Made by Choicen Fem-työpöytä – kotimme etätyöratkaisu

Made by Choice, Fem, Fyra. työpöytä, kotitoimisto, työhuone, etätyö, Ikea Långfjäll, työtuoli

Kun etsimme uutta kotia, kriteerilistalla ei ollut työhuonetta. Tottahan toki sellainen olisi ollut kiva ja tervetullut, mutta vaatimuksena emme sinä voineet realistisuuden nimissä pitää. Eikä meille työhuonetta tullutkaan.

Paitsi että tavallaan tuli!

Kun aloimme kesän vaihtuessa syksyyn pohtia uuden kodin sisustusratkaisuja, alkoi käydä selväksi, että etätyöskentely ei ole ainakaan hetkeen mihinkään loppumassa. Itse yrittäjänä työskentelen kotona muutenkin, mutta poikkeustilan takia myös mieheni työskentelee nyt pääasiassa kotona.

Made by Choice, Fem, Fyra. työpöytä, kotitoimisto, työhuone, etätyö, Ikea Långfjäll, työtuoli

Aloimme mieheni toiveesta miettiä, saisimmeko kuitenkin jotenkin jonnekin hänelle työpisteen (muualle kuin saunaan). Itse työskentelen enemmän kuin mieluusti ison ruokapöydän ääressä (tai missä milloinkin), mutta mieheni tarvitsee erilaisia olosuhteita, suljettavaa ovea ja palaverirauhaa sekä selkäkipujen takia parempaa ergonomiaa.

Mittailujen jälkeen totesimme, että toiseen lastenhuoneista, sinne, jossa lapset nukkuvat, mahtuisi pieni työpöytä. Eikä se edes olisi mitenkään epäloogista tai epäkäytännöllistä. Lapset ovat päivisin päiväkodissa ja jos työpistettä tarvitsee viikonloppuna, sekin onnistuu, koska lapset eivät leiki päivisin “nukkarissa” vaan leikkihuoneessa, olohuoneessa tai missä nyt leikkivätkin.

Made by Choice, Fem, Fyra. työpöytä, kotitoimisto, työhuone, etätyö, Ikea Långfjäll, työtuoli

Miehelleni oleellista oli saada työntekoon pöytä, jonka ääressä voi työskennellä sekä istuen että seisten. Isoa sähköpöytää huoneeseen ei mahtunut, mutta onneksi löysimme Made by Choicen Fem-työpöydän. Työpöydässä on käytössä molemmat vaihtoehdot, työskentely istuen ja seisten riippuen siitä, pitääkö toista hyllyä pöydän takalevynä vai päällyslevynä.

Made by Choice, Fem, Fyra. työpöytä, kotitoimisto, työhuone, etätyö, Ikea Långfjäll, työtuoli

Pöydän idea on muutenkin se, että sen kokoamiseen ei tarvita ruuveja ja sen voi koota väliaikaisestikin. Fyra-sisustusarkkitehtitoimisto suunnitteli pöydän juuri joustavuus edellä näihin poikkeusolosuhteisiin, kun itse kukin meistä alkoi tehdä töitä missä sattuu vaatehuoneessa.

Made by Choice, Fem, Fyra. työpöytä, kotitoimisto, työhuone, etätyö, Ikea Långfjäll, työtuoli

Kuten sanottu, työpöytä on varsinaisesti miehen käytössä, mutta kyllä minäkin siinä toisinaan olen työskennellyt. Yhden miinuksen keksin, pöytä hieman huojuu. Ja sillä on tälläkin hetkellä pitkä toimitusaika.

Muuten Fem-työpöytä on ollut ainakin meidän tämänhetkiseen tilaan ja tarpeeseen oikein optimaalinen ratkaisu. Myöhemmin pöytä voi olla myös hyllykkö tai apupöytä. Vaihtoehtoina pöydässä on käsittelemätön koivu, tammi ja saarni, joista me valitsimme lähinnä lattian sävyä olevan saarnin.

Made by Choice, Fem, Fyra. työpöytä, kotitoimisto, työhuone, etätyö, Ikea Långfjäll, työtuoli

Työtuoli, josta moni teistä Instagram Story -välähdysten myötä jo kysyikin, on Ikea Långfjäll. Meistä tuoli on ollut mainio löytö, mukava ja epätyötuolimaisen kaunis.

Muuten lastenhuone-työhuone on vielä kesken. Odotamme huoneeseen vanhemmalle tytölle sänkyä ja seinälle tulee ainakin julisteita ja edellisestä lastenhuoneesta messinkiset rusettikoukut. Siis muutama pieni yksityiskohta tekemään huoneesta kodikas, kun nythän se on melkoisen askeettinen. Rauhallinen tunnelma huoneessa yritetään kuitenkin säilyttää – sekä pienille nukkujille että isolle työskentelevälle.

Mukavaa viikonloppua!

Comments

 1. Samaa työtuolia on itsekin harkinnut. Moni on sitä kehunut joten taidanpa ostaa töihinpaluulahjaksi itselleni tammikuussa. Oletko pistänyt merkille, naarmuttaako tuolin jalat parkettia?

  • Moi Heidi! Töihinpaluulahja kuulostaa oikein hyvältä! Vinkkaan vielä, että muista huomioida pöydän pitkä toimitusaika, jos haluat sen tiettynä hetkenä käyttöön. :) En ole ainakaan tässä ajassa pistänyt merkille, että pöytä naarmuttaisi parkettia. Siinä on se paikoillaan ja ehkä alle voi laittaa halutessaan huopatassut. Kiitos ideasta, me voisimme tehdä varmuuden vuoksi saman. :) Kivaa viikonloppua!

   • Mahtoiko Heidi kumminkin kysellä työtuolista? 😉🙂
    Kiva työnurkkaus teillä. Ei liian hallitseva sisustuksessa.

    • Hoplaa, niinpä kysyikin! :D Kiitos Viivi, kun olit skarppina. Selvästi liian vähän aamukahvia koneistossa. ;) Tuolissa on ikään kuin muovitassut. Vähän sellaiset, että en tiedä, saako päällä pysymään huopatossuja. Voihan sitä toki kokeilla! Mutta toistaiseksi en ole huomannut jälkiä lattialla tuolistakaan. Jos tuoliksi olisi ottanut pyörällisen, siitä ainakin olisi epäilemättä tullut lasten pitkin lattiaa rullaava leikkikalu. :D Täytyy tarkkailla, alkaako jälkiä jäädä. Kiitos paljon! Yllättävän hyvin onneksi työpiste sulautui pieneen nurkkaan. :)

 2. Onpas kaunis pöytä! Ei voi kun hattua nostaa suunnittelulle, jossa ei ole tarvinut tehdä kompromisseja ulkonäön ja toiminnallisuuden välillä.

  • Kiitos Anna! Olen ihan samaa mieltä. Ison hatunnosto suunnittelulle ja nopealle reagoimiselle. Uusi tilanne synnytti uuden tarpeen – ilmeisesti arkkitehdit ja kalustemuotoilijatkaan eivät tykkää työskennellä lauteilla. ;) Hienoa muotoilua tähän etätyöaikaan kaiken kaikkiaan!

 3. Tosi kaunis ratkaisu. Minä haaveilen, josko uudesta kodista löytyisi minulle joku hyvä kohta laittaa itselle joku bloggauspiste. Sellainen, että konetta ei tarvitsisi olla koko ajan siirtelemässä. Tämä on toki vain plussa, eikä kriteerilistalla edes ensimmäisenä, mutta mietinnässä kuitenkin.

  • Kiva suunnitelma! Työpistehän voi olla missä tahansa, jos vain pienikin tila löytyy ja onneksi nykyään tarjolla onkin myös tosi siroja ja kompakteja työpisteitä. Kyllä sellaisella kirjoittaminen toki ryhdikkäämmältä tuntuu kuin sohvalla. Kokemusta on. ;) Nyt olen vakiinnuttanut paikkani ruokapöydän päätyyn ja mies tosiaan “työhuone-nukkariin”. Ihana, kun pääset laittamaan uutta kotia!

 4. Tuohan menettelisi vaikka koulupöydästä tai ompelukonepöydästä, josta itse haaveilen.
  Konetta ei tule otettua esille, kuin viimeisessä hädässä, koska ruokapöydällä se on aina tiellä ja pakko korjata heti pois. Olisi ihanaa, kun koneelle olisi oma paikka.

  • Veit sanat suustani! Juuri mietimme, että pöytä olisi oivallinen myös pienelle koulunaloittajalle kolmen vuoden päästä. :) Katsotaan, miten silloin maailma makaa ja kuinka kauan tätä kestää. Toisaalta vaikka tilanne normalisoituisikin, niin monelle etätyö on silti voinut tulla jäädäkseen. Ompelupöytänä Fem toimisi varmasti myös mainiosti! Se on juuri näin, että tuollaisia tarvikkeita tai työvälineitä ei aina jaksaisi jokaisen kerran jälkeen korjata pois.

 5. Terveisiä Espanjasta! Itse olen muuttanut vierashuoneen sellaiseksi tässä alkusyksystä, että se toimii myös työhuoneena. Kävin Ikeassa vielä hakemassa työtuolia ja valitsin tuon saman, mutta pinkkinä ja tarvitsen ergonomian takia käsinojat. MUTTA. Siis täällä etätyötilan rakentaminen on ollut niin suosittua, että tuolit olivat loppu! Eikä vaan tuo malli. Vaan oikeasti hyvin usea. Muutamakin kävi kyselemässä jotain mallia ja myivät ei-oo:ta. Kokonaisen tuolin olisi saanut vasta joulukuun lopussa, mutta kun ostin jalan ja käsinojat erikseen, saan itse tuoliosan ensi viikolla. En tiedä onko espanjalaista vai ruotsalaista logiikkaa: osa kokonaisena, saat parin kk päästä, osta osissa, saat ensi viikolla :-D

  • Kiitos kommentista ja terkut takaisin henkiseen kotimaahan! ;) Vierashuone onkin tosi näppärä muuttaa työhuoneeksi, hyvä ratkaisu. Aikamoista, että tuolit olivat loppuneet! Se kyllä hyvin kertoo siitä, että mikä muutos työnteossa on meneillään. Luulen, että ikealaista logiikkaa. :D :D Kuulostaa niin tyypilliseltä, mutta onneksi keksit toimia noin, niin saat tuolin nopeasti. :)

 6. Hei! Olisiko työhuone ollut mahdollista ”rakentaa” ruokailutilan perälle? Tilassa on ikkuna ja tilanjakajana olisi kaapisto. Tilanhan ei tarvitse olla suuren suuri. En tosi kuvista ihan hahmota tilan kokoa, mutta siellä kaapiston takana, ikkunan alla, voisi olla mukavan rauhallinen soppi. 😊

  • Heippa Sirpa! Ihana, kun ideoitte kanssani. Varmasti teoriassa, mutta sanoisin, että ei meidän tapauksessamme. :) Me tarvitsimme ruokailutilan päädyn säilytystilan takia vitriinille ja miehelleni oleellista oli saada työpiste sellaiseen huoneeseen, jossa on suljettava ovi. Onneksi tämänhetkinen ratkaisu toimii hyvin, että minä työskentelen ruokailutilassa ruokapöydän ääressä ja mies erillisessä tilassa lasten nukkumishuoneessa. Molemmilla on sopivasti omaa rauhaa, kun tilat ovat erilliset vaikkakin vierekkäin. Itse tykkään tosi paljon työskennellä ruokapöydällä, kun se on niin iso. Saan rauhassa levitellä läppärit, kalenterit ja muistivihot. Miehelleni taas oleellista on mahdollisuus seistä osan päivää ja sulkea ovi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue