Samsung The Frame – televisio ja taulu olohuoneessa

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Kotiratkaisujen esittelyllä jatketaan taas tänäkin viikonloppuna. Tosi ihana, että saan jakaa sisustusvalintoja teidän kanssa ja että kerrotte odottavanne niitä paljon. Tänään aiheena on Samsung The Frame olohuoneessa – eli televisio, joka toimii myös tauluna. Kuvasin tarkoituksella teille televisiota erilaisilla teoksilla, niin näette esimerkinomaisesti, millaisia tunnelmia kotiin voi luoda.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

En ole yleisesti ottaen tekniikasta erityisemmin haaveileva, mutta Samsung The Frame -televisio oli ollut uuden kodin haavelistallani ja moodboard-suunnitelmissani pitkään. Samasta televisiosta haaveili mieheni, joten korvamerkitsimme kotibudjetista heti laitteen menevän summan. Laite oli tavallista televisiota isompi investointi, mutta sentään säästimme joitain satasia nappaamalla yhden viimeisistä viime vuoden malleista.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Miksi sitten halusimme tähän televisioon panostaa? Monestakin syystä. Ensinnäkin olemme vanhan koulukunnan katselijoita: haluamme katsoa televisiota televisiosta emmekä läppäriltä. Perinteistä televisiota katsomme hyvin vähän (vaikka toki lapset katsovat jonkin verran pikkukakkosia ja piirrettyjä), mutta laatusarjat ovat meille yksi mieluisimmista ja luontaisimmista tavoista rentoutua tässä elämäntilanteessa kotona.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

En puhu edes niinkään koronasta, vaan ihan ylipäätään pikkulapsiarjesta. Koska siskoksia ei voi kotiin yksin jättää, meidän tulee käytyä hyvin vähän esimerkiksi konserteissa, teatterissa tai edes elokuvissa. Silloin, kun varaamme lastenvahdin, priorisoimme yleensä aina ravintolatreffejä, joten siksikin tässä elämäntilanteessa kotona katsottavat sarjat, ja toki toisinaan elokuvatkin, ovat 99-prosenttisesti se tapa, jolla me ruokimme tällaista viihteen ja kulttuurin nälkää.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Sen lisäksi että olemme sarjaharrastajia, olemme kotona viihtyviä ihmisiä. Siinä missä joku muu hankkii tuliterät harrastusvälineet, meille kaikista tärkeintä on panostaa kotiin, etenkin nyt, kun kotona tulee vietettyä entistä enemmän aikaa emmekä omista mökkiä tai edes harkitse sellaisen hankkimista. Meillä televisio on vielä kaikista keskeisimmällä paikalla olohuoneessa, suoran näköyhteyden päässä avokeittiöstä ja ruokailutilasta. Emme siis valinneet televisiota sen perusteella, millaista siitä on katsoa televisiota (uskon, että kaikista nykyajan televisiosta on hyvä katsoa televisiota), vaan enemmän siitä näkökulmasta, millaisena televisio näyttäytyy osana kodin sisustusta, kun sitä ei katsota.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Jätän syvälliset analyysit television ominaisuuksista ja toiminnallisuuksista Tekniikan Maailmalle, mutta sanon nyt muutaman viikon kokemuksella sen, että rakastan tätä televisiota. Kuvanlaatu on tietenkin hyvä niin kuin tämän päivän televisiossa onkin ja rakastan laitteen yksinkertaisuutta. Televisioon liittyy yksi ainoa pömpeli (kuten sanottu, parempi jättää ominaisuuksista puhuminen Tekniikan Maailmalle) ja sen johtoa varten teimme itse reiän Ikea Havsta -tv-tason takaseinään. Itse johto on läpinäkyvä ja sen voisi jopa maalata samalla maalilla kuin seinän tai tapetoida. Tasolle jää ainoastaan meillä edellisessäkin kodissa ollut kaiutin.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Valitsimme tarkoituksella kehyksiksi epätekniikkamaisimman värin, puisen beigen. (Viime vuoden malleihin oli vain yksi tällainen vaalea sävy, mutta tämän vuoden malliin on tullut useampikin ruskea ja beige, joten tarkat tämänhetkiset kehyssävyt kannattaa tarkistaa erikseen.) Ilmeisesti televisiossa on mahdollista myös valita liiketunnistintila, mutta me teemme ihan yksinkertaisesti niin, että painamme kaukosäätimestä taulutilan aamuisin päälle.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Samsung tarjoaa kuviksi kourallisen tauluja, mutta varsinainen laaja teosten kokoelma maksaa 4,99 euroa kuussa. Se olkoon meidän taidelainaamopanoksemme. Valikoimassa on ihan kaikkea modernista taiteesta luontovalokuviin ja tunnettuihin taideteoksiin, jopa tällaisia lastentauluja vaikka synttäreille löytyy. Teoksia on helppo hakea teemoittain, väreittäin ja esimerkiksi tietyn museon mukaan. Mukana on teoksia nimekkäiltä museoilta, kuten Lontoon Victoria & Albert Museum ja Firenzen Uffizi.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Toki kyseessä voi olla myös uutuudenviehätys, mutta uskon vilpittömästi, että tulemme nauttimaan viikko, kuukausi ja vuosi toisensa jälkeen taulunäkymästä. Sen aika näyttää, tykästymmekö pidemmäksi aikaa tiettyyn tauluun vai vaihtelemmeko näkymää useinkin mielentilojen ja vuodenaikojen mukaan. Joka tapauksessa nautin suunnattomasti siitä, että kodin keskeisimmällä paikalla ei ole isoa mustaa ruutua, vaan kaunis taulu – varsinkin, kun meillä ei välttämättä tule muita tauluja näihin tiloihin.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Meidän Samsung The Frame -television koko on 65 tuumaa, mikä on ainakin meistä sopiva tämänkokoiseen olohuoneeseen. Odotamme olohuoneeseen kahta sohvaa ja sitten televisiota voi katsoa niiltä molemmilta. Monelle varmasti ihanteellinen katselukulma on suoraan sohvalta televisiota kohti, mutta meistä katsominen sujuu oikein hyvin näinkin, sohvan kulmasta viistosti keskelle.

Homevialaura, Samsung The Frame, televisio

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen siitä, että päätimme panostaa tähän laitteeseen, jota on ilo katsella niin televisiona kuin tauluna. Kuten sanottu, teknisten ominaisuuksien asiantuntija en ole, mutta muuten vastaan mieluusti kysymyksiin, jos harkitsette tätä ja kaipaatte kokemuksia.

Tunnelmallista viikonloppua!

Comments

 1. Moikka,
  Hei lukasin postauksen nopeasti läpi, enkä huomannut että olisit maininnut siitä että telkkariin pystyy laittamaan myös oman valokuvan tauluksi! Meillä on ihana perhepotretti koristamassa kotia aina telkkarin ollessa pois päältä 😍

  • Moi Sinna! Ihana, kun täydensit. Tuo ominaisuus olikin meillä jäänyt pimentoon, vasta ehdimme nauttia taulukokoelmasta. Tosi ihana, kun huomautit ja muistutit. Tärkeä ja kiva lisä television käyttöön tuo oman kuvan mahdollisuus. :) Ihanaa viikonloppua!

 2. Moikka! Tiedätkö, saako televisiota asennettua siten, että sitä voisi pitää juuri noin kiinni seinässä tai sitten käännettyä istuinten suuntaan. Haaveilen kyseisestä tv:stä, mutta meillä hieman haastetta tv:n sijoittamisen suhteen. Postaus tuli hyvään saumaan :)

  • Moikka Sanna! Tosi kiva, jos postauksesta on iloa ja hyötyä. :) En ole sataprosenttisen varma, miten on juuri tämän television kohdalla. Emme tutkailleet vaihtoehtoja, kun meille oli selvää laittaa televisio seinään. Mutta: ainakin edellisen Samsung-television sai kääntyvällä seinätelineellä seinään ja juuri sellainen ratkaisu meillä aikaisemmin olikin. Joten uskoisin, mutta varmista vielä. Huomasin, että meidän oli vaikea löytää tietoa osasta tämän television ominaisuuksista Samsungin omilta sivuilta, mutta ehkä tässä asiassa viimeistään myyjä osaa auttaa? :)

 3. Hei, haaveissa myös sama tv :) Pitikö kehykset valita erikseen? Netistä kun olen katsellut, TV on aina musta eikä siinä ole valikkoa josta valita väri, joten mietin mitä kaikkea lisävarustetta pitää osata vielä poimia mukaan ;)

  • Moi Jonna! Hyvä täydentävä kysymys, kehykset pitää valita erikseen! Jos oikein katsoin, tämän vuoden malliin on tullut vielä useampia värejä kehyksiin. Muita lisävarusteita en muista meidän hankkineen. Kiinnittämisestä sen verran, että tilasimme televisiolle asennuksen, niin en muista, tulivatko kiinnikkeet asentajilta vai television mukana. :)

 4. Seinään saa irrallisen telineen/varren, jonka avulla voi mallata television katselusuuntaa. Niin tauluasetukset kuin kehyksetkin on lisähinnalla valittavissa.
  Hieno ratkaisu, kun haluaa tv:n sulautuvan sisustukseen.

  • Kiitos avustasi! Edelliseen Samsung-televisioon hankimme juuri erillisen seinätelineen, millä television katselusuuntaa voi säätää. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta, onnistuuko sama tähän, mutta jos mahtavaa, jos tiedät varmaksi. Tämä on monelle hyödyllinen tieto, että niinkin tämän kyseisen television voi asentaa. :)

 5. Onpa kiva tv. Ihan mahtava, en ollut kuullutkaan tällaisesta innovaatiosta (taidan tulla aina jälkijunassa kaikessa..). On todella nätti ja jos et olisi kertonut, en olisi tajunnut kyseessä olevan tv. Ainoa mitä jäin pohtimaan että itselleni se olisi tuolla tavoin sijoitettuna ehkä vähän liian korkealla (joutuisin pitämään päätä yläviistoon käännettynä). Mutta teillä ehkä sellaiset sohvat/nojatuolit, joista hyvä ergonominen asento katsoa tv:tä. Onnea hyvästä valinnasta!

  • Moi Lilja! Ei kaikissa uutuuksissa voi millään pysyä mukana. Minultakin menee paljon ohi, tästä vain olen erityisesti haaveillut. :) Sepä se, että aika ihana, kun on valikoimassa televisio, joka ei huuda olevansa televisio. Voisin kuvitella, että tähän sisustukseen sulautuvaan suuntaan tekniikka menee jatkossakin.

   Hyvä huomio tuo katselukorkeus! Uskon, että meillä televisio on korkeammalla kuin mitä suositeltu ihannekorkeus on. Mietimme alussa itsekin, onko Ikea Havsta -tv-taso liian korkea, mutta tulimme siihen tulokseen, että meille ei ole. Itse asiassa edellisessä kodissa meillä oli televisio vielä korkeammalla, joten tämä tuntuu nyt oikein sopivalta. Mutta makuasioitahan nämä ovat ja kannattaa totta kai varmistua siitä, että korkeus on juuri itselle sopiva. :) Kiitos paljon!

 6. Minulla ei ole telkkaria, mutta ensi vuonna olisi tarkoitus muuttaa isompaan asuntoon ja ostaa sellainen. Kiitos sinun tiedän minkälaisen haluan.

  • Ihana, jos tämä inspiroi! Etenkin, kun televisio on monella kodin keskeisimmällä paikalla, niin tällainen kaunis tauluksi muuntautuva versio on kyllä tervetullut. Kotijuttuja on muutenkin kiva suunnitella hyvissä ajoin. Mukavaa uuden kodin odotusta ensi vuodelle! :)

 7. Hauska idea tuo taulu-taulutv ja erityisen kiva jos siihen tosiaan saa omia kuvia esille. Toivottavasti joskus saa myös OLEDina, elämänkumppani kun ei muuta versiota suostu harkitsemaankaan.

  • No niinpä! Tuo oma kuva on tosi hauska ominaisuus. Täytyykin jossain vaiheessa tutkailla, vaatiko se kuvalta erityisen suurta resoluutiota vai sopivatko nykyiset kuvat tarkoitukseen. :) Tästä huomaa, kuinka pihalla näissä olen. En edes tiennyt tuollaisesta OLEDista. :D Lukaisin pikaisesti ja kiinnostavaa! Katsotaan, mihin tämänkin televisio vielä kehittyy. :)

 8. Täytyy sanoa että näitä kuvia katsellessa harmittaa. :) Vuosi sitten katseltiin näitä, mutta lopulta päädyttiin tavalliseen telkkariin. Olisin itse ostanut tämän, mutta television tekniikka ei ollut miehen mieleen ja se yhdistettynä kalliimpaan hintaan tuli vastaan. Pakko myöntää että itselle se tekniikka oli evvk :D, pärjäsin hyvin vanhallani joka oli sekin paljon kauniimpi kun nykyinen. No parisuhteessa joutuu välillä tekemään kompromisseja, tosi hienoa että teillä meni toiveet yhteen ja ostitte tämän upeuden!

  • Ymmärrän niin hyvin. <3 Me olemme myös tehneet virheharkintoja: panostaneet asioihin, joista ei sitten ollutkaan niin paljoa iloa ja pihistäneet turhissa kohdissa. Se on niin inhimillistä, että etukäteen ei välttämättä tiedä, mikä panostamisen arvoista on ja mikä ei. Rajallinen budjetti kun on suurimman osan meistä realiteetti. Ja sitten tietenkin myös eri näkemykset! Kompromisseja aina tulee. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa tämä löytää vielä teillekin, unelmakartallehan tämän voi jättää. :) Vaikka sinne ei muuta tekniikkaa koskaan tulisikaan. ;) Kiitos paljon ja ihanaa syksyä sinne!

 9. Moikka, tiedustelisin millä maalilla/sävyllä olette maalanneet television takana olevan seinän? Näyttää oikein hyvältä tuo seinä ja sävy näyttää lämpimältä.

 10. Tämä on kyllä meidänkin seuraava telkkari, todella tyylikäs!
  Mistä olet hankkinut tasolla olevan kauniin lasijalkaisen valaisimen?

  • Moi Susanna! Ihana, jos sait tästä idean seuraavaksi telkkariksi. :) Lasinen jalka on helsinkiläisestä pikkuliikkeestä ostettu noin yhdeksän vuotta sitten. Tyyli on kyllä klassikko, joten varmasti tuollaisia myydään yhä jossain, mutta en valitettavasti osaa vinkata suoraan missä. Varjostimen sen sijaan päivitin nyt muutossa. Se on Vatt & Veke Lola. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue