Saarekkeen baarijakkarat: Massproductions Icha

Homevialaura, saareke, puiset baarituolit, baarijakkarat, Massproductions Icha, tammi

Tästähän on tulossa jo ihan perinne, että kirjoitan lauantaiksi uutta sisustusluettevaa. Niin siis tänäänkin. Aiheena on saarekkeelle valitsemamme baarijakkarat: Massproductions-merkin Icha-baarituolit.

Baarituolit, tai baarijakkarat, olivat yksiä ensimmäisiä hankintoja, jotka alkoivat päässäni raksuttaa, kun heinäkuun puolivälissä uuden kodin saaminen varmistui. En ollut koskaan aikaisemmin hankkinut baarituoleja, kun ei missään entisessä kodissani ole saareketta tai baaripöytää ollut. Tähän kategoriaan tuntui siis ihan uudelta sukeltaa.

Homevialaura, saareke, puiset baarituolit, baarijakkarat, Massproductions Icha, tammi

Ensimmäisenä lähdin miettimään tyylillisiä suuntaviivoja. Lämmintä puuta? Ryhdikästä mustaa? Vai modernia teräsjalallista sopimaan Eames-ruokapöydäntuoleihin?

Nämä kaikki kolme vaihtoehtoa tuntuivat omilta ja potentiaalisilta. Huomasin kuitenkin kerta toisensa jälkeen palaavani puisiin vaihtoehtoihin tuomaan lämpöä moderniin valkoiseen keittiöön. Käytän myös paljon kaikki vaikuttaa kaikkeen -ajattelua ja niinpä lopullisen valintapäätöksen puisten hyväksi sinetöi se, että saarekkeen päälle tulevat valaisimet päätin valita kromisena. Tästä kylmän kromin ja lämpimän puun kontrastista rauhallista valkoista vasten pidän valtavasti.

Homevialaura, saareke, puiset baarituolit, baarijakkarat, Massproductions Icha, tammi

Baarijakkaroita pohtiessani käänsin tapani mukaan internetin viisi kertaa ympäri. Käytän todella, siis todella paljon aikaa huonekalujen googlaamiseen. Siinäkin vaiheessa, kun löydän mielestäni meille sen sopivan vaihtoehdon, saatan vielä selata pitkän tovin muitakin valikoimia tullakseni aivan varmaksi päätöksestä. Tämä tapa toimia on paikoin puuduttava ja myös yöunet vievä: josnytihannopeastivielävilkaisenpuhelimellaverkkokauppoja ei ole hyvä tapa ennen nukkumaanmenoa sängyssä. Mutta toisaalta pidän päätösten huolellista punnitsemista pitkällä tähtäimellä hyvänä asiana, tai ainakin omalle luonteelleni ominaisena.

Homevialaura, saareke, puiset baarituolit, baarijakkarat, Massproductions Icha, tammi

Kauniita baarituoleja on paljon, mutta tässä mallissa oli heti jotain meidän näköistä. Ensinnäkin valkoinen öljytty tammi on sävynä sopivaa jatkoa lattialle ja ruokapöydälle. Ruokapöytään on toinenkin yhteneväisyys, ovaali muoto. Kaiken kaikkiaan nämä näyttivät minusta ihan meidän uuden kodin kokonaisuuteen tehdyiltä.

Paitsi että mietin päätökset huolella, harrastan myös ihan rehellistä prokrastinoimistakin – vaan on siitä joskus hyötyäkin! Onneksi en saanut aikaiseksi tilata baarituoleja heti, sillä myöhemmin ne tulivat – ja ovat yhä! –  hyvässä alennuksessa Finnish Design Shopissa.

Homevialaura, saareke, puiset baarituolit, baarijakkarat, Massproductions Icha, tammi

Baarituoleista puheen ollen on sanottava, että olen saarekkeesta ylipäätään hurjan onnellinen. Ja etenkin tästä nimenomaisesta saarekkeesta, jossa ei ole mitään toimintoja, vaan joka tarjoaa ison yhtenäisen pinnan kokkaus- ja laskutilaa. Toisella puolella on siis nämä jakkarat ja toisella puolella paljon tavaraa vetävät syvät vetolaatikot.

Homevialaura, saareke, puiset baarituolit, baarijakkarat, Massproductions Icha, tammi

Keittiön säilytykseen palaan tarkemmin myöhemmin, mutta kerron nyt, että jo ensimmäisellä asuntonäytöllä pohdin, että jos me päädymme tähän kotiin, teen saarekkeen yhdestä isosta vetolaatikosta Monica-vetolaatikon, jonne voin yhdellä kädenheilautuksella tunkaista kaikki saarekkeella pyörivän epämääräisen pientavaran – sen, mitä tasoille aina kertyy. Tällainen rehellinen sälälaatikko, eli paikka sille, jolle ei ole paikkaa, on jo nyt osoittautunut mainioksi ja tarpeelliseksi ratkaisuksi. Mutta tästäkin säilytysratkaisusta kirjoitan tosiaan lisää myöhemmin.

Homevialaura, saareke, puiset baarituolit, baarijakkarat, Massproductions Icha, tammi

Vaikka ajattelin, että saareke on ennen kaikkea kiva paikka syödä joskus aamu- ja iltapalaa ja pitää seuraa keittössä hääräävälle, niin sitä en kyllä aikuisen tylsin silmin osannut aavistaa, miten hyvät perustukset majoille baarituolit muodostavat. Todellisuudessa näky onkin hyvin usein tämä. Ihanaa viikonloppua!

Comments

 1. Baarijakkarat ovat täydellisesti linjassa ruokapöydän tyylin kanssa.
  Ja saarekkeessa on parasta, että siinä EI ole hellaa eikä allasta hanatötteröineen.

  • Kiva kuulla, että sama välittyy kuvista. Kiitos! Joskus on tietysti pakko tilankäytöllisistä syistä laittaa toimintoja saarekkeelle, mutta jos saareke on mahdollista jättää tyhjäksi, niin se on kyllä ihana, selkeä, käytännöllinen aputaso niin. :) Sitten kun vaan ei anna sen räjähtää tavararöykkiöillä. Meillä meinaa koko ajan käydä niin, mutta tuo ”Monica-vetolaatikko” auttaa onneksi hurjasti. ;)

 2. Todella kauniit baarijakkarat. Niiden muotoilu ja sävy ovat todella upeat. Ja sopii tosiaan mainiosti teidän ruokapöytään. 👌🏻😊

  • Kiitos Tiinuli! Tosi kiva kuulla, että näet saman sopivuuden ruokapöytään ja kodin kokonaisuuteen kuin minäkin. Onneksi löytyi näin sopivat jakkarat. :)

 3. Hei! Oletko ajatellut laittaa jotakin koriste-esineitä tms. kaappien päälle. Meillä tuollaiset paljaat päälliset, tavallaan ne kaipaisivat jotain, mutta mikään ei tunnu sopivan. Teillä näyttää ihanan seesteiseltä!

  • Moikka Jaana! Kiitos hyvästä kysymyksestä. :) Ajattelen, että tämä on ihan täysin makuasia: joillekin sopii runsaampi, paljon koriste-esineitä sisältävä tyyli ja sitten taas toisille yksinkertaisuus. Itse pyrin sisustamisesssa kodikkuutteen, mutta myös rauhallisuuteen. Näin ollen esimerkiksi keittiön kaappien päälle en ole itse suunnitellut laittaa mitään. Olen kuitenkin nähnyt kauniita kokonaisuuksia esimerkiksi niin, että modernin keittiön päällä on jotain vanhaa, vaikka puinen kahvimylly tai sen tyyppistä. :)

   • Meillä on modernin keittiön päällä isomummuni kuparinen kahvipannu, joka kuulemma oli hänen vanhempiensa antama häälahja, sekä mummini kahvipannu, johon tulleen reiän isoisäni, seppä ammatiltaan, on tarkasti paikannut hitsaamalla siihen metallinpalan. Kokkaamme sen verran paljon, etten ole halunnut kaappien päälle mitään kamalan paljon rasvaista pölyä keräävää, mutta nuo esineet löysivät ihan itsestään paikan kaappien päältä ja kupari tuo kivan lämpimän pisteen vaaleaan keittiöön.

 4. Tosi kivat tuolit! Pehmentää kivasti keittiötä ja pelaa hyvin ruokapöydän kanssa. Minunkin on aina vaikea lopettaa netissä surffailua, vaikka mieluisa tuote olisi jo löytynyt. Jotenkin sitä kai haluaa varmistaa, ettei vaan jossain ole vieläkin parempaa vaihtoehtoa, mutta käytännössä se yleensä menee just noin, että se jo tehty valinta vain entistä vahvemmin varmistuu oikeaksi. :) Monica-laatikon (mahtava idea muuten ja tuollaiset isot vetolaatikot on muutenkin keittiössä tosi käteviä verrattuna kaappeihin!) lisäksi kiinnostaisi muidenkin säilytyskalusteiden sisäpuoli ja niiden organisointi. Oma keittiö on jo melko toimivaksi järjestetty, mutta pientä hienosäätöä olen tekemässä, jotta saisin juurikin tasoilla pyörivät tavarat mahtumaan laatikoihin/kaappeihin ja se vaatii vähän palanpelin pyörittämistä, koska kaikki laatikot ja kaapit on jo aika lailla täynnä tavaraa. Täytyy vähän miettiä uudelleen sijoittelua, tehokkaampaa tilankäyttöä ja jotain harvemmin käytettäviä astioita voisi siirtää muualle. The Home Editin innoittamana tarkoitus olis hankkia myös joitain säilytyslaatikoita yms., mutta kuten todettu, niidenkään kohdalla valinna tekeminen ei tapahdu hetkessä :D

  • Ihana kuulla, kiitos Emilia! Nimenomaan niin, että jo tehty valinta vahvistuu entisestään. :) Vähempikin googlailu riittäisi, mutta toisaalta esimerkiksi huonekaluja ostaa niin vähän ja harvoin, että onhan se kiva saada henkinen varmuus sille, että hankinta on juuri oikea. Vaikka siltikin voi joskus tulla virheostoksia, totta kai! Mutta vähemmän kuitenkin näin. :)

   Jes, lupaan ilman muuta esitellä myös tämän kodin laatikot ja kaapit. Mitään en ole teiltä salannut enkä koe tarpeen salatakaan. ;) Monica-vetolaatikko on jo nyt osoittautunut parhaaksi mahdolliseksi keksinnäksi. Suosittelen sellaista kyllä, mikäli tapana on kerryttää keittiön tasoille epämääräistä sälää. Ehkä juuri vaikka niin, että siirtää jotain harvemmin tarvittavaa muualle ja vaihtaa tilalle tällaisen sälälaatikon.

   Heh, mahtavaa! No totta kai myös säilytyslaatikot pitää valita huolella. :D Eikä pelkästään valita sarjaa, vaan siinäkin menee oma aikansa, että listaa, mitä kaikkia kokoja tarvitsee ja kuinka monta. Huomasitkohan sunnuntaisen postaukseni, jossa listasin suositukseni hankkia järjestys- ja säilytystavaraa? Toivottavasti siitä on apua valkkaamisessa. :)

   https://homevialaura.com/2020/10/kaunisjarjestys-toivepostaus-mista-loytaa-kaunista-jarjestelytavaraa-arkeen/

 5. Voin jo kuvitella sut istumassa tuolla baarijakkaralla nauttimassa Nespresso-kupillisesta.

  Monica-laatikko – hihii!

  • Ihana Elina, juuri niin! Aamukahvi on tosin mennyt vielä enemmän ruokapöydän ääressä, mutta iltatee usein saarekkeella. :) Monica-laatikko on jo nyt uusi lemppari. Sinne vaan sälä ja avot! :D

  • Kiitos paljon Laura! Samaa mieltä, että saarekkeet ovat todella käytännöllisiä ja kodikkaita. Toivottavasti teilläkin voisi tämä haave toteutua, kun kotiunelmat etenevät. :) Ihanaa, kun on kunnolla lasku- ja kokkaustilaa!

 6. Nyt kerron tarinan mikä saattaa järkyttää sinua.

  Meillä töissä uusittiin taukotila. Sinne tuli saareke ja sinne hankittiin kolme samanlaista baarijakkaraa, kun sinulla on. Ainut ongelma oli vain, ettei se saare ole läheskään yhtä korkea, kuin sinun saarekkeesi vaan lähellä ruokapöydän korkeutta. Jakkaroilla istuminen muodostui todella todella ikäväksi saarekkeen äärellä, joten jakkaroiden jalat sahattiin lyhemmiksi.

  • Moikka! Kiitos tarinan jakamisesta. Ei se varsinaisesti järkyttänyt, vaikka toisaalta olisi kyllä aika kauhea ajatus alkaa sahailla jakkaroita. :D Mutta se on ihan totta, että baarijakkaroiden sopivaa korkeutta voi olla vaikea hahmottaa. Onneksi on standardikorkeus. Mainitsemasi matala saareke kuulostaa kyllä siltä, että ehkä siihen eivät mitkään tuolit olisi sellaisenaan sopineetkaan. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue