#Kaunisjärjestys-toivepostaus: Mistä löytää kaunista järjestelytavaraa arkeen

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, mistä löytää kaunista järjestelytavaraa arkeen

Minulla on pitkään ollut listalla toteuttaa avuksenne toivepostaus, mistä löytää järjestelytavaraa. Nyt vihdoin päätin tarttua toivottuun teemaan, sillä olen huomannut, että Netflixin The Home Edit – Ammattijärjestäjät -sarja on saanut monet sellaisetkin järjestelemään, jotka eivät yleensä järjestele. Jos siis olet järjestelykärpäisen puraisema, niin toivottavasti tämä lista auttaa alkuun!

Suomessahan ei tuota Clean ja Joannan käyttämää The Container Storea ole, mutta paljon hyviä vaihtoehtoja löytyy täältäkin. Tein tämän listan säilytystavara edellä, mutta nämä samat kaupat ja merkit ovat niitä, joista kannattaa katsoa muutakin kaunista tavaraa siistiin ja toimivaan arkeen.

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, mistä löytää kaunista järjestelytavaraa arkeen

Oikeastaan tällä postauksella tullaan koko minun #Kaunisjärjestys-sarjan ytimeen. Minulle henkilökohtaisesti ei riitä, että tavarat ovat järjestyksessä, vaan haluan tavaroiden olevan kauniisti järjestyksessä. Se kun on asia, joka tuottaa minulle hyvin paljon mielenrauhaa arjessa ja siksi olen valmis ratkaisuihin panostamaan. Arjen kauniiksi tekemisessä apuun astuvat juuri yhtenäiset, kauniit ja kestävät säilytyslaatikot ja -kassit, vaateripustimet ja muut ratkaisut siistimiseen, kotitöihin ja järjestämiseen. Kauneus on aina katsojan silmässä, mutta oma mieltymykseni on nimenomaan neutraali värimaailma ja ulkoasultaan rauhalliset ja pelkistetyt tuotteet. Tässä suosituslistani, toivottavasti siitä on iloa!

Homevialaura, Kaunis järjestys, säilytys, mistä löytää kaunista järjestelytavaraa arkeen

Ikea

Luotan monessa muussakin asiassa Ikeaan, mutta ennen kaikkea säilytyksessä. Oma lempisarjani on valkoinen kierrätysmuovinen Kuggis, jota meillä on varmasti jokaisessa huoneessa. Samoin hyödynnän muun muassa ruoansäilytyksessä Variera-sarjaa, varastossa Klämtare-laatikoita ja vaatesäilytyksessä Lackisar-sarjaa. Vaateripustimina meillä on yhteinäiset valkoiset henkarit, aikuisille Bomerang ja lapsille Hänga.

Clas Ohlson

Clas Ohlsonilla on laaja vaikoima erilaisia säilytysratkaisuja, joista erikseen haluan mainita meillä laajasti käytössä olevat mustat ja käytännölliset säilytyskassit. Esimerkiksi iso XL-kokoinen säilytyslaukku on meillä luottokassi varastokäytössä.

Etola

Samoin Etola on hyvä säilytysratkaisujen yleislauppa, josta löytyy laatikoita, koreja ja läpinäkyviä piensäilytystarvikkeita esimerkiksi työpöydälle.

Muji

Nykyään onneksi Suomestakin, Kampin kauppakeskuksesta löytyvä Muji on oikea järjestyskategorian ja kauniin arjen pioneeri ja minunkin “ensirakkaus” jo ainakin viidentoista kahdenkymmenvuoden takaa tällä saralla. Mujista kannattaa kurkata esimerkiksi korit, kankaiset pellavasekoitteiset säilytyslaatikot, läpinäkyvät akryyliset laatikot ja kauniit siivousvälineet.

Orthex

Orthexin säilytystuotteet ovat varmasti monille tutuimpia, ainakin läpinäkyvien kannellisten laatikoiden osalta. Se onkin pitkälti makuasia, kumpia suosiii: läpinäkyviä sisällön paljastavia vai sisällön piilottavia. (Itse suosin jälkimmäisiä sisällön piilottavia valkoisia.) Orthexin laatikoita, kuten SmartStore-sarjaa voi ostaa edellämainiotuista kaupoista, Clas Ohlsonista, Etolasta ja marketeista, sekä heidän omasta verkkokaupastaan.

Sini

Marketeista löytyy myös kotimaisen Sinituotteen tarjontaa, no ei niinkään järjestämiseen, mutta muuhun arjen hallintaan ja siivoamiseen. Olen ilahtunut, miten viime vuosina SINI-kodinhoitotuotteiden tarjonta on laajentunut vaaleansinisista kauniin puisiinkin ja muihin, esimerkiksi kierrätysmuovista valmistettuihin harmaisiin.

Granit

Ruotsalainen Granit on hyvä pitää mielessä, jos etsiin neutraalinväristä arkitavaraa. Säilytysosastolta löytyy esimerkiksi laatikoita, lasipurkkeja, koreja, rekkejä ja naulakoita.

Anno

Säilytyskorien etsijän kannattaa pitää mielessä myös Anno, jolla on kauniita vaihtoehtoja korit ja säilytys -osastolla.

Søstrene Grene

Tanskalainen Søstrene Grene on erikoistunut kaikkeen kauniiseen kodin pientavaraan – siispä valikoimassa on myös koreja, puisia ja pahvisia laatikoita ja erilaisia purnukoita. Søstrene Grene -liike löytyy Tapiolan Ainoasta, pienempi pop-up tällä hetkellä myös Helsingin Forumista.

Lagerhaus

Lagerhaus saattaa olla monelle tuttu Tukholmasta, mutta verkkokauppa toimittaa myös Suomeen. Säilytysvalikoimassa on muun muassa puisia laatikoita, verkkokoreja, säilytyslaukkuja ja koukkuja.

Brabantia

Brabantialta löytyy erilaisia arjen toiminnallisuuteen liittyviä ratkaisuja esimerkiksi pyykkäämiseen, tiskaamiseen, kierrättämiseen ja roskien lajittelemiseen sekä ruoan säilyttämiseen. Brabantiaa myy monet verkkokaupat ja esimerkiksi Stockmann.

Yamazaki

Yamazaki edustaa Mujin ohella japanilaista tarjontaa. Japanilaisilla todella tuntuukin olevan samanlainen käsitys tavaran järjestämisestä kuin meillä skandinaaveilla: eleetöntä ja neutraalinväristä, kiitos. Yamazakin valikoimaan kuuluu esimerkiksi erilaisia säilytyslokerikkoja ja -telineitä, kuten myös kenkä- ja maustetelineitä – yhtä sun toista käytännölliseen ja siistiin arkeen.

Comments

 1. Hyvän ja pitkän listan olet kerännyt. Sunnuntaiaamupäivä kului juurikin järjestelyn parissa.
  Minä en voisi elää ilman minigrip/amergrip pusseja. Pusseja on 10x11cm minikoosta ainakin 1-6 lt kokoisiin pussiin. Matkoilla korvaamattomia ovat esim. 1 lt pussi, jonka sisään voi tunkea käsimatkatavaroiden nesteet pienissä erissä. Lääkkeet, korut yms. sälä sopii minipusseihin. Käytän pusseja myös vaatesäilytyksessä, pakastuksen ja ruuan säilytyksen ohella.
  Elfan korisäilytys järjestelmä on monessa vaatekaapissa alaosassa, jolloin kaappi tulee tehokäyttöön. Sukat ovat kapeassa nelikorisessa, jolloin niitä mahtuu normikaappiin kaksi vierekkäin. Eli varrettomat, nilkkasukat, sukkahousut ja legginsit, lenkkisukat kaikki omissa koreissaan.
  Ihanaa niin kauan, kunnes kaikki on taas sekaisin. Yksi pointti vielä, minun pitää nähdä, mitä missäkin on, joten ns. läpinäkyvyys on tärkeää.

  • Sunnuntai on kyllä mainio päivä järjestellä! Etenkin syksyn sadesunnuntait. ;) Oikein hyvä täydennys ja vinkki nuo pussit! Nehän kyllä ovat käteviä moneen kuvailemaasi tarkoitukseen. Vau, jos on erilaiset sukat eri koreissa! Meidän pitäisi pureutua vaatehuoneen suunnitteluun, mutta vähän veikkaan, että jätämme sen suosiolla ensi vuoteen. Siinäkin kyllä suunnittelu on tärkeässä roolissa, että mitä vaatetta ja minnekin. :) Vaikka itse eri koulukuntaa edustankin, ymmärrän täysin tuon läpinäkyvyyden suosimisen laatikoissa. Kiva, kun kerroit ajatuksiasi ja mukavaa viikonloppua!

 2. Kiitos, oi kiitos tuhannesti tuosta suorastaan täydellisestä listasta! Helpottaa järjestelyä kummasti, kun tietää mistä asioita etsii. Googlettaminen vie hirveästi aikaa ja energiaa, joten todella arvostan jos joku on saman rumban käynyt läpi ja auttaa muita julkaisemalla omat kokemuksensa. Itselläni on se tilanne että lapsista viimeinen lähti opiskelemaan, ja koko koti pitää nyt käydä läpi ja muuttaa se kahden aikuisen kodiksi. Kaikkea tavaraa ei voi heittää pois, vaan säilytystarvettakin vielä on. Kiitos vielä kerran.

  • Kiitos paljon palautteesta Tarja! Tosi ihana, että tästä listasta on teille apua. Käytän niin paljon tällaisten asioiden tutkailemiseen toki omien kiinnostustenkohteiden takia mutta myös siksi, että tämä on työni, niin pitkääkin ehdottomasti jakaa teille suosituslistoja myös jatkossa. Näistä saa esittää myös aihetoiveita. :) Yhtä kaikki tosi ihana, että pääset tämän avulla järjestelyn kanssa alkuun uudessa elämänvaiheessa. Kiitos itsellesi kommentista ja tunnelmallista viikonloppua!

 3. Hei Laura,
  kiitos ihanasta blogistasi. Se on todella inspiroiva! Haluaisin kysyä, miten järjestelet valokuvat? Teetätkö valokuvakirjoja tai täytätkö itse albumeja? esim. vuosikirjoa? Entä säilytys tietokoneella/pilvessä/ulkoisella kovalevyllä?

  • Moi Eeva! Kiitos ihanista sanoista ja siitä, että luet. <3

   Kuule, kysyit tuhannen taalen kysymyksen! Tästä olenkin muutamaan kertaan puhunut ja hyvä, kun tuli puheeksi taas. Minulla ei ole kaikki järjestyksessä, nimittäin valokuvat eivät ole!

   Tämä harmittaa minua vietävästi, että juuri sitä kaikista henkilökohtaisesti arvokkainta osa-aluetta en saa haltuun. En ole tehnyt vielä edes 4,5-vuotiaasta esikoisesta vauvakirjaa tai teettänyt vauvakuvia. Tästä on tullut minulle suorastaan ylitsepääsemätön juttu, joka vain paisuu ja paisuu päässäni, kun kuvia on koneella ja puhelimella ja... Huh! Pelkään vain, koska vuosia vuosia vanha koneeni hajoaa, niin siksi tälle asialle pitäisi oikeasti tehdä jotain. Taidan luovuttaa sen kanssa, että tekisin hienot kronologisessa järjestyksessä olevat valokuvakirjat ja pyrkiä vain siihen, että teetän kuvia ja säilön ne laatikossa, mahdollisesti jotenkin eroteltuina tai sitten ihan vain sekaisin laatikossa.

   Se myös on ajatus, että tallentaisin edes joitain kymmeniä ihan tärkeimpiä kuvia (lapsista) pilveen, jos sekä kone että teetetyt kuvat joskus tuhoutuvat. Mutta kuten sanottu, tämänkin on vasta ajatus. Palaan tähän, jos jossain vaiheessa pääsen tuumasta toimeen. :)

 4. Voih, Etola taalla Briteissa olisi niiiiin hyva!

  Lidlista saa valilla lapinakyvia Ordex-sailytyslaatikoita, jotka ovat hyvia kenkalaatikoita, ja Amazonin kautta saa Claes Ohlsonin tuotteita (ja oikeastaan mita tahansa muutakin). Ja Ikea ja Muji ovat ihan huippuja

  On kylla totta, etta neutraalinvariset sailytysratkaisut maksavat enemman kuin varikkaat. Siispa meilla on varikkaita laatikoita autotallissa ja vajassa, kun siella sailytetaan ulkotoihin tarkoitettuja tavaroita, jolloin varikkyydella/neutraaliudella ei ole valia.

  • Moi Elina! Olisin ajatellut, että Briteissä olisi Jenkkien tapaan järjestelyyn ja säilytykseen erikoistuneita kauppoja. Mutta onneksi kuitenkin on nuo! En varsinaisesti ajatellut sitä, että neutraalinväriset maksaisivat enemmän. Mietin ehkä enemmän sitä, että se tulee vähän arvokkaammaksi, kun kaiken haluaa olevan samaa sarjaa. Muutenhan laatikoita ja henkareita ja muita voisi keräillä sieltä ja täältä. :) Kivaa syysviikonloppua!

 5. Clas ohlsonilta saa neutraaleja siivousliinoja (miksi niiden pitääkin yleensä olla neonvärisiä?). Voi olla, että poimin tämän vinkin joskus sinulta, mutta jaetaan jos siitä on vaikka jollekin muulle iloa. :)

  • Moi Johanna! Niin saa ja muistat oikein, olen vinkannut. :) Kiva, kun muistutit tässä yhteydessä, sillä varmasti joku etsii siivousliinojakin! Sinilläkin on ollut kauniin hiekanvärinen bambuliina, mutta enää en sitä valikoimasta löytänyt. Neutraaleja liinoja kyllä on, kun etsii, mutta kuten sanoit, suurin osa on huutavan värikkäitä, joten täsmävinkit tulevat tarpeeseen. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue