Valinta tv-tasoksi: Ikea Havsta

Homevialaura, IKEA HAVSTA, tv-taso, kaappi

Terveisiä taas uudesta kodista! Muuttoon on nyt tasan kymmenen aamua. Apua! Kun laskin aamut ja kirjoitin ne tähän ylös, taisi tulla itsellekin pieni herätys. Tässähän täytyy alkaa laittaa hösseliksi.

Homevialaura, IKEA HAVSTA, tv-taso, kaappi

Kuten aikaisemmin kerroin, uuden kodin säilytyskalusteet ovat sellaiset, jotka olen halunnut valita ja saada paikoilleen ennen muuttoa, vaikka montaa muuta asiaa jäänkin rauhassa silmittymään.

Homevialaura, IKEA HAVSTA, tv-taso, kaappi

Meille piti tulla kolme kalustetta: tv-taso olohuoneeseen sekä säilytyskaluste ruokailutilaan ja käytävälle keittiön viereen. Ensimmäiset kaksi on nyt valittuna ja paikoillaan, joista tänään esittelen olohuoneen tv-tason. Päätöksen kolmennesta kalusteesta – tuleeko sitä ollenkaan ja jos tulee, niin millaisena – jätämmekin suosiolla tuonnemmaksi.

Homevialaura, IKEA HAVSTA, tv-taso, kaappi

Koska talo on uusi ja keittiö moderni, ajattelin ensin, että säilytyskalusteetkin valitsisin moderneina jatkamaan punaista linjaa. Jokin minua kuitenkin jarrutteli ja huomasin, että intuitioni ei tollut ihan samaa mieltä tämän “järkipäätöksen” kanssa. Olisihan moderni kaluste varma tyylikäs valinta, mutta tekisikö se asunnosta juuri meille kodin?

Homevialaura, IKEA HAVSTA, tv-taso, kaappi

Tyylini on jo vuosia ollut modernin klassinen. Siksi minusta ei ole noudattamaan vain talon aikakautta, vaikka muutamme moderniin asuntoon – rinnalle kaipaan kodikkuutta ja klassisuutta. Tästä syystä pyörittelin kaikki ne viikot, mitä tässä nyt on ehtinyt pyöritellä, sitä, että meille tulisikin kalusteisiin klassisempaa tunnelmaa. Päivä päivältä aloin olla varmempi päätöksestä ja siihen me lopulta sitten päädyimmekin.

Homevialaura, IKEA HAVSTA, tv-taso, kaappi

Olohuoneeseen on nyt asennetty IKEA HAVSTA -sarjaa tv-tasoksi. Varsinainen televisio tulee kyllä seinään, mutta silti halusin ja tarvitsin television alle säilytystilaa. Päädyimme hankkimaan neljä HAVSTA-kaappia vierekkäin. Sisälle kokonaisuuteen on tarkoitus tulla tekniset laitteet, kirjat, lehdet ja säilytyslaatikoita. Syvä kaappi vain yhdellä hyllyllä ei välttämättä ole kirjojen kanssa ideaali, mutta saatan hyvinkin tehostaa tilankäyttöä niin, että laitan normaalikokoisia kirjoja kaksi riviä peräkkäin tai keksin tarvittaessa jonkin muun ratkaisun, ettei hukkatilaa jää.

Homevialaura, IKEA HAVSTA, tv-taso, kaappi

Nyt kun valinta on tehty, voin sanoa olevani täysin ja todella tyytyväinen klassiseen valintaan. Kun saavuin ensimmäisen kerran tilaan katsomaan koottua kalustetta, vielä tyhjästä asunnosta tuli välitön oman kodin tunne. Ja se on tietysti kaikista tärkein tunne sisustamisessa. Asuntoon olisi sopinut moni muukin ratkaisu, mutta meille tämä sarja luo sellaista lämpöä, jota kaipasimme vastapainoksi modernille talolle. HAVSTA-sarja on tehty massiivipuusta, joten tuntu on kaiken kaikkiaan hyvin vankka ja laadukas. Valkoinen taas on tuntunut raikkaana itsestäänselvältä väriltä ensimmäisistä pohdinnoista lähtien vaaleanharmaata seinää ja vaaleantammista parkettia vasten.

Comments

 1. Hyva kaappi on ihan must. Ja ovien taakse saa kaiken extran piiloon. Mikaan ei ole niin arsyttavaa kuin nakyvat kaapelit tai johdot. Ja ne arsyttaa jo TV:n asennuksen aikana, vaikka tottakai TV pitaa saada paikoilleen ja kytkettya seinaan ennen kuin kaapeleita voi ryhtya piilottamaan.

  Tsemppia muuttoon!

  • Niin on! Ja ylipäätään säilytystilaa ei voi olla liikaa. Olen todella iloinen, että uusi televisio saadaan seinään ja näkyville jää vain yksi huomaamaton johto. Kaikki muut pömpelit saadaan kaappiin, vaikka se vaatikin pienen tee se itse -johtoreiän kaapin seinään. Kiitos tsempeistä, kuusi aamua jäljellä. :)

 2. Hyvän näköinen linjakas kokonaisuus ja ahmaisee sisäänsä paljon tarpeellista, jota ei halua pitää aina esillä. Tykkään.

  • Kiitos ilahduttavasta palautteesta! Linjakas on kaluste on minustakin livenä ja tosiaan ihanan ja yllättävän paljon tavaraa sisäänsä vetävä. :)

 3. Innolla jään odottamaan kaikkea muuttoon ja uuteen kotiin liittyviä postauksia. Etenkin säilytykseen liittyviä. Tuntuu taas että oma koti on ryöpsähtänyt tavara paljouden alle. Kaipaisin vähän inspiraatiota kaappien järjestelyyn.

  • Tosi kiva kuulla, että odotat ratkaisuja! Lupaan raportoida kaikki. :) Ja ehdottomasti myös sen, kun muuton jälkeen alan järjestellä tavaraa paikoilleen. Ymmärrän tosi hyvin! Myös minulle on tuttua välillä kadottaa inspiraatio. Toivottavasti voin sitä syksyn aikana auttaa löytämään!

 4. Todella kiva ratkaisu. Samaa henkeä kuin edellisessä, mutta tämä palvelee selkeästi paremmin tätä tilaa.
  Täällä fiilistellään uusia ruokapöydän tuoleja. ❤️ Vanhat nitisivät ja notkuivat siihen malliin että on ihme ettei yksikään ehtinyt pettää istujan alla jo.

  • Kiitos Jenni! Mietin säilytyssarjaa pitkään ja huolella, varmasti joka päivä erilaisia puolia punniten kaikkien näiden viikkojen ajan, kun uusi koti on ollut tiedossa. Ja nyt tuntuu vahvasti siltä, että päädyimme meille ja meidän kotiin oikeaan ratkaisuun. Kiva kuulla sisustuspiristyksestä ruokailuryhmässä. :)

 5. Tuollainen pitkä matalahko taso näyttää omaan silmään vaan niiin hyvältä :) Minusta sisustus on mielenkiintoisempi, jos siinä on onnistuttu yhdistelemään sopivalla tavalla vähän eri tyylejä. En ollut tästä Ikean massiivipuisesta sarjasta tiennytkään aiemmin. Tosi kiva, että on vähän edullisempikin vaihtoehto, kun yleensä tuntuu, että vaihtoehtoina on melko kallis puinen tai sitten lastu-/huonekalulevy, joka on omien kokemusten perusteella joka tapauksessa pidemmän päälle huono materiaali riippumatta hinnasta (meillä esim. melko arvokkaan tv-tason hyllyt ovat ajan myötä taipuneet mutkalle ihan vain laitteiden painosta, eli mitään ylipainavaa ei ole hyllyillä edes ollut). Mielenkiinnolla odotan, miten ratkaisette seinälle kiinnitettävän tv:n johdot (asia, joka itseäni on mietityttänyt jo aiemminkin, kun harkittu seinälle laitettavaa telkkaria).

  • Ihana kuulla, kiitos Emilia! Samaa mieltä, että ratkaisu tuntuu tosi omalta ainakin tähän kotiin ja tilaan. :) No juuri niin. Sitä minäkin ajattelin, että olipa kiva löytää massiivipuinen mutta kuitenkin kohtuuhintainen sarja. Esittelen televisioratkaisun myöhemmin, mutta nyt jo huikkaan, että televisio tuli kiinni seinään ja siitä vain yksi johto alas. Pömpölit laitamme kaappiin, mikä vaati sen, että yhteen kaapeista tehtiin takalevyyn reikä. Toimii näin hyvin, näytän vielä kuvina tarkemmin myöhemmin. :) Kivaa päivää!

 6. Pakko vielä vinkata tänne, että bongasin Netflixistä uuden sarjan ”The Home Edit”, jossa ammattijärjestäjät organisoivat julkkisten ja tavisten tavaroita. Yhden jakson perusteella ei voi tehdä vielä lopullista arviota, mutta vaikutti ihan hauskalta ja sarjasta voi saada lisäinsipaariota omiin järjestelyihin ja ainakin itse bongasin muutamia organisointivälineitä, joita en ole aiemmin tiennyt 🙂 Sarja perustuu saman nimiseen yritykseen ja taitaa sillä olla nettikauppakin.

  • Hei ihana, kun vinkkasit, kiitos! Odotin tätä sarjaa, koska seuraan The Home Editiä Instassa ja minulla on heidän kirja, mutta silti herätyskelloni ei heti soinut, kun olen saanut kyselyjä, että olenko katsonut Ammattijärjestäjät-sarjaa. Menin ihan sekaisin suomenkielisestä nimestä, mutta nyt olen kartalla, että puhumme samasta ja olen katsonutkin monta jaksoa. Oli muuten ihan parasta seuraa taustalla muuttolaatikoita pakatessa. ;) Siis kyllä! Jenkeissä on ihan hurjasti sellaisia järjestelyvälineitä (obviously!), mihin täällä ei ole törmännytkään. Ja ylipäätään heidän tavaramääränsä on omaa luokkaansa. Mutta kyllä sarjasta (ja yhtä lailla kirjasta) silti inspiroituu omassakin suomalaisarjessa. Tykkään siitä, miten itseironisesti Clea and Joanna hommaan suhtautuvat, eikä järjestely ole millään lailla vakavaa. :)

 7. Tosi kivannäköinen! Taitaa olla sama kuin Noora K:n Perjantain parhaissa vinkkaama? Valkoinen sopii teille, mutta mielestäni se tumma oli vielä ilmeikkäämpi kivan neutraalilla tavalla.

  Tuskin maltan odottaa nähdä tilaa täysin kalustettuna, nyt jotenkin tuo mun silmään huutaisi vielä viidettä kaappia, vai olenkohan mä vaan olosuhteiden pakosta ehdollistunut “joka sentti käytetään”-ajatteluun?

  • Kiitos Anna! On juuri samaa sarjaa kuin Nooralla harmaana! Ihastuimme molemmat sarjaan jo viime syksyllä, kun se lanseeerattiin ja ihana, kun hän sai vihdoin yläkertansa valmiiksi ja minä sain toteuttaa haaveen uuteen kotiin. Havstasta on kolme väriä: valkoinen, harmaa ja vielä tummanruskea. Kauniita kaikki ja Nooran kotiin harmaa oli minustakin nappivalinta. Meille taas halusin valkoista, koska valkoinen on niin keskeinen osa tyyliäni, ja nyt kun seinät ovat harmaat ja lattia tamminen, niin kalusteet halusin valkoisina. Mutta ilman tätä minun pakko pitää kiinni jostain valkoisesta -mieltymystä tännekin olisi sopinut myös tumma. :)

   Heh ymmärrän! Riviin periaatteessa olisi mahtunut viides kaappi, mutta nyt meistä kokonaisuudesta tulee tasapainoinen näin suhteessa kahteen vastakkain tulevaan sohvaan. Viidellä kaapilla yksi kaapeista olisi mennyt sohvista “yli”. Toivon ainakin, että kokonaisuudesta tulee tasapainoinen näin. :D Kyllä tässä aina vähän itsekin jännittää, kun en kuitenkaan tosiaan ole ammattisisustaja.

   Joka sentti käytetään -ajatteluun samaistun vahvasti kuutioissa. Meillä on eteisessä ja lastenhuoneissa kaappien päällä tyhjää tilaa ja ajattelin, että meneepä siinä hyvää säilytystilaa hukkaan, täytyy keksiä jotain, millä voi hyödyntää! Sitten taas muuten sisustamisessa pyrimme vahvasti siihen, että uudessa kodissa olisi ilmavaa. Siksi emme vielä ostaneet kolmatta kaappia, koska jos ei sitä tarvitakaan, emme halua sitä väkisin laittaa. Tuntuu että kompaktisti asumisen jälkeen suurinta luksusta meille juuri nyt on väljyyden kokemus. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue