
Kerroin syyskuussa Uusia nukkumisjärjestelyjä lastenhuoneeseen -postauksessa, että erotimme tytöt nukkumaan omiin huoneisiin. Aikaisemmin järjestely, jossa toinen lastenhuone pyhitettiin leikille ja toinen levolle, toimi oikein hyvin. Tänä vuonna siskosten samassa huoneessa nukkumisesta ei enää kuitenkaan tullut mitään – varsinkaan, kun sängyt olivat kiinni toisissaan mahdollistaen iltamyöhän tukkanuottaset.

Alunperin meidän piti erotella huoneet vasta ensi syksynä esikoisen mennessä kouluun, mutta aikaistimmekin muutosta vuodella. Niin kuin olen varmasti jokaisessa lastenhuoneita koskevassa postauksessa todennut, suhtaudun kotimme kahteen lastenhuoneeseen tiloina, jotka väistämättä elävät koko ajan vaiheiden mukaan, ja joiden käyttötarkoituksiin ja toimintoihin on suhtauduttava joustavasti.

Tällä hetkellä tässä tilassa on seuraavat toiminnot: huone on eskarin huone, päivisin miehen etätyöhuone ja kolmanneksi huone säilöö kolmen lapsen vaatteet.
Toinen lastenhuone on leikkihuone ja pian vauvankin sinne siirtyessä kahden nuorimman nukkumishuone.

Ideaalitilanteessa toiminnot voisi yhdistää loogisemmin ja tilat suunnitella pitkäikäisemmin esimerkiksi kiintein ratkaisuin, mutta tässä kohtaa se ei ole mahdollista. Niinpä yritämme pyörittää lastenhuoneiden palapelia mahdollisimman toimivasti olosuhteisiin nähden.

Työpöydäksi eskarille hankittiin Ikea Micke. Eskarille oli erityisen tärkeää, että työpöydässä on veto- ja säilytyslaatikoita omille tavaroille. Kaluste ei myöskään saanut olla liian leveä tai syvä. Nämä kaikki kriteerit täyttyivät kohtuuhintaisessa Mickessä, joka myös olohuoneesta käsin sulautuu näkymään hyvin.

Mustan wieniläistuolin nappasin makuuhuoneemme kulmasta. Se toki ei ole erityisen ergonominen, mutta ei eskari vielä pöytänsä äärellä pitkiä aikoja istukaan. Hän myös osaa omatoimisesti rullata isänsä viereisen työtuolin lainaksi oman pöytänsä ääreen.

Valaisimen otin niin ikään makuuhuoneestamme, se on meillä jo kymmenen vuotta mukana kulkenut Artemide Tolomeo.
Barbieautoa lukuun ottamatta eskari ei ole halunnut siirtää muita leluja leikkihuoneesta omaan huoneeseensa: varsinainen leikkiminen tapahtuu yhä pääasiassa leikkihuoneessa. Sängyn viereen eskari haaveilee pienestä säkkituolista, mutta sitä en nyt ainakaan heti riennä ostamaan, sillä se tekisi sängyn säilytyslaatikosta, jossa vauvanvaatteet on, hankalan käyttää. Seurailen kuitenkin tilannetta ja tarvetta.

Koukut meillä olikin jo valmiina, nyt niitä vain hieman siirreltiin paikasta toiseen. Rusettikoukut ovat Svenskt Tennin, kirjainkoukku Letteroom. Myös tekstiilit on vanhoja: joutsen- ja pilvityynyn kaivoin varastosta tuomaan eskarin toivomaa tunnelmaa.

Eskarit ovat erilaisia siinä missä me kaikki muutkin ihmiset olemme, mutta ajattelin listata alle meidän kuusivuotiaalle tytölle tärkeitä huomioita, jos listasta olisi iloa muillekin tämänikäisen huonetta suunnitteleville.

Eskarille tärkeää omassa huoneessa – esimerkkejä meiltä
- Oma työpöytä vetolaatikoilla ja kaapilla, jonne saa pikkusisaruksilta piiloon omia henkilökohtaisia tavaroita, kuten tehtäväkirjoja, askartelutarvikkeita, koruntekosettejä, penaalin, vihkoja, lukemisia ja kavereilta saatuja kirjeitä.
- Omat kuulokkeet ja kaiutin, joista molemmista voi kuunnella perheen yhteisen pädin kautta äänikirjaa tai musiikkia.
- Itse valittu kasvi, jota tyttö hoitaa.
- Koukkuja ja pieni peili ”laittautumiseen”, korurasia koruille ja hiusasusteille.
- Itse valittuja piensisustusesineitä. Kivoja löytyy esimerkiksi Søstrene Grenestä, josta pahviset eriväriset laatikot ovat, sekä Tokmannin Miny-konseptista, josta ruukut ja puinen pöytäpeili on.
- Joitain omia suosikkileluja, vaikka lelut pääsääntöisesti olisivatkin sisarusten leikkihuoneessa.
- Koreja pehmoille – omat unikaverit ovat yhä tärkeitä.
Niin kaunis huone eskarille! Ja tyopoyta toimii alivuokralaisellekin.
Onko nukkumistilanne nyt rauhoittunut kun siskokset ovat eri huoneissa? Edelleen hymyilyttaa sun ’nakkikioskipaini’…
Mita luulet – aiotteko joskus muuttaa isompaan, jolloin kaikilla lapsilla olisi oma huone (vaikka miehesi jatkaisikin alivuokralaisoloa yhdessa niista)?
Kaikkea mukavaa sunnuntaille ja alkavalle viikolle
Kiitos paljon! Onneksi tämä järjestely on saatu kivasti toimimaan: eskari on viihtynyt ja päivisin mies saa työrauhan palaverien kanssa, kun minä olen vauvan kanssa muissa tiloissa. :)
On rauhoittunut, todella paljon! Muutos kannatti. :D
Tulevaisuudessa toiveemme on, että voisimme mahdollistaa kaikille lapsille oman huoneen. Onneksi vielä ei ole minkäänlainen kiire, kun lapset ovat niin pieniä. Katsomme tilannetta joidenkin vuosien päästä, kun koulu lähestyy nuoremmillakin. Nyt on hyvä näin, ihanaa olla hetki aloillaan. :)
Samoin Elina kiitos sinne!
Samaan hommaan päädytty, lapsien siirtämiseen nukkumaan eri huoneisiin. Meillä ei ollut paineja, mutta kaikkea muuta meuhkaamista ja pelleilyä. Eikä kyllä aika korjannut.
Meillä muutos on kesken ja vaati isompia huonejärjestelyitä, mutta jospa pikku hiljaa huoneista tulee kivat. Aluksi tuntuu, että pitää hieman katsoa, että oliko muutos vaivan väärti. Mutta vaikuttaisi siltä, että muutos kannatti. Myös muulloin leikit nyt ollut rauhallisempia. Tässä vähän yritän inspiroitua, että saisi huoneista viihtyisät ja kodikkaat.
En olekaan vielä ehtinyt palata katsomaan vanhoja joulupostauksiasi. Tykkään katsoa kuvia ja yleensä saatan jo marraskuussa käydä vanhoja joulukuvia katsomassa😄 ilmeisesti nyt on ollut flunssaa ja muuta, etten aiemmin muistanutkaan. Ihanaa joulun odotusta!
Heippa! Kiitos kokemuksista! Meuhkaamista ja pelleilyä kuulostaa tosi tutulta. :D Tosi harmi, ettei huoneiden vaihto auttanut. Uskon, että ajan kanssa tilanne voi tasaantua. :) Se kuulostaa hyvältä, että katsot huoneita rauhassa kuntoon pikkuhiljaa. Yleensä inspiraatio jossain kohtaa iskee, ehkä viimeistään joulun jälkeen tammikuussa uuden alun myötä? :)
Ihana, kun tykkäät joulupostauksista. <3 Niitä voi tosiaan katsoa arkistosta ja jos olet Instagramissa, olen koonnut joulukuvia ja -ajatuksia #christmaswithhomevialaura-tunnisteen alle.
Tunnelmallista itsenäisyyspäivää sinne!
Hei. Mistä tuo kiva kori jossa pehmolelu on?