Pikavinkki: kasvopyyhkeet pitävät muut pyyhkeet siistinä meikkitahroista

Homevialaura, kylpyhuone, kasvopyyhkeet

Voi olla, että tämä on osalle ihan itsestäänselvä vinkki, mutta jaan vinkin kuitenkin, koska itse olen hyödyntänyt tätä ajatusta vasta jonkin aikaa. Enää en eläisi ilman. Kyseessä on erilliset kasvopyyhkeet.

Tiedättehän sen tunteen, kun meikit pesee, vaikka meikit pesisi hyvillä aineilla ja moneen kertaankin, pyyhkeeseen jää silti aina meikkitahroja? Se on minusta ikävännäköistä ja lyhentää suotta varsinaisen kylpypyyhkeen käyttöikää. Eikä meikistä pestyn naaman kuivaaminen yleiseen käsipyyhkeeseen tunnu yhtään sen paremmalta.

Homevialaura, kylpyhuone, kasvopyyhkeet

Niinpä olen alkanut käyttää pieniä pyyhkeitä kuivaamaan kasvot pesun jälkeen. Kaikki alkoi siitä, kun minulla olisi ylimääräisiä pieniä valkoisia pyyhkeitä, joita kokeilin tähän tarkoitukseen. Itse tapa jäi heti mieluisana käyttöön, mutta valkoisia pyyhkeitä tarkoitukseen ei voi suositella parhaalla tahdollakaan. Niihin meikkitahrat pinttyvät välittömästi.

Siispä hankin nyt kolmen setin kasvopyyhkeitä harmaassa värissä. Nämä neliönmuotoiset (30×30 cm) luomupuuvillaiset ovat ihan tähän tarkoitukseen suunniteltuja H&M Home Classic Collection -mallistosta. Mutta mikä tahansa pieni pyyhe totta kai käy (paitsi sitä valkoista en voi suositella).

Homevialaura, kylpyhuone, kasvopyyhkeet

Minusta kasvopyyhkeitä kannattaa olla esimerkiksi kolme, niin osan saa välillä pesuun. Näitä on kiva kuitenkin vaihtaa puhtaiksi aika usein. Minusta tämä on ollut kaiken kaikkiaan hyvä muutos peseytymisrutiineihin. Oma henkilökohtainen kasvopyyhe tuntuu hygieeniseltä ja mikä tärkeintä, pidentää tosiaan varsinaisten kylpypyyhkeiden ja käsipyyhkeiden ikää säästämällä ne pinttyviltä meikkitahroilta.

Kuvaan myöhemmin kodinhoitohuoneenakin toimivan kylpyhuoneen kokonaan, kun saamme sen järjesteltyä kuntoon. Saunastahan tuli tietenkin varasto muutossa, mutta viime viikonloppuna pääsimme ensimmäistä kertaa löylyihin – vielä kasojen yli hyppien, mutta toivottavasti pian koittaa myös odotettu levollinen saunahetki.

Comments

 1. Juuri näin, erillisiä (halpoja) kasvopyyhkeitä en voi kuin suositella, erityisesti jälkiviisaana… Ehdin itse pilata koko joukon Balmuirin tummanharmaita pyyhkeitä näillä naamapesun jälkeen pyyhkeisiin tarttuneilla meikkitahroilla :( Lumenen CC-voide esim. on sellainen, että tummista vaatteista se vie pesussa tahran kohdalta värin kokonaan, eli nyt meillä on vaikka kuinka monta harmaata pyyhettä, joissa on hailakkaan oransseja läikkiä :/

  Itse tosin sanoisin, että nimenomaan valkoiset pellavapyyhkeet (esim. Casa Stockmannin) ovat olleet hyviä, ja meikkitahrat lähtevät niistä, kun voi käyttää valkaisevaa pesuainetta ja pestä vaikka 90 asteessa.

  • Moi Niina, mahtavaa, että yhdyt vinkkiin! Siis nimenomaan jälkiviisaana täälläkin. Minäkin olen pilannut yhdet Balmuir-pyyhkeet ja enää en halua pilata, niin siksi nämä ovat nykyään vakkarikäytössä ja halusin vinkata tästä teillekin. Eikö ole jänniä aineita nuo meikkivoiteet, miten ne todella pinttyvät. Tosi harmillista, että sinulla kävi sama harmaiden pyyhkeiden kanssa. :( Itsekin pesen meikit kaksi, jopa kolme kertaa ja silti! Hei hyvä tuokin näkökulma! En ajatellutkaan, mutta tuossa mielessä hyvin käyvät valkoisetkin. Kiitos jakamisesta! :)

 2. Jeee! Tätä postausta olen odottanut, sillä aina kun shoppailen H&M Homessa ja näen nuo pyyhkeet, niin tulee aina mieleen, että ne ovat jotenkin “lauramaiset”. :)

  Ihania tunnelmia sinne uuteen, kauniiseen kotiin!

  • Eikä, hauskaa! Vaikka tarkoitukseen käyvät mitkä tahansa pikkupyyhkeet, niin ei käy kieltäminen, etteikö tämä setti olisi huutanut nimeäni. ;) Kiitos kaunis ja samoin Jenna teille tulevaan kotiin!

 3. Heippa, ei liity tähän postaukseen mutta minkä kokoinen sinun Georg Jensenin Cafu maljakkosi on? En hahmota kuvista onko se 21,5 vai 30cm, ja se sinun maljakkosi näyttää just täydellisen kokoiselta liljoille joten etsin saman kokoista itselleni! :)

 4. Meillä on ollut ihan lapsuudenkodista asti käytössä omat kasvopyyhkeet ja mä olen kuvvitellut että se on hyvinkin tavallista (koska on sitä ollut itselleni aina). Meillä tosin valkoiset, mun äiti ei myöskään käytä muun värisiä tyynyliinoja koska ei halua kasvojen lähelle ylimääräisiä väriaineita. Mutta pesen ne aina kuumassa ja valkaisen tarvittaessa, kuivausrumpu pitää pehmeinä. 👌

  • Kiitos kommentista Maya, kiva kun jaoit teidän perheen tavan! En yhtään ihmettele, että teillä on ollut näin aina. Kun otin kasvopyyhkeet käyttöön, mietin juuri, että miten ihmeessä olen elänyt ennen ilman. :) Onhan se kovin epäkäytännöllistäkin, kuivata kasvot isoon kylpypyyhkeeseen plus vielä tahrat.

   Me emme ole jostain syystä lainkaan käyttäneet valkaisua, hyvä kuulla siitä kokemuksia. Kuivausrumpu meillä on nyt ensimmäistä kertaa ja juuri ihastelimme, miten pehmeitä esimerkiksi kangaslautasliinoista siellä tulee. :)

   • Meillä myös on ollut aina kasvopyyhkeet ja tämä on ihan itsestään selvä juttu 😄 Hotelleissa ärsyttää jos pyyhkeitä ei ole tarpeeksi. Mutta siis, jos kasvot pesee kunnolla, niin pyyhkeeseen ei jää mitään tahroja. Opin itse vuosia sitten käyttämään kasvojenpesuliinoja (jotkut käyttävät konjac-sientä tms) joka pesee kasvot hellävaraisesti. Pelkät kädet ei todella riitä ja muistan nyt tätä kirjoittaessani, et joskus on ollut toi sama ongelma, että jäämiä jää kasvopyyhkeeseen.

    • Hyvä te! Olen ihan että miten saatoinkin hiffata tämän vasta nyt. :D Tuntuu ihan hassulta, että minulla tahroja jää, vaikka pesen kasvot 2-3 kertaa ja mielestäni hyvillä aineilla. Ehkä se todella on niin, etteivät kädet yksin riitä. Kasvojenpesuliinat ovat hyvä vinkki, kiitos paljon! Tykkään vain niin paljon pelkistä käsistä, meikkivoiteenkin levitän sormilla. Mutta uskon, että jos todella puhdasta haluaa, taitaa olla pakko kääntyä tuon avun puoleen. :)

     • Tässä kaikkien aikojen paras meikinpoistoaine, tällä lähtee ilman hankaamista myös vedenkestävä meikki (siis myös ripsarit ja huulimeikit). Tahnamainen/voidemainen aine levitetään kuiviin kasvoihin ihan sormin ja huuhdellaan pois, eikä pyyhkeeseen jää ollenkaan meikkijäämiä. En vaihtaisi enää mihinkään, varsinkaan vanulapuilla levitettäviin silmämeikinpoistoaineisiin, joiden kanssa tuntui aina että puolet ripsistä irtoaa. :D
      https://www.stockmann.com/product/take-the-day-off-cleansing-balm-meikinpoistoaine-125-ml/1172259512

     • Moi Johanna ja kiitos täsmäsuosituksesta! Googlasin hieman ja tuote onkin kyllä tosi kehuttu. Se on ihan paras tunne, kun löytää luottotuotteen. :) Sama täällä, ei kiitos silmämeikin puhdistamiseen vanulapuilla! Olen iät ja ajat käyttänyt silmämeikin poistoon puhdistusmaitoa ja sen lisäksi minulla on toinen putsari yleisesti kasvoille. Itse pyrin käyttämään pääasiassa luonnonkosmettiikkaa, mutta en ole ehdoton, esimerkiksi Nivean puhdistusmaidosta tykkään hurjasti. Moni vannoo Cliniquen nimeen, joten en yhtään ihmettele suosikkiasi. :)

  • Huomenta! Meilläkin ollut aina käytössä kasvopyyhkeet, jotka vaihdetaan tiuhempaan kuin kylpypyyhkeet. Jäin miettimään miksi näin, kun luin tätä ketjua. Luulen, että lapsuuskodissani ja nyt omassa kodissani tämä on ollut ns. tilajuttu enemmän kuin pyykkijuttu. Kylpypyyhkeet meillä on tietenkin saunaosastolla (ja se on pohjakerroksessa) kun taas tyttäreni ja minä puhdistamme kasvomme yläkerran vessassa, jossa ei ole siis suihkua eikä näin kylpypyyhettäkään.
   Mukavaa päivää!

   • Huomenta! Kiitos Tiina myös sinulle, kun jaoit oman tapasi. :) Kuulostaa erittäin loogiselta, siis tuo, että kasvopyyhkeet on ollut erikseen ihan myös siksi, että perus iltapesu tapahtuu eri paikassa kuin saunominen. Tämä on yksi hyvä syy lisää hankkia kasvopyyhkeet, jos peseytyminen jakautuu useampaan kerrokseen tai tilaan. Kiitos samoin sinulle mukavaa syyspäivää!

  • Moi Elina! Hyvä kysymys, mutta luulen olevani. :) Tai siis sanotaanko näin, että olen testannut elämäni aikana hyvin monia pesuaineita ja aina, aina jää pyyhkeeseen jotain. Ja nykyään pesen kasvot vielä pariin kolmeen kertaan. Onhan se kyllä outoa, mutta koen, että vaihtamalla pesuainetta tämä ei ole parantunut. :) Sonja tuossa vinkkaa kasvojenpesuliinasta, ehkä sellainen voisi olla ratkaisu?

 5. Kosmetologini on korostanut erillisten kasvopyyhkeiden käytön tärkeyttä ihonhoidossa ja aika monta vuotta meni ennen kuin otin sellaiset käyttöön – mutta paluuta ei ole, kuten sanoit. 😊 Vaihdan kyllä omani joka päivä eikä ekstra-pyykkäystäkään tule, kunhan kaapissa on riittävästi kasvopyyhkeitä seuraavaan pyyhkeiden pesukertaan. Onhan siinä myös jotenkin oma spa-fiiliksensä, kun kasvoille on ihka oma pyyhe. 😀

  • Kiva, kun toit kosmetologisi näkökulman! Ei yhtään yllätä, että ammattilainen suosittelee. :) Näitä voisi tosiaan olla useampikin niin, että pyyhkeen vaihtaisi päivittäin. Silloin voisi ainakin olla hygieniasta ihan varma, ettei kasvoille tulisi tai jäisi epäpuhtauksia. Ja niin samaa mieltä spa-fiiliksestä, kuinka saitkin kiinni. :D

   • Meilläkin on aina ollut kasvopyyhkeet. Kerran ostaessani isoa pinoa pyyhkeitä tuli myyjän kanssa puheeksi, että menevät kasvopyyhkeiksi, ja myyjä kummasteli erillisiä kasvopyyhkeitä. Poistuin ostoksineni aika ihmeissäni – olisi luullut perinteikkään tekstiilifirmsn myyjän kasvopyyhkeistä kuulleen. Ehkä ne eivät ole niin yleinen tapa kuin olen kuvitellut!

    • No sanopa muuta! Minustakin on tosi hassua, että tämä olisi harvinainen juttu, vaikka itsekin vasta otin tavan käyttöön. Vaikuttaa siltä, että osalle tapa on ihan itsestäänselvä lapsuudesta, mutta kuitenkaan kyseessä ei ole missään nimessä niin yleinen käytäntö kuin vaikka erilliset käsipyyhkeet ovat. Kiinnostavaa! :)

 6. Kuten Maya ylempänä kommentoi, niin itsellekin tämä tapa on iskostettu lapsuudenkodissa ja sitä olettaa kaikkien toimivan samoin. Itsellä ongelmana on tällä hetkellä liian pieni WC ja liian vähän naulakoita, joten erillinen kasvopyyhe ei mahdu nätisti roikkumaan.

  Olen ratkaissut ongelman siirtymällä käyttämään kestovanulappuja. Niillä pyyhin maitomaisen putsarin kasvoilta pois, jolloin ei tarvitse läträtä veden kanssa ja lopputulos on puhtaampi. Ovat myös niin pieniä, että yksi tulee juuri käytettyä yhdellä kertaa ja ne on näppärä pestä muiden pyyhkeiden kanssa. Eli vähän sama kuin ylempänä mainitun puhdistusliinan idea. Materiaaleja ja vaihtoehtoja on tarjolla useita, joten niistä etsimään itselle mieluisa. :)

  • Moi Reetta! Kiitos sinullekin kokemuksista! Tosiaan tuntuu ihan hassulta, ettei itse ole tehnyt näin aina. Monelle varmasti ihan uusi juttu ja toisille taas itsestäänselvä. Onneksi parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

   Tuo kasvppyyhkeen säilyttäminen onkin hyvä pointti! Sain siitä kysymyksen Instagram-viestinä ja jäin itsekin miettimään, miten kasvopyyhettä parhaiten säilyttäisi. Meillä on ollut käytössä pari (kivannäköistä ja hyvää, ei sellaista koko ajan tippuvaa) imukuppikoukkua, niin ehkä sellaiseen. :)

   Luin juuri eilen teidän innoittamana lisää kasvojenpesusta ja Katja Kokon suosituksen pestä juuri pesulapuilla ilman vettä (https://katjakokko.com/tarkeaa-asiaa-kasvojen-puhdistamisesta/). Uskon, että tapa on todella toimiva ja iholle hyvää tekevä, mutta minulle on mahdoton ajatus olla käyttämättä vettä. Vedellä läträäminen on minulle juuri se mieluisin vaihe, siitä tulee niin raikas olo. Mutta ihana, kun vinkkasit tästä. Monelle varmasti hyvä tapa kokeilla. :)

 7. Tämä vinkki on muuten todella pro kaikille aknesta kärsiville. Lisäksi pyyhkeen ja tyynyliinan tiuha vaihtaminen puhtaaseen pitää näpyt loitolla.

  (Itselleni tämä ei ole enää niin ajankohtaista – kunpa joku taikoisi yhtä suoraviivaisen vinkin siihen, miten pitää rypyt loitolla…)

  • Moikka! Aivan totta! Ihan varmasti onkin, kaikenlainen hygienia tosiaan tyynyliinoista lähtien. Varsinkin ongelmaihon kanssa, ja miksi ei muutenkin, voisin kuvitella, että pyyhe todella vielä kannattaa vaihtaa ihan joka päivä. Minulla on ollut nuorena akne ja se on varmasti koko lopun ikää kirkkaana mielessä, miten kiusallinen kumppani se on. :-/ Odotin, että raskaus, imetys tai imetyksen lopettaminen olisi saanut ihon jälleen huonoon kuntoon, mutta onneksi niin ei käynytkään. Se hyvä puoli tässä on, että aknehistorialla minä en taas sure ryppyjä. Pikku viiru siellä täällä on tosi ok, kunhan ei enää aknea. ;)

 8. Kasvopyyhkeet ovat olleet käytössä jo vuosikausia ellei jopa yli vuosikymmenen, ja käytän pelkästään valkoisia pyyhkeitä. :) Joskus muinoin minullakin jäi meikkitahroja pyyhkeeseen, mutta sen jälkeen kun siirryin käyttämään puhdistusöljyä, myös tahrat hävisivät! Öljy on ainut, jolla saan meikin puhdistettua täydellisesti: sitä kun jaksaa pyöritellä kasvoille parin minuutin ajan, meikki ikään kuin sulaa pois. Käytän myös kaksoispuhdistusta eli öljyn päälle pyörittelen vielä hellävaraisen puhdistusmaidon ennen huuhtelua. Ei kuivata ihoa ja kaikki meikki on taatusti poissa – suosittelen testaamaan. :)

  • Moi Tiia! Kiitos sinullekin keskusteluun osallistumisesta! Ja olin siis aivan eri linjoilla valkoisen kanssa, sehän tuntuu olevan teillä pitkään kasvopyyhkeitä käyttäneillä juuri se juttu. :)

   Kiitos myös puhdistusöljyn vinkkaamisesta! Itse olen kokeillut yhtä puhdistusöljyä enkä valitettavasti pitänyt siitä lainkaan. Voi toki olla, että kyseessä ei ollut sopiva tuote, mutta ennen kaikkea en pitänyt öljyisestä koostumuksesta puhdistamisvaiheessa – puhdistuksen jälkeen kylläkin! Mutta sen tiedän, että et suinkaan ole ainoa, joka puhdistusöljyä hellävaraisena puhdistustapana suosittelee, joten ehkä minäkin jossain vaiheessa annan uuden mahdollisuuden. :) Kaksoispuhdistus on käytössä täälläkin, joskus pesen kolmeenkin kertaan. Mietin, että voikohan meikkivoiteissa olla eroja, että jotkut jäävät tiukemmin kasvoille kuin toiset… Kaiken kaikkiaan kasvojen puhdistus on kyllä kiva iltarituaali. :)

 9. Hei Laura! Minä en taas ole koskaan ymmärtänyt yhteisiä käsipyyhkeitä. Pienten lasten käsistä tuntuu usein irtoavan likaa vielä kuivatessa – etenkin silloin, kun lapsi vasta opettelee itse käsien pesemistä. Uskon erillisten pyyhkeiden voimaan myös tautien leviämisen ehkäisyssä. Ja kyllä – tämäkin tapa on periytynyt lapsuudenkodistani:)

  • Moi Jenni! Tosi kiva, kun nostit tämänkin tärkeän arkisen huomion esille. :) Uskon myös siihen, että kaikilla tämäntyyppisillä toimilla voi vaikuttaa tautien leviämiseen. Itse kannan myös usein kaupungilla mukanani omaa pientä pyyhettä, mistä joskus kirjoitin, kun huomasin sen olevan Japanissa yleinenkin tapa (http://homevialaura.com/2018/08/hankachi-mukana-kannettava-pyyhe/). Meillä on vielä uudessa kodissa lopulliset käytännöt vähän hakusessa, mutta luulen, että lapsille tulee väistämättä omat käsipyyhkeet ihan jo siksi, että he eivät yllä tavalliseen naulaan. Toistaiseksi olemme kiinnittäneet allaskaapin sivulle ylimääräisen imukuppikoukun ja jos ei muuta keksitä, niin sillä varmasti mennään. Kiitos vielä hyvästä muistutuksesta! :)

 10. Komppaan kaksoispuhdistusta öljy + puhdistusgeeli, tämän käyttöönoton jälkeen ovat kasvopyyhkeet pysyneet puhtaana meikkitahroista. Wamisan öljy on huippu, sitä kun levittää ensin kuivalle iholle hieroen ja sen jälkeen lisää vähän vettä ja pesee normaalisti puhdistusaineella, lähtee meikki maagisesti. Ja huom, itsellä on rasvainen iho, joten öljyn käyttö ei ajatuksena tuntunut houkuttelevalta. Vaan kun kokeilin, ei paluuta ollut. Ihon puhtaus sekä toisaalta se, ettei iho kuivu kiristäväksi, on ihanaa. Suosittelen kokeilemaan!

  • Kiitos Mariella suosituksesta! Yksi kaikkien aikojan lempiputsareistani on juuri Whamisan, mutta Foam Cleansing Cream. Siinä mielessä Whamisan puhdistusöljylle voisin hyvinkin antaa mahdollisuuden. Itselleni oleellista on juuri se, että pesemisessä saa käyttää myös vettä. Öljyjä rakastan puhdistuksen jälkeen, joten siinä mielessä suhtaudun vinkkiisi tosi avoimin mielin. :) Ihonhoitogurut taitavatkin sanoa juuri tuosta, että sellainen kuivan narskuva puhdas tunne ei kasvoille ole kovin hyvä. Uskon, että öljy on hoitavan hellävarainen. :)

 11. Meillä on noita pieniä neliöpyyhkeitä (vino)pino käsipyyhkeinä. Koska tavallista käsipyyhettä kuitenkin on nyt syytä vaihtaa tiheään tahtiin, olen todennut näiden ”kertakäyttöpyyhkeiden” toimivan hyvin. Käytön jälkeen koriin ja korista pesuun.
  Ja kyllä, kasvojenpesuun omat pesulaput. Itseasiassa, olen huomannut, että ulkomailla pesulappukulttuuri on elänyt pitkään. Tänne se ei vaan tahdo millään rantautua! En tahdo millään löytää pieniä neliöpyyhkeitä, joten kiitos vinkistä!

  • Moi Nina! Niin hyvä tapa käsipyyhkeinäkin! Pienistä käsipyyhkeistä tulee muuten hyvällä tavalla vähän ravintola- tai hotellimainen fiilis. :) Aivan, voi hyvin ollakin noin, että ulkomailla tapa on vahvemmin esillä. Kävisi kyllä järkeen. Huomasin, että H&M Homessa oli nyt myös settejä neliönmallisistaa vohvelisista kasvopyyhkeistä. Kivoja nekin!

 12. Kiitos tästä! Lähtivät tilaukseen ja ovat muuten aika täydellisen sävyiset. Tilasin myös pitkään must have -listalla olleet Balmuirin kylpypyyhkeet, pysyvät varmasti pidempään hyvänä erillisten kasvopyyhkeiden ansiosta.
  Lapsuudenkodissani oli myös erilliset kasvo- ja kylpypyyhkeet ja mietin miksen ole jatkanut tätä oppimaani myös omassa kodissa. Suurin syy lienee se, että lapsuudenkodissa pesuhuoneen lisäksi oli erillinen vessa, missä iltatoimet tehtiin. Nykyisessä kodissa on vain yksi kylpyhuone missä kaikki toiminnot tapahtuu, joten naulakossa roikkuvaan kylpypyyhkeeseen on ollut helppo tarttua myös kasvot kuivatakseen.

  • Kiva kuulla Sara, että vinkistä oli iloa! Ja samaa mieltä, että pyyhkeissä on kaunis (ja uskoisin, että tahrojen puolesta anteeksiantava) sävy. Ja onnea myös uusista Balmuir-pyyhkeistä! Meilläkin oli niiden uusiminen muuton myötä edessä, niin tulee tosiaan niitäkin varjeltua paremmin. :)

   No juuri tuo! Uskon, että käytäntö voi olla paljonkin pesutiloista kiinni, että miten pestään ja miten. Tosiaan kun itse keksin tämän, niin olin aivan että miten olenkaan voinut elää ilman kasvopyyhkeitä. Hauska kuulla, että monelle teistä tapa on kuitenkin jopa jo lapsuudesta tuttu, vaikka sitten vasta nyt uudestaan elvytetty. :)

 13. Meillä myös vessassa erilliset käsipyyhkeet mieheni kanssa, hygieniasyistä. Sekä minulla pieni erillinen kasvopyyhe, aina valkoinen, jotta voi pestä kuumassa. Lisäksi pino harmaita pikkupyyhkeitä vierasvarana (nyt ei ole paljon vieraspyyhkeillä ollut käyttöä).
  Nuo pikkupyyhkeet ovat todella käteviä. Balmuirin pellavaiset vohvelikuosiset on ihan parhaita ja kuivuvat nopeasti.

  • Kuulostaa erinomaiselta järjestelyltä! Ja samaa mieltä vohvelisista pyyhkeistä, että ne ovat moneen näppäriä nekin. Vähän samaan henkeen kuin hamam-pyyhkeet niitä on helppo pitää mukana kesällä (menevät pieneen tilaan) ja ne kuivuvat nopeasti. :)

  • Moi Kristiina, mainio näkökulma! Kiva, kun vinkkasit. :) Vaikka en kosmetiikan super harrastaja olekaan, minusta on kiva toisinaan uppoutua asiaan vihkiytyneiden kauneusbloggaajien postauksiin ja saada uusia oivalluksia. Joten olipa hauska lukea tuo, pidän ehdottomasti Virvenkin tavan mielessä. Ilman vettä peseminen ei ole minulle vaihtoehto mutta tämä voisi olla, ainakin joinain päivinä, jos ei kaikkina. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue