tammi whitewash, Rowico Dawson

Kun lähdin pohtimaan pöytää, totesin vaihtelun vuoksi toivovani vaalean puun sävyä valkoisen sijaan. Olen kaivannut puun sävyn pehmeyttä muutenkin, ja lisäksi vaalea puu on kaunis pari valkoiselle – meillä kun on vain valkoisia astioita ja tuolitkin ovat valkoiset. Pehmeyttä kaipasin myös muotokieleen. Siksi jo pitkään olen pohtinut ovaalinmuotoista pöytää, jos sellainen sopiva vaan löytyy, ja löytyi.

Homevialaura, ovaali ruokapöytä, tammi whitewash, Rowico Dawson

Rowico Dawson -pöytä täytti lopulta kaikki toiveemme vaaleasta puusta ovaaliin muotoon ja jatkettavuuteen. Tämä malli on myös tavallista syvempi, mikä oli ehdottomasti plussa. Ilman jatkolevyä pöytä on 160 cm pitkä ja sen mukana tulee yksi jatkolevy, jonka kanssa pöytä on 205 cm pitkä. Pöytään saa myös vielä toisen 45 cm pituisen jatkolevyn, jonka tilasimme jemmaan juhlia ja vieraita varten.

Lopulta kokoamisen kanssa kävi niin, että kokeilimme pöytää heti molempien jatkolevyjen kanssa, eikä pöytä välttämättä ole näin 250 cm täyspitkänäkään tilaan liian iso. Toki katsomme tilanteen vielä sitten ruokailutilaan kootun säilytysratkaisun ja syöttötuolin kanssa, mutta jos pöytä suinkaan mahtuu tilassa kokopitkänä olemaan, niin sellaisena sen mieluusti siinä pidämme. Nauroinkin jo, että en pääse yli siitä mielikuvasta, että syömme joskus mieheni kanssa kahdestaan illallista pöydän päissä Richard ja Emily Gilmore -tyyliin.

Homevialaura, ovaali ruokapöytä, tammi whitewash, Rowico Dawson

Materiaaleja aina vähän murehdin lapsukaisten kanssa. Lopulta päädyin nimenomaan Rowico Dawson -pöytään siksikin, että se on jaloista ja sokkelista massiivitammea, mutta kannesta myyjän mukaan hyvin kestävää tammiviilutettua mdf-levyä. Toki silti perus varovaisuutta noudatamme, mutta toivon, että malli on armollinen valinta sotkuisammiksi pikkulapsivuosiksi. Käyttökokemuksia meillä ei luonnollisesti pöydästä vielä ole, mutta voin mieluusti palata niihin myöhemmin, kun olemme muuttaneet ja jo pidempään ruokailleet.

Homevialaura, ovaali ruokapöytä, tammi whitewash, Rowico Dawson

Jouduin tilaamaan pöydän näkemättä, koska valitettavasti sitä ei esillä etelässä ollut. Olin kuitenkin pöydästä 90 % varma ja soitin vielä Rowico Dawson -ruokapöydästä Kaluste10-myymälään Jyväskylään, ja he kannustivat pöydän tilaamaan, koska tokihan sen olisi saanut tarvittaessa palauttaa. Onneksi olemme pöytään tosi tyytyväisinä. Aino pieni miinus on se, että suhteessa lattiaan pöydän whitewash tammi -sävy on hitusen vaaleanpunaiseen taittava, mutta ei häiritsevästi ja uskon, että sävyerot tasaantuvat vielä siitä, kun tila täydentyy säilytyskalusteella, matolla, valaisimella ja lopuillakin tuoleilla. Lisäksi tietysti jatkettavassa pöydässä näkyy jatkolevyjen saumat, mikä on hyvä ottaa huomioon, jos toiveena on ihan yhtenäinen pöytäpinta.

Hinnan suhteen meillä kävi mainio tuuri, sillä pöytä oli tilaushetkellä viimeistä päivää 20 % alennuksella, joten lopulliseksi summaksi jäi varsin kohtuullinen investointi isosta ruokapöydästä. Nyt vain toivotaan, että pöytä palvelee käytössä yhtä hyvin kuin kuinka kaunis se on.

Comments

 1. Kaunis pöytä! Ja tuohon kohtaan saa tosi kivasti oman tilan ruokailulle. Aika hauska sattuma muuten: meilläkin on uuden ruokapöydän hankkiminen nyt ajankohtaista vanhan natistessa liitoksissaan ja olimme päätyneet hyvinkin samanalaisiin spekseihin (vaaleaksi käsiteltyä tammea, jatkettava..) ja olin jo aikeissa lähettää tarjouspyyntöjä puusepille, mutta sitten yllättäen kivinen pöytä alkoikin viehättää ja nyt olemme ehkä sittenkin päätymässä jonkinlaiseen vaaleaan kvartsitasoon metallijaloilla – eli aikalailla samanhenkinen ratkaisu teidän aiemman pöydän kanssa. 😄 Puolisokin oli päätynyt omien googlettelujensa tuloksena blogisi vanhaan postaukseen koskien teidän pöytää 😅

  • Kiitos Emilia! Niinpä, kiva, että tällainen tila olohuoneen kyljessä oli. :) Onpa hauska kuulla! Niin siinä voi hyvin käydä, että kun luulee jo päättäneensä jotain, niin keksiikin toista. :D Hehe mahtavaa, puolisolle terkut, että hyvää lähdettä käytti. ;) Jos kvartsiin päädytte, niin sen parempaa materiaalia ei olekaan! En voi muuta kuin kannustaa. Minulla tulee kyllä ikävä kvartsin kanssa elämistä, koska sen huolettomampaa materiaalia ei olekaan. Olen tosi iloinen, että uudessa keittiössä tasot sattuvat olemaan kvartsia, niin kokkaaminen on ainakin huoletonta. :) Hyviä pöytäsuunnitteluita, tulee varmasti ihana!

  • Kaunis poyta! Joudutko suojaamaan sita lasten mahdollisilta sotkuilta?

   Pitka poyta on todella hyva. Meilla on 45cm:n lisapala, jota kaytamme jatkuvasti. En itse asiassa muista, milloin sita ei olisi ollut.

   Kiva tila myos. Sopivan avoin mutta kuitenkin hieman sivussa.

   • Kiitos Elina! Valitsimme pöydän juuri sen perusteella, että sen kansi viilutettuna mdf-levynä pitäisi kestää hyvin, mutta katsotaan, millaiselta materiaali alkaa käytössä vaikuttaa. Mieluiten käyttäisin pöytää sellaisenaan, mutta tarvittaessa toki ostetaan kauniit tabletit pöytää suojaamaan. Pienemmällä ruokailijalla on myös oma tarjotin syöttötuolissa, niin sekin on vaihtoehto, jatkaa sen käyttämistä vielä jonkin aikaa. Tai sitten ostaa vähintään 1-vuotiaalle tabletti. Vähintään silloin varmasti suojataan, kun lapset maalaavat vesiväreillä tai muuta sellaista. :) Kiva kuulla, että tekin nautitte pitkästä pöydästä! Jos sille vain tilaa on, niin miksi ei pitäisi isona ja väljänä. :)

 2. Meillä on ollut keväästä Rowicon sohvapöytä käytössä, myöskin Kaluste10:stä hommattu, ja olemme olleet siihen hirmu tyytyväisiä. Keittiössäkin on menossa Rowicoon liittyvä projekti kun ruokapöydän tuolit hiljalleen vaihtuvat väliaikaisista Rowicon samettisiin. Nekin ovat olleet hyvät, eli ei mitään huonoa sanottavaa kyseisestä merkistä.

  Nyt nämä postaukset kiinnostavat entistä enemmän, koska mutto omaan kotiin onkin jo ensi kuussa. Iiks! Peruimme uudiskohteen varauksen kun näytön jälkeen ihastuimmekin hieman isompaan ja pihalliseen asuntoon. Kaikki kävi lopulta todella nopeasti ja projektista on herännyt vahva “näin sen pitikin mennä” fiilis.

  • Kiitos kokemuksista Rosa, voi miten kiva kuulla! Meillä ei ole koskaan ollut Rowicon kalusteita, mutta valitsin sen hyvillä mielin, koska kyse on niin laajasti myydystä ja tunnetusta toimittajasta. Toki se ei automaattisesti mitään takaa, mutta itse ostan huomattavasti luottavaisemmin sellaista, kun no brand -versiota, josta ei tiedä mitään. Toivotaan, että myös meidän pöytämalli on käytössä toimiva. Ihana, kun jaoit hyviä kokemuksia!

   Oi, onneksi olkoon uudesta kodista! Ja pihasta! Vitsi, miten kiva ja pääsette tosiaan nopeasti sitten uuteen kotiin. Niin ne tilanteet muuttuvat ja tuo “näin sen pitikin mennä” -fiilis on ihan paras! Olen tosi iloinen puolestasi ja toivotan paljon sisustusintoa sinunkin projektiin. :)

 3. Näyttää kauniilta ja sirolta, muoto myös sopii nätisti teidän tuoleihin. Ison pöydän ystävänä kehotan nauttimaan koko 250 cm mitasta ihan päivittäin kun se tilaankin noin hyvin mahtuu. Meilläkin on kahteen pekkaan 225 cm pöytä, eikä koskaan olla koettu sitä hassuksi. Tietty jos haluaa joskus laittaa tuolit päihin, teillä on tarvittaessa optio hitusen lyhentää pöytää – niin tai näin niin muunneltavuus on aina ihanaa. Nään jo tossa pöydän päässä sen sun mustan Ton-tuolin, heh.

  • Ihana Anne, kiitos ajatuksista! No juuri niin. Ymmärrän ihan täysin, että teistä pitkä pöytä on jopa kahdestaan aivan ihana. Niin osuva visio musta TON päässä. ;) En tiedä, mahtuuko kumpikaan TON, käsinojallinen tai käsinojaton, meillä minnekään, mutta millään en malttaisi niistä luopua. Ajattelin, että kokeilisin, josko ne kuitenki mahtuisivat jossain ajelehtimaan, esimerkiksi pöydän päässä tai pienempi eteisessä. Syöttötuoli vain vähän mutkistaa tuoliryhmää, kun sille on pakko löytää paikka pöydän päästä, ellei sitten kokeile sivulle sellaiseen kohtaan, jossa ei ole trafiikkia, kun syöttötuolissa on niin reippaasti levenevät jalat, joihin helposti kompuroi. Mutta sitä lähdetään yrittämään, että pöytä mahtuisi näin kokopitkänä, eikä tarvitsisi ottaa toistakaan jatkolevyä pois. :) Teillä on niin kaunis persoonallinen mutta silti kokonaisuutena yhtenäinen ruokailuryhmä. Tykkään hurjasti!

 4. Hei kaima,

  Kiitos ihanasta blogistasi ja onnea uuteen kotiin!

  Mikä lattia teillä on, näyttää aivan ihanalta?! Meillä pitäisi uuteen kotiin valita parketti, ja kuvissasi teidän lattia näyttää todella kauniilta! Oletan, että se on kuitenkin oikeasti vähän tummempi, kun kuvasi ovat kovin valoisia, eikö? Kiitos jos ehdit vastailla! 😊

 5. Todella kaunis valinta. Mä repesin ääneen tuolle Gilmore girls mielikuvalle. 😂
  Itsehän googlaan täällä valkeaa, pientä ruokapöytää keventämään kodin ilmettä. Yritän parhaillaan päivittää urakalla kodin ilmettä ja lyhentää sisustuksen tehtävälistaa.

  • Kiitos Jenni! Köyhän naisen Emily Gilmore täällä vaan terve. Ei puutu kuin pöytähopeat. :D Onnea ruokapöytäetsinnöille! Yhdelläkin huonekalun päivityksellä voi tosiaan olla iso vaikutus kokonaisilmeeseen. Jos kesä meni itse kullakin asumisen osalta vähän sinnepäin, niin syksyllä kyllä taas sisustaminen tuntuu kotikauden alkaessa erityisen ajankohtaiselta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue