Ruokailutilan vitriini: Ikea Havsta

Homevialaura, Ikea Havsta, vitriini, ruokailutilan kaappi

Heippa! Täällä puretaan viikonloppu muuttolaatikoita. Muuttolaatikoiden haku on maanantaina, joten aikaa purkamiselle on juuri sopivasti: tarpeeksi mutta ei liikaa. Vaikka varsinaisten muuttolaatikoiden purkamisen jälkeen jäljelle jää yhä paikkaansa etsiviä nyssyköitä, on 70 muuttolaatikon lähteminen kuitenkin se kaikista isoin väliaikainen voitto kotiutumisessa, joten sitä kohti on kiva mennä.

Homevialaura, Ikea Havsta, vitriini, ruokailutilan kaappi

Tähän väliin ajattelin jakaa ennen muuttoa ottamani kuvat kalusteesta, jonka valitsimme ruokailutilaan. Kyseessä on sama Ikea Havsta -sarja kuin mitä valitsimme tv-tasoksi, mutta alakaappien päälle laitoimme vielä vitriinimäiset lasikaapit. Täyspuinen Havsta-sarja onkin suunniteltu juuri näin, että osista voi luoda erilaisia kokonaisuuksia. Toistuvia elementtejä ja huoneesta toiseen jatkuvaa punaista lankaa sisustuksessa rakastavana minulle oli tärkeää löytää molemmat kalusteet samasta sarjasta.

Homevialaura, Ikea Havsta, vitriini, ruokailutilan kaappi

Se oli alusta asti selvää, että jokin säilytyskaluste ruokailutilaan hankitaan ihan yksinkertaisesti siksi, että tarvitsimme kotiin lisää säilytystilaa. Oli vain yksi elementti, joka meinasi sekoittaa pasmat: ruokailutilan päädyssä on matala vaakatasossa oleva ikkuna.

Meni hetki ennen kuin tajusin, että suunnittelussa ei tarvitse edetä tuon pienen ikkunan ehdoilla. Itse asiassa kumpikaan meistä ei edes kauheasti välittänyt kapeasta vaakatasoisesta ikkunasta ja varsinainen valo tulee kuitenkin sivusta korkeista ikkunoista.

Homevialaura, Ikea Havsta, vitriini, ruokailutilan kaappi

Niinpä pohdinnan jälkeen ja samanaikaisesti lopullisen tv-tasopäätöksen kanssa visioni kirkastui siitä, että laittaisimme ruokailutilaan samasta sarjasta vitriinin, jonne saisi sekä tavaraa piiloon ovien taakse että nätisti esille lasiovien taakse – ikkunasta huolimatta. Ikkuna jää siis nyt vitriinin taakse piiloon. Ymmärrän täysin, että ikkunan peittäminen kalusteella saattaa kuulostaa erikoiselta ratkaisulta, mutta me olemme todella tyytyväisiä siihen, että saimme päätyyn kauniin ja käytännöllisen kalusteen pienen ja seinällä vähän yksinäisen ja irrallisen pikkuikkunan sijaan.

Homevialaura, Ikea Havsta, vitriini, ruokailutilan kaappi

Alakaappeihin olen laittanut esimerkiksi torkkupeittotyyppisiä kodintekstiilejä, servettejä sekä juhla- ja paketointitarvikkeita. Vitriiniosaan taas tulee viinilaseja, maljakoita, kynttilöitä, kirjoja ja sen sellaista kaunista pientavaraa, mitä mielellään katsoo esillä. Uskon kaapin olevan hyvin käytönnöllinen siksi, että montaa mainituista tavaroista tarvitsee juuri ruokapöydällä, joten esimerkiksi servetit ja kynttilät kattamista varten ovat kätevästi käsillä. Olen lähtökohtaisesti kaiken piiloon haluava sisustaja, mutta edellisessäkin kodissa yksi vitriini teki sääntöön minulle juuri sopivan poikkeuksen.

Leppoisaa lauantaita!

Comments

 1. Meillekin tulossa uuteen kotiin juuri tämä vitriini, mutta en ollut edes ajatellut, että niitä voisi olla useampi vierekkäin 😀 Pitääpä siis mittailla, josko mahtuisi kaksikin näitä! Kiitos ideasta ☺️

  • Moi Taru! Hauska kuulla, tämä on aivan ihana sarja. Ja vetää hyvin tavaraa. Mallaile ihmeessä, mikäli mahtuisi toinen viereen. Kiva, jos sait toteutukseen inspistä. :)

 2. Mun silmään pöytä, tuoli ja vitriini edustavat keskenään melko erilaisia tyylisuuntauksia. Jännä nähdä miten palat loksastavat kohdalleen.

  • Moikka Emmi! Niin edustavatkin erilaisia tyylisuuntauksia. :) Se oli minulla henkilökohtaisesti tarkoituskin. Oma tyylini on modernin klassinen eli haluan tarkoituksella yhdistää modernia (jota ruokailutilassa edustaa Eames-tuolit ja myöhemmin valaisin) ja klassista (jota taas vitriini edustaa). Tyylipuhtaat, yhtä tyyliä edustavat sisustukset ovat kauniita, mutta itse kaipaan omaan kotiin vähän kontrastia yhdistelemällä näitä kahta. :) Kivaa päivää!

 3. Siis, en edes huomannut pienta ikkunaa ja sen ‘puuttuminen’ huoneesta ei todellakaan haittaa valoisuuden suhteen.

  Meilla on hyvin samantyyppinen ratkaisu – lasit vitriinikaapissa ja lautaset ja kulhot kunnon ovien takana. Maljakot ovat sen verran korkeita, etta ne asuvat kaapin paalla.

  Siirsin muuten meidan yrtit patiolta keittion ikkunalaudalle kun syksy saapui tannekin (vahemman kiva lampotilan pudotus 23c:sta 13c:hen). Siina ne nyt ovat tuoksumassa ja mikas kivempaa kuin napata basilikaa, rosmariinia ja persiljaa suoraan hellalla poriseviin ja uunissa paistuviin ruokiin. Tuoksu on myos taivaallinen.

  • Kiitos Elina, kiva kuulla! No sepä se. Pieni pohjoisenpuoleinen ikkuna tarjosi niin vähän valoa, että ei sitä senkään puolesta jää kaipaamaan. Keittiöstä olisi myös tila loppunut kesken, joten koko takaseinänlevyinen kaappi tuli siinäkin mielessä tarpeeseen. Kiva kuulla, että teillä toimii samanlainen ratkaisu. :) Ihanaa, siinä yrtit ovatkin mainiosti käsillä ja muutenkin ilahduttamassa. Meidän yrttitarhasta on jäljellä yksi sinnikäs rosmariini, jota juuri eilen laitoin uunivuokaan. Ensi keväänä taas sitten uudet istutukset ja sillä välin totta kai yrttejä kaupasta. Olen muutenkin ikävoinyt kokkaamista, kun tämä asunnonvaihdon aika on menty aikalailla valmis- ja noutoruoalla. Siispä syksyisten patojen ja muiden haudutteluja odotellessa. :) Terkut sinne!

 4. hei!

  mikä sävy keittiön seinässä?onko samaa myös muualla asunnossa? kontrasti valkean kalusteen kanssa on kaunis!

  t. Jenni

  • Ihana kuulla, kiitos Laura! Vitriini ja tv-taso ovat vastakkain samassa tilassa, niin kyllä se, ainakin tällaiselle harmoniankaipuiselle, antaa rauhoittavan vaikutelman. ;) Instagramin jutteluista oli hauska huomata, etten suinkaan ole ainoa, joka on rohjennut tällaisen pienen ikkunan peittää. Monella on edessä verho ja esimerkiksi peili mainittiin yhtenä hyvänä ideana myös. Onneksi en mennyt ensimmäisen idean mukaan matalalla tasolla, koska näin saimme koko tilan käyttöön ja tässä kyseisessä seinässä irrallisen ikkunan piiloon. PS. Teillä oli aivan ihanannäköinen piknik! Juustotarjotinkautta jo malttamattomana odotellessa. :D

 5. Hieno klassinen hyllystö ja paljon lisää aina kaivattua säilytystilaa. Nostan hattua urakalle, jonka olette tehneet kokoamalla kaapistot? Kun muutimme nykyiseen asuntoon ja uusimme kalusteet, kriteeri oli että niiden piti olla valmiiksi koottuja. Eipä ollutkaan helppoa löytää sellaisia. Niemen kalusteelta sitten saimme haluamamme. Toki saahan monesta paikasta varmasti kokoamispalvelunkin lisähinnalla. Kesäkeittiön kokosimme juuri mökillä, hyvä ettei tullut avioero, olihan meinaan urakka. Nykyään kaikki kalusteet myydään melkein lautakasana, vaikka onhan se logistisesti parempi.

  • Kiitos paljon! No sinähän sen sanoit, me nimenomaan emme koonneet tätä itse! Hyvä huomio ottaa puheeksi! Kaikki aikaisemmat Ikeat mieheni on koonnut, mutta nyt totesimme, että kaksi näin isoa kalustetta töllä aikataululla on syytä ulkoistaa. Ammattilaisellakin meni koko työpäivä, niin jos mieheni olisi tullut joka ilta tekemään tunnin pari, niin olisi se ollut aikamoinen savotta. Halusimme myös panostaa siihen, että kalusteet olisivat koottuna jo ennen muuttoa, niin saimme ison osan tavaroista suoraan kaappeihin ennen varsinaista muuttopäivää, mikä helpotti valtavasti laatikoiden purkamista. Eli siis kyllä! Tämä puoli on hyvä ottaa huomioon, kun miettii kodin tai mökin kalusteiden hankkimisen aikataulua ja budjettia. :)

 6. Itse haluan tällä hetkellä säilytyskalusteita jaloilla ja niin että pääsee imuroimaan alta.
  Mutta mulla ei olekaan enää pieniä lapsia, joilla olisi vaara mennä niiden alle leikkimään.
  En seuraa tätä blogia aktiivisesti ja tuli mieleen, että jäittekö samalle asuinalueella vai meneekö pk- ja kouluasiat vaihtoon muuton myötä?

  • Moikka! Ymmärrän tosi hyvin tuo imurointinäkökulman. :) Sanoit hyvin, että pienten lasten kanssa on toisaalta kuitenkin helpompi, kun mikään ei vieri tasojen alle. Sohvan alta toki edelleen löytyy legoa ja pinniä. ;) Muuten on tosiaan kiva päästä kunnolla siivoamaan kalusteiden altakin!

   Kiva, kun kysyit. Meillä on 1- ja 4-vuotiaat tytöt, jotka jatkavat samassa päiväkodissa. Olemme viihtyneet tällä alueella erinomaisesti muutenkin, mutta lisäksi samassa päiväkodissa pysyminen oli meille todella tärkeä syy pyrkiä löytämään koti juuri samalta alueelta. Siksi se, että lopulta löysimme uuden kodin päiväkodin piiristä, tuntuu ihan lottovoitolta. Se on helpottanut muuttamista ja kotiutumista tosi paljon, että arki on päiväkodin osalta pysynyt samana. :) Mukavaa viikonloppua sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue